کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

علت واریس پا

واریس یکی از بیماری‌های شایع میان بزرگسالان و مربوط به آسیب‌های وریدی است که بیشتر اندام تحتانی و بخصوص پاها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. البته در برخی شرایط خاص احتمال ابتلای کودکان و نوجوانان نیز وجود دارد. علت واریس پا موارد مختلفی مانند تغییرات هورمونی، چاقی، ایستادن‌های طولانی، ژنتیک و … راست. بسیار مهم است که در صورت بروز علائمی مانند درد، تورم، خارش، خونریزی و … در اسرع وقت به یک متخصص واریس پا مراجعه کنید و به‌طور کامل ارزیابی شوید.

cause-varicose-veins-1

واریس دقیقاً چه نوع بیماری است؟

وقتی می‌گوییم فردی مبتلا به واریس است به این معنی است که برخی از رگ‌های او در قسمت‌هایی از بدن که اغلب در ناحیه پاها می‌باشند دچار آسیب شده‌اند و به‌درستی کار نمی‌کنند. درواقع می‌توان گفت رگ‌هایی که دچار واریس می‌شوند رگ‌هایی هستند که به دلیل عملکرد ناصحیح دریچه‌های داخل رگ دچار تجمع خون و درنتیجه تورم، برجستگی و پیچ‌خوردگی می‌شوند.

برخی از رگ‌های واریسی در نزدیکی سطح هستند و باعث ظاهر نازیبایی در پوست شما می‌شوند و برخی تنها علائمی مانند درد و تورم را ایجاد می‌کنند و در قسمت‌های عمیق‌تر قرار دارند. به همین دلیل تشخیص دقیق علت واریس پا و علائم آن تنها از عهده متخصصان باتجربه در زمینه بیماری‌های ورید ساخته است.

رنگ رگ‌های واریسی معمولاً آبی یا بنفش است و در صورت شدید شدن می‌توانند منجر به خارش و حتی خونریزی‌های ناخوشایند شوند. این خونریزی در برخی شرایط مثلاً وقتی فرد به بیماری زمینه‌ای دیگری مانند دیابت یا مشکلات انعقاد خون مبتلا است حتی می‌تواند خطرناک باشد.

اگرچه در بیشتر مواقع این رگ‌ها خطری ایجاد نمی‌کنند و علائم آن را می‌توان با تغییر سبک زندگی و همچنین بسیاری از درمان‌های پزشکی آسان و کاربردی بهبود داد، در صورت ایجاد لخته خون یا خونریزی می‌تواند حتی تهدید کننده باشد.

به‌عنوان‌مثال اگر لخته خون در پا حرکت کند و به سمت بالا برود احتمال بروز سکته قلبی یا مغزی و آمبولی ریه یعنی گرفتگی رگ‌های اطراف ریه و کاهش سطح اکسیژن در حد مرگ وجود خواهد داشت؛ بنابراین مهم است که با دیدن علائم این بیماری در زمان مناسب ارزیابی و درمان آن را جدی گرفته و پیگیری نمایید.

خوشبختانه امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌های شگفت‌آوری برای درمان قطعی واریس وجود دارد و می‌توانید با پیگیری به‌موقع به‌راحتی آن‌ها را درمان کنید. اگر می‌خواهید به‌طور کامل با علت واریس پا و نحوه درمان آن آشنا شوید در ادامه ما را همراهی کنید.

علت واریس پا در مردان و زنان چیست؟

معمولاً همه رگ‌ها دچار واریس نمی‌شوند و این سیاه‌رگ‌ها هستند که ممکن است با این مشکل مواجه شوند. همان‌طورکه می‌دانید خون غنی از اکسیژن و مواد مغذی از قلب پمپاژ می‌شود و از طریق برخی رگ‌ها به اندام مختلف بدن می‌رود تا هر قسمت بتواند به بهترین حالت ممکن عملکرد مناسب داشته باشد.

طبیعی است که وقتی اکسیژن و مواد مغذی خون گرفته شد خون باید دوباره به سمت قلب برگردد و مجدد با این مواد غنی شده و برای سری بعد به سمت اندام‌ها حرکت کند و این پروسه دائماً ادامه دارد تا بدن بتواند به‌خوبی کار کند و به ما خدمت‌رسانی کند.

راه برگشت خونی که توسط اندام‌ها مصرف شده است به قلب، یک سری سیاه‌رگ هستند. این سیاهرگ‌ها رگ‌های خونی هستند که خون را از اندام‌ها به قلب و ریه‌ها برمی‌گردانند تا خون با اکسیژن و مواد مغذی شارژ شود و سپس از طریق شریان‌ها به قسمت‌های مختلف بدن شما پمپ شود تا چرخه گردش خون به‌درستی انجام شود.

حال علت واریس پا در مردان و زنان در اصل این است که به دلایلی ممکن است این سیاه‌رگ‌ها آسیب دیده و نتوانند خون را به‌درستی و به‌طور کامل به قلب و ریه‌ها برگردانند. درنتیجه به‌مرورزمان گردش خون دچار اختلال شده و خون در این رگ‌ها جمع می‌شود یا اصطلاحاً به جای جریان به سمت بالا برمی‌گردد و منجر به تورم رگ‌ها می‌شود.

اصلی‌ترین علت واریس پا در مردان و زنان در واقع آن است که این رگ‌ها دارای دریچه‌های یک‌طرفه هستند که وقتی خون را به سمت بالا حرکت می‌دهند بسته می‌شوند تا خون به دلیل نیروی گرانش زمین به سمت پایین برنگردد و وقتی این دریچه‌ها ضعیف شوند و نتوانند به‌طور کامل جلوی برگشت خون را بگیرند بیماری واریس رخ می‌دهد.

بسیاری از روش‌ها و سبک زندگی درست وجود دارند که می‌توانند به گردش بهتر خون کمک کرده و از این تجمع جلوگیری کنند اما در شرایط بسیار شدید تنها مداخلات پزشکی مانند جراحی یا درمان واریس پا با لیزر است که می‌تواند کمک کننده باشد.

علت اینکه بیشتر رگ‌های واریسی در پا رخ می‌دهد نیز می‌تواند این باشد که رگ‌های پاهای شما بسیار حساس هستند و فشار زیادی را در طول روز تحمل می‌کنند، زیرا هنگامی که ایستاده‌اید، دریچه‌ها باید سخت‌تر کار کنند تا بتوانند با کشش گرانش ناشی از نیروی گرانش زمین مبارزه کنند و خون را به سمت بالا حرکت دهند.

با گذشت زمان و مانند همه وسایل مکانیکی دیگر، دریچه‌های موجود در رگ‌ها در صورت تحت‌فشار قرار گرفتن زیاد ممکن است از کار بیفتند. به همین دلیل است که یکی از عوامل خطر رگ‌های واریسی و علت واریس پا داشتن شغلی مانند معلمی یا پرستاری است که مستلزم این است که فرد اغلب روی پا باشد.

البته فقط خرابی مکانیکی یا آسیب به دریچه نیست که می‌تواند علت واریس پا تلقی شود. تغییرات در سطوح هورمونی خاص می‌تواند اندازه سیاه‌رگ‌ها را افزایش دهد، به همین دلیل است که واریس در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد اما تغییرات هورمونی کمتر ممکن است علت واریس پا در مردان باشد.

در زنان نوسانات استروژنی که می‌تواند در طول زندگی یک زن رخ دهد، می‌تواند رگ‌های او را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد. به‌عنوان‌مثال، در زمان‌های بارداری، سطح استروژن و حجم خون مادر افزایش می‌یابد که همین امر باعث گشاد شدن رگ‌ها می‌شود و درنتیجه دریچه‌ها باید سخت‌تر کار کنند.

پس از یائسگی یا در صورت استفاده از داروهای هورمونی مانند قرص‌های ضدبارداری نیز، عدم تعادل در استروژن می‌تواند رگ‌ها را بیشتر ضعیف کند و بر عملکرد این دریچه‌ها تأثیر بگذارد.

صرف نظر از جنسیت و شغل، داشتن سابقه خانوادگی واریس از سمت مادر نیز به این معنی است که احتمال ابتلای شما به این بیماری بیشتر است.

علت واریس پا در طب سنتی چیست؟

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه‌تر بیان کنیم که علت واریس پا در طب سنتی یا به‌طورکلی علت واریس پا در مردان و زنان چیست باید موارد زیر را به شما معرفی کنیم:

روند طبیعی پیری و افزایش سن

به دلیل افزایش سن و مانند هر جسم مکانیکی دیگر با کارکرد زیاد در طول سال‌ها می‌تواند دچار خرابی و استهلاک شود، دیواره‌های سیاه‌رگ‌ها و دریچه‌ها نیز کم‌کم مانند گذشته به‌خوبی کار نمی‌کنند. در این شرایط معمولاً رگ‌های پاها خاصیت ارتجاعی خود را ازدست‌داده و سفت می‌شوند.

از طرفی دریچه‌ها ضعیف شده و به‌خوبی خون را به سمت بالا هدایت نمی‌کنند؛ بنابراین علت واریس پا ممکن است تنها افزایش سن باشد.

جنسیت

علت واریس پا در مردان و زنان گاهی متفاوت است. معمولاً افزایش سن، چاقی و … در مردان باعث واریس می‌شود درحالی‌که در زنان بیشتر تغییرات هورمونی است که این بیماری را ایجاد خواهد کرد. هورمون‌هایی مانند استروژن باعث کشش بیش‌ازحد رگ‌ها شده و با فشار زیادی که به رگ‌ها وارد می‌کند همان‌طورکه در بالا گفتیم می‌تواند منجر به تضعیف رگ‌ها و کاهش گردش خون شود. درنتیجه می‌تواند علت واریس پا در زنان باشد.

سابقه خانوادگی

بیماری واریس می‌تواند یک بیماری ارثی باشد؛ بنابراین علت واریس پا ممکن است ژنتیکی باشد و از والدین به فرزندان انتقال پیدا کند. هرچند اگر در این شرایط هم سبک زندگی سالمی داشته باشید احتمال ابتلا بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

سبک زندگی

عادت‌های غلط از موارد اصلی علت واریس پا است که هر فردی را در هر سنی درگیر می‌کند. به‌عنوان‌مثال عدم تحرک کافی، ورزش منظم، استفاده از غذاهای نامناسب و … منجر به چاقی و افزایش فشار بر رگ‌های خونی شده و گردش خون را مختل می‌کند.

همچنین ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت بدون تغییر پوزیشن یا به‌صورت نامناسب مثلاً انداختن پاها روی هم و یا استفاده از کفش‌های پاشنه‌بلند برای مدت طولانی گردش خون را کاهش می‌دهد. همچنین پوشیدن لباس‌های تنگ می‌تواند جریان خون را مختل کند.

سلامت کلی

برخی از شرایط سلامتی کلی، مانند یبوست شدید و یا وجود تومورهای خاص، فشار زیادی را به رگ‌های پا وارد کرده و می‌تواند علت واریس پا باشد.

مصرف تنباکو و مشتقات آن

افرادی که دائماً از محصولات تنباکو مانند قلیان یا دخانیات مانند سیگار استفاده می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس هستند.

وزن اضافی یا چاقی

چاقی نیز یکی از مهم‌ترین موارد علت واریس پا در طب سنتی است که به دلیل فشار وارد شده زیاد بر رگ‌ها می‌تواند آسیب‌زا باشد.

آیا رگ‌های عنکبوتی همان رگ‌های واریسی هستند؟

گاهی ممکن است شما یک سری رگ‌ها را به‌صورت رگ‌های نازک و تارعنکبوتی و تنیده در هم بر روی پوست خود مشاهده کنید. اگرچه این رگ‌ها می‌توانند شروعی برای واریس باشند ولی به‌اندازه واریس جدی نیستند و بیشتر از نظر زیبایی ظاهری می‌توانند ناراحت کننده باشند.

بااین‌حال رگ‌های عنکبوتی نیز یکی از بیماری‌های وریدی هستند که باید درمان شوند. منتها درمان آن‌ها بسیار آسان‌تر از رگ‌های واریسی است و گاهاً در پوست صورت و پشت زانو نیز دیده می‌شوند.

علائم واریس پا چیست؟

شما باید حتماً بعد از شناخت علت واریس پا علائم این بیماری را بشناسید تا در صورت ابتلا به متخصص ورید مراجعه کنید. هرچه تشخیص این بیماری سریع‌تر انجام شود درمان آن آسان‌تر است؛ مثلاً اگر در مراحل اولیه شناسایی شود ممکن است حتی به‌راحتی با تغییر سبک زندگی برطرف شود. مهم‌ترین علائم این بیماری شامل موارد زیر هستند:

رگ‌های برجسته شده

رگ‌های پیچ‌خورده که متورم و طناب مانند هستند و اغلب به رنگ آبی یا بنفش دیده می‌شوند. این رگ‌ها درست در زیر سطح پوست شما روی پاها، مچ پاها و سایر قسمت‌های اندام تحتانی می‌توانند ظاهر شوند. رگ‌های واریسی ممکن است به‌صورت خوشه‌ای یا تکی رشد کنند و با رگ‌های ریز و عنکبوتی به رنگ قرمز احاطه شوند.

احساس ناخوشایند و سنگینی در ناحیه پاها

ممکن است فرد حتی بدون دیدن علائم ظاهری رگ‌های واریسی دچار احساس خستگی، سستی یا سنگینی در پاها شود. این احساس بخصوص بعد از فعالیت‌های بدنی طولانی یا سنگین بیشتر است.

خارش ناراحت کننده

گاهی ناحیه اطراف رگ‌های مبتلا به واریس ممکن است دچار خارش شود. در این صورت مراجعه به یک متخصص باتجربه بسیار مهم است زیرا گاهی علت خارش به‌اشتباه حساسیت‌های پوستی تشخیص داده می‌شود.

درد ناراحت کننده

گاهی پاها در اثر ابتلا به واریس دچار درد شدیدی می‌شوند که این درد به‌خصوص در پشت زانو بیشتر احساس خواهد شد و ممکن است با گرفتگی عضلات همراه باشد.

تورم

افراد مبتلا به واریس شدید معمولاً تورم در پاها، ساق پا و مچ پاها را تجربه می‌کنند که ممکن است با یک احساس ضربان دار همراه باشد.

تغییر رنگ و زخم در پوست

در صورت عدم‌تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری، واریس می‌تواند حتی باعث تغییر رنگ قهوه‌ای پوست و ایجاد زخم و خونریزی شود.

متخصص ورید چگونه علت واریس پا را تشخیص می‌دهد؟

علائم واریس پا معمولاً علائم واضحی هستند و اکثر پزشکان می‌توانند با یک معاینه فیزیکی و بصری ساده در حالت‌هایی مانند نشستن یا ایستادن این بیماری را تشخیص دهند؛ اما گاهی پزشک به وجود لخته خون مشکوک می‌شود که علامت خطرناکی است و باید سریعاً مورد درمان قرار گیرد تا در آینده منجر به سکته نشود.

همچنین گاهی پزشک می‌خواهد از روش‌های خاصی مانند جراحی یا درمان واریس پا با لیزر استفاده کند. در این صورت از روش سونوگرافی جهت تشخیص دقیق رگ‌های آسیب دیده و مکان آن‌ها استفاده می‌کند.

در این روش با استفاده از امواج صوتی مخصوص، تصاویر واضحی از بافت رگ‌ها گرفته می‌شود و پزشک می‌تواند بیماری واریس را به‌طور دقیق‌تر بررسی کند. این تست کاملاً بدون درد و ایمن است و نیازی نیست برای انجام آن نگران باشید. در عوض نتایج آن بسیار مهم است.

علت واریس پا چگونه درمان می‌شود؟

اگرچه درمانی قطعی برای واریس وجود ندارد و حتی زمانی که درمان کامل صورت می‌گیرد تضمینی برای عدم ابتلای سایر رگ‌ها به واریس نیست، اما این درمان‌ها می‌توانند کنترل خوبی بر علائم داشته باشند و به‌آسانی ناراحتی شما را بهبود دهند. درمان‌های متداول که بسته به شرایط بیماری شما توسط پزشک انتخاب می‌شوند، عبارت‌اند از:

قرار دادن پا در ارتفاع

قرار دادن پاها حداقل برای چند دقیقه در طول روز در ارتفاع برای افزایش و بهبود جریان خون که فشار روی رگ‌ها را کاهش می‌دهد، بسیار مناسب است.

استفاده از جوراب‌های فشاری مخصوص واریس

جوراب‌های مخصوص واریس با فشار مناسبی که بر روی رگ‌ها ایجاد می‌کنند می‌توانند گردش خون را بهبود داده و از تجمع خون در رگ‌ها جلوگیری کنند. درنتیجه علائمی مانند تورم و درد را کاهش خواهند داد.

تزریق درمانی (اسکلروتراپی)

در این روش متخصص شما یک محلول شیمایی را به رگ‌های آسیب دیده تزریق می‌کند و باعث می‌شود دیواره رگ‌ها به هم بچسبند و بعد از چند روز محو شوند. گاهی ممکن است برای درمان کامل یک رگ با این روش چند تزریق در جلسات متفاوت نیاز باشد که به‌اندازه رگ مورد نظر و تشخیص پزشک بستگی دارد.

جراحی ورید

در طی این روش‌ که به آن فلبکتومی نیز گفته می‌شود، جراح رگ یا رگ‌های آسیب‌دیده شما را می‌بندد تا از تجمع خون بیشتر جلوگیری کند. گاهی نیز ممکن است رگ به‌طور کامل توسط جراح برداشته شود.

درمان واریس پا با لیزر چگونه است؟

ازآنجایی‌که روش لیزر در حال حاضر یکی از روش‌های کم تهاجمی و بسیار کاربردی برای درمان واریس است این روش را به‌صورت جداگانه و کمی جزئی‌تر توضیح خواهیم داد. روش لیزر به‌عنوان درمان واریس پا ممکن است هم به‌صورت سطحی و هم به‌صورت درون وریدی انجام شود.

روش سطحی آن کاملاً غیرتهاجمی و بسیار آسان است که برای رگ‌های کوچک‌تر و بیشتر برای درمان رگ‌های عنکبوتی استفاده می‌شود که از نظر زیبایی نتایج شگفت‌انگیزی دارد و بهترین نوع آن در مرکز تخصصی ما توسط متخصصان بسیار ماهر و باتجربه انجام می‌گردد. برای رگ‌های بزرگ‌تر از لیزر درون وریدی که یک جراحی کم تهاجمی است استفاده می‌شود.

در درمان واریس پا با لیزر از گرمای لیزر برای کاهش رگ‌های واریسی استفاده خواهد شد. لیزر درواقع وسیله‌ای است که پرتو نازکی از تابش را به شکل نور و کاملاً متمرکز به نقاط خاصی که پزشک تعیین می‌کند، می‌فرستد.

درمان واریس پا با لیزر باعث کوچک شدن و بسته شدن رگ‌های آسیب دیده می‌شود. این کار با ایجاد بافت اسکار در داخل رگ و بستن آن انجام خواهد شد. سپس خون از طریق سایر وریدهای مجاور در مسیر خود به سمت قلب و ریه جریان می‌یابد.

معمولاً اگر وریدهای واریسی شما دردناک یا قرمز و متورم هستند و به مرکزی مانند مرکز ما مراجعه کنید که تجهیزات درمان لیزری را داشته باشند پزشک شما جراحی لیزر را پیشنهاد می‌دهد؛ زیرا این جراحی نسبت به سایر روش‌ها کمتر تهاجمی است و نتایج بهتری را نیز ایجاد خواهد کرد.

این روش حتی مانند جراحی کامل واریس نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و ممکن است در مطب متخصص شما انجام شود. این روش معمولاً کمتر از یک ساعت به طول می‌انجامد و احتمالاً می‌توانید همان روز به خانه بروید.

به‌طورکلی، درمان واریس پا با لیزر فرایند زیر را دنبال می‌کند:

  • شما در روز درمان لباس بیمارستان را به تن می‌کنید و روی میز معاینه مخصوص دراز می‌کشید. میز ممکن است در موقعیت‌های مختلف در طول عمل تغییر کند و کج شود. باید به شما عینک مخصوصی داده شود که تا از چشمان شما در برابر لیزر محافظت شود. تمامی این نکات ایمنی در مراکز تخصصی معتبر مانند مرکز ما به‌طور کامل انجام می‌شوند.
  • متخصص شما ناحیه‌ای را که قرار است لوله یا کاتتر در رگ شما قرار گیرد را بی‌حس می‌کند. همچنین یک واکسن یا تزریق داروی بی‌حس‌کننده در طول سیاه‌رگی که درمان می‌شود برای شما زده می‌شود.
  • سپس پزشک به کمک دستگاه سونوگرافی داپلر ورید را قبل و در طول عمل بررسی می‌کند. در این فرآیند از امواج صوتی برای ایجاد تصویری واضح از ورید روی صفحه کامپیوتر استفاده می‌شود.
  • جراح شما یک برش یا چند برش کوچک در پوست شما ایجاد می‌کند و کاتتر مخصوصی را وارد می‌کند که به داخل ورید واریسی هدایت خواهد شد. یک فیبر لیزری نیز داخل کاتتر گذاشته می‌شود. همان‌طورکه متخصص به‌آرامی کاتتر را بیرون می‌کشد، لیزر ورید آسیب دیده را گرم می‌کند. به همین دلیل کم‌کم ورید بسته می‌شود و درنهایت باید محو شود.
  • برشی که در آن کاتتر وارد شده است به‌احتمال‌زیاد به‌قدری کوچک است که نیازی به بخیه نداشته باشید و تنها بانداژ روی محل گذاشته می‌شود.

بعد از اتمام کار جهت بهبود سریع و نتایج بهتر دستورات مراقبتی به شما داده می‌شود که باید به‌طور دقیق اجرا کنید.

عوارض جانبی درمان‌های مختلف علت واریس پا چیست؟

بسیاری از افراد حتی بعد از درمان‌های قطعی ممکن است بعد از چند سال دوباره در رگ‌های دیگری دچار واریس شوند که بیشتر به سبک زندگی آن‌ها برمی‌گردد. گاهی نیز عدم مراقبت صحیح بعد از یک روش درمان می‌تواند بیماری را برگرداند.

سایر عوارض جانبی بالقوه بعد از روش‌های درمانی تهاجمی یا نیمه تهاجمی نیز عبارت‌اند از:

ایجاد اسکار یا جای زخم

سوختگی پوست مثلاً به دلیل تنظیم نادرست اشعه لیزر

عفونت

آسیب به عصب

ترومبوز ورید عمقی (لخته شدن خون در وریدهای عمیق داخل بدن شما).

قرمزی یا کبودی برای چند روز

وجود برخی قسمت‌های قهوه‌ای رنگ (به مدت چند ماه)

احساس توده یا سختی در ناحیه تحت درمان برای چند ماه

نحوه کمرنگ سازی علت واریس پا و پیشگیری از ابتلا به آن چگونه است؟

ممکن است نتوانید به‌طور کاملاً قطعی از واریس پیشگیری کنید اما شما می‌توانید با داشتن یک سبک زندگی سالم و فعال احتمال بروز این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهید. بهترین راهکارها در این رابطه نیز عبارت‌اند از:

  • در بین کار خود مثلاً در زمان‌های استراحت پاهای خود را در ارتفاع بالاتر و ترجیحاً بالاتر از قلبتان قرار دهید تا به گردش بهتر خون در رگ‌هایتان کمک کنید.
  • به مدت طولانی نایستید و اگر فعالیتی انجام می‌دهید که نیاز به ایستادن طولانی دارد هر 30 الی 60 دقیقه یک‌بار چند دقیقه بنشینید. عکس این قضیه هم صدق می‌کند؛ یعنی اگر کاری مانند خیاطی دارید که باید دائماً در حالت نشستن باشید بین کار چند دقیقه قدم بزنید و یا پوزیشن خود را تغییر دهید.
  • از مصرف دخانیات و تنباکو حتی برای تفریح خودداری کنید. این کار می‌تواند منجر به آسیب عروق شما شود و گردش خون را مختل می‌کند که واریس تنها یک از عوارض آن می‌باشد.
  • ورزش و تحرک منظم را فراموش نکنید. ورزش کردن به بهبود گردش خون کمک می‌کند و از واریس جلوگیری خواهد کرد.
  • درصورتی‌که به واریس مبتلا هستید بعد از مشورت با متخصص خود از جوراب‌های فشاری مخصوص استفاده کنید.
  • تا حد امکان و بخصوص به مدت طولانی از لباس‌های بسیار تنگ که مانع حرکت راحت خون در بدن می‌شود اجتناب کنید.

سخن آخر

معمولاً وریدهای واریسی در ابتدای امر خطرناک نیستند و با مشاهده علائم اولیه، شما می‌تواند با تغییر سبک زندگی خود به‌راحتی علت واریس پا را بهبود دهید. بیشتر افراد مبتلا به این عارضه علاوه بر علائم دیگر نگران ظاهر رگ‌های واریسی هستند. خوشبختانه در حال حاضر با کمک روش‌هایی کاربردی مانند لیزر شما می‌توانید ظاهر رگ‌های واریسی را تا حد زیادی و حتی گاهی به‌طور کامل بهبود دهید.

درصورتی‌که فکر می‌کنید به این بیماری مبتلا شده‌اید می‌توانید جهت ارزیابی‌های دقیق توسط متخصصان بنام و باتجربه در این زمینه به مرکز تخصصی ما مراجعه کنید تا بهترین تشخیص و درمان را به کمک تجهیزات بروز دنیا دریافت نمایید. راه‌های ارتباطی ما در سمت چپ همین صفحه برای شما عزیزان درج شده است.

دیدگاهتان را بنویسید