بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

سوزش سینه سمت چپ

سوزش سینه سمت چپ؛ نشانه اختلالات قلبی، انژسین قلب و یا ریفلاکس اسید معده، اختلالات عروقی

همه افراد در طول زندگی خود علائم دردناک و یا آزار دهنده ای را تجربه نموده اند. سوزش سینه سمت چپ نیز یکی از علائمی است که به فراوانی گزارش داده می شود. این نشانه گاهی در مدت کوتاهی برطرف می گردد؛ اما چنانچه تداوم پیدا کند، نشان دهنده وجود یک عارضه بوده و باید توسط پزشک متخصص درمان شود.

تیم تحریریه ما قصد دارد تا در مقاله حاضر به علل و چگونگی درمان سوزش سینه سمت چپ و دلیل سوزش سینه چپ در بانوان بپردازد. توجه داشته باشید که مراجعه به پزشک متخصص و باتجربه در اسرع وقت می تواند، شما را از دچار شدن به عوارض خطرناک آتی در امان نگاه دارد.

قرص آسپرین برای درمان واریس

علت سوزش سینه سمت چپ چیست؟

همانطور که می دانید، درمان همه اختلالات و بیماری ها به سبب شناسی احتیاج دارد. هر علامت و نشانه غیرعادی در بدن ممکن است، دلایل مختلفی داشته باشد. لذا زمانی که بیماران به علت سوزش سینه سمت چپ به پزشک مراجعه می کنند، وی ابتدا با استفاده از روش های تشخیصی دقیق به یافتن ریشه مشکل و دلیل سوختن سینه طرف چپ می پردازد. سپس درمان را آغاز می کند.

درد و سوزش معمولا در زیر قفسه سینه مایل به سمت چپ احساس می شود. به همین دلیل افراد معمولا این نشانه را ناشی از اختلالات دستگاه گردش خون و قلب می دانند. این در حالی است که دلایل مختلفی می توانند، عامل به وجود آورنده سوختن سینه طرف چپ باشند.

در قسمت زیر قصد داریم تا برخی از دلایل سوختن سینه طرف چپ را برشماریم. به خاطر داشته باشید که مطالب زیر تنها جهت افزایش آگاهی شما ذکر شده اند و صرفا پزشک متخصص قادر به تشخیص نهایی مشکل شما می باشد. بنابراین مشابهت بیماری های مذکور با مشکل شما الزاما به معنی ابتلای شما به آن بیماری نمی باشد.

اختلالات قلبی

انواع اختلالات قلبی نیز مانند بیماری های گوارشی می توانند، دلیل شایعی برای سوزش سینه سمت چپ محسوب گردند. آنژین قلبی یکی از این موارد می باشد. آنژین قلبی زمانی رخ می دهد که عدم جریان اکسیژن کافی به عضلات قلب مجموعه ای از نشانه ها شامل سوختن سینه طرف چپ، درد قفسه سینه، شانه و بازوها، خستگی، بی اشتهایی و… را ایجاد می کند. تشخیص آنژین قلبی از حمله قلبی معمولا بسیار دشوارتر می باشد؛ لذا افراد می بایست در صورت ادامه دار شدن علائم به یک پزشک با تجربه و متخصص قلب و عروق مراجعه نمایند.

 

ریفلاکس اسید معده

ریفلاکس معده یکی از عمده ترین دلایل سوزش سینه سمت چپ و راست می باشد. این امر زمانی اتفاق می افتد که دریچه مری اجازه بازگشت محتویات معده را به مری بدهد. اختلال در عملکرد دریچه مری می تواند به دلیل آسیب دیافراگم، خوردن وعده غذایی حجیم و یا خوابیدن پس از خوردن غذا باشد. علائم این عارضه شامل سوختن سینه، درد در هنگام بلع، سرفه و… در برخی از موارد به صورت خود به خود از بین می رود؛ اما در شرایطی که آسیب دیدگی مری زیاد بوده و باعث بروز التهاب گردد، افراد می بایست سریعا جهت درمان آن اقدام نمایند.

ذات الریه

ذات الریه که تحت عنوان سینه پهلو نیز شناخته می شود، یکی از بیماری های التهابی ریه می باشد. ذات الریه به صورت گسترده بعد از ابتلای افراد به آنفولانزا و سرماخوردگی دیده شده است؛ اما دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد. علائم ذات الریه بسته به شدت بیماری در افراد متفاوت است و شامل درد، تنگی نفس، گیجی، تعرق، کاهش اشتها، خستگی، سوزش سینه سمت چپ و… می گردد.

اختلالات عروقی

مختل شدن عملکرد عروق و گردش خون می تواند به صورت غیرمستقیم عامل ایجاد سوختن سینه طرف چپ باشد؛ چرا که این عامل سبب بروز مشکل در رسیدن خون به ریه و قلب گردد. به عنوان مثال زمانی که سرخرگ اصلی قلب یعنی آئورت دچار آسیب دیدگی گردد، فرد با حالتی تحت عنوان دیسکشن مواجه شده و با درد و سوزش سینه طرف چپ مواجه می شود که می تواند عامل مرگ فرد گردد.

آمبولی ریوی نیز یکی دیگر از شایع ترین مشکلات عروقی است که در اثر انسداد رگ های ریه توسط لخته خون ایجاد می شود. در چنین مواقعی فرد با درد شدید، تنگی نفس، خستگی و سوختن سینه چپ همراه خواهد بود.

انواع اختلالات کبدی

کبد در بدن وظایف مختلفی اعم از تولید صفرا، کمک به انعقاد خون، پاکسازی خون، تولید آلبومین و… دارد. انواع بیماری های کبدی مانند کبد چرب، سنگ صفرا، فیبروز کبدی و… می تواند دلیل سوختن سینه طرف چپ و راست باشد. البته زمانی که اختلال در کبد دلیل سوزش سینه چپ در بانوان و مردان باشد، علائم دیگری را نیز به همراه خواهد آورد. در چنین مواقعی پزشک علائم بیمار را بررسی کرده و پس از اطمینان از وجود بیماری به درمان آن می پردازد.

آسیب دیدگی قفسه سینه

آسیب دیدگی قفسه سینه و عضلات همجوار آن می تواند، منجر به احساس سوزش سینه سمت چپ شود. این امر با درد نیز همراه است که در هنگام حرکت افزایش می یابد. درمان این عارضه به انجام اقدامات فوری نیاز دارد تا پزشک به میزان شدت آسیب پی برده و آن را رفع نماید.

حمله پنیک

این عارضه که علائمی مشابه حمله قلبی را دارد، نوعی از اختلالات روانی است. متخصصان هنوز دلیل واحدی برای حمله پنیک نیافته اند اما حدس می زنند که مجموعه ای عوامل شامل استرس زیاد، سابقه خانوادگی، وجود اختلال در بخش هایی از مغز در بدن، تجربه تروما و… می توانند عوامل ایجاد کننده حمله پنیک باشند.

هر چند که حمله پنیک علائمی مشابه حمله قلبی را دارد و ممکن است که با سوختن سینه طرف چپ همراه باشد اما علل و راه درمان آن ها به طور معمول یکسان نمی باشد.

سوزش سینه سمت چپ در دوران شیردهی

سینه ها در زمان بارداری و شیردهی با طیفی از تغییرات قابل توجه همراه می گردند تا بدن برای نگه داری از نوزاد و تغذیه وی آماده شود. این تغییرات شامل تغییر در اندازه، اسپاسم عضلات، انقباض و انبساط آن ها می باشد. برخی زنان در حین شیردهی و یا بعد از متوقف نمودن آن با علائمی مانند سوختن سینه طرف چپ و راست و همچنین درد تیرکشنده مواجه می شوند.

البته توجه داشته باشید که اگر علائم آزار دهنده تداوم پیدا کنند، فرد می بایست به پزشک مراجعه کند؛ زیرا گاهی سوختن سینه طرف چپ و راست ناشی از عفونتی به نام ماستیت می باشد.

 

درمان سوزش سینه سمت چپ چگونه است؟

همانطور که مشاهده نمودید، سوزش سینه سمت چپ علل مختلفی را در بر می گیرد. پزشک متخصص علاوه بر سوختن سینه طرف چپ، علائم دیگر شما را نیز در نظر گرفته و به درمان بیماری و رفع علائم آزار دهنده شما می پردازد. در این راستا چنانچه علت سوزش سینه طرف چپ شما ناشی از اختلال قلب، معده، ریه و یا عوامل دیگر باشد، پزشک عضو آسیب دیده را هدف قرار داده و شما را درمان می کند.

با این تفاسیر در این بخش نمی توانیم به همه راه های درمان سوختن سینه طرف چپ اشاره کنیم. نکته مهمی که افراد می بایست به آن توجه داشته باشند، این است که با شروع علائم به پزشک مراجعه کرده و دلیل سوزش سینه طرف چپ را بیابند. بسیاری از افراد درد و سوزش قفسه سینه را نادیده گرفته و اقدامات لازم برای درمان را انجام نمی دهند. این عامل می تواند، زمینه را برای بروز عواقب ناگوار فراهم سازد.

