هدف از این مقاله بررسی و پاسخ به سوال آیا تنگی دریچه میترال خطرناک است؟ می باشد. همه ی افراد از اهمیت قلب و حیاتی بودن نقش آن در زندگی مطلع اند و می دانند هرگونه غفلت از وضعیت آن میتواند در کمتر از چند ثانیه حیات مارا به خطر بیندازد.اگر به تنگی دریچه میترال مبتلا هستید باید در قدم اول تحت نظر متخصصص قلب و عروق قرار بگیرید تا دچار اتفاقات ناگوار و ناگهانی همچون سکته و حملات قلبی نشوید و در گام های بعدی طبق توصیه های او عمل کنید تا بیماری تان کنترل شود.ما در این مقاله به بررسی میزان خطرآفرینی این بیماری و علل ، علائم و نحوه درمان آن میپردازیم.
کلینیک قلب دکتر هومان با دارا بودن انواع تست های تشخیصی و حاذق ترین پزشکان قلب و عروق ، شما را در رسیدن به قلبی سالم وزندگی آرام همراهی خواهد کرد.جهت نوبت گیری کلیک کنید.
شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.
فهرست مطالب مورد بررسی در این مقاله
آیا تنگی دریچه میترال قلب خطرناک است؟
علائم و نشانه های تنگی دریچه میترال قلب
تشخیص مشکل تنگی دریچه میترال چگونه امکان پذیر است؟
عوامل خطر در افراد مبتلا به تنگی دریچه میترال قلب
جلوگیری از ابتلا به تنگی دریچه میترال چگونه است؟
چه زمانی برای درمان باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟
فهرست مطالب
آیا تنگی دریچه میترال خطرناک است؟
تنگی دریچه میترال قلب نیازمند رسیدگی به موقع و مراجعه به متخصص قلب و عروق است.این بیماری در صورتی خطرناک است که به علائم ناشی از آن بی توجهی کنید و برای رفع انها به پزشک قلب مراجعه نکنید. در ادامه به بیان این علائم پرداخته شده است.این علائم را مطالعه نمایید و در صورت مشاهده آنها در احوالات خود به متخصص قلب و عروق در اسرع وقت مراجعه بفرمایید.در صورت پشت گوش انداختن این علائم رفته رفته بیماری تان پیشرفت کرده و عوارضی همچون نارسایی قلبی و مشکلات جدید و خطرناک تری همچون سکته قلبی را ایجاد میکند.
علائم و نشانه های تنگی دریچه میترال قلب
حال که به سوال آیا تنگی دریچه میترال خطرناک است؟ پاسخ داده شد، ضروریست بدانید علائم این بیماری چیست و آگاهانه نسبت به مشاهده آنها عمل کنید.
علائم تنگی دریچه میترال قلب شامل موارد زیر است:
- خستگی ، به خصوص در هنگام افزایش فعالیت
- سوفل قلب یک صدای نامنظم است که هنگامی که خون به طور آشفته در قلب جریان می یابد ، شنیده می شود.
- تپش قلب ، ضربان قلب سریع یا متلاطم
- تنگی نفس همراه با ورزش یا در حالت خوابیده صاف
- تورم پا یا مچ پا
علائم تنگی دریچه میترال ممکن است وجود نداشته باشد یا خفیف باشد. علائم جدی تر عبارتند از:
- ناراحتی یا درد در قفسه سینه
- سرگیجه یا غش کردن
- خستگی ، به خصوص در هنگام افزایش فعالیت
- تپش قلب ضربان قلب سریع یا متلاطم
- سرفه شدید ، گاهی اوقات همراه با خلط خونی
- سردرد شدید ، مشکل در تکلم یا سایر علائم سکته مغزی
- تنگی نفس همراه با ورزش یا در حالت خوابیده صاف
- تورم پاها
در صورت مشاهده ی هر یک از علائم فوق به منظور جلوگیری از پیشرفت بیماری و بروز بیماری های جدی و سخت تر در اسرع وقت به پزشک قلب و عروق مراجعه نمایید.
تشخیص مشکل تنگی دریچه میترال چگونه امکان پذیر است؟
برای تعیین اینکه آیا بیمار به تنگی دریچه میترال مبتلا است یا خیر ، در قدم اول باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. پزشک در مورد سابقه خانوادگی و علائم شما سوالاتی را می پرسد و با گوشی پزشکی قلب بیمار را گوش می دهد. آزمایشات و روشهای تشخیصی اضافی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تست های تشخیصی برای تشخیص بیماری تنگی دریچه میترال قلب به شرح زیر می باشد:
کاتتریزاسیون قلب: یک لوله انعطاف پذیر بلند و نازک از طریق رگ خونی در بازو یا کشاله ران به قلب راه یابد. مواد حاجب از طریق لوله تزریق می شود و نوعی فیلم اشعه ایکس برای نشان دادن عملکرد دریچه آئورت و اندازه گیری فشار در دریچه های قلب گرفته می شود.
MRI قلب: آهن ربا ، امواج رادیویی و رایانه برای تولید تصاویر قلب و عروق خونی استفاده می شود.
اشعه ایکس قفسه سینه: یک آزمایش تصویربرداری رایج از قلب و آئورت ، که می تواند بزرگ شدن دهلیز یا بطن چپ و هرگونه تغییر در دریچه قلب را تشخیص میدهد.
آنژیوگرام: یک لوله نازک (کاتتر) به داخل رگ خونی وارد می شود و به هنگام اشعه ایکس رنگ تزریق می شود. این می تواند ناهنجاری عروق خونی را نشان دهد.
اکوکاردیوگرام: در این آزمایش سونوگرافی از امواج صوتی برای گرفتن عکس های متحرک از محفظه ها و دریچه های قلب استفاده می شود. این می تواند ناهنجاری در ساختار یا عملکرد دریچه میترال را تشخیص دهد.
الکتروکاردیوگرام : این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب را اندازه گیری می کند و می تواند به شما در بزرگ شدن یا پرکاری قسمتهای قلب کمک کند. جریان های الکتریکی قلب توسط 12 تا 15 الکترود شناسایی می شود که از طریق نوار چسب به بازوها ، پاها و قفسه سینه متصل می شوند.
تست استرس: این تست در حین ورزش انجام می شود. اگر بیمار نتواند ورزش کند ، برای افزایش ضربان قلب دارو تجویز می شود. این تست که همراه با اکو استفاده می شود ، می تواند تغییراتی در ضربان قلب ، ریتم یا فعالیت الکتریکی و همچنین فشار خون را نشان دهد. هنگام انجام آزمایش های قلب ، از ورزش برای ایجاد فشار و ضربان قلب در قلب استفاده می شود.
علل بیماری دریچه میترال قلب
علل بیماری دریچه میترال قلب براساس نوع بیماری دریچه میترال متفاوت است. دلایل نارسایی دریچه میترال شامل عواملی است که می تواند منجر به بیماری قلبی شود ، مانند:
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- چاقی
- کم تحرکی
- سیگار کشیدن
تنگی دریچه میترال معمولاً به دلیل رفتارها یا عوامل سبک زندگی ایجاد نمی شود.
عوامل خطر در افراد مبتلا به تنگی دریچه میترال قلب
عوامل خطری که می توانند در ایجاد این بیماری سهیم باشند شامل موارد زیر می باشد:
- سن: در میانسالی ، بسیاری از افراد دچار نارسایی دریچه میترال می شوند که ناشی از زوال طبیعی دریچه است.
- کاردیومیوپاتی: برخی شرایط باعث می شود قلب بیشتر کار کند و بطن چپ را به تدریج بزرگ کند. این می تواند بافت را در اطراف دریچه میترال کشش دهد ، که می تواند منجر به آسیب شود.
- مصرف برخی از داروها: استفاده طولانی مدت از برخی از داروها ، مانند برخی از آنها برای درمان میگرن و سایر بیماری ها ، می تواند باعث نارسایی دریچه میترال شود.
- نقایص مادرزادی قلب: برخی از افراد با دریچه های قلب آسیب دیده متولد می شوند.
- آندوکاردیت: این عفونت در پوشش داخلی قلب معمولاً هنگامی اتفاق می افتد که باکتری های دهان یا جاهای دیگر وارد جریان خون شده و در قلب قرار بگیرند.
- حمله قلبی : حمله قلبی می تواند به دریچه میترال آسیب برساند و عملکرد آن را تحت تأثیر قرار دهد.
- پرتودرمانی: در موارد نادر ، درمان های پرتوی سرطان متمرکز بر قفسه سینه می تواند منجر به این وضعیت شود.
- تروما: ضربه شدید مانند حادثه رانندگی می تواند منجر به نارسایی دریچه میترال شود.
- بیماری های خود ایمنی: به ندرت ، شرایطی مانند لوپوس می تواند منجر به تنگی دریچه میترال شود.
- رسوبات کلسیم: با افزایش سن فرد ، رسوبات کلسیم می تواند در اطراف حلقه اطراف دریچه میترال جمع شود ، که گاهی اوقات می تواند باعث تنگی دریچه میترال شود.
جلوگیری از ابتلا به تنگی دریچه میترال چگونه است؟
حال که پاسخ به سوال آیا تنگی دریچه میترال خطرناک است؟ ار میدانید شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چگونه میتوان از این بیماری جلوگیری کرد. در حالی که بسیاری از عوامل خطر را نمی توان کنترل کرد ، اما شما می توانید از بروز نارسایی دریچه میترال ناشی از بیماری قلبی جلوگیری کنید.راهکارهای موثر در جلوگیری از ابتلا به تنگی دریچه میترال قلب
به اندازه کافی ورزش کنید: حتی فعالیت متوسط نیز می تواند تفاوت زیادی در سلامت قلب ایجاد کند و به شما در حفظ وزن سالم کمک کند.
سیگار کشیدن را متوقف کنید: سیگار کشیدن منجر به فشار خون می شود و در این صورت به قلب آسیب می رساند.
طبق دستورالعمل پزشک قلب داروها را مصرف کنید: اگر از داروهایی برای کاهش کلسترول یا فشار خون استفاده می کنید ، مصرف آنها را طبق دستورالعمل ادامه دهید.
مراقب رژیم غذایی خود باشید: به یک رژیم غذایی غنی از میوه ، سبزیجات و غلات کامل و کم چربی ، شکر و نمک پایبند باشید.
چه زمانی برای درمان باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟
در صورت مشاهده ی هر یک از علائم تنگی دریچه میترال که در بالا به آن پرداخته شد ضروریست در اسرع وقت و به منظور جلوگیری از بروز عوارض جبران ناپذیر و پیشگیری از پیشرفت بیماری به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.پس از مراجعه همه ی تست های تشخیصی انجام شده و متناسب با مشکل شما درمانی برایتان در نظر گرفته میشود.پس اگر علائمی همچون درد قفسه سینه را تجربه کردید بدون اتلاف وقت یک قرار ملاقات بامتخصص قلب تعیین نمایید.
کلینیک قلب دکتر هومان با دارا بودن انواع تست های تشخیصی و حاذق ترین پزشکان قلب و عروق ، شما را در رسیدن به قلبی سالم وزندگی آرام همراهی خواهد کرد.جهت نوبت گیری کلیک کنید.
شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.
پزشک جراح و متخصص