بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

علائم مهم بعد از سکته قلبی که باید بدانید

علائم بعد از سکته قلبی کدامند؟ پس از سکته قلبی، بدن ممکن است علائم مختلفی را نشان دهد که می‌تواند نشان‌دهنده عواقب جدی و خطرناک باشد. بسیاری از افرادی که دچار سکته قلبی شده‌اند، ممکن است با علائمی مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، خستگی غیرقابل توصیف و حتی اختلالات روانی روبه‌رو شوند. این علائم می‌توانند کیفیت زندگی فرد را به طور چشمگیری کاهش دهند و اگر به موقع شناسایی و درمان نشوند، عواقب غیرقابل جبرانی به همراه خواهند داشت. علائم سکته قلبی معمولاً نشانه‌های هشداردهنده‌ای هستند که به شما کمک می‌کنند تا از وقوع مشکلات بزرگ‌تر جلوگیری کنید. در این مقاله، به بررسی دقیق علائم بعد از سکته قلبی و راه‌های مدیریت و درمان آن‌ها خواهیم پرداخت. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند تا با علائم سکته قلبی به‌موقع مقابله کرده و روند بهبودی خود را تسریع کنید.

علائم بعد از سکته قلبی

علائم بعد از سکته‌ی قلبی را جدی بگیرید!

سکته قلبی یکی از بیماری‌های سخت و ناخوشایندی است که جان و زندگی انسان را به خطر می‌اندازد. به سبب سبک اشتباه زندگی، مصرف غذاهای ناسالم، هزاران استرسی که این روزها همه تجربه می‌کنیم، این بیماری در طول سال‌های اخیر بسیار شایع شده است. اگر به تازگی یک سکته قلبی را پشت سر گذاشته‌اید، باید از این به بعد بیش از پیش مراقب خود باشید. باید به تمامی پیامدهای از سکته ی قلبی توجه کرده و اگر هر نشانه مشکوکی مشاهده می‌کنید، با متخصص قلب خود در میان بگذارید.

شاید از این که سکته قلبی را پشت سر گذاشته‌اید خوشحال باشید؛ اما بدانید که این بیماری عوارض جانبی نیز به همراه دارد و این عوارض را ،گاهی چند روز بعد تجربه می‌کنید. مطرح کردن کردن این نشانه‌ها با پزشک، به درمان هر چه بهتر شما کمک فراوانی می‌کند. پزشکان به واسطه این علائم می‌توانند به این نتیجه برسند که آیا ممکن است باز هم خطری قلب شما را تهدید کند؟ و اگر چنین باشد، با داروها و سایر روش‌ها مانند آنژیوگرافی، عمل جراحی و… سعی می‌کنند به شما کمک کنند.

لطفاً به این نکته مهم توجه داشته باشید که برخی علائم عصبی مثل بی‌حسی، اختلال در حس یا حرکت یک یا دو دست، یک یا دو پا، یا حتی ترکیبی از یک دست و یک پا، می‌توانند نشانه‌ای از سکته مغزی باشند که به‌دنبال مشکلات قلبی، از جمله سکته قلبی، بروز می‌کنند.

از دیگر علائم هشداردهنده می‌توان به اختلال ناگهانی در تکلم، اختلال در بینایی (مثل از دست دادن بینایی یا دوبینی ناگهانی)، و بروز مشکلات شنوایی به صورت ناگهانی اشاره کرد. این علائم می‌توانند ناشی از لخته‌هایی باشند که در اثر سکته قلبی یا آریتمی قلبی به مغز فرستاده می‌شوند.

همچنین کاهش ناگهانی فشار خون، افت تعداد ضربان قلب، درد در ناحیه شکم یا بالای ناف، یا حتی سکسه‌های مداوم، در سکته‌های بخش تحتانی قلب بسیار شایع و مهم هستند.

آریتمی‌ها (اختلال در نظم ضربان قلب) از دیگر عوارض خطرناک سکته قلبی هستند که ممکن است منجر به تپش قلب، تنگی نفس یا نارسایی ثانویه ریه شوند. همچنین نشانه‌هایی چون خواب‌آلودگی، کاهش اشتها، سرد شدن اندام‌ها، تعریق زیاد، فلج یک سمت صورت، کج شدن دهان، و اختلال بلع، می‌توانند از علائم سکته مغزی ناشی از مشکلات قلبی باشند. آریتمی‌ها، نارسایی قلبی و آسیب به دریچه‌های قلب نیز از عوارض شایع حمله قلبی به‌شمار می‌روند.

تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان علائم بعد از سکته قلب با ما در ارتباط باشید

هشدارهای بعد از سکته ی قلبی را بشناسید!

بعد از سکته قلبی، همچنان ممکن است علائمی را تجربه کنید که بسیاری از آن‌ها برای شما ناشناخته هستند. در ادامه مطلب، مهم‌ترین نشانه‌های بعد از سکته ی قلبی را با شما عزیزان در میان می‌گذاریم. با تاکید بر این موضوع که اگر هر کدام از این نشانه‌ها را در جسم خود مشاهده کردید، باید یک متخصص قلب شما را معاینه کند:

درد بعد از سکته قلبی

برخی از بیماران دچار درد بعد از سکته قلبی می‌شوند و همین امر، باعث ایجاد نگرانی‌های فراوانی برای آن‌ها می‌شود. فراموش نکنید که در اثر سکته قلبی، به عضله قلب شما آسیب‌ فراوانی وارد شده است. زمان نیاز است تا این آسیب‌ها برطرف شود و تا آن موقع، شاید دردهایی را تجربه کنید. این درد گاهی به سبب ترمیم و بازسازی عضله قلب است و نباید به خاطر آن نگران باشید. برخی از بیماران به سبب تروما و استرس فراوانی که در هنگام سکته قلبی تجربه کرده‌اند، با چنین آسیبی مواجه می‌شوند. اما اگر این درد همچنان ادامه پیدا کرد و با استراحت بهتر نشد، حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

 لخته خون بعد از سکته قلبی

حتی پس از آن که تجربه سکته قلبی را پشت سر گذاشتید، اما باز هم احتمال لخته شدن خون وجود دارد. سکته، آسیب‌های جدی به عروق خونی وارد کرده و خطر ایجاد لخته خون را افزایش می‌دهد. لخته خون بعد از سکته قلبی، سبب انسداد عروق شده و زمینه را برای تجربه دوباره سکته قلبی فراهم می‌کند. بنابراین با مراجعه دوره‌ای به پزشک و مصرف داروهای او، مطمئن شوید که هیچ لخته خونی شما را تهدید نمی‌کند.

فشار خون بعد از سکته قلبی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در جهت سلامت جسم خود باید به آن توجه کنید، فشار خون بعد از سکته قلبی است. متخصصان می‌گویند سکته قلبی، می‌تواند به صورت مستقیم بر روی فشار خون تاثیر بگذارد. بنابراین شما باید بیش از پیش از خود مراقبت کرده و اجازه ندهید که فشار خون شما از حد نرمال بالاتر برود. در این جهت، مصرف داروهایی که پزشک برای شما در نظر گرفته، برای تنظیم فشار خون بسیار کمک کننده است.

خون دماغ شدن بعد از سکته قلبی

معمولاً خون دماغ شدن بعد از سکته قلبی، یکی از عوارض بسیار نادر است و به صورت مستقیم به قلب ربطی ندارد. اما اگر به هر دلیلی پس از سپری کردن سکته مغزی، خون دماغ می‌شوید، حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. شاید لازم است سیستم مغز شما نیز مورد بررسی قرار گیرد تا هیچ عارضه‌ای برای آن به وجود نیامده باشد.

تشنج بعد از سکته قلبی

برخی از افراد سوال می‌کنند در میان عوارض سکته ی قلبی، حالت تشنج نیز وجود دارد؟ اصولاً تشنج بعد از سکته قلبی، یکی از عوارض نادری است که برخی از بیماران تجربه می‌کنند. معمولاً تشنج به بیماری‌های مربوط به مغز و مصرف برخی از داروها مربوط است. اما اگر کسی که به تازگی سکته قلبی را پشت سر گذاشته با تشنج مواجه شود، شاید به این علت است که اکسیژن کمی به مغز او می‌رسد. گاهی نیز استرس و شوک، به صورت غیر مستقیم باعث ایجاد چنین عارضه‌ای می‌شوند که بهتر است توسط یک پزشک متخصص بررسی شود.

تب بعد از سکته قلبی

تب یکی از نشانه‌هایی است که می‌گوید در یکی از قسمت‌های بدن، عفونتی به وجود آمده است. تب بعد از سکته قلبی شاید به این علت رخ داده باشد که به دلیل آسیب به عضله قلب و نیاز به بازسازی آن، سلول‌های دفاعی شروع به فعالیت کرده‌اند. در نتیجه آن، بیمار دچار تب و لرز بعد از سکته قلبی شده است. در واقع پس از سکته قلبی، بدن مواد شیمیایی را ترشح می‌کند که پاسخ بدن به التهاب و آسیب عضله قلب هستند. بنابراین دمای بدن بیمار افزایش پیدا کرده و دچار تب و لرز بعد از سکته قلبی می‌شود.

تنگی نفس بعد از سکته قلبی

در میان تمامی علائم بعد از سکته قلبی، تنگی نفس به عنوان یک علامت خطرناک و جدی مطرح می‌شود. با آسیب دیدن عضله قلب، قلب نمی‌تواند اکسیژن را به خوبی دریافت کرده و یا آن را به اندام‌های دیگر انتقال دهد و در نتیجه بیمار دچار تنگی نفس می‌شود. فراموش نکنید که تنگی نفس بعد از سکته قلبی، موضوعی بسیار حیاتی است و باید هر چه سریع‌تر با پزشک متخصص قلب در میان گذاشته شود.

حالت تهوع بعد از سکته قلبی

آیا ممکن است دچار حالت تهوع بعد از سکته قلبی شویم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. تهوع نیز یکی از علائمی است که برخی از بیماران، در دوران نقاهت خود تجربه می‌کنند. تهوع نه تنها از عوارض سکته قلبی به شمار می‌رود، بلکه ممکن است در اثر استرس و یا عوارض جانبی برخی از داروها به وجود آمده باشد. به هر حال این علامت را نیز مانند سایر علائم، باید با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.

درد پا بعد از سکته قلبی

برخی از بیماران، دچار درد پا بعد از سکته قلبی می‌شوند. به سبب آن که سکته قلبی، باعث اختلال خونرسانی به اندام‌های تحتانی بدن و به خصوص پاها می‌شود. همچنین اگر لخته خونی در پاها به وجود آید، شما آن را با درد در پا، تورم یا تغییر رنگ پوست آن مشاهده خواهید کرد. سکته قلبی به سیستم عصبی انسان آسیب می‌رساند و عوارضی مانند درد و تغییرات حسی را در پاها به وجود می‌آورد.

بی حالی بعد از سکته قلبی

اگر دچار بی حالی بعد از سکته قلبی شده‌اید، بدانید که این موضوع یکی از عوارض شایع پس از سکته قلبی است. به هر حال عضله قلب شما در این فرایند آسیب دیده و طبیعی است که در جسم خود اندکی بی‌حالی را تجربه کنید. با استراحت و به مرور زمان، کم کم توان جسمی خود را به دست می‌آورید. اما اگر بی‌حالی شما هفته‌هاست که ادامه دارد، حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

کبودی بدن بعد از سکته قلبی

یکی دیگر از عوارض سکته ی قلبی، کبودی بدن است. زمانی که قلب شما ( که مسئول اصلی جریان خون و تامین اکسیژن بدن است) آسیب می‌بیند، طبیعی است که با علائمی مانند کبودی بدن بعد از سکته قلبی روبرو شوید. این کبودی ممکن است در حین عمل جراحی برای شما به وجود آمده باشد یا نشانه‌ای از اختلال خونرسانی باشد. به هر حال چنین اتفاقی را با متخصص قلب خود در میان بگذارید تا با بررسی‌ها و آزمایشات دقیق، به شما بگوید که آیا مسئله مهمی پیش آمده است یا خیر؟

 

با مشاهده نشانه‌های بعد از سکته ی قلبی چه کنیم؟

اگر در حال سپری کردن دوران نقاهت پس از این بیماری ناخوشایند هستید و هر گونه عوارض بعد از سکته ی قلبی را مشاهده می‌کنید، در سریع‌ترین زمان با اورژانس تماس بگیرید. شاید هنوز خطر برطرف نشده و جان و زندگی شما در خطر است. همچنین اگر یکی از عزیزان شما پس از سکته قلبی، باز هم دچار هر گونه علائم ناخوشایندی شد، لازم است که اورژانس را خبر کنید.

قبل از رسیدن اورژانس، فرد را به یک محیط آرام منتقل کرده و او را مطمئن کنید که همه چیز تحت کنترل است و نگران نباشد. می‌توانید به صورت تلفنی از پرسنل اورژانس سوال کنید که آیا می‌توانید به او آسپرین دهید تا فشار خون او کاهش یابد یا خیر؟ اگر هم در خانه آسپرین یا داروی قلب ندارید، باید صبر کنید تا اورژانس از راه برسد.

به علائمی که فرد تجربه می‌کند، به خوبی توجه کنید. اگر دچار حالت‌هایی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق شدید، حالت تهوع، استفراغ و درد در بازو و شانه شده است، شاید دوباره در معرض سکته قلبی قرار داشته باشد. فراموش نکنید که در این گونه مواقع، حتی یک ثانیه هم حیاتی است. پس وقت را هدر ندهید و با تماس با اورژانس، جان بیمار را نجات دهید.

 

علت سردرد بعد از سکته قلبی چیست؟

یکی از مهم‌ترین پیامدهای سکته قلبی که برخی از افراد تجربه می‌کنند، سردرد است. اما به راستی علت سردرد بعد از سکته قلبی چیست؟ آیا این علامت نگران کننده است؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم سردرد، گاهی از عوارض جانبی داروهایی است که بیمار مصرف می‌کند. برخی از داروهای مخصوص قلب، عوارضی مانند سردرد را با خود به همراه دارند. همچنین گاهی، سکته قلبی جریان خون به مغز را کاهش می‌دهد. زمانی که مغز، خون و اکسیژن کافی را دریافت نکند، بیمار دچار سردرد می شود.

گاهی نیز استرس و نگرانی ریشه اصلی سردرد بعد از سکته قلبی هستند. چرا که تجربه چنین بیماری، به تنهایی ترس و نگرانی فراوانی با خود به همراه می‌آورد. بیمار همواره نگران است که مبادا دوباره چنین حالت‌هایی را تجربه کند. به هر حال، تنها یک متخصص قلب حاذق و با تجربه است که می‌تواند با معاینه دقیق بیمار، به شما بگوید که علت سردرد بعد از سکته قلبی او چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

 

پس از مشاهده پیامدهای سکته ی قلبی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

اگر شاهد هر نوع علائم بعد از سکته قلبی هستید، بهترین کار تماس با اورژانس است. پس از تجربه این علائم، باید احتمال هر چیزی را در نظر بگیرید. بنابراین متخصصان اورژانس، به سرعت در خانه شما حاضر شده و هر گونه احتمال خطری را برطرف می‌کنند. البته پس از آن، نیاز به بررسی‌های دقیق و تخصصی وجود دارد. به همین دلیل است که تاکید می‌کنیم، در اسرع وقت یک قرار ملاقات با متخصص قلب خود ترتیب دهید. او با انجام آزمایشات و تصویربرداری‌های دقیق، به شما خواهد گفت که علت این علائم چیست؟

شاید در حال تجربه عوارض بعد از سکته قلبی خفیف هستید و یا این علائم، هشدار دهنده یک حمله قلبی هستند. در هر صورت متخصص قلب، پس از تشخیص دقیق، اقدامات درمانی و پیشگیرانه را انجام خواهد داد؛ پس نگران هیچ چیز نباشید. گاهی متخصص قلب، از یک پزشک فیزیکی و توانبخشی نیز کمک می‌گیرد تا قلب آسیب دیده شما، باز دوباره با قدرت هر چه تمام‌تر بتپد و زندگی را به شما هدیه دهد.

اگر متخصص قلب احساس کند که این علائم در اثر استرس و اضطراب رخ داده‌اند، بیمار را به یک روانشناس ارجاع می‌دهد. روانشناس به شما کمک می‌کند تا موضوع سکته قلبی را بپذیرید و با آرامش بیشتری، در مسیر زندگی خود حرکت کنید.

 

آیا احتمال سکته مغزی بعد از سکته قلبی وجود دارد؟

برخی از افراد، از احتمال سکته مغزی بعد از سکته قلبی، بسیار می‌ترسند. فراموش نکنید که این دو، بیماری‌های مجزا هستند و معمولاً هر کدام به صورت جداگانه رخ می‌دهند. بنابراین اگر به تازگی یک سکته قلبی را پشت سر گذاشته‌اید، نباید نگران تجربه سکته مغزی باشید. البته عوامل خطری وجود دارند که در هر دو بیماری مشترک هستند. به عنوان مثال کسانی که به فشار خون بالا، دیابت یا چربی خون بالا مبتلا هستند، ممکن است این بیماری‌ها را تجربه کنند.

علاوه بر این، بالا رفتن سن و مصرف سیگار، احتمال ابتلا به سکته قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین شما باید پس از سپری کردن سکته قلبی، بیش از پیش به سلامتی بدن خود توجه کنید. اگر هر بیماری زمینه‌ای دارید، با کمک پزشک متخصص آن را برطرف کنید تا دوباره چنین تجربه ناخوشایندی برای شما تکرار نشود. سیگار را برای همیشه ترک کنید و با مصرف غذاهای سالم، از جسم و جان خود نگهداری کنید.

 

سوالات متداول

  • آیا پیامدهای سکته قلبی متغیر هستند؟

بله؛ افراد با توجه به شرایط جسمانی بدن خویش، شدت سکته قلبی و داروهایی که مصرف می‌کنند، این علائم را با شدت متفاوتی تجربه می‌کنند.

  • اگر فردی با علائم بعد از سکته قلبی مواجه شد چه کنیم؟

اولین کاری که باید انجام دهید، تماس با اورژانس است؛ به این صورت احتمال هر گونه خطری را از او دور می‌کنید. پس از آن نیز با یک متخصص قلب صحبت کنید و از او در مورد علت چنین علائمی سوال کنید.

  • آیا علائمی که پس از سکته قلبی رخ می‌دهند، همیشه شدید هستند؟

خیر؛ این علائم گاهی به صورت بسیار خفیف و گاهی نیز به صورت شدید رخ می‌هند. در برخی از افراد این علائم به آرامی شروع می‌شوند و کم کم زیاد می‌شوند. در هر صورت، مشورت با یک متخصص قلب در چنین مواقعی الزامی است.

تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان علائم بعد از سکته قلب با ما در ارتباط باشید

سخن پایانی

علائم بعد از سکته‌ی قلبی گاهی آن‌قدر خاموش و تدریجی ظاهر می‌شوند که بسیاری از بیماران، متوجه جدیت آن‌ها نمی‌شوند. اما آیا می‌دانید بی‌توجهی به همین نشانه‌های ساده، می‌تواند به سکته‌ی دوم یا حتی ایست قلبی منجر شود؟ از دردهای پراکنده در قفسه سینه گرفته تا اضطراب، تنگی نفس، تورم پاها یا بی‌قراری شبانه، همگی می‌توانند هشدارهایی جدی باشند. اینجاست که باید با دقت بیشتری به بدنتان گوش دهید.

اگر در حال حاضر این نشانه‌ها را تجربه می‌کنید یا یکی از عزیزانتان به‌تازگی سکته قلبی داشته، وقت آن رسیده که برای پیشگیری از عواقب جبران‌ناپذیر، اقدام کنید. ما در کلینیک تخصصی خود، با بهره‌گیری از پزشکان باتجربه و فناوری‌های نوین، برنامه‌ای اختصاصی برای بررسی و پیگیری وضعیت شما طراحی می‌کنیم.

در این مقاله تلاش کردیم تا توجه شما را به موضوعی جلب کنیم که شاید تا امروز آن را جدی نمی‌گرفتید. حال که آگاهی پیدا کرده‌اید، وقت آن است که تصمیمی حیاتی بگیرید. کافی است از طریق مشاوره حضوری یا تلفنی، از خدمات تخصصی ما بهره‌مند شوید. آینده‌تان به مراقبت امروزتان بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید