سکته قلبی

قلب اصلی ترین و حیاتی ترین ارگان بدن می باشد و همواره خطرات مختلفی از قبیل سکته قلبی این عضو مهم را تهدید می کند.ما در این مقاله شما را با علائم سکته قلبی آشنا خواهیم کرد و راه های جلوگیری از وقوع آن را در اختیارتان قرار می دهیم .بعلاوه بیان خواهیم کرد که چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به حمله قلبی هستند،اقدامات اولیه پس از وقوع آن چیست و زندگی بعد از سکته قلبی چگونه است.

سکته قلبی

با کلینیک قلب ما برای یافتن پاسخ سوال های زیر همراه باشید:

سکته قلبی چیست؟

علائم سکته قلبی

علائم سکته قلبی در زنان

در هنگام بروز سکته قلبی چه باید کرد؟

چه کسانی بیشتر در معرض سکته قلبی میباشند؟

زندگی بعد از سکته قلبی

جلوگیری از سکته قلبی

سکته قلبی و رژیم غذایی

سکته قلبی چیست؟

هنگامی که یک شریان کرونر مسدود شود (معمولاً توسط یک لخته خون) ،منجر به این می شود که قسمتی از قلب خون خود را از دست بدهد. این کاهش خون می تواند به سرعت به آن ناحیه از قلب آسیب برساند و یا آن بافت قلب را بکشد و منجر به سکته قلبی شود. بنابراین درمان سریع به منظور جلوگیری از بروز عوارض جبران ناپذیز بسیار حائز اهمیت است.

سکته قلبی

سکته قلبی به دلیل مسدود شدن رگ ها می تواند منجر به درد قفسه سینه ، تنگی نفس ، ضعف و حتی مرگ شود.

علائم سکته قلبی

سکته قلبی

سکته قلبی در بیشتر مواقع با علائمی همراه است.موارد زیر علائم سکته قلبی می باشد:

1.درد قفسه سینه (ممکن است پشت ، گردن ، بازوها و یا فک را هم درگیر کند.)

2.سرگیجه

3.حالت تهوع ، استفراغ

4.ضربان قلب سریع یا نامنظم

5.تنگی نفس

6.دربرخی از افراد ممکن است علائم سکته قلبی به صورت اضطراب ، سوء هاضمه و یا سوزش سر دل خود را نشان دهد.(برخی از خانمها به جای درد قفسه سینه ممکن است این علائم را احساس کنند.)

7.ضعف

8.سبکی

9,عرق سرد

زنان ممکن است علائم متفاوت تری را نسبت به مردان تجربه کنند. درد فک ، تنگی نفس و حالت تهوع و استفراغ ممکن است در خانمهایی که سکته قلبی دارند بیشتر از آقایان باشد.

شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.

علائم سکته قلبی در زنان

علائم سکته قلبی در زنان

اگرچه برخی از خانم ها نشانه ی درد قفسه سینه را مشاهده می کنند ، اما تعداد زیادی از خانمها با درد قفسه سینه مواجه نخواهند شد. درعوض ، زنان معمولاً مجموعه متفاوتی از علائم سکته قلبی را دارند که به شرح ذیل می باشد:

1.آریتمی

2.سرفه

3.سوزش سردل

4.از دست دادن اشتها

اگر این علائم به عنوان علائم احتمالی سکته قلبی و علائم سکته قلبی در زنان در نظر گرفته نشود ، وجود این علائم در زنان باعث تاخیر در تشخیص می شود. تاخیر در تشخیص می تواند باعث آسیب بیشتر به بافت قلب یا حتی مرگ شود.

 زنان میبایست به منظور جلوگیری از سکته قلبی موارد ذیل را رعایت کنند:

1.ورزش

 2.ترک سیگار

3.تحت نظر بهترین متخصص قلب و عروق

در هنگام بروز سکته قلبی چه باید کرد؟

علائم سکته قلبی در زنان

اقدامات اولیه پس از مشاهده علائم سکته قلبی به شرح ذیل می باشد:

اگر شما یا یک فرد دیگری علائم حمله قلبی را مشاهده کردید ، کمک پزشکی را به تعویق نیاندازید و با اورژانس تماس بگیرید. این کار بهتر از مراجعه به بیمارستان می باشد زیرا کارکنان اورژانس خدمات فوریت های پزشکی می توانند سریعاً درمان اصلی را شروع کنند. تأخیر در درمان می تواند منجر به افزایش آسیب قلبی ویا حتی مرگ شود. هرچه علائم حمله قلبی زودتر شناسایی شود ، درصد بهبودی شخص بیشتر بوده واحتمال نتیجه خوب را به حداکثر می رساند.

