بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

علت واریس پا در جوانی

متاسفانه عروق واریسی در هر سنی ممکن است ایجاد شوند، اما خبر خوبی که در همین ابتدای مقاله برایتان داریم این است که این اختلال به خصوص در جوانی، قابل پیشگیری و درمان می باشد. در ادامه قصد داریم به بیان علت واریس پا در جوانی و درمان این اختلال بپردازیم. اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید، پیشنهاد می کنیم در اسرع وقت به متخصص واریس پا مراجعه کنید.

 

 

واریس چیست؟

واریس اختلال شایعی است که بیشتر در بین بانوان مشاهده می شود. عروق واریسی پا، رگ های کوچک یا بزرگ متورمی هستند که در سطح پوست به رنگ آبی دیده می شوند. علت ایجاد این اختلال، عدم کارکرد صحیح دریچه های موجود در سیاهرگ ها می باشد.

این دریچه ها در حالت عادی وظیفه پمپاژ خون به سمت قلب را برعهده دارند ولی در صورتی که تخریب شوند، فشار خون جمع شده در رگ های اندام تحتانی، واریس را در رگ های پا ایجاد می نماید.

واریس ها به علت ظاهر زشتی که در پا ایجاد می کنند، به بزرگترین دغدغه برای افراد به ویژه جوانان تبدیل شده اند. بنابراین می توان حدس زد که در بین افراد مبتلا به عروق واریسی، جوانان، نخستین کاندیدهای درمان واریس پا می باشند.

لازم است متذکر شویم که افراد جوان می بایست قبل از اقدام به درمان، به دنبال یافتن علت واریس پا در جوانی باشند. این نکته مهمترین گام در درمان هر نوع بیماری است چرا که اگر ریشه یابی بیماری را به عنوان اولین مرحله درمان مدنظر قرار دهیم، قادریم با از بین بردن علت، از تشدید بیماری جلوگیری نماییم.

در بندهای بعدی راجع به علل واریس پا در سنین جوانی اطلاعاتی را خدمت شما کاربران عزیز ارائه نموده ایم.

علت واریس پا در جوانی از چیست؟

همانطور که اشاره کردیم یافتن علت واریس پا در جوانی از یکی از مراحل مهم، جهت درمان این بیماری می باشد. گفتنی است که هیچ یک از روش های درمانی، در صورت ریشه کن نشدن علت بیماری، تاثیرگذار نخواهند بود. برخی از دلایل بروز واریس پا به شرح زیر می باشند.

  • ژنتیک

عوامل ژنتیکی از مهمترین دلایل بروز عروق واریسی در جوانان می باشند. افراد با سابقه خانوادگی، بیشتر در معرض ابتلا به عروق واریسی قرار می گیرند. لذا اگر مادر یا پدرتان مشکل واریس پا را دارند، انجام اقدامات پیشگیرانه در شما ضرورت پیدا می کند.

  • اضافه وزن و چاقی

چاقی به عنوان یکی دیگر از دلایل مهم اختلالات مزمن وریدی از جمله واریس پا شناخنه می شود. بروز واریس به علت وزن بالا به خصوص در بانوان بعد از شروع دوران یائسگی مشهود است. فشار ایجاد شده در اثر وزن بالا، دریچه های لانه کبوتری رگ های پا را تخریب و باعث عدم پمپاژ صحیح خون به سمت قلب می گردد. این رخداد در نهایت سبب تجمع خون در رگ های تحتانی پا و بروز عروق واریسی می شود.

  • نشستن طولانی مدت و بی تحرکی

همانطور که می دانید امروزه جوانان مدت طولانی از روز را صرف استفاده از گوشی موبایل و کامپیوتر می نمایند و دچار بی تحرکی شده اند. نشستن های طولانی مدت می تواند زمینه را برای بروز واریس پا فراهم آورد. ناگفته نماند که بسیاری از جوانان بنا به شغلی که دارند، مجبور هستند ساعات زیادی را بر روی صندلی بنشینند که در این صورت انجام اقدامات پیشگیرانه بسیار اهمیت دارد.

  • ایستادن طولانی مدت

افراد جوان در بسیاری از مشاغل بایستی ساعات زیادی را ایستاده سپری کنند که این امر موجب اختلال در گردش خون و فشار به وریدهای پا و در نهایت بروز واریس می گردد.

  • سیگار کشیدن

سیگار کشیدن نیز علت واریس پا در جوانان می باشد. مواد شیمایی و سمی موجود در سیگار باعث آسیب به بافت دیواره رگ ها و در نتیجه ایجاد تورم در عروق می شود. استعمال دخانیات، همچنین احتمال لخته شدن خون در عروق را افزایش می دهد.

  • بارداری

بارداری نیز به عنوان علت واریس پا در جوانان شناخته می شود. می توان گفت که تمام تغییرات ایجاد شده در بدن زنان حامله، دست به دست هم می دهند تا احتمال ایجاد واریس افزایش پیدا کند. از جمله این موارد می توان به عدم توازن هورمون ها و افزایش وزن اشاره کرد.

  • استفاده از لباس تنگ و کفش پاشنه بلند

این عامل بیشتر در زنان دیده می شود چرا که هورمون زنانه پروژسترون در منبسط شدن غیرطبیعی وریدهای پا نقش دارد و این حالت در اثر پوشیدن شلوار تنگ، ضمن افت جریان خون در زنان دو چندان می شود.

  • ترومبوز وریدی

ترومبوز وریدی اختلالی در عروق است که به علت لخته شدن خون در گ ها ایجاد می گردد. لخته های خون موجب آسیب به دیواره رگ ها و بروز واریس می شود.

  • مصرف قرص های ضدبارداری و هورمونی

مصرف زیاد قرص های هورمونی به عنوان علت واریس پا در جوانی شناخته می شود. هورمون پروژسترون باعث تضعیف جداره ورید ها در پا شده و احتمال ایجاد واریس را افزایش می دهد. همچنین هورمون استروژن باعث لخته شدن خون و افزایش مشکلات دستگاه گردش خون می شود.

  • تیروئید

تحقیقات نشان داده است که اختلالات غده تیروئید موجب آسیب به عروق می باشند. کم کاری تیروئید از جمله مشکلاتی است که به عنوان علل واریس پا در سنین جوانی توجه پزشکان را به خود جلب کرده است.

درمان واریس پا در جوانی چگونه است؟

در حال حاضر ممکن است این سوال برای جوانان مبتلا به عروق واریسی ایجاد شود که آیا می توان برای همیشه از شر واریس خلاص شد؟ آیا درمان های پزشکی عوارضی برای ما ایجاد نمی کنند؟

برای پاسخ به این سوال ها می بایست اشاره کنیم که امروزه همزمان با پیشرفت دانش پزشکی، راه های نوین و بی خطری جهت از بین بردن عروق واریسی استفاده می شوند که البته انتخاب روش درمان، صرفا مبنی بر نظر پزشک می باشد.

توجه کنید که اقدام به درمان های سنتی و پزشکی، بدون در نظر گرفتن علت واریس پا در جوانی بیهوده می باشد. جوانان بایستی بعد از مبارزه علیه علت واریس و رعایت نکات پیشگیرانه، جهت درمان واریس پا اقدام نمایند. در بندهای بعدی به برخی از روش های درمانی اشاره کرده ایم.

  • اسکلروتراپی واریس پا

اسکلروتراپی روشی غیرتهاجمی و  بی خطر است که به علت عوارض کم و انجام در مدت کوتاه، از محبوبیت بسیاری در میان جوانان برخوردار است. در این روش، تزریق ماده ای تحت عنوان اسکلروزانت به عروق باعث تحلیل و تخریب عروق واریسی می گردد.

  • درمان های دارویی

پزشکان متخصص در بسیاری از موارد شدید برای از بین بردن علائم واریس مثل درد، تورم، پیشگیری از تشدید واریس و بروز زخم واریس، داروهای مخصوصی را تجویز می کنند.

  • لیزر واریس پا

در روش لیزر، پزشکان لوله هایی را به داخل رگ های واریسی هدایت می کنند. انرژی و اشعه منتقل شده به داخل رگ ها، عروق واریسی را از بین می برند. در موارد شدید واریس، گاهی پزشک معالج لیزر را با اسکلروتراپی ترکیب می کند.

  • درمان واریس پا با آر اف

رادیوفرکانسی یک روش نوین برای از بین بردن واریس پا می باشد. این روش با استفاده از امواج رادیویی و حرارتی باعث جمع شدن و تخریب رگ ها می شود.

  • استفاده از جوراب های مخصوص

در اکثر مواقع پزشکان در کنار درمان های مختلف استفاده از جوراب های مخصوص واریس را توصیه می کنند.

 

علت واریس پا در جوانی از نظر طب سنتی چیست؟

به علت تمایل زیاد افراد به دانش طب سنتی، در این قسمت قصد داریم شما را با علت واریس پا در جوانی، از نگاه طب سنتی آشنا سازیم. بسیاری از متخصصان طب سنتی معتقد هستند که عروق واریسی به علت غلبه خلط سودا در بدن ایجاد می شود. هرچند حکما در این مورد با یک دیگر اختلاف نظر دارند.

به طور طبیعی در بدن انسان چهار نوع خلط از جمله دم، سودا، صفرا و بلغم وجود دارند. در صورتی که ماده غلیظ و سیاه رنگی از رسوبات خون در طهال تجمع پیدا کند، خلط سودا در بدن غلبه می کند و گفته می شود که شخص دارای طبع سودایی می باشد. طبع افراد به طور عمده با ژنتیک آن ها رابطه دارد. ناگفته نماند که عوامل بسیاری در تعیین مزاج فرد تاثیرگذار می باشند.

از جمله علائم غلبه خلط سودا در افراد می توان به خشکی و ترک پوست، بی حوصلگی، کم خونی، بی خوابی و غلظت خون اشاره نمود. به نظر می رسد که با توجه به تاثیر این نوع مزاج در خون افراد، می توان ادعای بعضی از حکمای طب سنتی درمورد ارتباط واریس و سودا را پذیرفت.

علاوه بر غلبه سودا در بدن، عوامل مذکور در قسمت های فوق مبنی بر علت واریس پا در جوانی از چیست؟، اعم از بی تحرکی، بارداری، چاقی، سبک زندگی نادرست و عوامل هورمونی، به عنوان علت واریس پا در جوانی از نظر طب سنتی شناخته می شوند.

درمان علت واریس پا در جوانی از دیدگاه طب سنتی

در این بخش تلاش کردیم برخی از راه های درمان واریس پا از نظر طب سنتی را ذکر کنیم. نکته قابل توجه این است که استفاده از موارد زیر بایستی زیر نظر پزشک تغذیه یا متخصص طب سنتی باشد. در غیر این صورت ممکن است با عوارض جانبی داروها مواجه شوید. متخصص طب سنتی با در نظر گرفتن علت واریس پا در جوانی بهترین نوع درمان را به شما پیشنهاد می کند.

  • درمان واریس پا با خاکشیر

خاکشیر به عنوان یکی از بهترین و لذت بخش ترین راه های درمان واریس پا شناخته می شود. خاکشیر به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی از تورم ناشی از واریس پا می کاهد.

  • زنجبیل

در صورتی که شما نیز به دنبال درمان فوری واریس پا هستید، زنجبیل را به شما پیشنهاد می کنیم. زنجبیل و سیر را میکس کرده و روی محل واریس ها قرار دهید. همچنین می توانید از دمنوش این گیاه به صورت خوراکی مصرف نمایید. زنجبیل با خواص آنتی بیوتیکی که دارد، به التیام دردهای عروق واریسی و کاهش تورم کمک می کند.

  • فلفل قرمز

فلفل قرمز سرشار از ویتامین ث و بیوفلاونوئید می باشد. از این رو به کاهش درد عروق واریسی و ترمیم بافت جداره رگ ها کمک می کند.

  • چای سبز

دمنوش چای سبز به علت داشتن خواص ضدالتهابی و ضدویروسی، باعث بهبود تورم و درد رگ های واریسی می شود. همچنین چای سبز با سموم و کلسترول بالای خون مبارزه می نماید.

  • کمپرس یخ

قرار دادن کمپرس یخ بر روی عروق واریسی و یا گذاشتن پا داخل آب سرد، باعث بهبود جریان خون در پا و به دنبال آن التیام رگ های واریسی می گردد. لازم به ذکر است که یخ خواص ضدالتهابی نیز دارد. این ویژگی ها یخ را به آسان ترین روش برای درمان واریس تبدیل کرده است.

  • روغن زیتون

ماساژ رگ های واریسی پا با روغن زیتون، موجب بهتر شدن روند گردش خون در عروق واریسی و پیشگیری از لخته شدن خون در رگ ها می گردد. نفوذ امگا3 موجود در روغن زیتون، به رگ های واریسی سبب ترمیم عروق تخریب شده می شود.

  • سرکه سیب

مالیدن سرکه سیب به رگ ها و همچنین خوردن سرکه سیب رقیق شده، یک روش معجزه آسا در درمان واریس پا می باشد.

جلوگیری از واریس پا

در صورتی که شما کاربران گرامی نیز، با توجه به عوامل مذکور در قسمت های پیشین تصور می کنید که در معرض ابتلا به عروق واریسی قرار دارید، بایستی به برخی اقدامات لازم، جهت جلوگیری از واریس پا بپردازید.

شایان ذکر است که انجام این رفتارهای پیشگیرانه، حتی در افرادی با عروق واریسی خفیف، ضروری می باشد زیرا این افراد به راحتی می توانند، با رعایت نکات ساده از تشدید و بروز ناراحتی در رگ هایشان و درمان های تهاجمی دشوار جلوگیری نمایند. در قسمت ذیل به بیان برخی از این نکات می پردازیم.

  • ورزش

ورزش از جمله فعالیت های فیزیکی با خواص فوق العاده درمانی می باشد که به صورت معجزه آسایی ضمن بهبود جریان خون، در درمان و پیشگیری از اختلالات وریدی موثر می باشد. دقت کنید که ورزش های سنگین و وارد شدن فشار بیش از حد به رگ های پا نتیجه عکس ایجاد می نماید.

همانطور که می دانید چاقی علت واریس پا در سنین جوانی می باشد، لذا ورزش سبک و مناسب با حفظ تناسب اندام شخص از آسیب به دریچه های سیاهرگ ها و بروز عروق واریسی جلوگیری می کند.

به این نکته دقت کنید که رژیم های غلط، جهت کاهش وزن فوری نیز علل واریس پا در سنین جوانی محسوب می شوند. بنابراین کاهش وزن بایستی به صورت اصولی و زیر نظر پزشک تغذیه باشد.

  • تغییر در سبک زندگی

در پاراگراف پیشین با عنوان علت واریس پا در جوانی، مفصلا در رابطه با سبک زندگی غلط و تاثیر آن در ایجاد واریس صحبت کردیم. از مطالب مذکور می توان نتیجه گرفت که تغییر در سبک زندگی نادرست، بی تحرکی و پوشیدن لباس و کفش نامناسب، می تواند گام مهمی در جهت جلوگیری از ابتلا به واریس پا باشد.

  • رژیم غذایی مناسب

شما جوانان می بایست با گنجاندن انواع مواد مغذی در رژیم غذایی خود، از التهاب و تخریب رگ های پا جلوگیری نمایید. در این راستا می توانید از انواع سبزیجات و میوه هایی که دارایی ویتامین ث، ویتامین های گروه ب و فیبر هستند، استفاده نمایید.

  • آب کافی

نوشیدن آب کافی باعث عدم خشکی و آسیب به پوست می گردد. همچنین تامین آب مورد نیاز بدن به بهبود جریان خون در عروق کمک می کند.

  • درمان یبوست

یبوست به علت فشاری که به عروق وارد می کند، ممکن است علت واریس پا در جوانی باشد. از همین رو توصیه می شود جهت جلوگیری از واریس پا به درمان یبوست اقدام نمایید.

  • درمان اختلالات روانی

اختلالات روانی که باعث ایجاد استرس و از بین رفتن آرامش فرد می شود، می تواند با ایجاد اختلال در روند جریان خون در رگ احتمال بروز عروق واریسی را افزایش دهد.

  • درمان فشار خون

به طور معمول به افرادی که با اختلال در فشارخون مواجه هستند، توصیه می شود که فرایند درمان خود را با جدیت انجام دهند تا از بروز مشکلات وریدی پیشگیری نمایند.

  • پرهیز از استعمال دخانیات

با اجتناب از مصرف سیگار می توانید از آسیب به جداره رگ ها و سایر مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم مطالب ارزشمندی را حول محور علت واریس پا در جوانی ارائه دهیم. همانطور که می دانید عروق واریسی در مراحل ابتدایی تشکیل، هیچگونه درد و ناراحتی را در فرد ایجاد نمی کند. به همین علت بسیاری در پی درمان این اختلال نیستند. در این میان جوانان، به ویژه خانم ها به علت ظاهر زشتی که در پایشان ایجاد می شود، درمان واریس را به صورت جدی دنبال می کنند.

پشنهاد ما این است که حتی اگر با عروق واریسی خفیف مواجه هستید، حتما جهت رفع اختلال و یا پیشگیری از وخیم شدن آن اقدام نمایید. امید است پس از مطالعه مطالب فوق، پیش از گذشته به سلامت خود اهمیت بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید