کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم مفید است؟

اگر دچار مشکلات قلبي از جمله تیرکشیدن قلب هستيد احتمالاً بارها اين سؤال در ذهن شما نقش بسته که برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم؟ براي يافتن پاسخ مشابه سؤالاتی ازاین‌قبیل که چه قرصی برای تیر کشیدن قلب خوبه بايد به پزشک متخصص مراجعه کرد.

در این مقاله قصد داریم به کاربرد قرص‌هايي که براي درد، تیرکشیدن قلب يا دردهاي قفسه سينه تجويز مي‌شوند، بپردازیم. باز هم تأکید مي‌کنيم که قبل از اقدام عملي براي پاسخ به اين سؤال که براي دردگرفتن قلب چه قرصي بخوريم، حتماً با يک متخصص قلب و عروق مشورت کنید.

برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم مفید است؟

گام‌هاي اوليه براي پاسخ به سؤال “برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم

قبل از اينکه پاسخ دهیم برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم، باید تیر کشیدن قلب يا سندرم گرفتگی پیش کوردیال (Precordial catch syndrome) معرفي کنيم و آگاهي هر چند مختصري درباره اين عارضه داشته باشيم. تیرکشیدن قلب، وضعیتی است که باعث درد ناگهانی و تیز در قفسه سینه و معمولاً در سمت چپ بالای قفسه سینه می‌شود.

دردگرفتن قلب عارضه‌اي است که معمولاً خودبه‌خود از بین می‌رود، بنابراین به درمان خاصی نیاز نیست. بااین‌حال، پزشکان ممکن است یک داروی ضدالتهابی بدون نسخه مانند ایبوپروفن (موترین) را برای کمک به تسکین درد توصیه کنند.

در برخی موارد، نفس‌های آهسته و آرام می‌تواند به ناپدیدشدن درد کمک کند و نفس عمیق به‌محض شروع درد نیز می‌تواند مفید باشد. اين عارضه بيشتر در ميان کودکان و نوجوانان بروز مي‌يابد. اگر کودک یا نوجوانی به طور منظم دچار سوزش قلب شود، پزشک احتمالاً همان داروهای ضدالتهابی را براي درمان توصیه کند.

توجه به این نکته مهم است که باتوجه‌به شروع و توقف سریع درد، درمان دارویی خاصي ندارد. علاوه بر این، فردی که به عارضه سوزش قلب مبتلا است، در صورت داشتن هرگونه بیماری زمینه‌ای قلبی یا علائم دیگر باید به دنبال مراقبت پزشکی باشد.

به‌طورکلی هر کسی که تغییر در ماهیت یا دفعات درد در ناحيه قلب را تجربه می‌کند براي يافتن پاسخ درست سؤال براي تیرکشیدن قلب کدام قرص را بخوريم، باید به یک متخصص مراجعه کند. انواع مختلفی از دارو برای بیماری‌های قلبی وجود دارد که بنا به شرايط بيمار مي‌تواند پاسخي به سؤال براي تیرکشیدن قلب کدام قرص را بخوريم، باشد.

برای اطلاعات بیشتر درمورد فشار خون پایین و ضربان قلب بالا کلیک کنید

برای دردگرفتن قلب چه قرصي بخوريم و مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)

يکي از انواع قرص‌هايي که پزشکان براي بيماراني که براي تشخيص دليل تیرکشیدن قلب به آنها مراجعه مي‌کنند، توصيه مي‌کنند قرص‌هاي مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین هستند. اين قرص‌ها از جمله داروهايي هستند که پزشکان در جواب اين سؤال که براي سوزش قلب کدام قرص را بخوريم مطرح مي‌کنند.

از انواع مختلف اين قرص‌ها مي‌توان به بنازپریل (لوتنسین)، کاپتوپریل (کاپوتن)، انالاپریل (Vasotec)، فوزینوپریل (مونوپریل)، لیزینوپریل (Prinivil، Zestril)، پریندوپریل (Aceon)، کویناپریل (آکوپریل)، رامیپریل (آلتاس) و تراندولاپریل (Mavik) اشاره کرد. عملکرد اين قرص‌ها به‌گونه‌ای است که با کاهش سطح آنژیوتانسین، رگ‌های خونی را منبسط می‌کند و مقاومت را کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد خون راحت‌تر جریان یابد و کار قلب را آسان‌تر یا کارآمدتر می‌کند.

از جمله موارد مصرف اين قرص برای درمان یا بهبود علائم بیماری‌های قلبی عروقی از جمله فشارخون بالا و نارسایی قلبی است.

برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم و مهارکننده‌های نپری لیزین (ARNIs)

قرص‌هاي ARNI  ترکیبی دارویی از یک مهارکننده نپری لیزین و یک ARB هستند. اين نوع قرص‌ها از جمله راهکارهايي است که پزشکان پس از معاينات و در پاسخ به سؤال بيماران که براي تیرکشیدن قلب کدام قرص را بخوريم، در برابر بيمار قرار مي‌دهند. پزشکان معمولاً قرص‌های زير را از اين دسته دارو‌ها تجويز مي‌کنند: ساکوبیتریل/والزارتان (انترستو)

نحوه عملکرد اين دارو اين گونه است:

Neprilysin آنزیمی است که مواد طبیعی را در بدن تجزیه می‌کند که شریان‌های باریک را باز می‌کند. با محدودکردن اثر نپریلیسین، اثرات این مواد را افزایش داده و باز شدن عروق و جریان خون را بهبود می‌بخشد، احتباس سدیم (نمک) را کاهش و فشار بر قلب را کاهش می‌دهد. عمده‌ترين دلیل مصرف دارو هم برای درمان نارسایی قلبی است.

برای دردگرفتن قلب چه قرصي بخوريم و بتابلاکرها (مسدودکننده‌های بتا)

اين نوع قرص‌ها يکي از پاسخ‌های مناسب به سؤال براي دردگرفتن قلب کدام قرص را بخوريم هستند، بتابلاکرها علاوه بر جلوگیری از تیرکشیدن و درد قفسه سینه، در درمان طولانی‌مدت افرادي که سکته قلبي کرده‌اند هم تجويز مي‌شود.

نحوه عملکرد اين قرص‌ها این‌گونه است که با کاهش ضربان قلب و فشارخون در نهايت به کاهش فعالیت قلب کمک می‌کنند. از مهم‌ترین نمونه‌هاي بتابلاکردها مي‌توان به پروپرانولول، آسبوتولول، آتنولول، بیسوپرولول، کارودیلول، متوپرولول، نبیوولول اشاره کرد.

اين نوع قرص‌ها برخي عوارض جانبی هم دارند که بايد آنها را موردتوجه قرارداد:

سرگیجه و احساس خستگی از شايع‌ترين عوارض این‌گونه قرص‌ها هستند. علاوه بر اين، اختلالات خواب، بی‌حسی یا احساس گزگز در انگشتان دست يا پا، ضعف جسمي از جمله کاهش توانايي جسمي در مردان و تنگي نفس از علائم احتمالی مرتبط با استفاده از بتابلاکرها است. در صورت بروز هر کدام از اين عوارض، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

براي تیرکشیدن قلب کدام قرص را بخوريم و مسدودکننده‌های کانال کلسیم

قرص‌هايي که در رديف داروهاي مسدودکننده‌های کانال کلسیم قرار مي‌گيرند هم از جمله دارو‌هايي هستند که براي پاسخ به اين سؤال بيماران که براي سوزش قلب کدام قرص را مصرف کنيم مورد اشاره قرار مي‌گيرند. اين قرص‌ها با شل کردن رگ‌های خونی مي‌توانند درد قفسه سینه و قلب را کنترل کنند تا از اين طريق، خون‌رسانی به قلب را افزایش دهند، اين قرص‌ها درحالی‌که ضربان قلب را کاهش می‌دهند.

علاوه بر جلوگیری از دردگرفتن قلب و درد قفسه سینه، برای درمان فشارخون بالا و ضربان‌های نامنظم قلب که با نام آریتمی قلبی شناخته مي‌شود هم مورداستفاده قرار مي‌گيرد. از نمونه‌های قرص‌هاي مسدودکننده‌های کانال کلسیم مي‌توان به وراپاميل، آملودیپین، دیلتیازم و نیفدیپین اشاره کرد.

اين قرص‌ها هم عوارض جانبی بالقوه دارند که از جمله اين عوارض مي‌توان به سرگیجه، احساس سبکی سر، سردرد، تورم رگ‌های دست يا پا، گرگرفتگی و يا قرمزی پوست و حتي يبوست اشاره کرد.

در کنار اين عوارض، درد مکرر و شديد قفسه سینه، ضربان سريع و يا نامنظم قلب و ضعف‌های جسمی هم از عوارض کمتر شايع این نوع قرص‌ها هستند که در صورت بروز باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم و نیترات‌ها

نیتروگلیسیرین یکی ديگر از مهم‌ترین داروهای ضددرد برای قلب است که با نظر پزشک براي حل معضل تیرکشیدن قلب و در پاسخ به سؤال بيمار که برای درد کشيدن قلب کدام قرص را بخوريم تجويز مي‌شود. نیترات می‌تواند از قلب درد و درد قفسه سینه جلوگیری کرده و علائم آن را نیز تسکین دهد.

این دارو باز طريق گشاد کردن و شل کردن رگ‌های خونی به کاهش درد قلب و يا سوزش قلب کمک می‌کند، نيترات‌ها خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به قلب را افزایش می‌دهند. براي اشاره به برخي نیترات‌ها مي‌توان به قرص‌هاي ایزوسوربید دینیترات، نیتروکانتین و گلیسیریل تری نیترات است که GTN (قرص‌های زیر زبانی یا پچ ترانس درمال) نیز نامیده می‌شوند.

اما اين قرص‌ها هم عوارض خاصي دارند که از جمله مي‌توان به گرگرفتگی و قرمزی پوست، سرگیجه، ضربان سريع قلب، سردرد، خارش یا احساس سوزش اشاره کرد. با اينکه این عوارض جانبی موقت هستند اما اگر با مصرف این قرص‌ها، عوارض شما ادامه پیدا کرد و دردگرفتن قلب تسکین نیافت، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنيد تا اثرات داروها را بررسی کند.

براي تیرکشیدن قلب کدام قرص را بخوريم و داروهای کاهنده کلسترول

دارو‌هاي کاهنده کلسترول يکي ديگر از گزينه‌هايي است که پزشکان باتوجه‌به وضعيت بيمار و در واکنش به اين سؤال که برای درد کشيدن قلب کدام قرص را بخوريم، پيش روي بيمار قرار مي‌دهند.

اين دسته از داروها شامل  استاتین ها از جمله آتورواستاتین (لیپیتور)، فلوواستاتین (لسکول)، لوواستاتین (مواکور)، پیتاواستاتین (لیوالو)، پراواستاتین (پراواکول)، روزوواستاتین (کرستور)و سیمواستاتین (زوکور) است. همچنين داروي اسیدهای نیکوتینیک: نیاسین، مهارکننده‌هاي جذب کلسترول، داروهاي ترکیبی استاتین و مهارکننده‌های جذب کلسترول نيز در اين دسته قرار مي‌گيرند.

اين گروه از داروها می‌توانند سطح کلسترول خون را کاهش دهند، اما داروهایی غیر از استاتین ها معمولاً فقط برای بیمارانی استفاده می‌شود که استاتین ها در آنها مؤثر نیستند یا عوارض جانبی جدی ناشی از استاتین درمانی دارند. آنها به روش‌های مختلف در بدن کار می‌کنند. برخی بر کبد تأثیر می‌گذارند، برخی در روده‌ها کار می‌کنند و برخی تشکیل کلسترول را از گردش خون مختل می‌کنند.

دلیل عمده مصرف اين دسته از داروها برای کاهش کلسترول LDL “بد” است. اين نکته را بايد موردتوجه قرارداد که برخی از داروهای کاهش‌دهنده کلسترول ممکن است با گریپ‌فروت، آب گریپ‌فروت، انار و آب انار تداخل داشته باشند.

برای درد گرفتن قلب چه قرصي بخوريم و دیگوکسین (لانوکسین)

پزشکان انتخاب‌هاي زيادي براي توصيه به بيماراني که دچار مشکلات قلبي از جمله تیرکشیدن‌های متناوب قلب دارند. از ديگر داروهايي که مي‌توان در پاسخ به اين سؤال بيماران که براي سوزش قلب کدام قرص را بخوريم، پيشنهاد داد دیگوکسین (لانوکسین) است.

اين دارو نیروی انقباضات قلب را افزایش می‌دهد و می‌تواند در درمان نارسایی قلبی و ضربان قلب نامنظم مفید باشد. مصرف دارو برای تسکین علائم نارسایی قلبی، به‌ویژه زمانی که بیمار به سایر درمان‌های استاندارد از جمله مهارکننده‌های ACE، ARB و دیورتیک‌ها پاسخ نمی‌دهد، موردتوجه قرار مي‌گيرد. اين دارو همچنین انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم (آریتمی)، به‌ویژه فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش می‌دهد.

براي تیرکشیدن قلب کدام قرص را بخوريم و دیورتیک‌ها

ديورتيک‌ها که به نام قرص آب نیز شناخته مي‌شوند از جمله راهکارهای پيشنهادي پزشکان براي بيماراني است که دچار تیرکشیدن‌های قلبي مداوم هستند و بنابراين يکي ديگر از جواب‌هايي هستند که در برابر سؤال براي دردگرفتن قلب کدام قرص را بخوريم مطرح مي‌شوند.

داروهايي مانند استازولامید، آمیلوراید (میدامور)، بومتانید، کلروتیازید (دیوریل)، کلرتالیدون (هیگروتن)، فوروزماید (لاسیکس)، هیدروکلروتیازید، اینداپامید (لوزول)، متالوزون و اسپیرونولاکتون (آلداکتون) از جمله قرص‌هاي آب شناخته مي‌شوند. آنچه داروها انجام می‌دهند باعث می‌شود بدن از طریق ادرار از شر مایعات و سدیم اضافی خلاص شود و به کاهش بار کاری قلب کمک می‌کند.

همچنین تجمع مایع در ریه‌ها و سایر قسمت‌های بدن مانند مچ پا و ساق پا را کاهش می‌دهد. دیورتیک‌های مختلف، مایع را با سرعت‌های مختلف و از طریق روش‌های مختلف حذف می‌کنند. اين دسته از داروها برای کمک به کاهش فشارخون و برای کمک به کاهش تورم ناشی از تجمع بیش از حد مایعات در بدن استفاده می‌شوند.

براي دردگرفتن قلب چه قرصي بخوريم و وازودیلاتورها

اين نوع قرص‌ها يکي از پاسخ‌های مناسب به سؤال براي سوزش قلب کدام قرص را بخوريم هستند. از داروهايي که در دسته وازودیلاتورها قرار مي‌گيرند پزشکان معمولاً ایزوسورباید دی نیترات (ایزوردیل)، ایزوسورباید مونونیترات، هیدرالازین (آپرسولین)، نیتروگلیسیرین، ماینوکسیدیل را توصيه مي‌کنند. آنچه دارو انجام می‌دهد این‌گونه است که رگ‌های خونی را آرام می‌کند و فشارخون را کاهش می‌دهد.

دسته‌ای از گشادکننده‌های عروقی به نام نیترات‌ها، عرضه خون و اکسیژن به قلب را افزایش می‌دهند و درعین‌حال حجم کاری آن را کاهش می‌دهند که می‌تواند درد قفسه سینه (آنژین صدری) را کاهش دهد. نیتروگلیسیرین به‌صورت قرص برای بلع یا جذب در زیر زبان (زیر زبانی)، اسپری و به‌صورت موضعی (کرم) در دسترس است. دلیل اصلي مصرف دارو برای کاهش درد قفسه سینه (آنژین صدری) است.

چه قرصی برای تیر کشیدن قلب خوبه و آسپرین

آسپیرین به دلیل خواص خود می‌تواند درد قفسه سینه، تیرکشیدن‌های متناوب قلب و درد قلب را کاهش دهد و يکي از ساده‌ترين راهکارهاي پزشکان براي اين سؤال است که برای درد کشيدن قلب کدام قرص را بخوريم. استفاده از آسپرين از روش‌های بدون عوارض برای آرام‌کردن دردگرفتن قلب است.

همچنين اگر کسی مشکوک به سکته قلبی باشد معمولاً یک نیتروگلسیرین زیرزبانی و یک قرص آسپیرین از طرف پرسنل اورژانس به او تجويز مي‌شود. قرص زیر زبانی نیتروگلیسرین برای توقف یا پیشگیری از آنژین مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

نیتروگلیسرین به دسته‌ای از داروها که وازودیلاتورها ناميده مي‌شوند تعلق دارد. این داروها از طريق استراحت دادن به عضلات و عروق خونی سبب افزایش جریان خون و اکسیژني مي‌شوند که به قلب مي‌روند و در نتيجه آن فعاليت قلب کمتر مي‌شود و درد يا تیرکشیدن قفسه سینه تسکین می‌یابد.

آسپرین هم از جمله داروهايي است که موارد مصرف زيادي دارد که نوع غیرتجویزی آن برای کاهش تب و برطرف‌شدن درد‌های خفیف و متوسط حاصل سردرد، دوران قاعدگی و التهاب مفصلی گرفته تا سرماخوردگی و دندان‌درد و درد عضلانی نیز به کار می‌رود.

از آسپرین غیرتجویزی برای پیشگیری از حملات قلبی در افرادي که دارای سابقه حمله قلبی یا آنژین هستند هم توصیه می‌شود. آنژین دردی در قفسه سینه است که گاهي باعث سوزش قلب مي‌شود و به دليل کمبود اکسیژن کافی در قلب ایجاد می‌شود.

آنژین شامل دردی پرفشار است که در قفسه سینه، گردن، دست‌ها و فک پایینی احساس مي‌شود. آسپرین غیرتجویزی همچنين مي‌تواند از سکته‌های مغزی خفیف هم ممانعت مي‌کند.

سخن پاياني

با وجود معرفي داروهاي مختلف براي پاسخ به اين سؤال که برای تیر کشیدن قلب چه قرصی بخوریم نبايد اين هشدار را فراموش کنيد که مصرف اين دارو‌ها بدون توصيه پزشک متخصص مي‌تواند باعث تبعات جبران‌ناپذیری شود. درست است که استفاده از دارو برای دردگرفتن قلب به طور تأثیرگذاری در درمان بیماری‌های مؤثر است. بااین‌حال هنوز هم ممکن است عوارض جانبی این داروها بيشتر از اثرات مثبت آنها باشد.

و بايد اين نکته را در نظر داشته باشيد که در صورت مشاهده عوارض جانبی احتمالی یا وخیم‌تر شدن وضعیت سلامت جسماني خود از جمله افزایش شدت یا دفعات درد و يا تیرکشیدن در ناحيه قلب و قفسه سينه با پزشک متخصص قلب مشورت کنید تا درمان شما و داروهايي که مورداستفاده قرار مي‌دهيد و يا باتوجه‌به وضعيت جسماني و سلامتي‌تان داروهاي ديگري براي شما تجويز شود.

پزشکان و متخصصان باتجربه در مرکز GHALBCLINIC  همواره آماده هستند تا بهترين مشاوره‌ها را براي درمان تیرکشیدن‌های قلب و تشخیص اینکه چه قرصی برای تیر کشیدن قلب خوبه يا هر عارضه قلبي ديگر در اختيارتان قرار دهند.

دیدگاهتان را بنویسید