پس شما میبایست قبل از بروز علائم سکته قلبی تحت نظر بهترین متخصص قلب و عروق باشید تا از بروز این حادثه ی مرگبار جلوگیری کنید.

پزشکان کلینیک قلب و عروق ما میتوانند شما را در مسیر بهبودی همراهی کنند و با تشخیص درست و به موقع ،از بروز عوارض جانبی ناشی از این مشکل خطرناک جلوگیری کنند.

شما می توانید جهت نوبت گیری از لینک های ارتباطی موجود در سایت استفاده نمایید.

چه کسانی بیشتر در معرض سکته قلبی میباشند؟

چه کسانی بیشتر در معرض سکته قلبی میباشند؟

شرایط بهداشتی ، سبک زندگی ، سن و سابقه خانوادگی ممکن است خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد. اگرچه مردان ، حتی در سنین پایین تر ، خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی نسبت به زنان دارند ، اما بیماری قلبی هنوز هم قاتل شماره یک در هر دو جنس است .

افرادی که سابقه خانوادگی از بیماری های قلبی و سکته قلبی دارند ، سیگار می کشند و چاق هستند ،خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی و حمله قلبی را دارند. حداقل یکی از سه عامل اصلی خطر بیماری قلبی، فشار خون بالا ، کلسترول بالا، سیگار کشیدن میباشد.

اغلب ، عوامل خطرزا در ابتلا به بیماری قلبی و سکته قلبی را می توان با روش های ساده مدیریت یا کاهش داد.

عوامل خطرساز بیماریهای قلبی و سکته قلبی شامل موارد زیر است:

دیابت

کلسترول بالا

فشار خون بالا

عدم فعالیت بدنی

سیگار کشیدن

این عوامل خطر را می توان با انتخاب سالم شیوه زندگی و مصرف داروها کاهش داد.

شما میبایست به پزشک قلب خوب مراجعه کنید.متخصص قلب خوب شما وضعیت شما را مدام تحت نظر دارد. استرس ، اضافه وزن یا چاقی و مصرف الکل عوامل خطرزا در بیماری های قلبی و حمله قلبی هستند. در مورد چگونگی کاهش خطر خود با پزشک قلب خود صحبت کنید.

بعلاوه شما میبایست از یک رژیم غذایی سالم استفاده نمایید و به منظور داشتن آن باید به یک متخصص تغذیه خوب مراجعه نمایید.

بعلاوه استعمال سیگار خطر سکته قلبی را افزایش می دهد بسیاری از محققان پیشنهاد می کنند یکی از بهترین کارهایی که فرد برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی می تواند انجام دهد ، ترک سیگار است. سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری قلبی را از 2 به حدود 4 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری افزایش می دهد. افرادی که سیگار نمی کشند اما در معرض دود دست دوم هستند بیشتر از افرادی که در معرض دود دست دوم قرار ندارند در معرض خطر بیماری قلبی هستند.

شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.

 استعمال دخانیات می تواند به عضله قلب ، رگ های خونی آن آسیب برساند ، می تواند فشار خون را بالا ببرد ، میزان مونوکسید کربن را افزایش داده و اکسیژن موجود در بافت قلب را کاهش دهد.

زندگی بعد از سکته قلبی

در صورت رد سکته قلبی و نجات از مرگ از انجام فعالیت های روزانه و متداول خودداری نکنید. اگر فردی دچار حمله قلبی شود ، هنوز هم می توان یک شیوه زندگی سالم را پیش بگیرد. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیمارانشان در یک برنامه توانبخشی قلب شرکت کنند و یاد بگیرند که چگونه از مصرف سیگار خودداری کنند ، یک رژیم غذایی سالم و فعال تر داشته باشند. همه این تغییرات ممکن است به قلب فرد کمک کند تا بهبود یابد و عملکرد بهتری داشته باشد و احتمال بروز مشکلات دیگر قلبی را کاهش دهد.زندگی پس از سکته قلبی بار رعایت اصول مراقبتی و رژیم غذایی مناسب زندگی آرامی خواهد بود.

زندگی بعد از سکته قلبی

مراجعه به یک متخصص تغذیه خوب و پیری از یک رژیم عذایی سالم از ملزومات زندگی بعد از سکته قلبی

می باشد.همچنین اگر شما قبل از وقوع این حادثه تحت نظر پزشک قلب و عروق خوب نبوده اید،ضروریست که بهترین متخصص قلب و عروق را یافته و سریعا به او مراجعه کنید و از آن پس تحت نظر او باشید.

تقریباً 20 درصد از افراد بالای 45 سال در 5 سال پس از اولین سکته قلبی دچار حمله قلبی دیگری خواهند شد. با مراجعات مکرر و منظم به بهترین پزشک قلب و مصرف دارو مطابق تجویز او ، خطر ابتلا به مشکلات قلبی در آینده را کاهش دهید.

جلوگیری از سکته قلبی

جلوگیری از سکته قلبی

جلوگیری از سکته قلبی و کاهش خطر با داشتن یک سبک زندگی سالم امکان پذیر است. مؤلفه های اساسی و عمومی یک سبک زندگی سالم قلب شامل موارد زیر است و به منظور داشتن رژیم غذایی مناسب و خاص خودتان میبایست تحت نظر متخصص تغذیه خوب باشید:

1.هرگز سیگار نکشید.(همچنین سایر محصولات دخانی)

2.رژیم غذایی مغذی و سالم بخورید.

3.تقریباً هر روز 30 دقیقه تحت نظر پزشک قلب خوب ورزش کنید.

4.از مصرف الکل خودداری کنید.

5.درمان فشار خون بالا در صورت وجود آن

6.درمان کلسترول بالا در صورت وجود آن

7.سابقه خانوادگی خود را از بیماری های قلبی و سکته بدانید.

 8.به منظور جلوگیری از سکته قلبی سطح استرس خود را مدیریت کنید.

9.علائم هشدار دهنده حمله قلبی و سکته مغزی را بشناسید و اگر در خود یا دیگران متوجه علائم سکته قلبی و نشانه های آن شدید ، سریع عمل کنید.

10.به منظور جلوگیری از سکته قلبی قند خون خود را تحت نظر داشته باشید و مراقب علائم دیابت باشید.

11.مراقب خروپف باشید. ممکن است نشان دهنده بروز آپنه خواب باشد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی ،سکته قلبی ، فشار خون بالا و سکته مغزی را افزایش می دهد.

سکته قلبی و رژیم غذایی

کلید اصلی برای جلوگیری ازسکته قلبی و بهبودی بیماری های قلبی یک رژیم غذایی سالم قلب است. اکثر پزشکان قلب غذاهای زیر را توصیه می کنند و این یک رژیم عمومی میباشد که به منظور داشتن رژیم اختصاصی قلب میبایست به یک متخصص قلب خوب و یا متخصص تغذیه خوب مراجعه نمایید.

سکته قلبی و رژیم غذایی

کلینیک قلب و عروق ما با دارا بودن گروهی از بهترین پزشکان حاذق در زمینه ی قلب و عروق ،همواره بهترین تشخیص ها و درمان ها را در این زمینه انجام داده است.

شما می توانید جهت نوبت گیری از لینک های ارتباطی موجود در سایت استفاده نمایید.

غذاهای سالم قلب:

میوه ها

حبوبات

سبزیجات

غلات کامل

غذاهایی که ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کنند:

آجیل و خشکبار

روغن های گیاهی

خوردن ماهی حدود دو بار در هفته منبع خوبی از پروتئین است بدون چربی های موجود در گوشت قرمز. برخی محققان اظهار داشته اند كه رژیم غذایی مانند گیاهخواری ممكن است بعضی از جنبه های بیماری عروق كرونر مانند اندازه پلاك را معكوس كند. مصرف چربی اشباع ، چربی ترانس ، گوشت قرمز ، شکر ، نوشیدنی های شیرین قند و سدیم را برای محافظت از قلب و عروق خود محدود کنید.

در حالی که بیماری های قلبی با روش های زیادی قابل درمان است ، به نظر می رسد جلوگیری از بهبودی با زندگی با یک شیوه زندگی مناسب ، یکی از بهترین راهها برای کاهش این مشکل بهداشتی است.

دیدگاهتان را بنویسید