کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

تیر کشیدن کف پا و قلب

تیر کشیدن کف پا و قلب، شامل عواملی مانند بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، مصرف سیگار و مشروبات الکلی و ….

قلب یکی از حیاتی‌ترین ارگان‌های بدن ما انسان‌هاست که زندگی ما در گرو سلامتی و عملکرد خوب آن است. در صورتی که قلب انسان به هر علتی دچار مشکل شود، علائم آن را در سایر قسمت‌های بدن نیز می‌توان احساس کرد.

جالب است بدانید که برخی از اختلالات به وجود آمده در سیستم قلب انسان، در پاها نیز نمود پیدا می‌کند. به عنوان مثال برخی از بیماران به سبب تیر کشیدن کف پا به پزشک مراجعه می‌کنند و طی آزمایشات و بررسی‌های مختلف این نتیجه به دست می‌آید که تیر کشیدن کف پا و قلب، ارتباط تنگاتنگی با همدیگر دارند. اگر شما نیز علاقمند هستید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست آورید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

تیر کشیدن کف پا و قلب

آنچه در این مقاله می خوانید :

ارتباط میان تیر کشیدن کف پا و قلب را بشناسید

همه ما به خوبی می‌دانیم که پا دورترین نقطه‌ای است که قلب باید خونی که پمپاژ کرده است را به آن انتقال دهد. در صورتی که یک فرد به بیماری‌های قلبی مانند بیماری شریان محیطی یا انسداد سرخرگ‌ها مبتلا شود، فرایند خونرسانی به پاها با اختلال مواجه می‌شود. در این گونه مواقع پاها نمی‌توانند خون و اکسیژن مورد نظر خود را دریافت نمایند و به همین دلیل با درد و تیر کشیدن مواجه می‌شوند.

در چنین شرایطی باید به یک متخصص حاذق و با تجربه قلب مراجعه نمایید تا بررسی‌های لازم را در مورد تیر کشیدن کف پا و قلب انجام دهد. به خصوص اگر شما به بیماری دیابت مبتلا هستید، باید در اولین فرصت یک قرار ملاقات با پزشک خود ترتیب داده و از او سوال کنید که ایا درد کف پا ربطی به تیرکشیدن قلب دارد یا خیر؟ چرا که هر نوع اختلالی در فرایند خونرسانی به پاها، یک تهدید جدی برای سلامت افراد دیابتی به شمار می‌رود و باید در اولین فرصت مورد بررسی قرار گیرد.

 

ایا درد کف پا ربطی به قلب دارد و چگونه بیماری های قلبی باعث ایجاد درد کف پا می شوند؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است برای برخی از افراد به وجود آید این است که ایا درد کف پا ربطی به قلب دارد؟ در پاسخ باید بگوییم بله؛ در برخی از مواقع، تیر کشیدن کف پا و قلب ارتباط مستقیمی با همدیگر دارند.

البته این موضوع باید توسط یک متخصص قلب بررسی شده و سپس نتایج آن به شما اعلام شود تا در صورت لزوم اقدامات درمانی لازم را آغاز کنید. اما به طور کلی خون مورد نیاز اندام‌های بدن، توسط سیستم گردش خون به قسمت‌های مختلف بدن از جمله مغز، کلیه‌ها، دست‌ها، پاها و سایر قسمت‌ها ارسال می‌شود.

جسم ما برای آن که بتواند خون را به پاها انتقال داده و دوباره از آن به سمت قلب بازگرداند، باید با نیروی جاذبه زمین مقابله کند. این موضوع بیانگر آن است که پاهای ما در برابر جریان خون بسیار آسیب پذیر هستند.‌ بنابراین بسیاری از مشکلات و بیماری‌های قلبی را می‌توان با درد و تیر کشیدن پاها متوجه شد. برخی از مهم‌ترین بیماری‌های قلبی که باعث تیر کشیدن کف پا می‌شوند عبارتند از:

  • نارسایی احتقانی قلب: در صورتی که پمپاژ خون توسط قلب به خوبی انجام نشود، جریان خون ضعیف‌تر از حد معمول شده و شما نشانه آن را با ورم و درد در پاها مشاهده خواهید نمود.
  • ترومبو آمبولی وریدی:‌ اگر هر نوع لخته خونی در پاهای خود مشاهده کردید، نشان دهنده آن است که سیستم قلب شما دچار مشکل شده است.
  • بیماری سرخرگ محیطی: در صورتی که رگ‌های خونی شما باریک شوند و یا پلاک‌های خون در رگ‌ها جمع شوند، جریان خون نمی‌تواند به خوبی از رگ‌ها عبور کند. بنابراین برخی از بافت‌های بدن و همچنین پاها که در دورترین نقطه به قلب قرار دارند، از دریافت اکسیژن محروم شده و با درد و ورم مواجه می‌شوند.

 

تیر کشیدن کف پا و قلب به سبب بیماری سرخرگ محیطی

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که باعث تیر کشیدن کف پا و قلب می‌شوند و تمامی این عوامل باید توسط یک متخصص قلب و عروق بررسی شوند. اما گاهی اوقات تجربه چنین مشکلی، ممکن است به سبب بیماری سرخرگ محیطی رخ داده باشد.

اگر بخواهیم در مورد بیماری سرخرگ محیطی برای شما عزیزان صحبت کنیم، باید بگوییم این بیماری شرایطی است که جریان خون را از حالت تعادل طبیعی خارج می‌کند.

در میان اعضای مختلف بدن انسان، بیماری سرخرگ محیطی بیشترین اثر خود را بر روی پاهای انسان نشان می‌دهد. شاید به همین دلیل است که متخصصان با مشاهده علائمی مانند درد و تیر کشیدن کف پا، به احتمال وجود چنین بیماری شک می‌کنند.

به سبب آن که در بیماری سرخرگی محیطی شاهد تجمع پلاک‌ها هستید، بنابراین افرادی که با این مشکل مواجه می‌شوند، بیش از دیگران در معرض خطر حمله قلبی و یا سکته قرار دارند.‌ این بیماری یکی از نشانه‌هایی است که به شما می‌گوید سلامت قلب شما با خطر مواجه شده است؛ بنابراین باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه نموده و اقدامات درمانی را آغاز کنید.

اگر بخواهیم به عوامل خطر بیماری سرخرگ محیطی اشاره کنیم، از موارد زیر نام خواهیم برد:

  • بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت
  • مصرف سیگار و مشروبات الکلی
  • چاقی و اضافه وزن
  • سابقه خانواده مشکلات قلبی یا سکته‌های مغزی
  • فشار خون بالا
  • قرار داشتن در سنین بالای 50 سال

 

بیماری سرخرگ محیطی با چه علائمی بروز پیدا می کند؟

حال که تا حدودی متوجه شدیم که تیر کشیدن کف پا و قلب به همدیگر ربط دارند و ممکن است به سبب بیماری سرخرگ محیطی رخ داده باشند، بیایید علائم این بیماری را با همدیگر بررسی کنیم. فردی که با بیماری سرخرگ محیطی مواجه شده باشد، این علائم و نشانه‌ها را در جسم خود مشاهده خواهد کرد:

  • درد پاها، تیر کشیدن، گرفتگی و خستگی پاها (این علائم ممکن است با انجام فعالیت‌هایی مانند بالا رفتن از پله‌ها بدتر شوند و زمانی که استراحت می‌کنید، بهبود پیدا کنند.)
  • برخی از بیماران، مشکل سرخرگ محیطی را با یک احساس نبض مانند در پاها و به خصوص ساق پای خود احساس می‌کنند.
  • افرادی که با بیماری سرخرگ محیطی مواجه می‌شوند، همواره با ضعف عضلانی مواجه هستند.
  • ممکن است زخم‌هایی در قسمت پا یا ساق پای شما به وجود آیند که به این راحتی نتوان آن‌ها را از بین برد.
  • یکی از نشانه‌های بیماری سرخرگ محیطی این است که پوست شما در قسمت پایین پاها صاف و براق شده است.
  • به سبب آن که جریان خون در رگ‌ها کاهش پیدا می‌کند، ممکن است احساس کنید که پاهای شما در هنگام لمس بسیار سرد هستند.

فراموش نکنید که با مشاهده هر کدام از این علائم، باید به سرعت به یک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید تا وضعیت شما را بررسی نماید.‌ قلب یکی از حیاتی‌ترین سیستم‌های بدن انسان است که هرگز نباید علائم بیماری‌های مربوط به آن را نادیده بگیرید.

 

از کجا بفهمیم تیر کشیدن کف پا و قلب به همدیگر ارتباط دارند؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است برای برخی از شما عزیزان به وجود آید این است که از کجا بفهمیم تیر کشیدن کف پا و قلب به همدیگر مربوط هستند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم شما هرگز نباید در حالت ایده‌ال و معمولی، درد پا را در طول روز تجربه کنید.

معمولاً دردهایی که برای پای ما به وجود می‌آیند، به سبب یک آسیب در هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی، تصادف یا زمین خوردن رخ داده‌اند. در چنین مواقعی شما می‌دانید علت درد و تیر کشیدن پای شما چیست و می‌توانید برای درمان آن اقدام کنید.

اما اگر درد پای شما بدون هیچ علتی به وجود آمده باشد و همواره در طول روز آن را تجربه می‌کنید، باید بدانید که یک علت مهم پشت آن قرار دارد. به خصوص اگر در هنگام انجام فعالیت‌های روزانه و راه رفتن این درد بیشتر شود، شما باید به سرعت برای درمان آن اقدام کنید.‌ در واقع بدن شما در حال ارسال سیگنال‌ها و نشانه‌هایی برای شماست تا بگوید یک مشکل جدی در جریان خون به وجود آمده است.

فراموش نکنید که اگر همزمان با تیر کشیدن و درد پاها، در قفسه سینه خود نیز درد را احساس می‌کنید، باید در سریع‌ترین زمان ممکن به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. این موضوع نشان دهنده آن است که جریان خون به قلب شما کاهش پیدا کرده و ممکن است شما در خطر یک حمله قلبی قرار داشته باشید.

 

تیر کشیدن کف پا و قلب و روش درمان آن

زمانی که پزشک متخصص شما مطمئن شد که تیر کشیدن کف پا و قلب شما به همدیگر مربوط هستند، اقدامات درمانی لازم را آغاز می‌کند. همان گونه که پیش از این اشاره کردیم، بیماری سرخرگ محیطی یکی از اصلی‌ترین عواملی است که درد پاها را به وجود می‌آورد. بنابراین متخصصان قلب با روش‌های زیر، شروع به درمان بیماری سرخرگ محیطی می‌نمایند:

  • تجویز دارو

خوشبختانه با پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی رخ داد، شاهد انواع داروهای مفید هستیم که با مصرف به موقع آن‌ها، می‌توانید تیر کشیدن پا و مشکلاتی که در سیستم قلب شما وجود دارند را درمان کنید. داروهای مخصوص قلب خود را تنها با تجویز پزشک مصرف نموده و آن‌ها را سر ساعت و به صورت منظم میل کنید.

  • کاهش خطر لخته شدن خون

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که پزشک برای درمان شما انجام می‌دهد، ارائه دستوراتی است که خطر لخته شدن خون در رگ‌های شما را کاهش دهد. به عنوان مثال اگر سیگار مصرف می‌کنید، بدون شک پزشک از شما خواهد خواست که سیگار خود را ترک کنید.

تحقیقات نشان دهنده آن است که مصرف سیگار، خطر لخته شدن خون و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. همچنین ممکن است پزشک داروهایی را برای شما تجویز نماید که با مصرف هر کدام از آن‌ها، از خطر لخته شدن خون در امان بمانید. از جمله بهترین نوع این داروها می‌توان به آسپرین یا داروهای ضد پلاکت خون مثل کلوپیدوگرل یا وارفارین اشاره نمود.

  • کاهش کلسترول خون

در صورتی که کلسترول خون شما بالا باشد، می‌تواند باعث ایجاد رسوب در رگ‌های خونی شده و آن‌ها را باریک‌ نماید. بنابراین یکی از اقداماتی که پزشک برای شما در نظر می‌گیرد، تجویز داروهایی مانند استاتین‌هاست.

با مصرف این داروها می‌توانید کلسترول خون خود را به خوبی کاهش داده و به این صورت از بیماری‌هایی مانند سرخرگ محیطی در امان بمانید. البته پزشک پیروی از یک رژیم غذایی سالم را به شما پیشنهاد خواهد کرد تا دوباره سلامتی قلب خود را به دست آورید.

  • عمل جراحی

گاهی اوقات نمی‌توان با درمان‌های معمولی مانند مصرف دارو یا تغییر سبک زندگی، مشکلات قلبی را برطرف نمود. در این گونه مواقع، پزشک عمل جراحی را برای بیمار خود در نظر خواهد گرفت. طی عمل جراحی، می‌توان هر آن چه که باعث انسداد رگ‌های خونی شده را برطرف نمود و دوباره سلامتی را به بیمار هدیه داد.

 

این علائم در پاها هشدار دهنده بیماری های قلبی هستند

برخی از افراد گمان می‌کنند که بیماری قلبی، تنها با درد در قفسه سینه و یا دست چپ خود را نشان می‌دهد. در صورتی که بیماری‌های قلبی می‌توانند کل بدن و به خصوص پاها را درگیر نمایند.

در واقع زمانی که‌ سیستم گردش خون در رگ‌ها با عدم تعادل مواجه می‌شود، اولین جایی که تحت تاثیر قرار می‌گیرد پاها هستند. بنابراین اگر علامت خاصی در پاهای خود مشاهده می‌کنید (مانند درد، تیر کشیدن و ورم) آن را به عنوان یک نشانه هشدار دهنده بیماری قلبی در نظر گرفته و به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

ممکن است احساس کنید که پاهای شما در هنگام راه رفتن و انجام کارهای روزانه، با درد و تیر کشیدن مواجه شده‌اند. همچنین برخی از بیماران، در هنگام استراحت با بی حسی پاهای خود مواجه می‌شوند که خود به تنهایی، یکی از علائم و نشانه‌های مشکلات قلبی به شمار می‌روند. علاوه بر مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم، ضعف پاها، رنگ پریدگی آن‌ها و سرد بودن پاها در هنگام لمس، از جمله نشانه‌های هشدار دهنده بیماری‌های قلبی هستند که باید آن‌ها را کاملاً جدی بگیرید.

ممکن است احساس کنید که رشد ناخن‌های و موهای پا، نسبت به قبل بسیار کمتر شده است. یا اگر هر نوع زخمی بر روی پوست پاهای شما به وجود می‌آید، خیلی دیر خوب می‌شود و نبض پاهای شما ضعیف شده است. تمامی این موارد، نشانه‌هایی از به هم خوردن تعادل جریان خون در رگ‌ها هستند که باید در سریع‌ترین زمان ممکن با پزشک در میان گذاشته باشند.

 

7 نشانه بیماری های قلبی که باید آن ها را کاملاً جدی بگیرید

حتماً تا کنون با مطالعه مقاله پیش رو، به این نتیجه رسیدید که ارتباط میان تیر کشیدن کف پا و قلب چگونه است؟ حال که در این زمینه اطلاعات خوبی به دست آوردیم، خوب است با همدیگر علائم و نشانه‌های بیماری‌های قلبی را بررسی کنیم. بدون شک آگاهی از این علائم، سبب می‌شود تا خیلی زود یک بیماری قلبی را تشخیص داده و برای درمان آن به متخصص قلب و عروق مراجعه کنیم.

در ادامه مطلب، برخی از مهم‌ترین علائم و نشانه‌هایی که هشدار دهنده بیماری‌های قلبی هستند را برای شما عزیزان بیان می‌کنیم:

  • ناراحتی قفسه سینه

اگر بخواهیم به یکی از رایج‌ترین علائم بیماری‌های قلبی اشاره کنیم، بدون شک از ناراحتی قفسه سینه نام خواهیم برد. این علامت نشان دهنده آن است که یکی از شریان‌ها دچار انسداد شده و ممکن است با سکته قلبی مواجه شوید.‌ افرادی که چنین مشکلی را تجربه کرده‌اند می‌گویند درد قفسه سینه آن‌ها به قدری زیاد است که انگار یک نفر بر روی قفسه سینه آن‌ها نشسته و در حال ایجاد فشار است.

  • حالت تهوع و مشکلات گوارشی

یکی دیگر از علائمی که حکایت از یک مشکل قلبی را دارد، تجربه حالت تهوع است. به خصوص اگر شما به همراه حالت تهوع، علائم دیگری مانند تنگی نفس و درد قفسه سینه را دارید، باید به سرعت به یک مرکز اورژانس مراجعه کنید.

  • دردی که به سمت بازو گسترش پیدا می‌کند

یکی دیگر از مهم‌ترین نشانه‌های حملات قبلی این است که درد از قسمت قفسه سینه آغاز شده و به سمت بازو امتداد پیدا می‌کند.

  • سرگیجه

بیمارانی که با مشکلات قلبی مواجه می‌شوند، ممکن است دچار سرگیجه نیز شوند. این سرگیجه گاهی اوقات باعث از بین رفتن تعادل فرد شده و احساس ضعف شدیدی را برای او به وجود می‌آورد. فراموش نکنید که علاوه بر سرگیجه، ممکن است با سبکی سر نیز مواجه شوید که در کنار سایر علائم ذکر شده، می‌تواند نشانه‌ای از یک حمله قلبی به شمار رود.

  • تعریق

در شرایطی که بدون هیچ دلیلی با عرق سرد مواجه شوید، بدانید که ممکن است در معرض یک حمله قلبی قرار داشته باشید. به خصوص اگر عرق سرد را به همراه سایر علائمی که برای شما ذکر کردیم تجربه کنید، باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

  • ضربان قلب نامنظم

همه ما می‌دانیم که با قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که استرس و اضطراب زیادی را تجربه می‌کنیم، افزایش ضربان قلب طبیعی است. اما گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که ضربان قلب شما به حالت کاملاً غیر طبیعی درآمده است. در این گونه مواقع، بهتر است به یک متخصص قلب مراجعه نموده و موضوع را با او در میان بگذارید.

  • خستگی

یکی دیگر از نشانه‌هایی که در این قسمت می‌خواهیم برای شما عزیزان ذکر کنیم، خستگی زودرس است. اگر احساس می‌کنید که با انجام کارهای ساده روزمره به سرعت احساس خستگی و کوفتگی می‌کنید، باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. خستگی مفرط به خصوص اگر بیش از چند روز ادامه پیدا کند، می‌تواند یکی از علائم بیماری‌های قلبی به شمار رود.

 

نکاتی برای جلوگیری از تیر کشیدن کف پا و قلب

در طول حیات ما در کره زمین، جسمی در اختیار ما قرار گرفته است که باید به خوبی از آن مراقبت کنیم. در غیر این صورت ممکن است به مشکلات و بیماری‌هایی دچار شویم که درمان‌ آن‌ها کاری سخت و پرهزینه باشد.

ما در این مقاله در مورد ارتباط میان تیر کشیدن کف پا و قلب با شما عزیزان صحبت کردیم و به این سوال پاسخ دادیم که ایا درد کف پا ربطی به قلب دارد یا خیر؟ در این قسمت می‌خواهیم برخی از نکات پیشگیرانه را برای شما بیان کنیم که با رعایت هر کدام از آن‌ها، از قرار گرفتن در معرض بیماری‌های قلبی در امان خواهید ماند:

  • وزن خود را کاهش دهید

تحقیقات و بررسی‌های پزشکان نشان دهنده آن است افرادی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند، بیش از دیگران در معرض مشکلات و بیماری‌های قلبی قرار دارند. در واقع چاقی باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند کلسترول و چربی خون می‌شود؛ به این صورت رگ‌های خونی با رسوباتی مواجه شده و گردش خون در آن‌ها ضعیف می‌شود. بنابراین افراد بیش از پیش مستعد مبتلا شدن به بیماری‌هایی مانند سرخرگ محیطی می‌شوند.

  • به صورت منظم ورزش کنید

اگر شما به صورت منظم به فعالیت‌های ورزشی بپردازید، جسم شما از قرار گرفتن در معرض بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی و درد پاها در امان خواهد ماند. در واقع ورزش کمک می‌کند تا قلب به راحتی خون را پمپاژ نموده و جریان خون به بهترین شکل ممکن در تمامی قسمت‌های جسم انجام شود. از جمله بهترین ورزش‌هایی که می‌توانیم به شما توصیه کنیم، پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا هستند.

  • سیگار نکشید

باور کنید هیچ چیز به اندازه سیگار نمی‌تواند جسم شما را تخریب نموده و باعث ایجاد بیماری‌های قلبی گردد. کسانی که در طول روز بارها و بارها سیگار مصرف می‌کنند، بیش از دیگران در معرض مشکلاتی مانند بیماری سرخرگ محیطی و سکته‌های قبلی قرار دارند.

در واقع سیگار دارای نوعی از ترکیبات شیمیایی است که باعث کاهش جریان خون در رگ‌ها می‌گردد. زمانی که رگ‌های خونی شما منقبض شوند، خون غلیظ شده و نمی‌تواند به خوبی در قسمت‌های مختلف بدن جریان پیدا کند. بنابراین برای سلامتی خود و سیستم قلبتان هم که شده، مصرف سیگار را برای همیشه کنار بگذارید.

  • استرس خود را مدیریت کنید

زندگی این روزهای بسیاری از ما به گونه‌ای است که همواره با موقعیت‌های سرشار از استرس و اضطراب مواجه می‌شویم. هر چند استرس یکی از مشکلات روحی و روانی است، اما تاثیرات مخربی بر روی جسم انسان می‌گذارد.

در بسیاری از مواقع، مشکلاتی که در سیستم قلب خود تجربه می‌کنیم، به علت استرس رخ می‌دهند. بنابراین شما باید روش‌هایی برای مدیریت استرس خود داشته باشید تا جسم شما دچار آسیب نشود. می‌توانید با یک مشاور صحبت کنید، مدیتیشن و یوگا انجام دهید؛ کتاب‌های خوب بخوانید و به موزیک‌های آرامش بخش گوش کنید.

  • یک رژیم غذایی سالم داشته باشید

حتماً شما نیز به خوبی از این موضوع اطلاع دارید که مصرف غذاهای سالم، تا چه میزان می‌تواند بر روی سلامتی قلب ما تاثیر بگذارد. بنابراین برای آن که از مشکلات و بیماری‌های قلبی در امان بمانید، سعی کنید مصرف غذاهای سرخ کردنی، گوشت قرمز، فست فود و به طور کلی موادی که ارزش غذایی چندان زیادی ندارند را کاهش دهید.‌ در عوض سعی کنید در برنامه غذایی روزانه خود از میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌ها و چربی‌های سالم به میزان کافی استفاده کنید.

  • از نشستن و ایستادن طولانی مدت خودداری کنید

تحقیقات نشان دهنده آن است که اگر فردی برای مدت زمان طولانی بر روی پاهای خود بایستند و یا بنشیند، ممکن است با مشکلات قلبی مواجه شود. چرا که نشستن و ایستادن‌های طولانی مدت، سبب جمع شدن خون در پاها و مچ پا شده و تعادل گردش خون را در رگ‌ها از بین می‌برد.

بنابراین اگر کار شما به گونه‌ای است که مجبور هستید در طول روز برای ساعت‌های طولانی روی پاهای خود بایستید و یا در حالت نشسته به سر ببرید، حتماً هر نیم ساعت یکبار حرکات نرمشی را انجام دهید. این حرکات سبب می‌شود تا خستگی پاهای شما از بین رفته و جریان خون بهتر در رگ‌های شما انجام شود.

 

سخن پایانی

ما با ارائه این مقاله تلاش کردیم شما را با ارتباط میان تیر کشیدن کف پا و قلب آشنا کنیم. به بیماری‌های قلبی که باعث تیر کشیدن کف پا می‌شوند اشاره کردیم، علائم آن‌ها را با همدیگر بررسی نمودیم و با روش‌های درمان آن آشنا شدیم.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که هر چند همیشه درد کف پا و تیر کشیدن آن به سبب بیماری قلبی نیست، اما شما باید این نشانه را جدی بگیرید. به خصوص اگر این درد بدون دلیل ایجاد شده است و پس از گذشت چند روز که استراحت کردید، بهبود پیدا نکرد.

در این گونه مواقع، باید هر چه سریع‌تر به یک متخصص حاذق و برجسته قلب مراجعه نمایید تا وضعیت جسمانی شما را بررسی نماید. در صورتی که پزشک معالج شما به این نتیجه برسد که تیر کشیدن کف پا و قلب شما به همدیگر ارتباط دارند، به سرعت اقدامات درمانی لازم را آغاز نموده و شما را از خطرات این بیماری در امان نگه می‌دارد.

دیدگاهتان را بنویسید