بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

حمله قلبی در طب سنتی

 

حمله قلبی در طب سنتی، دقت و احتیاط برای مصرف مواد غذایی

از دیرباز حتی در نوشته های باقی مانده از زمان بوعلی سینا طبیب حاذق ایرانی، سکته و حملات قلبی از علل بسیار شایعی بوده است که باعث مرگ و میر بالا و ناتوانی در افراد مبتلا شده است.

امروز بسیاری از دستورالعمل هایی که بوعلی سینا در کتاب خود به یادگار گذاشته است، در جوامع علمی و مدرن جهان مورد بررسی، تایید و استفاده قرار می گیرد. می‌خواهیم در ادامه از دید طب سنتی به سکته و حمله قلبی نگاه کنیم و به صورت اجمالی آنچه راجع به حمله قلبی در طب سنتی و  داروی گیاهی برای جلوگیری از حمله قلبی گفته شده است را با شما در میان بگذاریم.

حمله قلبی در طب سنتی

حمله قلبی در طب سنتی بر چه نظریه ای است؟

درباره حمله قلبی در طب سنتی چند نظریه وجود دارد که به شرح زیر استند:

نظریه اول، نظریه برنامه غذایی در ایجاد حمله قلبی در طب سنتی است.در کشور ما از دیرباز نظریات بسیار مهم برای توجیه حملات قلبی ارائه شده است؛ در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم. نظریه اول، یکی از نظریات بسیار مهم که در طب بوعلی سینا هم آمده است، دقت و احتیاط برای مصرف مواد غذایی است.

ابوعلی سینا در نوشته های خود خاطرنشان کرده است که نبود تعادل در چرخه مصرف و نیاز بدن به عبارتی، پرخوری یکی از بزرگترین دلایل مسبب بیماری بدن است؛ چرا که باعث میشود بدن مواد اضافه را متاسفانه به صورت بافت های آسیب رسانی در خود ذخیره کند و همین عامل باعث فرسودگی سلول ها و ارگان های درونی از جمله سیستم قلبی-عروقی و درمان گرفتگی عروق قلب در طب سنتی را سخت تر کند می­شود.

نظریه دوم، در کتاب ابوعلی سینا برای سکته قلبی در طبابت سنتی نوشته شده است که برای اینکه از حمله قلبی در امان باشید، هنگامی که به صورت ناخواسته در نیمه شب بیدار می­شوید، به صورت ناگهانی به نوشیدن آب اقدام نکنید.

علت این نظریه امروزه مشخص شده است و گفته می­شود که هنگان خواب شبانه، قسمت پاراسمپاتیک سیستم عصبی که سیستم غیر ارادی بدن است، فعالیت آن کم میشود و به این ترتیب زمانی که فرد در نیمه شب از خواب بلند می­شود و شروع به نوشیدن آب می­کند، احتمالا بدن دچار شک حرارتی میشود و این مسئله به همین دلیل است که باعث تشدید آسیب به ارگان های درونی، به ویژه قلب و عروق شود.

به همین دلیل است که برای بهبود عملکرد قلب و پیشگیری از ابتلاء به حمله قلبی و طبق بهبود گرفتگی عروق قلب در طب سنتی ، بهتر است نیمه شب ها در زمانی که از خواب ناخواسته بلند می­شوید، آب ننوشید.

نظریه سوم، درمورد سکته قلبی در طبابت سنتی مصرف بیش از حد آب برای قلب مضر است. گفته می­شود که در نوشته های بوعلی سینا گفته شده است که روزانه حدود هفت لیوان آب برای حفظ سلامت و دفع سموم در یک انسان بالغ با جثه، وزن و قد متوسط کافی است.

با مصرف بیش از حد آب امروزه ثابت شده است که از الکترولیت های موجود در جریان خون تعادلشان به هم خورده و با تغییر تعادل بین سدیم، پتاسیم و کلسیم و غیره متاسفانه فعالیت قلب نیز دچار تغییراتی می­شود که میتواند با حمله قلبی همراه شود.

نظریه چهارم در مورد حمله قلبی در طب سنتی بر روی مزاج ها استوار است.گفته می­شود که زمانی که تعادل بین مزاج های مختلف بدن به هم بخورد، به عبارت دیگر حرارت بدن کاهش پیدا کند، احتمال وقوع حمله قلبی بیشتر است. درباره تعادل بین مزاج­ها در درمان سنتی تاکید بسیار زیادی شده است. در بدن چهار مزاج سودا، صفرا ، بلغم و دم وجود دارد. در صورت اینکه بدن رو به سردی و مزاج سرد برود، احتمال وقوع سکته بیشتر است.

درمان گرفتگی عروق قلب در طب سنتی

از جمله درمان های سکته قلبی در طب سنتی برای بهبود گرفتگی عروق قلب در طبابت سنتی نوشته شده است، ما به چند مورد بیشتر مطالعه شده اشاره می کنیم. این عوامل برای بهبود گرفتگی عروق قلب در طبابت سنتی عبارتند از:

-شربت اسطوخودوس و یا سنبل الطیب، انجام زالو درمانی به روی قلب و پشت قلب، معمولاً ۴ جلسه هر ۱۵ روز یک نوبت و به مدت دو ماه در کنار رعایت دستورات تغذیه‌ای و پرهیز های غذایی برای بهبود گرفتگی عروق قلب در طب سنتی توصیه می­شود.

در مطالعاتی که حمله قلبی در طب سنتی و در مرکز مطالعاتی ابن سینا انجام شده است، معجونی تحت عنوان معجون و داروی گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی و فشار خون و یا کپسول گرفتگی عروق یا کپسول چربی خون تجویز شده است که البته بیشتر نقش مطالعاتی دارد.

این ترکیب شامل ادغام شیر، عسل، بارهنگ و پودر زنجبیل بوده است. استفاده از این معجون با رعایت پرهیز های غذایی و زالو درمانی به روی قلب سه جلسه، به فاصله هر ۱۵ روز یکبار و در طول مدت سه ماه پیگیری شده و تاثیرات مثبت و خوبی داشته است.

از داروهای دیگر جلوگیری از حمله قلبی در خانه میتوانیم به شربت کامبوجا و عرق کیالک اشاره کنیم که البته این موارد هم در کنار غذا درمانی، استفاده از ترکیب شیر،عسل، بارهنگ و پودر زنجبیل، پرهیزات غذایی و انجام زالو درمانی توصیه میشود.

در همین جا لازم است تاکید کنیم که استفاده از این روش ها به طور خودسرانه در منزل و بدون تایید متخصص قلب و عروق ممنوع است و می تواند عوارض جدی را برای فرد مبتلا به همراه آورد.

پس فقط بعد از مراجعه به پزشک متخصص قلب و دریافت داروهای علمی برای کنترل شرایط بیماری قلبی و گرفتگی عروق و با تایید پزشک میتوانیم از این درمان ها برای سکته قلبی در طب سنتی هم در کنار درمان دارویی اصلی استفاده کنیم.

جلوگیری از سکته قلبی در خانه

به توصیه‌های زیر برای جلوگیری از سکته قلبی در خانه توجه کنید.

-دیگر مورد جلوگیری از حمله قلبی در خانه ،تحرک بدنی کافی داشته باشید. ثابت شده که یکجانشینی، عدم حرکت باعث افزایش خطر حمله قلبی در همه گروه‌های سنی می­شود.

– دیگر مورد جلوگیری از سکته قلبی در خانه ،اضافه وزن، اقدام به کاهش وزن و رسیدن به وزن متعادل یکی از راهکار های بهبود گرفتگی عروق قلب در طب سنتی و حمله قلبی در طب سنتی است.

– دیگر مورد جلوگیری از حمله قلبی در خانه ،رژیم غذایی خود را اصلاح کنید، در رژیم غذایی سالم باید محدودیت مصرف فست فودها و شیرینی ها لحاظ شود و غذاهای آماده، کنسرو ها محدود شود و در کنار آن ها از روغن زیتون، لبنیات کم چرب پاستوریزه و دانه های آجیلی به میزان متعادل و روغن کنجد استفاده شود.

سبزیجات و میوه جات تازه جایگزین مربا و کمپوت های بسیار شیرین و کنسرو شده باشد و همچنین آب فراوان در حد ۶ تا ۷ لیوان در روز نوشید شود و همچنین برای پیشگیری میتوانید از عسل بدون افزودنی، زنجبیل و بارهنگ و شیر کم چرب هم روزانه یک تا دو نوبت در حد یک فنجان استفاده کنید.

داروی گیاهی برای جلوگیری از سکته قلبی

اولین داروی گیاهی برای جلوگیری از سکته قلبی،داروهای گیاهی حاوی گیاه جینسینگ هندی ثابت شده است که به علت خواص آنتی اکسیدانی قویی­ای که دارند، میتوانند از سلامت عروق و شریان ها حفاظت کنند و به این ترتیب از ابتلاء به سکته قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنند.

استفاده از جنسینگ هندی در مطالعات ۵ سال اخیر نتایج بسیار درخشان را به دست داده است که نقش درمانی ندارد اما نقش پیشگیری کننده در بلند مدت در حمله قلبی در طب سنتی را ایفا می­کند.

دومین داروی گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی، مکمل هایی هستند که حاوی عصاره زغال اخته هستند. عصاره زغال اخته بدون افزودنی های غیرمجاز باعث حفظ تعادل کلسترول در گردش خون و کاهش قند خون می­شود.

استفاده منظم از مکمل های حاوی زغال اخته که در داروخانه های معتبر به فروش می­رسد، در پیشگیری از سکته­های قلبی و مغزی و حفاظت از عروق نقش بسیار مهمی دارد.

سومین داروی گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی ، استفاده از قرص های سیر است، که در داروخانه های معتبر در فرم‌های مختلف به فروش می­رسد. ثابت شده که عصاره سیر مانع لخته شدن خون و تجمع پلاکت‌ها می­شود. به این ترتیب نقش بالقوه عصاره سیر در پیشگیری از سکته قلبی به این ترتیب مشخص می­شود.

چهارمین داروی گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی، مصرف زردچوبه است. ادویه زردچوبه، یک ادویه آسیایی است و ثابت شده است که آنتی اکسیدان هایی دارد که سطح کلسترول خون را متعادل می‌کند و سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد و سطح کلسترول خوب را افزایش می‌دهند و به این ترتیب مانع از ایجاد آرتریواسکلروز یا سخت شدن و سفت شدن و تنگ شدن جداره عروق می شود و به این ترتیب مانع تنگی عروق جداره قلب و مانع حمله قلبی می­شود.

پنجمین داروی گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی، استفاده از عصاره برگ چای است. گفته میشود که در کشورهای خارجی داروها و مکمل های حاوی عصاره برگ چای سیاه یا سبز وجود دارد.

اگر دسترسی به این داروها در کشور ما ممکن نیست، میتوانید با نوشیدن سه  فنجان چای سیاه و یا دو فنجان چای سبز در روز، البته چای سبز را بهتر است با صلاحدید پزشک متخصص قلب خود در برنامه خود بگنجانید و  به این ترتیب تا  بیش از ۲۰ درصد خطر وقوع سکته های قلبی و مغزی را کاهش دهید.

عدم وقوع حمله قلبی در طب سنتی وابسته به رعایت چه نکاتی است؟

به موارد زیر در مورد حمله قلبی در طب سنتی و بهبود گرفتگی عروق قلب در طب سنتی توجه کنید.

-بدن و مزاج خود را گرم نگه دارید. در کتوبی که درباره حمله قلبی در طب سنتی از دیرباز  باقیمانده است، تعادل بین چهار مزاج بدن انسان در پیشگیری از حمله قلبی به روی آن بسیار تاکید شده است گفته می­شود زمانی که طبع بدن یا مزاج بدن به سمت سردی گرایش پیدا کند، احتمال وقوع حمله قلبی بیشتر می­شود. به همین دلیل است که در طب سنتی برای پیشگیری از حمله قلبی، به گرم کردن مزاج، به عنوان مثال توسط گیاه جنسینگ، زردچوبه، سیر و موارد مشابه تاکید می­شود.

– رعایت موارد غذاهایی دیگر نکته­ای که حمله قلبی در طب سنتی به آن تاکید شده است که از طریق سیستم گوارش وارد بدن می­شود. حفظ تعادل در دریافت و مصرف مواد غذایی در بدن که امروزه هم ثابت شده است، یکی از نکات اصلی است که برای پیشگیری از حمله قلبی در طب سنتی ابوعلی سینا به روی آن تاکید شده است؛ به عبارت ساده‌تر اگر بخواهیم در یک جمله این مورد را خلاصه کنیم، باید بگوییم که از پرخوری کردن و اضافه وزن پرهیز کنید.

– از نوشیدن بیش از حد آب در شبانه روز خودداری کنید. بر خلاف باور عوام که می‌گویند که به هر میزان آب بنوشیم هیچ ضرری در پی ندارد، از دیرباز ثابت شده که مصرف بیش از ۶ تا ۸ لیوان آب توسط یک فرد بالغ با قد و وزن متوسط باعث ایجاد مشکلات درونی و ایجاد اختلال در ضربان قلب، فشار خون و عملکرد قلب و حتی حمله قلبی می­شود.

امروزه در طب مدرن هم ثابت شده است که رقیق شدن بیش از حد خون به واسطه نوشیدن بیش از حد آب، باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت های موجود در خون یعنی تعادل بین سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم می­شود، که این یون ها اگر تعادلشان به هم بخورد، هم فشار خون و هم ضربان قلب دستخوش تغییرات جدی می­شود.

اما متاسفانه خیلی از آریتمی­های کشنده به دنبال همین تغییرات تعادل الکترولیت ها ممکن است به وجود آید و باعث حمله قلبی و مرگ شود.

– داشتن خواب به میزان کافی و پرهیز از نوشیدن آب در نیمه شب و گرم نگه داشتن بدن در شب هایی که هوا سرد است .

سخن پایانی

از دیرباز حمله قلبی در طب سنتی و بیماری های عروقی، مانند تنگی عروق  از اختلالات مشکل­زا و مرگ آفرین برای انسان­ها بوده است. در نوشته هایی که از زمان ابوعلی‌سینا به یادگار مانده است ، دستورالعمل های بسیار دقیقی برای پیشگیری از حمله قلبی آمده است که امروزه طب مدرن هم با بررسی‌ها و مطالعات علمی و جدیدش، آنها را تایید و به رسمیت شناخته است و برای جلوگیری از حمله قلبی در خانه استفاده می­شود.

در این مقاله دستورالعمل ها برای پیشگیری از حمله قلبی در طب سنتی برای شما به صورت خلاصه نوشته شده است، اما استفاده از این دارو های گیاهی در دنیای امروز به خودی خود بدون مراجعه به پزشک متخصص قلب و عروق برای درمان کافی و قطعی کافی نیست.

توصیه می‌شود که خود و یا اطرافیان خود اگر به بیماری های قلبی-عروقی و یا گرفتگی عروق دچار هستید، به صورت خودسرانه از این گیاه ها استفاده نفرمایید و فقط استفاده از این گیاهان را بعد از ویزیت متخصص قلب و عروق و دریافت داروهای تخصصی علمی و تایید متخصص قلب و عروق به عنوان درمان کمکی موکول کنید.

دیدگاهتان را بنویسید