سوزش سینه مشکل بسیاری شایعی است و میتواند عامل مشکلات قلبی و عروقی و یا مشکلات گوارشی، حملات پانیک و آسیبهای اسکلتی-عضلانی باشد. سوزش در سینه به سرعت از بین میرود، اما در برخی موارد سوزش سینه و تپش قلب ممکن است نشانهی حمله قلبی و یا نارسایی قلبی باشد و بهتر است سریعاً به بهترین دکتر متخصص قلب در تهران و کلینیکهای تخصصی مراجعه گردد.
ممکن است سوزش سینه در اثر عوامل مختلفی ایجاد گردد و در مواردی که نشانه ی بیماری های قلبی، ریوی و مشکلات عصبی بوده ممکن است برای فرد خطر داشته باشد.
در برخی افراد درد دست چپ و بیماری قلبی به یکدیگر مرتبط هستند. بنابراین به این موضوع باید اهمیت داده شود. دلایل مختلفی ممکن است سبب ایجاد درد در دست چپ گردد و این درد از یک درد ملایم به دلیل گرفتگی عضلات تا دردی شدید و آزار دهنده به دلیل مشکلات قلبی می تواند رخ دهد.
تشخیص علت اصلی سوزش سینه در شرایط گوناگون مانند سوزش سینه و تپش قلب و یا تشخیص علت سوزش سینه در زنان با مراجعه به کلینیکهای تخصصی و توسط پزشک متخصص صورت میگیرد.
بنابراین بهتر است در صورت داشتن سوزش سینه و هر گونه علائم مربوط به سوزش سینه مانند تپش قلب، سوزش سمت راست سریعا به پزشک مراجعه شود.
فهرست مطالب
علت ایجاد سوزش سینه و تپش قلب
سوزش سینه میتواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود که در ادامه به علت سوزش سینه در زنان اشاره میشود.
- آسیبهای عضلانی و استخوانی
در صورتی که هنگام بلند کردن اجسام سنگین یا فعالیت و ورزش دچار سوزش سینه میشوید، علت سوزش سینه در زنان میتواند به علت آسیب به عضله یا استخوان در قفسه سینه باشد. این نوع آسیبها با علائم زیر همراه هستند:
بیشک حین بلند کردن اجسام سنگین، لمس کردن جناغ سینه و خم شدن شاهد تشدید درد و سوزش سینه سمت راست خواهیم شد. تورم و سنگینی در ناحیه ی مورد نظر وجود دارد.
- اضطراب
در برخی افراد علت درد و سوزش سینه و تپش قلبمربوط به اضطراب می باشد. استرس و نگرانی با افزایش ضربان قلب و سوزش قفسه سینه همراه خواهد بود. مدیریت و کنترل کردن هیجانها در رفع علائم و بازیابی آرامش فرد موثر میباشد.
- سوزش سردل
یکی از رایج ترین علت سوزش سینه در زنان، سوزش سردل و ریفلاکسهای گوارشی بوده که در اثر اختلال در عملکرد مری رخ میدهند. غذا از دهان از طریق مری به معده فرستاده میشود و ماهیچههای انتهای مری به جز زمانهای غذا خوردن منقبض میباشند تا از خروج اسید معده و برگشت آن به سمت دهان جلوگیری نمایند.
چنان چه بلافاصله پس از غذا خوردن دراز کشیده یا خم شوید این اسید به دهان بازگردد سوزش سردل و سوزش قفسه سینه ایجاد میکند. معمولا شبها این حالت بیشتر ایجاد میشود. در این حالت ممکن است سوزش سینه با مشکلات قلبی اشتباه گرفته شود.
از دیگر نشانههای رفلاکسهای گوارشی میتوان اختلال در بلع غذا و آشامیدنی، ترش کردن پس از غذا خوردن، تنگی نفس و سرفه با سوزش در سینه سمت راست را نام برد.
- پنومونی
عامل بیماری پنومونی ویروس یا باکتری میباشد که ریهها را درگیر کرده و در برخی افراد به صورت شدید بروز مییابد. پونومونی دارای علائمی مانند تنگی نفس، تب و لرز، سرفهی خشک و خستگی میباشد.
- زونا
عامل بیماری زونا واریسلا زوستر یعنی همان عامل آبله مرغان در سنین کودکی میباشد. افرادی که در سنین کودکی آبله مرغان میگیرند، با از بین رفتن بثورات پوستی این عامل بیماری در بدن شان از بین نخواهد رفت و ممکن است در بزرگسالی دوباره به صورت زونا خود را نشان دهد.
در بزرگسالی این علائم بسیار شدیدتر و دردناک بوده و با سوزش سینه همراه میگردد. علائم زونا شامل خارش بدن و سوزش سینه و بثورات پوستی، تب به دلیل وجود عفونت در بدن، سر درد و خستگی بدن میباشد.
- آنژین قلبی
آنژین قلبی یک بیماری قلبی نبوده و با حملهی قلبی همراه نمیباشد. اما آنژین قلبی نشانه بیماری قلب یا عروق کرونر قلب میباشد که سبب سوزش سینه در سمت چپ و یا حتی سوزش سینه سمت راست میشود.
این مشکل در اثر کمبود اکسیژن رسانی به قلب ایجاد شده و با سوزش سینه، درد و فشار روی آن همراه خواهد بود. از علائم این عارضه میتوان تهوع، تعریق، سرگیجه، تنگی نفس و خستگی را نام برد.
- حملهی قلبی
یکی دیگر از رایج ترین عوامل ایجاد سوزش سینه و درد در سمت چپ سینه مربوط به حملات قلبی خواهد بود.
وقتی یک یا چند رگ از قلب مسدود شوند، خون رسانی به ماهیچههای قلب کاهش یافته و پمپاژ خون با مشکل مواجه خواهد شد که این امر سبب سوزش سینه سمت چپ و گاهی سوزش سینه و تپش قلب میگردد.
علائم حمله قلبی شامل سوزش سینه سمت راست، درد انتشار یافته از قفسه سینه تا بازوها و شانهها، عرق سرد تهوع، گیجی و تنگی نفس میباشد. در صورت داشتن این علائم باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
- آسم
بیماریهای دستگاه تنفسی مانند آسم نیز ممکن است سبب ایجاد سوزش قفسه سینه گردند. آسم یک بیماری تنفسی بوده که در اثر آن مجاری تنفسی باریک شده و با نرسیدن اکسیژن کافی به ریهها نفس کشیدن فرد با مشکل روبهرو میشود. از علائم آسم می توان به سرفه، خسخس و تنگی نفس و سوزش سینه اشاره کرد.
- آمبولی ریه
آمبولی ریه شامل انسداد رگ خونی در ریه می باشد. آمبولی معمولا به علت لخته خونی که از سمت ساق پا یا سایر بخش های بدن که به سمت ریه حرکت میکنند ایجاد میشود.
آمبولی ریوی می تواند سبب درد قفسه سینه و سوزش سینه گردد که با نفس کشیدن، سرفه، خوردن یا خم شدن تشدید خواهد شد.
سایر علائم آمبولی شامل مواردی چون سرفه، تپش قلب سریع، تورم، سرگیجه و تنگی نفس که با فعالیت تشدید می شود، است. آمبولی ریوی یک وضعیت تهدید کننده برای زندگی فرد بوده که در صورت مشاهده علائم باید سریعا به پزشک مراجعه شود که به درستی علت سوزش قفسه سینه در زنان تشخیص داده شود.
- سنگ کیسه صفرا
کیسه صفرا یکی از اعضای دستگاه گوارش بوده که به هضم غذا کمک خواهد کرد. طی فرآیند هضم غذا رسوبات سختی در کیسهی صفرا ایجاد میشود که به آن سنگ کیسه صفرا میگویند.
سنگ کیسه صفرا نشانهی مشخصی نداشته و با علامتهای مختلف بروز مییابد. از دردهای سنگ کیسه صفرا درد و سوزش سینه سمت راست می باشد که گاهی ممکن است تا شانه و بالای کمر ادامه پیدا کند.
- کاسکاندریت
عفونت و التهاب غضروفی دنده که کاسکاندریت نام دارد، مشکلی است که در زنان بیشتر از مردان رخ میدهد. این عارضه در قسمت اتصال دنده به استخوانهای سینه شایع بوده و عامل ایجاد آن مربوط به آرتریت یا آسیب است.
درد این مشکل شبیه حمله قلبی بوده و با فشار و سوزش سینه سمت چپ همراه است که تنفس عمیق و سرفه تشدید میگردد. در نتیجه میتوان گفت یکی از علت سوزش سینه در زنان این مورد میباشد.
- شیر دادن مادران
شیر دادن مادران به فرزندان ممکن است سبب بروز سوزش سینه گردد که در دوران شیردهی یا بلافاصله پس از زایمان در برخی از مادران ایجاد میشود.
این درد در یکی از سمتهای قفسه سینه، گاهی سوزش سینه سمت راست و یا گاهی سمت چپ خود را نشان میدهد. این مشکل ممکن است با علائم دیگری مانند تغییر اندازه سینه و درد در نوک سینه نیز همراه باشد.
- پریکاردیت
التهاب پریکارد که با عنوان پریکاردیت شناخته میشود، یک بیماری خود ایمنی میباشد که در آن سیستم ایمنی بدن اشتباهی به بافتهای خودی حمله میکند و پردههای پریکارد قلب را تخریب مینماید.
علائم این بیماری شامل سوزش در ناحیه سینه و پشت، احساس درد شدید در سمت چپ سینه، ضعف و تنگی نفس، ورم پاها و سوزش سینه در زمان سرفه خواهد بود.
- پرولاپس دریچه میترال
پرولاپس یا افتادگی دریچه میترال که به شل شدگی دریچه میترال نیز معروف است، ناشی از اختلالات در اندازه و ضخامت دریچه میترال میباشد که سبب می شود هنگامی که دریچه میترال باید به طور طبیعی بسته شود در زمان انقباض قلب خوب بسته نشود یا به داخل دهلیز چپ پرولاپس کند.
پرولاپس دریچه میترال معمولا علامتی نداشته و فقط در موارد شدید سبب نارسایی دریچه میترال شده و میتواند علائمی مانند تنگی نفس و خستگی زودرس را ایجاد کند.
در برخی موارد پزشکان دردهای تیز و گذرا را به پرولاپس دریچه میترال مرتبط می دانند. معمولا این درد به صورت یک نقطه مشخص در زیر سینه یا در سمت چپ احساس شده و در اثر استرسهای روحی، عصبانیت و کم خوابی ممکن است به صورت تپش قلب و سوزش در سینه رخ دهد.
روشهای تشخیص علت سوزش سینه در زنان
سوزش سینه و درد سینه همیشه از علائم حمله قلبی نمی باشند. برای تشخیص صحیح علت سوزش سینه در زنان، سوزش سینه و تپش قلب و درد سینه پزشک روشهای زیر را به کار میگیرد.
- تستهای فوری
آزمایشهای اولیهی تشخیص علت ایجاد سوزش سینه و درد سینه موارد زیر هستند:
تست الکتروکاردیوگرام که فعالیت الکتریکی قلب را توسط الکترودهای متصل به پوست ثبت خواهد کرد.
ممکن است پزشک به جهت بررسی سطوح افزایش یافته پروتیین یا آنزیمهای خاصی در ماهیچه قلب آزمایش خون را تجویز نماید.
تست اشعه ایکس از قفسه سینه این امکان را فراهم می کند تا پزشک مشکلات ریه ها و اندازه و شکل قلب و رگهای خونی اصلی را بررسی و ارزیابی نماید. همچنین با تست اشعه ایکس مشکلات ریوی مانند قبیل ذات الریه و یا ریه خراب را نیز میتوان تشخیص داد.
پزشک میتواند با سی تی اسکن آمبولی ریوی را تشخیص داده و یا اطمینان حاصل نماید که بیمار دچار شکستگی آئورت نشده باشد.
- تستهای پی گیری
براساس نتایج حاصل از این آزمایشهای اولیه، پزشک ممکن است تستهای پی گیری را که شامل موارد زیر هستند تجویز نماید.
اکوکاردیوگرام که از امواج صوتی به جهت تولید تصویر ویدئویی از قلب استفاده مینماید.
توموگرافی کامپیوتری یا انواع مختلف سی تی اسکن که به منظور چک کردن عروق قلب برای انسداد تجویز میشود. آنژیوگرافی سی تی کرونری نیز با رنگ دادن برای چک کردن قلب و شریانهای ریوی برای انسداد ممکن است تجویز شود.
- تستهای استرس
تستهای استرس نشان میدهند قلب و رگهای خونی چگونه به تقلا واکنش نشان میدهند و میتوان علت سوزش سینه و درد سینه را تشخیص داد. کاتتریزاسیون کرونری یکی از این تستها میباشد.
پزشکان با کمک کاتتریزاسیون کرونری یا آنژیوگرام شریانهای منفرد به قلبی که ممکن است باریک یا مسدود شده باشند را تشخیص میدهند. به این صورت که یک رنگ مایع به رگهای قلب از طریق لوله بلندی تزریق شده و زمانی که رنگ به رگها میرود قابل بررسی میشوند.
سوزش سینه و دردهای سینه در بارداری
بعضی از دلایل درد سینه امری طبیعی در بارداری می باشد که در اثر سوزش سردل، سوء هاضمه، فشار از جانب جنین، رشد سینهها، اضطراب، آسم و اتساع قفسه سینه رخ میدهد که جای نگرانی نیست.
اما برخی دلایل جدیتر نیز سبب بروز سوزش سینه در شرایط مختلف مانند سوزش سینه سمت راست، تپش قلب و درد قفسه سینه میگردد که باید جدی گرفته شوند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
- ترومبوز ورید عمقی
اصطلاح ترومبوز برای لخته خون استفاده میشود که در رگ یا یک شریان رخ میدهد. در ترومبوز ورید عمقی، لخته خون در رگ پا یا لگن تشکیل خواهد شد. از علائم آن میتوان به احساس گرما در پا، تورم ودرد یا احساس سنگینی در ایستادن یا راه رفتن اشاره کرد.
ترومبوز ورید یک عارضه جدی بوده و در صورتی که لخته خون، جدا شده و در بدن حرکت کرده و به ریهها برسد (آمبولی ریه)، ممکن است زندگی فرد را به خطر بیندازد. در صورت مصرف سیگار، داشتن مشکلات پزشکی قلبی و ریوی، چاقی و بارداری چند قلو در معرض خطر ابتلا به این مشکل قرار دارید.
- بیماری عروق قلبی
بیماری عروق قلبی زمانی رخ میدهد که پلاکها در شریانها تجمع کرده و آنها را تنگ نمایند. همچنین سبب محدود شدن جریان خون میگردد. این شرایط فرد را در معرض خطر حمله قلبی قرار خواهد داد. بهتر است این شرایط به پزشک اطلاع داده شود.
- حمله قلبی
درد و ناراحتی شدید در قفسه سینه نشانه اولیه حمله قلبی میباشد. از دیگر علائم حمله قلبی سردرد خفیف، تنفس سخت، بی حسی در اندامها و عرق سرد خواهد بود.
چاقی و کشیدن سیگار دو عامل خطر برای بیماری عروق قلبی و ترومبوز ورید میباشند. در صورتی که احتمال میدهید به حمله قلبی دچار شدهاید، باید سریعا به اورژانس مراجعه نمایید.
- بیماریهای مادرزادی قلبی
سوفل قلب و دیگر نشانههای بیماریهای قلبی در میان زنان باردار بسیار رایج میباشد. پزشکان معتقدند که این موضوع به دلیل بهبودی نسبی در مراقبتهای پزشکی بوده و اکنون خانمهای بیشتری میتوانند با وجود ابتلا به بیماریهای مادر زادی قلبی به سن تولید مثل رسیده و به تاخیر انداختن بارداری در خانمها تا سنین سی سالگی یا چهل سالگی بسیار رایج میباشد و در این سن بیماریهای قلبی شیوع بیشتری خواهند داشت.
روشهای طبیعی درمان سوزش سینه سمت راست و درد آن
سوزش سینه و درد قفسه سینه میتواند سبب ایجاد خلل و مشکل در زندگی فرد گردد. بنابراین بهتر است سریعا فرد نسبت به درمان آن اقدام نماید.
در ادامه برخی از روش های طبیعی درمان سوزش و درد قفسه سینه را شرح میدهیم. البته بهتر است فرد در صورت داشتن سوزش سینه و درد سینه به پزشک مراجعه نماید.
- سیر برای کاهش سوزش سینه و تپش قلب، درد سینه
سیر در کاهش سوزش سینه سمت راست و درد سینه مفید میباشد. برای این منظور یک قاشق آب سیر را به همراه یک لیوان آب ترکیب و هر روز میل شود. همچنین میتوان روزانه یک یا دو بار یک یا دو حبه سیر را جوید.
از دیگر خواص سیر، جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و بهبود جریان خون خواهد بود.
- آب آلوئه ورا برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
مصرف روزانه آب آلوئه ورا سبب کاهش درد و سوزش سینه خواهد شد. آلوئه ورا میتواند سبب تقویت سیستم قلبی عروقی، تنظیم کلسترول خوب و کاهش فشار خون گردد که همه این موارد سبب تسکین سوزش سینه سمت راست و درد سینه می گردند.
- مصرف ویتامینها برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
تحقیقات نشان داده کمبود ویتامینهای D و B12 باعث ایجاد سوزش سینه و تپش قلب و درد قفسه سینه و حتی حمله قلبی میگردد. بنابراین، اولین قدم برای بهبود درد سینه داشتن رژیم غذایی مناسب میباشد.
بهتر است از یک رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی غذاهای غنی از تمام ویتامینهای مورد نیاز بدن است پیروی نمایید. بهتر است مصرف غذاهایی مانند ماهی، پنیر، تخم مرغ ، غلات و گوشت را در رژیم غذایی خود داشته باشید. همچنین میتوان مکملهای اضافی این ویتامینها را با دستور پزشک مصرف نمایید.
- سرکه سیب برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
استفاده روزانه یک قاشق غذا خوری سرکه سیب قبل از غذا یا هر زمان که احساس سوزش و درد در سینه دارید میتواند موثر باشد. سرکه سیب خواص ضدالتهابی قدرتمندی داشته که سبب درمان سوزش معده و ریفلاکس که سبب ایجاد سوزش و درد سینه میشوند خواهد شد.
- نوشیدنیهای گرم برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
نوشیدن یک لیوان آب داغ یا یک فنجان چای تازه و هر نوشیدنی گرم دیگر میتواند درد قفسه سینه را که در اثر نفخ یا سوء هاضمه ایجاد شده درمان نماید. نوشیدنیهای گرم سبب کاهش نفخ شکم کمک به هضم غذا شده و سلامت قلب را تقویت مینمایند.
- زردچوبه با شیر برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
مصرف مقدار کمی از پودر زردچوبه به همراه یک لیوان شیر داغ یک بار در طول روز، سبب کاهش دردها و سوزش سینه خواهد شد.
زرد چوبه دارای کورکومین بوده که به طور گستردهای برای کاهش اکسیداسیون کلسترول و تشکیل لخته که منجر به مشکلات قلبی و درد قفسه سینه میشوند موثر میباشد. همچنین کورکومین خواص ضدالتهابی داشته که باعث کاهش شدت دردهای قفسه سینه خواهد شد.
- ریحان برای کاهش سوزش سینه سمت راست و درد سینه
جویدن روزانه چند برگ ریحان تازه یا چای ریحان میتواند به کاهش دردهای سینه کمک کند. همچنین بهتر است یک قاشق چای خوری آب ریحان را گرفته و آن را با مقداری عسل مصرف نمایید تا نتایج بهتری حاصل شود.
سبزی ریحان حاوی مقادیر زیادی ویتامین K و منیزیم بوده که منیزیم جریان خون قلب را تقویت و رگهای خونی را آرام خواهد کرد. همچنین ویتامین K از تجمع کلسترول در دیواره رگها جلوگیری مینماید که در درمان مشکلات قلبی و درد قفسه سینه موثرر خواهد بود.
- فلفل قرمز برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
مصرف یک قاشق غذاخوری در روز فلفل قرمز پودر شده میتواند در کاهش دردهای سینه موثر باشد. فلفل قرمز حاوی کپسایسین بوده و دارای خاصیت ضدالتهابی قوی میباشد که سبب کاهش سوزش و درد قفسه سینه خواهد شد.
همچنین این فلفل برای تنظیم جریان خون در قلب مفید است که از درد و سوزش قفسه سینه جلوگیری خواهد کرد.
- استفاده از شنبلیله برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
استفاده از یک قاشق از دانههای شنبلیله در طول روز میتواند در کاهش دردهای سینه کمک کننده باشد. برای این منظور روزانه یک یا دوبار یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله را 5 دقیقه در مقداری آب جوشانده و پس از صاف کردن میل شود.
شنبلیله دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی بوده که سبب سلامت قلب و عروق و کاهش درد سینه میگردد که سبب تنظیم جریان خون در قلب و کاهش سطح کلسترول خواهد شد.
- بادام برای کاهش سوزش سینه و درد سینه
مصرف بادام در کاهش دردهای سینه موثر است. بهتر است یک مشت بادام را خیسانده و یا به میزان مساوی روغن بادام و روغن گل سرخ را ترکیب کرده و برای تسکین درد روی سینه مالیده شود.
بادام یک منبع غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده است که علاوه بر تقویت سلامت قلب سبب کاهش سطح کلسترول نیز میگردد که برای درمان بیماریهای قلبی عروقی و درد سینه مفید خواهد بود.
- آب انار برای کاهش سوزش سینه و تپش قلب و درد سینه
مصرف آب انار در رژیم غذایی به سلامت قلب کمک بسیاری خواهد کرد. انار حاوی آنتی اکسیدان بوده که کلسترول خون را تنظیم مینماید و سلامت رگهای قلبی را افزایش خواهد داد.
تحقیقات نشان داده مصرف آب انار کلسترول بد خون را کاهش خواهد داد. همچنین انار در جلوگیری یا کاهش ایجاد جرم در رگها موثر است. وجود جرم در رگها سبب کاهش جریان خون به سمت قلب میگردد.
درمانهای دارویی سوزش سینه کدام است؟
سوزش و درد های سینه عارضه ای است که در صورت مراجعه زود هنگام به کلینیک های تخصصی با مصرف دارو می توان آن را کنترل و درمان کرد. در ادامه روش های درمان دارویی را شرح می دهیم.
- برای مشکلات غیر قلبی عروقی
درصورتیکه سوزش و درد در قفسه ی سینه در اثر مشکلات غیر قلبی باشد میتوان آن را با داروهای مسکن تجویزی پزشک تجویز کنترل کرد.
- برای آنژین صدری
برای بیماران مبتلا به آنژین صدری ممکن است داروهایی تجویز شود که سبب از بین رفتن لخته خون شده، عروق خونی را گشاد کرده و از تشکیل لختهی خون پیشگیری مینمایند.
- برای بیماری پریکاردیت
دردهای ناشی از بیماری پریکاردیت با داروهای مسکن کنترل خواهد شد.
- برای مشکلات گوارشی
برای کنترل و درمان درد و مشکلات گوارشی داروهای ضداسید و مسدودکننده اسید معده تجویز خواهد شد. همچنین برای بهبود علائم بهتر است فرد در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد نماید.
- برای آمبولی ریوی
به منظور جلوگیری از تشکیل لخته خون داروهای ضدانعقاد خون تجویزی میشود. در صورت نیاز به حل شدن سریع لخته های خونی داروهای ترومبولیتیک تجویز خواهد شد.
- برای عفونت ریوی
عفونتهای ریوی با تجویز داروهای ضدویروس و آنتی بیوتیک درمان خواهند شد. داروهای ضدسرفه و ضدتب نیز برای کنترل علائم موثر میباشند.
- برای آسم
برای کنترل آسم، داروهای گشاد کنندهی برونش موثر میباشند. برای کنترل حملات آسمی استفاده از اسپری های کورتیکاستروئید تجویز میگردد.
- برای مشکلات روحی و روانی
از داروهای ضد اضطراب برای کاهش خطر بروز حملات عصبی یا کاهش شدت این حملات استفاده خواهد شد.
سخن پایانی
روشهای درمانی مختلفی برای عارضه سوزش سینه و تپش قلب و درد در قفسه سینه تجویز میشوند. پزشک با توجه به علت اصلی بروز سوزش، بهترین روش درمانی را برای فرد تجویز خواهد کرد. به طور مثال برای افراد دارای مشکل سوزش سر دل یا رفلاکس داروهای ضداسید و یا تغییرات در رژیم غذایی تجویز میشود.
اما برای مشکلات جدی قلبی و یا بیماریهای ریوی معمولا به ایجاد تغییرات بزرگتری در زندگی فرد نیاز است. فردی دچار مشکل قلبی است مصرف داروهای رقیق کننده خون یا عمل جراحی بای پس تجویز میشود.
افراد دارای درد و سوزش مزمن در سینه نباید با روش های خانگی خود را درمان کنند. حتی سوزش سر دل و معده نیز ممکن است سبب بروز مشکلات دائمی گردد.
بنابراین بهتر است در صورت داشتن درد و سوزش سریعا به کلینیکهای تخصصی مراجعه کرده تا با توجه به علت مشکل بهترین روش درمانی برای فرد تجویز شود و از بروز مشکلات جدی نیز پیشگیری گردد.
پزشک جراح و متخصص