درمان سوزش سینه طرف چپ می تواند، به تغییر رژیم غذایی و یا استفاده از داروهای ضدالتهاب مری و یا داروهای کنترل اسید معده ختم شود. گاهی نیز در مواقعی که سوزش سینه طرف چپ ناشی از وجود لخته خون در عروق باشد، پزشک داروهای ضدانعقاد خون را تجویز می کند. به طور کلی درمان سوزش سینه سمت چپ بعد تشخیص دقیق پزشک متخصص صورت می گیرد و طیف گسترده‌اس از روش ها (شامل استفاده از دارو و یا حتی جراحی) را در بر می گیرد.

 

درمان خانگی سوزش سینه سمت چپ

همیشه و در همه ادوار درمان به روش سنتی و در خانه برای افراد بسیار جالب توجه بوده است. همه افراد با شروع علائم آزاردهنده در بدن خود مدتی قبل از مراجعه به پزشک را در خانه سپری کرده و به استراحت و یا استفاده از روش هایی مانند داروهای گیاهی، کمپرس سرد و گرم و… می پردازند.

در مواقعی که افراد سوزش سینه طرف چپ، درد زیر سینه طرف چپ و درد جناغ سینه طرف چپ هنگام تنفس را تجربه می‌کنند، می توانند از راهکارهای خانگی برای درمان آن ها استفاده نمایند.

توجه داشته باشید که راه های درمان درد جناغ سینه طرف چپ هنگام تنفس و سوزش سینه طرف چپ با احتیاط صورت گرفته و شامل استفاده از داروهای خوراکی خاص نمی گردد. به بیان دیگر افراد در هنگام رو به رو شدن با چنین علائمی کافی است موارد زیر را برای کاهش علائم به کار گیرند.

  • از فعالیت باز ایستاده و بنشینید. به صورتی که به یک دیوار تکیه داده و پاهایتان را از زانو خم کرده باشید. این نوع نشستن سبب حذف فشار از روی قفسه سینه می گردد.
  • سعی کنید آهسته نفس بکشید.
  • خونسردی خود را حفظ کنید.
  • یک لیوان آب بنوشید.

انجام موارد فوق به شما کمک می کند که تا رساندن خود به پزشک متخصص از شدت علائم بکاهید. در صورتی که شما با درد زیر سینه ناحیه چپ و سوزش سینه طرف چپ مزمن دست و پنجه نرم می کنید، روش های بالا به شما کمک نخواهد کرد. در چنین مواقعی تنها گزینه مراجعه به پزشک و یافتن علت مشکل می باشد.

بعد از مراجعه به پزشک و پیدا کردن علت سوزش سینه طرف چپ و درد زیر سینه طرف چپ می توانید ضمن مشورت با متخصص طب سنتی از داروهای دردسترس و کم عارضه گیاهی استفاده نمایید. زنجبیل، دارچین، زردچوبه و… نموده هایی از انواع داروهای گیاهی هستند که برای رفع التهاب معده و ریه مفید می باشند که البته انتخاب آن بر عهده متخصص است.

 

تشخیص علت سوزش سینه سمت چپ

همانطور که اشاره کردیم، پزشک متخصص ابتدا می بایست دلیل سوزش سینه طرف چپ یا درد زیر سینه ناحیه چپ را مشخص کند. در طی روند تشخیص ممکن است که فرد را به متخصصان دیگری نیز ارجاع دهد.

دکتر متخصص علاوه بر معاینه فیزیکی و بصری که در آن از بیمار راجع به سوابق بیماری و علائم وی سوال می کند، ممکن است که از دستگاه های تشخیصی دقیق نیز استفاده نماید. در قسمت زیر به برخی از راه های تشخیصی سوزش سینه سمت چپ اشاره می کنیم.

  • آزمایش خون؛ آزمایش خون یکی از راه های تشخیصی جامع و مفید است که پزشکان با استفاده از آن می توانند به ارزیابی شرایط محیط داخلی بدن بپردازند. شمارش سلول های خونی یکی از مهمترین مواردی است که با استفاده از آن بسیاری از اختلالات تا حد زیادی نمایان می شود. همچنین وجود عفونت در بدن نیز با این روش مشخص می شود. این عفونت می تواند در نقاط مختلفی از بدن حضور داشته باشد که با سایر روش های تشخیصی می توان به آن پی برد.
  • سی تی اسکن و ام آر آی؛ این دو روش تشخیصی که در درمان انواع بیماری ها کاربرد فراوانی دارند، مانند سونوگرافی تصویر داخل بدن را بر روی نمایشگر منعکس می سازند. از این دو تکنولوژی برای عکس برداری از ریه و قلب استفاده می کنند. ام آر آی بر خلاف سی تی اسکن بافت های نرم بدن را شامل عضلات ریه و قلب به وضوح نمایان می کند.
  • الکتروکاردیوگرام؛ این روش تشخیصی مختص به ارزیابی عملکرد قلب می باشد که در طی آن فعالیت الکتریکی قلب از طریق الکترودی که به پوست نواحی مختلف سینه متصل می گردد، بررسی می شود. پزشک از این راه می تواند به سالم بودن یا نبودن ریتم قلب و همچنین دلیل سوزش سینه طرف چپ، درد زیر سینه طرف چپ، درد جناغ سینه طرف چپ هنگام تنفس و… پی ببرد. البته ممکن است که از روش های دیگری نیز در کنار الکتروکاردیوگرافی بهره مند شود.
  • سونوگرافی؛ در درمان سوزش سینه طرف چپ، از سونوگرافی گاهی برای تشخیص سلامت کبد استفاده می گردد این روش تصویری از کبد را بر روی نمایشگر منعکس می کند.

 

درد قفسه سینه سمت چپ هنگام تنفس و سوزش سینه سمت چپ

در قسمت های فوق به بیان علت سوزش سینه طرف چپ پرداختیم. یکی از پرسش های رایجی که در رابطه با درد و سوزش قفسه سینه به گوش می خورد، دلیل درد جناغ سینه طرف چپ هنگام تنفس می باشد. از همین رو قصد داریم تا در این بخش به بیان عوامل موثر بر آن بپردازیم.

عوامل مختلفی وجود دارند که در ایجاد درد قفسه سینه سمت چپ هنگام تنفس نقش دارند اما در اکثر مواقع درد جناغ سینه طرف چپ هنگام تنفس همزمان با اختلال در اکسیژن رسانی به ریه ایجاد می شود که این عامل می تواند علاوه بر اختلال ریوی با اختلال در دستگاه گردش خون نیز ارتباط مستقیمی داشته باشد.

 

آیا درد زیر سینه ناحیه چپ و سوزش سینه سمت چپ خطرناک است؟

آیا درد زیر سینه ناحیه چپ و سوزش سینه طرف چپ خطرناک است؟ به طور معمول افراد همزمان با درد زیر سینه طرف چپ و سوزش سینه سمت چپ دچار استرس شده و این سوال برایشان ایجاد می شود که آیا این نشانه ها خطرناک هستند؟ لذا استرس علاوه بر این که می تواند دلیل ایجاد علائم مذکور باشد، گاهی با شروع درد زیر سینه طرف چپ تشدید پیدا کرده و مزید بر علت می گردد.

درد زیر سینه طرف چپ، سوزش سینه طرف چپ، درد جناغ سینه طرف چپ هنگام تنفس دلایل مختلفی دارد و همیشه خطرناک نیست. بنابراین افراد در هنگام مواجه شدن با چنین علائمی می بایست آرامش خود را حفظ کرده و با مراجعه به بیمارستان و پزشک متخصص اقدامات درمانی لازم را انجام دهند.

 

علت سوزش سینه چپ در زنان

افراد بسیاری وجود دارند که به دنبال علت سوزش سینه چپ در زنان هستند. در راستای راهنمای این دسته از افراد می بایست اشاره کنیم که همه عوامل مذکور در قسمت های فوق می توانند، دلیل سوزش سینه چپ در بانوان باشند؛ اما علت سوزش سینه چپ در زنان ممکن است مشمول عوامل دیگری نیز گردد. این موارد عموما مخصوص بانوان بوده و درد و سوزش را بیشتر در قسمت های خارجی عضلات سینه آن ها ایجاد می کند. در قسمت زیر، تعدادی از آن ها را نام می بریم.

  • اختلالات هورمونی
  • کیست سینه
  • کاستوکندریت
  • آبسه

 

سخن آخر

در مقاله حاضر راجع به یکی از شایع ترین علائم یعنی سوزش سینه سمت چپ اطلاعات ارزنده ای را به تحریر در آوردیم. همچنین به دلیل سوزش سینه چپ در بانوان، علت درد زیر سینه ناحیه چپ، درد قفسه سینه سمت چپ هنگام تنفس و… پرداختیم. در انتها توصیه می کنیم که چنانچه با این نشانه های رو به رو شدید، به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که ممکن است شروع این علائم هشدار یک بیماری دیگر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید