کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

ضربان قلب نرمال در سالمندان

بی شک داشتن ضربان قلب نرمال در سالمندان نشانه دهنده سلامت قلبی و عروقی آن‌ها و رد احتمال بروز حملات قلبی است. ضربان قلب نرمال در هر شخص احتمال وجود هر نوع آریتمی قلبی ناشی از نارسایی‌های قلبی و عروقی یا مشکلات مرتبط با دریچه‌ها و ساختار قلب را رد کرده و فرد را به لحاظ قلبی سالم نشان خواهد داد.

ضربان قلب نرمال در سالمندان به‌طورکلی بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. بااین‌حال، تپش قلب در حالت استراحت و یا ضربان قلب در حالت خوابیده برای سالمندان می‌تواند با تپش قلب آن‌ها در ورزش منظم یا سایر فعالیت‌هایی که این افراد در سنین بالا انجام می‌دهند، متفاوت باشد.

برای تعیین تعداد ضربان قلب نرمال در سالمندان و بزرگسالان، بهترین کار این است که به بهترین دکتر متخصص قلب در تهران  در یک مرکز تخصصی معتبر مراجعه کنید تا به‌طور کامل سلامت قلب و نرمال یا غیر نرمال بودن ضربان آن مشخص شود تا در صورت نیاز، مراقبت‌ها و درمان‌های لازم به‌موقع انجام شوند.

در غیر این صورت خطرات زیادی مانند سکته‌های قلبی از خفیف تا شدید، این افراد را تهدید می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد ضربان نرمال قلب در سالمندان به شما بدهیم.

ضربان قلب نرمال در سالمندان

آنچه در این مقاله می خوانید :

میزان ضربان قلب نرمال در سالمندان

همان‌طور که در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، ضربان بین 60 تا 100 را می‌توانیم به‌عنوان ضربان قلب نرمال در سالمندان بدانیم؛ اما این موضوع به‌سلامت کلی فرد و همچنین سایر شرایط سلامتی او هم ‌بستگی دارد.

درواقع ممکن است میزان ضربان نرمال برای افراد مختلف با توجه به برخی پارامترهای خاص ازجمله سن دقیق، بیماری‌های زمینه‌ای، نوع فعالیت و … متفاوت باشد.

 طبق انجمن قلب آمریکا، اعداد هدف تخمینی ضربان قلب نرمال در بزرگ‌سالان 45 تا 70 ساله به شکل زیر می‌باشد:

·        45 سالگی: 88 تا 149 ضربه در دقیقه

·        50 سالگی: 85 تا 145 ضربه در دقیقه

·        55 سال: 83 تا 140 ضربه در دقیقه

·        60 سالگی: 80 تا 136 ضربه در دقیقه

·        65 سال: 78 تا 132 ضربه در دقیقه

·        70 سالگی: 75 تا 128 ضربه در دقیقه

اگر تعداد ضربان قلب نرمال در سالمندان خیلی کمتر یا زیادتر از این حدود باشد، می‌تواند خطرناک باشد که حتماً باید این افراد تحت نظر یک متخصص قلب باتجربه ضربان خود را کنترل کند.

ه‌طور کلی نیز بهتر است سالمندان حتی افراد سالم، سالیانه یک بار چکاپ کامل قلب را در یک مرکز تخصصی قلب مجهز مانند مرکز ما و توسط متخصصین باتجربه قلب و عروق انجام دهند تا احتمال بروز بیماری‌ها و مشکلات قلبی رد شود.

کاهش تعداد ضربان قلب نرمال در سالمندان به چه علت است؟

ضربان قلب پایین یا برادی کاردی، می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و همچنین باعث مشکلات سلامتی شدید شود. ازجمله این مشکلات می‌توان به غش، سرگیجه، خستگی، تنگی نفس، درد قفسه سینه و مشکلات حافظه اشاره کرد.

درصورتی‌که احساس می‌کنید خودتان یا فرد سالمندی که در نزدیکی شماست مانند پدر یا مادر، دچار این حالت شده است شما باید یک ارزیابی پزشکی کامل داشته باشید تا علت کاهش تعداد ضربان‌ در سالمندان را مشخص کنید، اما در اینجا نگاهی کوتاه به آنچه باعث ضربان پایین در افراد مسن می‌شود، می‌پردازیم:

ریتم غیرطبیعی قلب

آسیب به گره دهلیزی بطنی (AV)

کاردیومیوپاتی احتقانی

عدم تعادل شیمیایی (مانند کلسیم، الکترولیت‌ها و پتاسیم)

حمله قلبی

عوارض جراحی قلب

کم‌کاری تیروئید

بیماری‌های التهابی

عوارض جانبی دارویی

سکته

سندرم سینوس بیمار

شما می‌توانید برادی کاردی را با ورزش، کنترل فشارخون و کلسترول، محدود کردن سیگار و نوشیدن الکل، مدیریت استرس و استفاده از سایر درمان‌ها برای مراقبت از بیماری‌های قلبی تحت نظر یک متخصص قلب خوب درمان کنید. در مورد بهترین اقداماتی که باید انجام دهید نیز  می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید.

علل افزایش ضربان قلب نرمال در سالمندان

ممکن است افراد سالمند به‌جای کاهش ضربان قلب، دچار افزایش آن شوند. داشتن ضربان سریع‌تر از حد نرمال هنگام انجام فعالیت‌های سخت و برخی از ورزش‌های شدید طبیعی است، اما اگر شما ضربان قلب در حالت خوابیده  بیش از 100 ضربه در دقیقه باشد، ممکن است دچار تاکی کاردی شده باشید.

در صورت عدم‌ تشخیص به‌موقع علت و درمان این مشکل، ممکن است بیمار عوارض خطرناکی ازجمله حمله قلبی، سکته مغزی و ایست قلبی ناگهانی را تجربه کند و یا حتی دچار مرگ شود.

همیشه نمی‌توان علت دقیق تاکی کاردی را تعیین کرد، اما مهم‌ترین عوامل ایجاد این حالت بخصوص در سالمندان عبارت‌اند از:

  • کم‌خونی
  • نوشیدن بیش‌ازحد نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا الکلی
  • عدم تعادل الکترولیت
  • ورزش‌های بیش‌ازحد توان
  • تب بالا و کنترل نشده
  • فشارخون بالا یا پایین
  • پرکاری تیروئید
  • عوارض جانبی دارویی
  • سیگار کشیدن
  • استرس ناگهانی، مانند ترس
  • مصرف داروهای محرک

شما می‌توانید از طریق داروها برای بیماری‌های زمینه‌ای، جراحی یا از طریق کاشت کاردیوورتر یا ضربان‌ساز با تاکی کاردی تحت نظر یک متخصص قلب خوب و باتجربه، مبارزه کنید.

منظور از ضربان قلب نرمال در سالمندان و بزرگسالان چیست؟

ضربان قلب شما تعداد دفعاتی است که قلب در یک دقیقه می‌زند. ضربان شما همیشه و در طول فعالیت‌های مختلف مانند ورزش، خواب، کار و … ثابت نمی‌ماند.

حتماً شما نیز این تجربه را داشته‌اید که گاهی اوقات در پاسخ به مواردی مانند سطح فعالیت و وضعیت احساسی، ضربان شما تغییر کند.

اغلب، زمان اندازه‌گیری ضربان قلب در حین خوابیدن است که در این مواقع شما در حالت استراحت و آرامش هستید که ضربان در حالت درازکش و یا استراحت نامیده می‌شود.

ضربان قلب نرمال در بزرگسالان بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه (bpm) است. ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت برای کودکان بسته به سن آن‌ها می‌تواند گاهی بیشتر از بزرگ‌سالان باشد.

درحالی‌که ضربان می‌تواند از فردی به فرد دیگر بسته به نوع فعالیت و شرایط او متفاوت باشد، برخی ضربان قلب را می‌توان خطرناک در نظر گرفت.

به همین دلیل اگر هر زمان احساس کردید ضربان شما مانند قبل نیست و یا چیزی در این زمینه شما را ناراحت می‌کند، حتماً در اسرع وقت به یک متخصص قلب خوب در یک مرکز تخصصی قلب معتبر مراجعه کنید.

ضربان قلب در حالت خوابیده یا استراحت چقدر است؟

ضربان قلب در حالت خوابیده زمانی است که قلب شما حداقل مقدار خونی را که بدن شما به آن نیاز دارد را پمپ می‌کند، زیرا شما در حالت استراحت یا خواب هستید.

ضربان قلب در حین استراحت  نیز ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. علاوه بر این، عواملی مانند سن، سطح و نوع فعالیت و برخی داروها نیز می‌توانند بر ضربان در حین استراحت تأثیر بگذارند.

ضربان قلب حالت خوابیده برای بزرگسالان طبق انجمن قلب آمریکا (AHA)، بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است؛ اما ممکن است در برخی افراد، ضربان در این حالت کمتر از 60 ضربه در دقیقه باشد و باز متخصص آن را طبیعی در نظر بگیرد.

در خصوص اینکه چه برای ضربان قلب نرمال در سالمندان چه برای ضربان قلب نرمال در بزرگسالان تا چه حد باید باشد، بسیار مهم است که متخصص قلب بیمار شما تجربه و مهارت بالایی در تشخیص این موضوع داشته باشد و بتواند محدوده تعداد ضربان قلب نرمال در سالمندان را به درستی تشخیص دهد.

گاهی اوقات در برخی از فعالیت‌های ورزشی ممکن است حتی ضربان به 40 ضربه در دقیقه هم برسد. علاوه بر این، افرادی که از داروهای خاصی مانند بتابلوکرها استفاده می‌کنند، ممکن است ضربان قلبشان در حالت استراحت کمتر باشد.

 ما در ادامه به بررسی عوامل بیشتری خواهیم پرداخت که می‌توانند بر ضربان در حین خوابیدن تأثیر بگذارند.

جدول زیر میانگین ضربان قلب در حالت خوابیده را برای بزرگسالان بر اساس سن، نشان می‌دهد.

محدوده سنی (سال)میانگین ضربان قلب در حالت استراحت (bpm)
18 تا 2081.6
21 تا 3080.2
31 تا 4078.5
41 تا 5075.3
51 تا 6073.9
61 تا 7073.0
71 تا 8074.2
بالای 8078.1

ضربان طبیعی قلب در حالت استراحت برای کودکان چقدر است؟

همان‌طور که کودکان به‌مرور رشد می‌کنند، ضربان طبیعی قلب آن‌ها در حالت استراحت نیز با افزایش سن و تغییر فعالیت‌ها تغییر می‌کند. جدول زیر تپش قلب کودکان در حالت استراحت را نشان می‌دهد:

سنضربان قلب در حالت استراحت در حالت بیداری (bpm)ضربان قلب در حالت استراحت در خواب (bpm)
نوزاد تا 3 ماهگی85 تا 20580 تا 160
3 ماه تا 2 سال100 تا 19075 تا 160
2 سال تا 10 سال60 تا 14060 تا 90
بیش از 10 سال60 تا 100تا 90

عوامل موثر بر ضربان قلب نرمال در سالمندان در حالت خوابیده چیست؟

علاوه بر سن، چندین عامل دیگر نیز می‌تواند بر تپش قلب شما در حالت استراحت تأثیر بگذارند که شامل موارد زیر هستند:

  • درجه حرارت

ضربان شما می‌تواند زمانی که در معرض دمای گرم قرار می‌گیرید، کمی افزایش یابد.

  • عوارض جانبی دارویی

مصرف برخی از داروها، مانند مسدودکننده‌های بتا، می‌توانند تپش قلب در حین استراحت را کاهش دهند.

  • احساسات

 اگر مضطرب یا هیجان‌زده هستید یا به‌راحتی عصبانی می‌شوید، ممکن است ضربان شما افزایش یابد.

  • وزن

افراد چاق معمولاً تپش قلب بیشتری در حالت استراحت دارند. این به این دلیل است که قلب برای تأمین خون بدن در حالت وزن زیاد باید بیشتر کار کند.

  • کم‌خونی

در افرادی که دچار کم‌خونی هستند، سطوح پایین گلبول‌های قرمز خون می‌تواند باعث افزایش تپش قلب برای تأمین خون غنی از اکسیژن بدن شود.

  • اختلالات غدد درون‌ریز یا هورمونی

سطوح غیرطبیعی برخی از هورمون‌ها نیز می‌تواند بر ضربان قلب شما تأثیر بگذارند. به‌عنوان‌مثال، ترشح هورمون تیروئید بیش‌ازحد (پرکاری تیروئید) می‌تواند تپش قلب را افزایش دهد، درحالی‌که عکس آن یعنی ترشح هورمون تیروئید بسیار کم (کم‌کاری تیروئید) می‌تواند تپش قلب را کاهش دهد.

  • سندرم تاکی کاردی وضعیتی (PoTS)

این سندرم پس از نشستن یا ایستادن می‌تواند باعث افزایش غیرطبیعی ضربان قلب شود. علاوه بر تپش قلب، برخی از علائم معمولی PoTS شامل سرگیجه و غش است.

  • موقعیت بدن

 وقتی از حالت نشسته به حالت ایستاده می‌روید، بخصوص اگر این کار را به‌صورت ناگهانی انجام دهید، تپش قلب می‌تواند به‌طور موقت افزایش یابد.

  • سیگار کشیدن

ضربان قلب نرمان در سالمندان که سیگار می‌کشند، در حالت استراحت و فعالیت بیشتر از افراد غیر سیگاری است. به همین دلیل ترک سیگار می‌تواند تا حد زیادی به کاهش آن کمک کند.

این کار اغلب برای افراد سیگاری دشوار است، اما یک پزشک می‌تواند با ایجاد یک برنامه ترک سیگار که برای شما مؤثر است، به شما کمک کند.

بیشترین میزان ضربان قلب نرمال در سالمندان تا چه حد است؟

حداکثر ضربان قلب شما محاسبه‌ای است که مشخص می‌کند که تپش قلب ایده آل شما در طول ورزش چقدر است. این کار در مراکز تخصصی قلب از طریق تست ورزش انجام می‌شود.

این محاسبه حداکثر تپش قلب به پزشک شما کمک می‌کند تا ببیند که آیا بیش‌ازحد سخت ورزش می‌کنید یا انرژی کافی مصرف نمی‌کنید. متخصص از این محاسبه برای مشخص کردن ضربان در دقیقه ایده آلی که برای یک تمرین عالی نیاز دارید، استفاده می‌کند.

ضربان قلب هدف چیست؟

ضربان قلب هدف شما در طول فعالیت‌های با شدت متوسط ​​حدود 50 تا 70 درصد حداکثر تپش قلب شما است. فعالیت بدنی شدید باید حدود 70 تا 85 درصد حداکثر فعالیت قلب شما را به همراه داشته باشد؛ بنابراین برای افراد 35 ساله، ضربان قلب هدف بین 93 تا 157 ضربان در دقیقه می‌باشد.

تپش قلب غیر نرمال یا خطرناک چقدر است؟

ممکن است مواقعی در زندگی شما وجود داشته باشد که ضربان قلب شما به‌صورت موقت تندتر یا کندتر از حد طبیعی باشد.

توجه داشته باشید که هر زمان دچار عدم تعادل ضربان در دقیقه شدید “خطرناک” تلقی نمی‌شود، به‌خصوص زمانی که تحت نظر متخصص هستید، اما نباید نسبت به آن بی توجه باشید و باید علائم را در نظر داشته باشید تا در صورت نیاز سریعا به پزشک مراجعه کنید.

همچنین گاهی تنها یک حالت عصبی به‌صورت موقت این شرایط را ایجاد می‌کند؛ اما درصورتی‌که از قبل برای شما بیماری‌های قلبی تشخیص داده شده است، حتی کوچک‌ترین تغییرات می‌تواند خطرناک باشد و در صورت بروز این شرایط باید به متخصص قلب خود اطلاع دهید.

از طرفی گاهی تغییر ضربان قلب نشان دهنده یک خطر جدی مانند سکته یا بیماری‌های زمینه‌ای دیگر است که در صورت غیرعادی بودن وضعیت باید سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

  • ضربان قلب بالا

همان‌طور که قبلا گفتیم زمانی که تپش قلب شما بیش‌ازحد نرمال باشد، تاکی کاردی نامیده می‌شود. برای بزرگسالان، ضربان قلب سریع معمولا به معنی ضربان بیش از 100 بار در دقیقه است؛ اما به‌طورکلی تپش قلب بالا بسته به سن و سلامت کلی شما می‌تواند متفاوت باشد.

انواع مختلفی از تاکی کاردی وجود دارد، مانند:

  • دهلیزی چند کانونی
  • بطنی
  • سینوسی

طبقه‌بندی این شرایط بر اساس علت آن‌ها و قسمتی از قلب است که بر آن‌ها تأثیر می‌گذارد. تجربه تاکی کاردی ممکن است موقتی باشد یا ممکن است طولانی‌تر شده و خطرناک باشد.

  • ضربان قلب آهسته

زمانی که ضربان قلب شما خیلی کند باشد، به آن برادی کاردی گفته می‌شود. برادی کاردی معمولاً به‌عنوان ضربان قلبی تعریف می‌شود که کمتر از 60 ضربه در دقیقه باشد. برای ورزشکاران و افرادی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند، تپش قلب زیر 60 ضربه در دقیقه طبیعی و حتی سالم است.

برادی کاردی مرزی یا گاه‌به‌گاه ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد؛ اما برادی کاردی طولانی‌مدت یا برادی کاردی که درمان نمی‌شود، می‌تواند جدی‌تر شود و مشکلات بیشتری را برای بیمار ایجاد کند که باید تحت نظر متخصص قلب بررسی ‌شود؛ زیرا برخی از شرایط اساسی مربوط به تغییرات تپش قلب خطرناک هستند.

به‌طورکلی اگر قبلاً با بیماری قلبی، نارسایی قلبی یا سابقه بیماری قلبی زندگی کرده‌اید و متوجه نوسانات ضربان قلب خود شده‌اید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید، زیرا می‌تواند نشانه یک عارضه جدی باشد.

چه زمانی تپش قلب اورژانسی است؟

اگر متوجه تغییر ناگهانی در تپش قلب خود شدید که با موارد زیر همراه بود، در اسرع وقت به پزشک یا به نزدیک‌ترین اورژانس مراجعه کنید:

  • تنگی نفس
  • سفتی یا درد قفسه سینه
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • غش کردن
  • ناتوانی در ورزش کردن

چگونه ضربان قلب نرمال در سالمندان را بررسی کنیم؟

درحالی‌که طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های تشخیصی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند تپش قلب خود را بررسی کنید، می‌توانید آن را به‌صورت دستی نیز انجام دهید. یک روش ساده به شکل زیر است:

  1. نبض خود را در قسمت داخلی مچ دستتان پیدا کنید.
  2. با استفاده از نوک دو انگشت اول، به‌آرامی روی شریان فشار دهید.
  3. نبض خود را برای 30 ثانیه بشمارید و سپس آن عدد را در 2 ضرب کنید تا ضربان خود را در یک دقیقه پیدا کنید.

توجه: اگر احساس می‌کنید قلبتان خیلی سریع یا خیلی کند می‌زند و احساس ناراحتی می‌کنید، به این روش اعتماد نکنید. در این شرایط حتماً باید به متخصص قلب مراجعه کنید تا به‌طور کامل و دقیق، وضعیت سلامت قلب شما را بررسی کرده و احتمال بیماری‌های قلبی را رد کند.

چه عواملی باعث افزایش ضربان قلب نرمال در بزرگسالان می‌شود؟

علاوه بر مواردی که قبلاً در مورد افزایش ضربان قلب نرمال در سالمندان گفتیم، برخی از بیماری‌های زمینه‌ای نیز می‌توانند این شرایط را ایجاد کنند که شامل موارد زیر هستند:

  • کم‌خونی
  • بیماری قلبی مادرزادی
  • بیماری قلبی که بر جریان خون تأثیر می‌گذارد.
  • پرکاری تیروئید
  • آسیب به قلب، مانند حمله قلبی
  • آریتمی های بطنی یا فوق بطنی

 

مصرف داروهای غیرقانونی (مانند محرک‌هایی مثل کوکائین یا مت‌آمفتامین‌ها) یا استفاده نادرست از داروهای تجویزی یا محصولات بدون نسخه (مانند مکمل‌های رژیمی) نیز ممکن است باعث تپش قلب یا افزایش تپش قلب شما شود.

سایر دلایل کمتر جدی برای تپش قلب سریع عبارت‌اند از:

  • نوشیدن کافئین
  • نوشیدن الکل
  • فشار
  • تمرین فیزیکی
  • بارداری

در چه صورت باید به متخصص قلب و عروق برای سالمندان مراجعه کنیم؟

اگر ضربان قلب نرمال در بزرگسالان به‌طور دائمی بالای 100 ضربه در دقیقه است یا به طور مداوم کمتر از 60 ضربه در دقیقه می‌باشد و شما ورزشکار نیستید، باید حتماً در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید. در صورت تغییرات تپش قلب همراه با شرایط زیر مراجعه به پزشک ضروری است:

  • تنگی نفس
  • غش کردن
  • سبکی سر یا سرگیجه
  • احساس بال زدن یا تپش قلب در قفسه سینه
  • وجود درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه
  • ناتوانی در ورزش کردن

تشخیص علل زمینه‌ای عدم وجود ضربان قلب نرمال در سالمندان

پزشک شما می‌تواند از انواع ابزارهای تشخیصی برای کمک به تشخیص سلامت و علت تغییر تپش قلب شما استفاده کند، ازجمله:

  • هولتر یا مانیتور رویداد

هولتر یک دستگاه EKG کوچک و قابل حمل است که برای مدت معینی طبق تشخیص پزشک بر روی بدن شما نصب می‌شود تا به پزشک کمک کند سیگنال‌های الکتروکاردیوگرافی شما را نظارت کند.

  • الکتروکاردیوگرام

این ابزار تشخیصی که به آن ECG یا EKG هم گفته می‌شود، از الکترودهای کوچک برای ثبت فعالیت‌های الکتریکی قلب استفاده می‌کند. پزشک شما می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط این دستگاه برای تعیین اینکه آیا ناهنجاری‌های قلبی در ایجاد وضعیت شما نقش دارند یا خیر، استفاده کند.

  • سنجش استرس

گاهی اوقات از تست تردمیل یا تست ورزش که نام دیگر آن سنجش استرس است، جهت تشخیص بیماری در افرادی که علائم آن‌ها ممکن است مربوط به ورزش باشد، استفاده خواهد شد. البته این تست می‌تواند برای تشخیص سلامت قلب افراد غیر ورزشکار نیز بسته به تشخیص متخصص، استفاده شود.

  • تست میز شیب‌دار یا تیلت

این تست نشان می‌دهد که چگونه فشارخون و تپش قلب شما از حالت دراز کشیدن به حالت ایستاده، واکنش نشان می‌دهد. افرادی که به دلیل پایین آمدن تپش قلب دچار غش می‌شوند، معمولاً کاندیدای این آزمون هستند.

  • تست‌های تصویربرداری

تصویربرداری می‌تواند برای ارزیابی وجود هرگونه ناهنجاری ساختاری در قلب شما استفاده شود. تست‌های تصویربرداری ممکن می‌تواند شامل اکوکاردیوگرام، سی‌تی‌اسکن و اسکن MRI باشند.

  • آزمایش الکتروفیزیولوژیک

این روش که تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، شامل کاتترهای الکترود موقتی است که از طریق وریدها یا شریان‌ها به داخل قلب وارد می‌شوند تا سیگنال‌های الکتریکی قلب را ثبت کنند.

هنگامی‌که علت ضربان غیرطبیعی شما تشخیص داده شد، پزشک بهترین روش درمانی و نظارتی را به شما ارائه خواهد داد.

کارهایی برای بهبود ضربان قلب نرمال در سالمندان

اگر دوست دارید به‌سلامت قلب خود کمک کنید، می‌توانید با انجام برخی نکات ساده تا حد زیادی این کار را انجام دهید. ازجمله عادت‌های خوب برای داشتن تعداد ضربان قلب نرمال در سالمندان و یا ضربان قلب نرمال بزرگسالان ، ورزش منظم، خوردن غذاهای مفید برای قلب، به حداقل رساندن مصرف الکل و حفظ وزن متوسط ​​است.

علاوه بر این، شما باید به‌طور منظم برای معاینه فیزیکی به یک متخصص قلب در یک مرکز تخصصی مجهز قلب مانند مرکز ما به‌صورت سالیانه مراجعه کنید. این کار می‌تواند به تشخیص زودهنگام ناهنجاری‌های کلسترول بالا یا فشارخون نیز کمک کند و از خطرات احتمالی بعدی جلوگیری خواهد کرد.

اگر قبلاً بیماری قلبی برای شما تشخیص داده شده است، باید وضعیت خود را به‌دقت بررسی کنید و به برنامه درمانی خود پایبند باشید. تمام داروها را طبق دستور پزشک مصرف کرده و حتماً هرگونه علائم جدید یا بدتر شدن علائم را فوراً گزارش دهید.

سایر نکات سلامت قلب عبارت‌اند از:

  • سعی کنید با کمک برخی روش‌ها استرس خود را کاهش دهید. به‌عنوان‌مثال می‌توانید به مواردی مانند یوگا یا مدیتیشن بپردازید.
  • در صورت امکان مصرف کافئین خود را تا جایی که می‌توانید محدود کنید. مصرف بیش‌ازحد کافئین می‌تواند باعث تپش قلب شده و آن را افزایش دهد.
  • مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا را تا حد امکان محدود کنید.
  • مصرف الکل خود را کاهش دهید. زنان باید در این زمینه بااحتیاط بیشتری عمل کنند و تنها یک نوشیدنی در روز استفاده کنند.
  • سیگار کشیدن ضربان قلب نرمال در بزرگسالان و حتی تعداد تپش قلب نرمال را افزایش می‌دهد و ترک آن می‌تواند به کاهش بیماری‌های قلبی و تغییرات تپش قلب کمک کند.
  • از عوارض جانبی داروها قبل از مصرف آن آگاه باشید. می‌توانید این کار را با خواندن کاتالوگ دارو انجام دهید.
  • خواب خوب را در اولویت قرار دهید. همچنین مطمئن شوید که با آپنه خواب سروکار ندارید که یک بیماری رایج است و می‌تواند باعث اختلال در تنفس در هنگام خواب شود و همچنین می‌تواند بر تپش قلب تأثیر بگذارد.

سخن آخر

ضربان قلب نرمال در سالمندان و افراد با سنین پایین‌تر در حالت استراحت یا فعالیت از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی ماند شرایط سلامتی، سن، موقعیت احساسی و… قرار گیرد.

ضربان قلب در حالت خوابیده برای بزرگسالان (که ورزشکار نیستند) بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. وقتی ضربان از این محدوده خارج می‌شود، چه حالت افزایش ضربان و چه حالت کاهش آن می‌تواند خطرناک باشد و حتماً باید توسط یک متخصص قلب خوب مورد بررسی قرار بگیرد.

 همچنین اگر این ضربان غیرطبیعی با علائمی مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، غش کردن و … همراه بود باید سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

شما می‌توانید جهت ارزیابی‌های کامل سلامت قلب خود توسط متخصصینی مجرب و باقدرت تشخیص بالا به کمک دستگاه‌های بروز دنیا به مرکز تخصصی ما مراجعه کنید. لینک صفحات اجتماعی و ارتباطی ما در سمت چپ صفحه قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید