فهرست مطالب
- 1 برای درمان واریس چه بخوریم؛ مصرف برخی از میوهها، سبزیجات و داشتن رژیم غذایی مفید و سالم
- 2
- 3 برای درمان واریس چه بخوریم، آیا داشتن رژیم غذایی سالم کافی است؟
- 4 چه چیزهایی باعث واریس میشود، علت واریس در سالمندان و جوانان
- 5
- 6 آیا کمبود ویتامین باعث بروز واریس میشود؟
- 7 برای درمان واریس چه بخوریم، آیا بعد از عمل واریس باید تغذیه مناسبی داشته باشیم؟
- 8 فواید مصرف میوه برای درمان واریس
- 9 با استفاده از بهترین رژیم غذایی برای درمان واریس چه بخوریم؟
- 10 خواص سیر برای واریس پا
- 11 برای درمان واریس چه بخوریم، آیا بیوفلانوئیدها میتوانند مفید باشند؟
- 12 وازلین برای واریس
- 13 برای درمان واریس چه بخوریم و از مصرف چه نوع غذاهایی جلوگیری کنیم؟
- 14 برای درمان واریس چه بخوریم و آیا لازم است بعد از عمل جراحی نیز این نکات را رعایت کنیم؟
- 15 روشهای درمانی واریس
- 16 سخن پایانی
برای درمان واریس چه بخوریم؛ مصرف برخی از میوهها، سبزیجات و داشتن رژیم غذایی مفید و سالم
اگرچه عوامل ژنتیکی و یا رفتارهای غلط علت اصلی واریس هستند، اما در برخی مواقع، غذاهایی که مصرف میکنیم نیز در ایجاد واریس نقش مهمی دارند.
به همین سبب اصلاح عادات تغذیهای، در جلوگیری از واریس پیشنهاد میشود. “برای درمان واریس چه بخوریم” و از خوردن چه غذاهایی صرف نظر کنیم؟ غذاهای فرآوری شده و فستفودها از جمله غذاهایی هستند که نباید مصرف کنیم؛ زیرا از دلایل اصلی ایجاد واریس هستند.
غذاهای توصیه شده توسط متخصص واریس پا برای درمان واریس غذاهایی میباشند که پروتئین بدون چربی دارند از جمله انواع آجیل، سبزیجات تازه و لبنیات کم چرب که باید در اولویت مصرف قرار بگیرند. با ما همراه باشید تا بیشتر در این زمینه نکاتی را برای شما عزیزان مطرح کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید :
- برای درمان واریس چه بخوریم، آیا داشتن رژیم غذایی سالم کافی است؟
- چه چیزهایی باعث واریس میشود، علت واریس در سالمندان و جوانان
- آیا کمبود ویتامین باعث بروز واریس میشود؟
- برای درمان واریس چه بخوریم، آیا بعد از عمل واریس باید تغذیه مناسبی داشته باشیم؟
- فواید مصرف میوه برای درمان واریس
- با استفاده از بهترین رژیم غذایی برای درمان واریس چه بخوریم
- خواص سیر برای واریس پا
- برای درمان واریس چه بخوریم و آیا بیوفلانوئیدها میتوانند مفید باشند؟
- وازلین برای واریس
- برای درمان واریس چه بخوریم و از مصرف چه نوع غذاهایی جلوگیری کنیم؟
- برای درمان واریس چه بخوریم و آیا لازم است بعد از عمل جراحی نیز این نکات را رعایت کنیم؟
- روش های درمانی واریس
- سخن پایانی
برای درمان واریس چه بخوریم، آیا داشتن رژیم غذایی سالم کافی است؟
اگر برای شما نیز این سوال به وجود آمده است که “برای درمان واریس چه بخوریم” باید به شما بگوییم، اگرچه داشتن رژیم غذایی سالم، اهمیت فوقالعاده زیادی در جلوگیری از ایجاد و حتی درمان واریس دارد؛ اما تنها داشتن رژیم غذایی، برای درمان این بیماری کافی نیست؛ زیرا عوامل دیگری نیز در ایجاد واریس نقش دارند.
اگر فردی با علائم واریس به پزشک متخصص مراجعه کند، پزشک علاوه بر ارائه روشهای درمانی دارویی و فیزیوتراپی، یک رژیم غذایی سالمی را به فرد پیشنهاد میدهد؛ زیرا داشتن رژیم غذایی سالم، سلامت بدن را تضمین کرده و موجب میشود گردش خون نیز در بدن به خوبی انجام گیرد. برخی از میوهها و سبزیجات، به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، بهترین انتخاب برای پیشگیری و درمان بیماریهای واریس به شمار می روند.
چرا داشتن رژیم غذایی مناسب در درمان واریس موثر است؟ این موضوع دو دلیل دارد؛ یکی این که مانع از چاقی فرد میشود و دیگر این که غذاهای سالم، نه تنها برای درمان واریس، بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز لازم و ضروری هستند.
به یاد داشته باشید که تنها مصرف غذای ناسالم باعث بروز این بیماری نمیشود، بلکه پروسه درمان آن را طولانی و شدت بیماری را افزایش خواهد داد؛ بنابراین داشتن رژیم غذایی سالم، همواره توصیه ما به شما است.
البته تنها رعایت این نکته برای کنترل و درمان بیماری واریس کافی نیست، در واقع اگر واریس در حالت شدید قرار گرفته باشد، معمولاً باید جراحی شود. پس از جراحی نیز باید رژیم غذایی مفید و مناسبی را برای عدم بازگشت بیماری پیش بگیرید.
چه چیزهایی باعث واریس میشود، علت واریس در سالمندان و جوانان
یکی از سوالات پرتکرار و مهمی که ممکن است برای برخی از افراد به وجود آید این است که “چه چیزهایی باعث واریس میشود” واریس یکی از بیماریهایی است که افراد در سنین مختلف به آن مبتلا میشوند و دلایل مختلفی برای آن وجود دارد. در صورتی که جریان خون، بر خلاف جهت در سیاهرگ به عقب بازگردد و در بخشی از پا تجمع پیدا کند، واریس رخ میدهد.
در این صورت، سیاهرگها به شکل برجسته خود را نشان خواهند داد که از جمله علائم آن احساس درد، احساس خارش، سنگینی در پاها و همچنین احساس خستگی مداوم است. با ما در ادامه همراه شوید تا پاسخ جامعی برای سوال اینکه “چه چیزهایی باعث واریس میشود” پیدا کنیم.
واریس در افراد با سنین بالا بیشتر مشاهده می شود؛ پس یکی از مهمترین عوامل آن داشتن سن بالا میباشد. به جز این، اگر بخواهیم یک پاسخ جامعتر برای سوال اینکه “چه چیزهایی باعث واریس میشود”، باید بگوییم عواملی همچون سابقه خانوادگی، یبوست، اختلالات هورمونی، داشتن تغذیه ناسالم، نشستن و یا ایستادن طولانی مدت و مصرف سیگار از عوامل اصلی واریس در افراد با سنین بالا هستند.
همواره باید بدانید “چه چیزهایی باعث واریس میشود” تا بتوانید از بروز این بیماری جلوگیری کنید. واریس در جوانان نیز رایج است که علتهای متفاوتی باعث بروز آن می شود است.
اما به راستی “چه چیزهایی باعث واریس میشود” و علت اصلی واریس در جوانان چیست؟ واریس در جوانان، اغلب به سبب مصرف بیش از حد غذاهای فستفود یا کنسروی به وجود می آید. غذاهای فست فودی، ویتامینهای کمتری در مقایسه با غذاهای دیگر دارند و یکی از دلایل اصلی ابتلای جوانان به این بیماری هستند.
اگر بخواهیم موارد دیگری در پاسخ به این سوال که “چه چیزهایی باعث واریس میشود” باید بگوییم ژنتیک، انجام ورزشهای سنگین و غیرمتعارف (که به پاها فشار وارد میکند) استفاده از لباسهای تنگ همچون گنهای لگن، بارداری، مصرف داروهای بارداری، انواع بیماریهای مرتبط با کم کاری تیروئید و کاهش وزن سریع، همگی پاسخی به سوال “چه چیزهایی باعث واریس میشود” هستند.
آیا کمبود ویتامین باعث بروز واریس میشود؟
قبل از صحبت درباره اینکه “برای درمان واریس چه بخوریم” بهتر است بدانید کمبود چه ویتامینهایی در بدن احتمال ابتلا به واریس را افزایش میدهند؟ اگر شما با ویتامینهای مهم و مورد نیاز برای بدن آشنا شوید، قطعاً مصرف غذاهای سالمی که شامل این ویتامین ها هستند را در برنامه غذایی خود قرار خواهید داد.
کمبود برخی از ویتامینها برای افرادی که به واریس مبتلا هستند ممکن است دردسرساز شود و علائم بیماری را تشدید کند. سؤالی که ممکن است در ذهن خیلی از افراد ایجاد شده باشد این است که چرا کمبود ویتامین باعث بروز و تشدید بیماری واریس میشود؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم، زیرا کمبود برخی از مواد معدنی و ویتامینها، باعث اختلال در عبور جریان خون شده و به همین جهت علائم واریس شدت مییابد.
ویتامینهایی همچون ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E و همچنین مواد معدنی مانند فسفر، فولات، کلسیم، کروم، پتاسیم و منیزیم از جمله مهمترین ویتامینهایی هستند که با مصرف آن ها، از بروز بیماریهای مرتبط با واریس کاسته میشود.
برای تامین این ویتامین ها برای جسم خویش، سعی کنید از مواد غذایی مختلف از جمله میوهها، غلات، سبزیجات، مغزیجات و لبنیات کم چرب استفاده کنید.
برای درمان واریس چه بخوریم، آیا بعد از عمل واریس باید تغذیه مناسبی داشته باشیم؟
درمان واریس معمولاً با استفاده از روشهای تهاجمی و غیرتهاجمی انجام میگیرد. این درمان ها به فرد مبتلا به واریس کمک می کنند تا دوباره سلامتی خود را به دست آورد. بعد از عمل واریس، پزشک توصیه میکند تغذیه سالمی داشته باشید و از مصرف برخی از غذاها پرهیز کنید.
داشتن تغذیه مناسب بعد از عمل واریس، باعث میشود از عوارض ناشی از عمل تا حد زیادی کاسته شده و بهبود بیماری با سرعت بیشتری انجام شود. علاوه بر این، در صورت داشتن تغذیه مفید، ما میتوانیم این اطمینان را کسب کنیم که امکان بازگشت واریس بسیار کاهش مییابد.
اگرچه پزشک متخصص باید تشخیص دهد که شما از چه نوع تغذیهای تا بهبود کامل بیماری واریس استفاده کنید، اما ما در اینجا چند نمونه از تغذیههای مفید پس از عمل واریس را برای شما عزیزان عنوان میکنیم.
نوشیدن آب زیاد، یکی از بهترین راهکارها برای تسریع بهبودی در بیماری واریس است. سعی کنید روزانه حداقل به میزان ۲ لیتر آب مصرف کنید تا بدن شما هیدراته بماند. به جز مصرف آب، مصرف مواد غذایی که ویتامین E و C دارند نیز پیشنهاد میشود. این ویتامین ها اغلب در میوهها و سبزیجات یافت میشوند.
مواد غذایی که انواع فلاونوئیدها را دارند، جهت تقویت رگها بعد از عمل واریس بسیار مفید هستند. لازم است یادآور شویم پس از انجام عمل واریس، هرگز از غذاهایی که چربی یا کلسترول بالایی دارند مصرف نکنید تا از احتمال انسداد رگ، تشکیل لخته خون و بازگشت واریس کاسته شود.
فواید مصرف میوه برای درمان واریس
میوهها جزو غنیترین محصولاتی هستند که در درمان واریس نقش مهمی دارند؛ زیرا سرشار از انواع فیبر و ویتامینها هستند. از میان انواع میوه برای پیشگیری و درمان واریس، بهتر است از میوههایی همچون برگ زردآلو، انجیر خشک شده و توت نام ببریم.
این میوهها کالری بسیار پایینی دارند و برای کاهش وزن مفید هستند. همانطور که میدانید، چاقی یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای واریسی است که خوشبختانه با مصرف میوهها کنترل میشود.
در پاسخ به سوال این که چرا میوهها برای درمان واریس مفید هستند؟ باید گفت میوهها حاوی فلاونوئید بوده و خاصیت ضد اکسیدانی دارند. وجود خواص فراوان در میوهها، باعث افزایش جریان خون و کاهش التهابات جسم می گردد. میوهها با خاصیتهای فراوانی که دارند، از عواملی که باعث شکل گیری و تورم واریس میشود (همانند ایستایی شدن خون) جلوگیری به عمل می آورند.
با استفاده از بهترین رژیم غذایی برای درمان واریس چه بخوریم؟
داشتن بهترین رژیم غذایی، علاوه بر این که به درمان واریس کمک میکند، بلکه باعث سلامت بیشتر عروق نیز میشود. ما باید بدانیم “برای درمان واریس چه بخوریم“، تا بتوانیم به این بیماری غلبه کنیم و قدم بزرگی برای بهبودی هرچه سریعتر آن برداریم.
اصلاح عادات تغذیهای نه تنها برای درمان واریس، بلکه برای ارتقای سلامت عمومی بدن بسیار مهم و ضروری است. ما در این جا به بهترین غذاهایی که در درمان واریس موثر هستند اشاره کوتاهی می کنیم:
1- مصرف آب کافی
برای درمان واریس، بدن شما همیشه باید هیدراته بماند. پس سعی کنید روزانه به میزان 6 الی 7 لیوان آب مصرف کنید. با این کار جریان خون راحتتر درون رگها انجام میگیرد و در نتیجه، احتمال این که به واریس مبتلا شوید بسیار پایین است.
2- مصرف میوههایی همچون (موز، توت و انار)
موز یکی میوه پرخاصیتی است که در ترکیبات آن منیزیم و پتاسیم وجود دارد. مصرف موز باعث تسکین و بهبود عروق میشود. توت یکی دیگر از میوههایی است که دارای ویتامینهای گروه C و E و همچنین آنتی اکسیدان است.
مصرف این میوه علاوه بر بهبود عروق، به کاهش التهابات جسم کمک زیادی میکند. انار از آن دسته میوههایی است که برای بهبود جریان خون، بسیار مفید بوده و سرشار از آنتیاکسیدان است.
3- پروتئینهای بدون چربی
انواع مختلفی از غذاها، سرشار از پروتئین هستند، اما چربی آنها با یکدیگر متفاوت است. در پرسش به سوال این که “برای درمان واریس چه بخوریم” ما غذاهایی که پروتئین بدون چربی یا با چربی کم دارند را به شما پیشنهاد میدهیم. از انواع پروتئینهای بدون چربی میتوان به ماهی، مرغ، تخممرغ و غذاهای دریایی دیگر اشاره کرد که در پیشگیری و درمان واریس بسیار مؤثر هستند.
4- مصرف غذاهای کمنمک
غذاهایی که سدیم خوراکی، یا همان نمک زیادی دارند، باعث تشدید علائم واریس میشوند. به همین سبب شما همواره باید سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که کمترین نمک را دارند.
شما نباید از غذاهایی همچون ترشی، کنسرو و سوسیس استفاده کنید؛ زیرا میزان نمک آنها بالا است و ممکن است مشکلات جدی برای واریس به وجود بیاورد. محصولات غذایی طبیعی معمولاً نمک کمی دارند و باید در اولویت مصرف قرار بگیرند.
5- مصرف لبنیات کمچرب
لبنیات کم چرب یا بدون چربی همچون ماست، شیر و پنیر دارای کلسیم هستند و گزینه مناسبی برای درمان واریس میباشند. هر نوع لبنیات دیگری که احساس میکنید چربی کمی دارد، انتخاب مناسبی برای شماست و میتوانید آن را در رژیم غذایی خود برای کنترل و درمان واریس بگنجانید.
6- دانههای خام و آجیل
دانههایی همچون آفتابگردان، شاهدانه و کتان دارای اسیدهای چرب، فیبر و امگا3 هستند. به همین سبب است که به عنوان محصولات ضد التهابی میتوان از آنها یاد کرد. این دانه ها همچنین کمک زیادی به بهبود گردش خون و کاهش کلسترول میکنند. آجیلها نیز به خاطر داشتن نیاسین، در تسهیل گردش خون بسیار مفید هستند و برای درمان واریس پیشنهاد میشوند.
خواص سیر برای واریس پا
آیا با خواص سیر برای واریس پا آشنا هستید؟ بله؛ خواص سیر برای واریس پا کاملاً شناخته شده است و نقش مهمی در درمان واریس پا دارند. یکی از مهمترین خواص سیر برای واریس و بدن، از بین بردن سموم است.
همچنین سیر یک نوع کاهش دهنده التهابات است و به مرور زمان به درمان واریس کمک فراوانی خواهد نمود. اگر شما عزیزان میخواهید از تمامی خواص سیر برای واریس پا بهرهمند شوید، بهتر است آن را با ترکیبات دیگر به صورت موضعی بر روی واریس های خود استفاده کنید. شما می توانید سیر را با آب پرتقال تازه و گل میخک خرد شده ترکیب نموده و بر روی قسمتی از جسم خود که دچار واریس شده است قرار دهید.
علاوه بر این که شما میتوانید سیر تازه خرد شده را بر روی واریسها قرار دهید، مصرف خوراکی آن نیز جهت بهبود عوارض واریس بسیار مفید است. خواص سیر برای واریس پا از آنجایی اهمیت دارد که دارای مواد ویتامینی غنی است و به همین سبب، به کاهش فشار خون و کاهش کلسترول کمک فراوانی می نماید.
جالب است بدانید که خواص سیر برای واریس پا به سبب وجود آنتیبیوتیکهای طبیعی است. این آنتی بیوتیک ها علاوه بر جلوگیری از پیشرفت بیماری، عفونتها و باکتریها را نیز از بین خواهند برد. البته قبل از مصرف سیر، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید تا هیچ نوع عوارضی برای جسم شما به وجود نیاید.
برای درمان واریس چه بخوریم، آیا بیوفلانوئیدها میتوانند مفید باشند؟
برخی از مواد غذایی، منابع غنی از بیوفلانوئیدها هستند که در درمان واریس نقش مهمی را ایفا میکنند. محصولاتی همچون اسفناج، ریحان، رازیانه، توت فرنگی، سیب، کلم بروکلی، لیموترش، انگور قرمز، فلفل دلمهای قرمز و زرد، آلبالو و گیلاس و پرتقال جزو غنیترین محصولات به شمار میروند که دارای بیوفلاونوئید هستند.
سؤالی که اینجا ممکن است ذهن خیلی از افراد را درگیر کند این است که چرا بیوفلاونوئیدها در درمان واریس مفید هستند؟ در پاسخ باید بگوییم بیوفلاونوئیدها همان چیزی هستند که موجب رنگی شدن انواع خوراکیهای طبیعی میشوند.
این ترکیبات از آن جهت در درمان واریس مفید هستند که سلامت رگها را بهبود بخشیده و در عملکرد بهتر آنها نقش مهمی را ایفا میکنند. اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که مبتلا به بیماری واریس شدهاید، حتما خوراکیهای حاوی بیوفلاونوئید را جزو اولویت مصرف خود قرار دهید.
وازلین برای واریس
آیا وازلین برای واریس مفید است؟ بسیاری از افراد از انواع کرمها برای کاهش درد، کاهش التهابات و تورم ناشی از واریس استفاده میکنند که یکی از آنها وازلین است. کرم یا روغن وازلین، حاوی یکی از ویتامینهای ضروری است که برای پوست بسیار مفید است و آن هم ویتامین E است. وجود این ویتامین باعث شده وازلین برای واریس بسیار مؤثر واقع شود.
از کرم وازلین به منظور مرطوب نگه داشتن پوست نیز میتوان بهره برد، چرا که حساسیتی ایجاد نمیکند. وازلینها از جمله محصولاتی هستند که در دو نمونه معطر و ساده تولید شدهاند و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند. بنابراین استفاده از وازلین برای واریس توصیه میشود.
یکی دیگر از دلایلی که موجب شده وازلین برای واریس مفید واقع شود، برطرف کردن سوزش است. از آنجایی که برخی از واریسها باعث سوزش یا خارش پوستی میشوند، بهتر است مقداری از روغن وازلین را بر روی بخشی که دچار واریس شده است قرار داده و به آرامی ماساژ دهید.
استفاده از وازلین برای واریس، زمانی بیشترین اثرگذاری را خواهد داشت که به همراه آن باید پاها به آرامی ماساژ داده شوند. استفاده از وازلین، برای مالش دادن بخشهایی از پا که دچار واریس شده است، باعث بهبود گردش خون میشود و اثرگذاری سریعی خواهد داشت.
نحوه استفاده از وازلین برای واریس، به این گونه است که شما باید مقدار معینی از وازلین را در کف دست خود قرار داده و با کمی مالش آن را گرم کنید. بعد از آن که وازلین را بر روی رگ واریسی قرار دادید، سعی کنید رو به سمت بالا مالش دهید. ماساژ وازلین برای واریس، باید به صورت آرام و ملایم انجام شود، زیرا ممکن است با فشار زیاد بر رگ، خونریزی رخ دهد.
برای درمان واریس چه بخوریم و از مصرف چه نوع غذاهایی جلوگیری کنیم؟
دانستن این موضوع که “برای درمان واریس چه بخوریم” و از مصرف چه غذاهایی جلوگیری کنیم، بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا با دانستن اینکه چه غذاهایی برای واریس مفید هستند، به خوبی میتوانیم از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنیم و از عوارض آن که ممکن است در آینده رخ دهد نیز در امان باشیم.
– برای درمان واریس چه بخوریم؟
آجیلهایی همچون دانه چیتا و بذر کتان، انتخاب مناسبی برای درمان واریس هستند. علاوه بر این، شما میتوانید از روغنهای سالم و کمچربی همچون روغن زیتون، آووکادو و سالمون نیز استفاده کنید. برخی از غذاهای فرآوری شده نیز برای درمان واریس مفید هستند که از بهترین آنها میتوانیم به نان پاستا یا گندم، اوتمیل و برنج قهوهای اشاره کنیم.
– برای درمان واریس چه چیزهایی نخوریم؟
برخی از واریسها بسیار دردناک و عذابآور هستند، به همین سبب بهتر است رژیم غذایی خود را تا حد امکان بهبود ببخشید. حالا که تا حدودی میدانیم “برای درمان واریس چه بخوریم“، بهتر است با چند نمونه خوراکیهایی که باعث تشدید واریس میشوند نیز آشنا شوید.
مصرف سدیم یا نمک زیاد، یکی از عوامل تشدید کننده بیماری واریس است و ممکن است درد و ورم واریس را افزایش دهد. به جز نمک، مواد غذایی شیرین که دارای شکر هستند نیز برای درمان واریس مفید نیستند. بنابراین شما باید از خوردن کیک، آبنبات، بيسکوئيت و یا هر خوراکی که فکر میکنید شیرین است خودداری کنید. مصرف سیگار، مصرف مشروبات الکلی و کافئین نیز برای واریس خطرناک بوده و تشدید کننده این بیماری هستند.
برای درمان واریس چه بخوریم و آیا لازم است بعد از عمل جراحی نیز این نکات را رعایت کنیم؟
به همان اندازه که داشتن رژیم غذایی سالم در جلوگیری از بیماریهای واریسی موثر هستند، در حین بیماری واریس و حتی بعد از انجام عمل جراحی نیز باید رعایت شوند. قطعاً پزشک متخصص بعد از انجام عمل جراحی، توصیههایی به شما خواهد کرد که یکی از آنها مصرف غذاهای سالم و پیروی از یک رژیم غذایی خوب است.
بعد از عمل جراحی واریس، بهتر است مایعات زیادی مصرف کنید؛ زیرا خوردن آب باعث باز شدن رگها و جریان خون بهتر میشود. به جز مصرف آب، نکته مهمی که باید بدانید این است که هرگز از غذاهای پرچرب استفاده نکنید؛ زیرا چربی ناسالم ممکن است مجدداً باعث گرفتگی رگها و بازگشت واریس شود.
“برای درمان واریس چه بخوریم“ و آیا مصرف میوه و سبزیجات بعد از عمل جراحی توصیه میشود؟ سبزیجات تازه و همچنین میوههایی که دارای ویتامین C و E هستند پس از عمل جراحی بسیار مفید هستند. شما باید سعی کنید به جای مصرف نوشیدنیهای کافئین دار، چربیهای ناسالم، شکر و نمک، مصرف میوه و سبزیجات را در اولویت خود قرار دهید.
روشهای درمانی واریس
“برای درمان واریس چه بخوریم“ و آیا به جز اصلاح عادات غذایی، روش درمانی دیگری برای این بیماری پیشنهاد میشود؟ به جز داشتن رژیم غذایی مناسب که برای درمان واریس بسیار مفید و موثر است، روشهای درمانی دیگری نیز برای این بیماری وجود دارد. برخی از آنها شامل روشهای پیشگیرانه و برخی جزو روشهای درمانی رایجی هستند که ما در ادامه مطلب به آنها میپردازیم:
- روشهای درمانی پیشگیرانه واریس
روشهای پیشگیرانه، زمانی موثرند که هنوز واریس رخ نداده و یا پس از رخ دادن بیماری از عود آن جلوگیری میکند. از رایجترین روشهای پیشگیرانه این بیماری میتوان به مواردی همچون ورزش کردن منظم، کاستن وزن، پرهیز از پوشیدن لباسهای تنگ، استفاده از جوراب مخصوص واریس، بالا نگهداشتن پاها، پرهیز از ایستادن یا نشستن طولانی اشاره کرد.
- روشهای درمانی واریس
بهتر است بدانید جهت تشخیص بهترین روش درمانی برای واریس، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک معمولاً با در نظر گرفتن شدت بیماری، روشهایی را به بیمار پیشنهاد میدهد که شامل درمان با لیزر، جراحی، فلبکتومی، اسکلروتراپی و همچنین روش چسب بافتنی است.
جمله معروف پیشگیری بهتر از درمان است در زمینه بیماری واریس نیز صدق میکند. شما با داشتن رفتارهای درست، انجام تمرینات ورزشی مناسب و همچنین رعایت رژیم غذایی، تا حد زیادی میتوانید جلوی بیماریهای مرتبط با واریس را گرفته و یا از پیشرفت آن جلوگیری کنید. در صورت بروز این بیماری نیز جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا روشهای درمانی متناسب با نوع واریس، توسط پزشک برای شما تجویز خواهند شد.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم بهترین پاسخ را برای این سوال که “برای درمان واریس چه بخوریم” پیدا کنیم. بدون شک اصلاح عادات تغذیهای در کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری واریس، کمک شایانی به شما خواهند کرد. بنابراین شما باید حتما یک رژیم غذایی سالمی را آغاز نموده و روشهای پیشگیرانه را رعایت کنید تا به بیماری واریس مبتلا نشوید.
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که میوهها و سبزیجات، مواد غذایی کم چرب، مواد غذایی دارای ویتامینهای ضروری بدن از جمله ویتامین E و C، مصرف مایعات و آب زیاد، بهترین راهکار برای درمان بیماری واریس هستند.
علاوه بر این شما باید از مصرف نمک و شیرینیهایی که حاوی شکر هستند، مواد غذایی پر چرب، نوشیدنیهای حاوی الکل و کافئین خودداری کنید. جهت تسکین درد و التهاب بیماری واریس نیز گزینههای مختلفی وجود دارد که ما استفاده از سیر یا وازلین را برای شما عزیزان پیشنهاد نموده و به صورت مفصل به این موارد پرداختیم.
پزشک جراح و متخصص