بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

6 علت مهم “درد سينه چپ در زنان”؛ علائم و راهکارهای درمانی مهم

علل و علایم “درد سينه چپ در زنان“؛ درد سینه سمت چپ یکی از علائمی است که باعث ایجاد نگرانی و استرس در خانم‌ها می‌شود. این درد احتمال دارد به دلایل مختلفی همچون آنژین صدری، حمله قلبی، مشکلات گوارشی، کشیدگی یا التهاب عضلات قفسه سینه و پریکاردیت باشد. درد سينه سمت چپ زنان یک تجربه شایع در خانم‌ها است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. درحالی‌که برخی از این علل ساده و بی‌خطر هستند، بعضی دیگر می‌توانند نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر باشند.

درد سینه عوارض مختلفی دارد. بعضی از این عوارض عبارت‌اند از: حمله قلبی، بیماری‌های ریه، مشکلات تنفسی و ایجاد آسیب در سایر اعضای قفسه سینه. اگر عوارض در طولانی‌مدت ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم علت درد سینه سمت چپ در زنان چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

درد سينه چپ در زنان

مهم‌ترین علل درد سينه چپ در زنان

همه ما به‌خوبی می‌دانیم که درد در سينه طرف چپ در بانوان، از آن دسته دردهای آزاردهنده‌ای است که برخی از زنان، ممکن است در طول زندگی خود به آن دچار شوند. هر چند یک پزشک حاذق و باتجربه بهترین کسی است که با انجام آزمایش‌ها و بررسی‌های گوناگون، می‌تواند قرص و محکم بگوید که علت درد سینه سمت چپ زنان چیست؟ اما ما نیز در این قسمت، برای آن که نقش کوتاهی در افزایش آگاهی شما داشته باشیم، برخی از مهم‌ترین علل این درد را با شما عزیزان در میان می‌گذاریم:

صدمه دیدن سینه

گاهی اوقات ممکن است سینه شما به هر علتی با صدمه و آسیب مواجه شود. به‌عنوان‌مثال سینه برخی از خانم‌ها در هنگام ورزش و یا برقراری رابطه جنسی دچار آسیب می‌شود، همین امر سبب درد سينه در زنان می‌گردد. در این‌گونه مواقع باید از سوتین‌های استاندارد استفاده کنید، داروهای ضدالتهاب و مسکن مصرف کرده و در اولین ملاقاتی که با پزشک خود دارید، در مورد این موضوع با او صحبت کنید.

جراحی سینه

این روزها جراحی سینه و به‌خصوص جراحی زیبایی آن، در میان خانم‌ها بسیار متداول شده است. این افراد سینه‌های خود را بزرگ، کوچک و یا بازسازی می‌نمایند. بدون شک هر عمل جراحی، عوارض خاص خود را به همراه دارد که درد سينه در زنان، یکی از متداول‌ترین عوارض جانبی آن است. البته به‌غیراز درد، ممکن است احساس سوزش و گزگز نیز در سینه‌های خود داشته باشید. در این‌گونه مواقع پزشکان برای شما داروهای ضددرد و کمپرس سرد یا گرم را تجویز می‌کنند.

عفونت مجرای شیر

گاهی اوقات یکی از کانال‌ها و مجاری شیر مسدود شده و خانم‌ها دچار عفونت در سینه خود می‌شوند. این عفونت نه‌تنها درد بسیار ناخوشایندی با خود به همراه دارد، بلکه ممکن است سینه‌ها را بیش‌ازپیش حساس، سنگین، گرم و متورم نمایند. درصورتی‌که احساس می‌کنید به عفونت یا التهاب سینه دچار شده‌اید، حتماً این موضوع را در اولین فرصت با پزشک خود در میان بگذارید تا برای درمان آماده شوید.

علل هورمونی

خانم‌ها در دوره‌های مختلف زندگی خود، با تغییرات هورمونی مواجه هستند که همین امر، دلیلی برای درد در سينه طرف چپ در بانوان به شمار می‌رود. علاوه بر تجربه دوره قاعدگی، بارداری یا یائسگی، برخی از خانم‌ها ممکن است داروهای هورمونی مصرف کنند. از جمله این داروها می‌توان به قرص‌های ضدبارداری، قرص‌های درمان‌کننده ناباروری و همچنین داروهای جایگزین هورمون‌ها اشاره نمود.

تومورها

اگر بخواهیم به یکی دیگر از مهم‌ترین علل درد سينه در زنان اشاره کنیم، بدون شک از تومورها نام خواهیم برد. برخی از این تومورها، در دوره قاعدگی ظاهر می‌شوند و اغلب به‌صورت خودبه‌خود از بین می‌روند. اما ممکن است یکی از این تومورها از بین نرفته و درد شدیدی را در قسمت سینه به وجود آورد. در این‌گونه مواقع، باید به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید تا به شما بگوید این تومور خوش‌خیم است یا بدخیم؟

سرطان سینه

در میان تمامی علل درد در سينه طرف چپ در بانوان، سرطان سینه از همه جدی‌تر و خطرناک‌تر است. البته سرطان سینه در مراحل ابتدایی رخ‌دادن، معمولاً بدون درد ظاهر می‌شود. اما برخی از خانم‌ها، ممکن است پس از گذشت مدتی درد آن را در سینه خود احساس کنند. این درد ادامه‌دار بوده و با درمان‌های عادی از بین نمی‌رود. همچنین سرطان سینه علائم دیگری دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به ترشحات غیرمعمول از نوک سینه، برگشت نوک سینه به داخل، شباهت پیداکردن پوست سینه به پوست پرتقال، تورم و قرمزی سینه اشاره نمود.

تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان درد قفسه سینه با ما در ارتباط باشید

درد سينه سمت چپ در زنان و زمینه‌های فیزیولوژیکی و هورمونی آن

درد سينه طرف چپ در خانم‌ها، یکی از مسائل شایعی است که زمینه‌های فیزیولوژیکی و هورمونی متعددی دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در مورد تمام این زمینه‌ها، به‌صورت مختصر توضیحاتی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم:

  • تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی، بارداری، شیردهی و دوران یائسگی رخ‌داده و سبب ایجاد تغییراتی در ساختار و حساسیت سینه می‌شود.
  • دوره قاعدگی: درد سینه در دوره قاعدگی کاملاً طبیعی است و بسیاری از خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند. این درد گاهی با سفتی و سنگینی سینه‌ها نیز همراه است.
  • بارداری: درد سينه سمت چپ در زنان، می‌تواند یکی از علائم بارداری باشد. چرا که در این دوره، تغییرات هورمونی و آماده‌سازی برای شیردهی، باعث افزایش حجم و درد سینه می‌شوند.
  • دوره شیردهی: در طول دوران شیردهی، تغییرات هورمونی و تحریکات مربوط با تخلیه شیر سبب تورم و درد سینه می‌شوند. این امر به‌عنوان یک واکنش طبیعی در زمان شیردهی محسوب می‌شود و نباید برای آن نگران بود.
  • تغییرات در وزن: تغییرات ناگهانی در وزن، باعث ایجاد تغییرات فراوانی در بافت‌ سینه شده و درد آن را به همراه می‌آورد.
  • تغییرات ساختاری در سینه: برخی از تغییرات ساختاری در سینه، باعث ایجاد این درد می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به وجود تومورها، کیست‌ها یا تغییرات در بافت‌های غده‌ای اشاره نمود.
  • فعالیت‌های بدنی: ورزش یا فعالیت‌های بدنی، گاهی باعث تحریک و درد سینه می‌شوند. به‌خصوص اگر ورزش‌هایی با سرعت بالا یا فشار زیاد بر سینه انجام دهید.

انواع مختلف درد در سينه سمت چپ در بانوان

شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که درد در سينه طرف چپ در بانوان، به صورت‌های مختلفی ظاهر می‌شود و از نظر شدت، مکان و مدت زمانی که تداوم دارد، متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، یکی از انواع این دردها، بسیار ساده است و معمولاً خانم‌ها آن را در دوران قاعدگی یا شیردهی تجربه می‌کنند. گاهی نیز این درد، به لمس حساس است و اگر شما سینه خود را لمس کرده و یا اندکی آن را فشار دهید، درد آن تشدید پیدا می‌کند. برخی از انواع دردهای سینه چپ در زنان، با سوزش ناخوشایندی همراه است. به‌گونه‌ای که با تنفس عمیق، شدت درد نیز افزایش می‌یابد.

گاهی نیز درد سينه در زنان، به‌صورت مزمن اتفاق می‌افتد. به این معنا که این درد در یک زمانی ایجاد شده است، اما همچنان ادامه دارد. در این‌گونه مواقع باید به یک پزشک متخصص مراجعه نموده و در مورد علت دردهای مزمن سینه خود پرس‌وجو کنید. گاهی نیز درد سینه، به همراه التهاب و ترشحاتی از نوک سینه رخ می‌دهد. در برخی از این ترشحات، ممکن است خون نیز مشاهده شود. این موضوع نشان‌دهنده وجود یک التهاب، عفونت و یا بیماری جدی مانند سرطان سینه است؛ این نوع درد نیز باید به‌سرعت، توسط یک متخصص بررسی شود.

در برخی از مواقع نیز درد سينه طرف چپ در خانم‌ها، نه‌تنها در این قسمت احساس می‌شود، بلکه به سایر قسمت‌های بدن مانند بازو، شانه و یا پشت سر نیز انتشار پیدا می‌کند. این امر نشان‌دهنده مشکلات و بیماری‌های قلبی است؛ ممکن است شما در معرض یک حمله قلبی قرار داشته باشید و باید به‌سرعت، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. البته گاهی دردهای عصبی نیز چنین علائمی به وجود می‌آورند، اما بهتر است این موضوع را یک پزشک متخصص تشخیص دهد.

درد سينه سمت چپ خانم‌ها را چگونه کاهش دهیم؟

هر چند درد سينه طرف چپ خانم‌ها یک تجربه بسیار سخت و ناخوشایند است، اما خوشبختانه می‌توان با روش‌های مختلفی آن را کاهش داد. البته قبل از آن که به این روش‌ها اشاره کنیم، باید نکته‌ای را به شما عزیزان یادآوری کنیم. قبل از انجام هر کاری، به یک متخصص مراجعه نموده و علت درد سینه چپ خود را ریشه‌یابی کنید. هرگز قبل از آن که پزشک این درد شما را بررسی نکرده است، اقدام به خوددرمانی نکنید. پس از آن که پزشک به شما گفت علت درد سينه چپ در زنان چیست؟ آن‌گاه می‌توانید در کنار پیروی از دستورات پزشک، روش‌های زیر را نیز برای تسکین درد سینه خود به کار ببرید:

  • استفاده از سوتین مناسب: استفاده از سوتین‌های مناسب، سبب تسکین درد سینه می‌شود. در واقع سوتین با پشتیبانی مناسب از سینه‌ها، درد را کاهش داده و احساس سنگینی و فشار را از روی سینه‌ها برمی‌دارد.
  • تغییرات در سبک زندگی: ایجاد تغییرات در سبک زندگی مانند کاهش مصرف کافئین، تغذیه سالم و اجتناب از استرس، به بهبود درد سینه کمک فراوانی می‌‌کند.
  • داروهای ضدالتهاب: مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن (البته با تجویز پزشک) سبب تسکین درد سینه می‌شود.
  • کمپرس گرم: در بسیاری از مواقع استفاده از کمپرس گرم به تسکین درد سينه طرف چپ خانم‌ها کمک فراوانی می‌کند.
  • تمرینات تنفسی: تمرینات تنفسی و آرام‌سازی، سبب کاهش استرس و تسکین درد سینه می‌شوند. شما با این تمرینات می‌توانید استرس و اضطراب خود را مدیریت نموده و دردهای جسمی خود را التیام ببخشید.
  • ماساژ: اگر پزشک به شما اجازه داده است، می‌توانید ماساژ سینه را نیز برای تسکین درد سینه و تغییر در جریان خون به کار ببرید.

پزشکان چگونه علت درد سينه چپ در زنان را تشخیص می‌دهند؟

همان‌گونه که اشاره کردیم، پزشکان تنها کسانی هستند که می‌توانند به‌صورت دقیق و کامل، ریشه درد در سينه طرف چپ در بانوان را کشف کرده و درمان‌های مناسب را برای آن تجویز کنند. اولین روش تشخیص که پزشکان برای ریشه‌یابی درد سینه به کار می‌برند، بررسی تاریخچه پزشکی بیمار است.

ممکن است پزشک از شما سؤالاتی مانند نوع درد، زمان شروع درد، تغییرات مرتبط با دوره قاعدگی، بارداری، شیردهی، یا تغییرات در سبک زندگی بپرسد. همچنین بررسی سوابق خانوادگی در مورد بیماری‌های سینه یا انواع سرطان نیز در دستور کار پزشکان قرار دارد.

پس از آن پزشک بیمار خود را به‌صورت فیزیکی و بالینی معاینه خواهد کرد. این معاینه به آن سبب انجام می‌شود تا تغییرات سینه که ممکن است در شکل ظاهری آن به وجود آمده است را بررسی نماید. در مرحله بعد پزشک ماموگرافی را برای بیمار خود تجویز می‌کند. در این روش، با استفاده از امواج اشعه ایکس، احتمال وجود بیماری‌هایی مانند سرطان سینه بررسی می‌شود.

گاهی اوقات پزشکان، در کنار ماموگرافی، سونوگرافی را نیز برای بیماران خویش در نظر می‌گیرند. در این فرایند، با استفاده از امواج صوتی قدرتمند، ساختار سینه را مورد بررسی قرار داده و احتمال وجود هر توده‌ای بررسی می‌شود. درصورتی‌که با انجام این آزمایش‌ها، نتایج مشکوک به دست آمد، پزشک نمونه‌برداری از سینه که به بیوپسی معروف است را برای بیمار خود در نظر می‌گیرد.

آیا درد در سينه سمت چپ در بانوان به سبب بیماری سرطان است؟

بسیاری از خانم‌ها پس از مواجه‌شدن با درد سینه، به‌سرعت نگران می‌شوند و به خود می‌گویند نکند به سرطان سینه مبتلا شده‌ام؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم خوشبختانه بسیاری از دردهایی که زنان در قسمت سینه خود تجربه می‌کنند، خطرناک و تهدیدکننده زندگی نیستند. آن‌ها ممکن است در اثر تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری، شیردهی و یا یائسگی به وجود آمده باشند.

بااین‌حال درد در سينه طرف چپ در بانوان و یا درد سینه راست، هرگز نباید نادیده گرفته شود. به‌خصوص اگر این درد همچنان ادامه دارد و با روش‌های متداول، تسکین پیدا نکرده است. برای آن که آگاهی شما را در زمینه بیماری سرطان افزایش دهیم، به برخی از مهم‌ترین علائم این بیماری اشاره می‌کنیم:

  • شاید احساس کنید که در شکل و اندازه سینه شما تغییراتی به وجود آمده است و میان دو سینه شما تفاوت‌های محسوسی وجود دارد.
  • گاهی اوقات درد سينه طرف چپ خانم‌ها، با علائم دیگری مانند قرمزی، تورم و تغییراتی در پوست سینه همراه است.
  • ممکن است نوک سینه بیش‌ازپیش ملتهب شده و از آن ترشحات غیرعادی و به‌خصوص خون خارج شود.
  • برخی از خانم‌ها ممکن است وجود یک توده را در سینه خود احساس کنند که حالتی کاملاً غیرعادی دارد.
  • درد سينه در زنان، اگر به سبب سرطان سینه رخ‌داده باشد، همواره ثابت است و تغییر نمی‌کند.
  • گاهی اوقات درد سینه سمت چپ، تا قسمت زیر بازو و زیر بغل و به غدد لنفاوی نیز کشیده می‌شود.

چه زمانی برای درمان درد سينه چپ در زنان باید به پزشک مراجعه نمود؟

حال که در مورد درد در سينه طرف چپ در بانوان اطلاعات خوبی به دست آوردید، ممکن است این سؤال برای شما به وجود آید که چه زمانی برای درمان این درد به پزشک مراجعه کنیم؟ در پاسخ به این سؤال، لازم است به پارامترهای زیر اشاره کنیم که نشان می‌دهند، درد سینه شما حالتی غیرعادی پیدا کرده است و باید یک متخصص آن را بررسی کند:

  • اگر دو هفته از درد سینه شما سپری شده است و با هیچ‌کدام از روش‌هایی که برای التیام آن به کار بردید، هنوز تسکین نیافته است.
  • اگر به همراه درد، توده دردناکی را در سینه خود احساس می‌کنید که حتی پس از پایان چرخه قاعدگی نیز از بین نرفته است.
  • اگر درد سینه شما به‌قدری شدید شده است که دیگر نمی‌توانید مانند قبل، فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهید.
  • اگر همچنان که زمان سپری می‌شود، این درد کم نمی‌شود و به‌مرور افزایش پیدا می‌کند.
  • اگر درد شما به‌صورت متمرکز تنها در یک نقطه از سینه احساس می‌شود.
  • اگر از سینه‌ها شاهد ترشحات غیرطبیعی و غیرمعمول هستید.
  • اگر سینه‌های شما قرمز، متورم و ملتهب شده‌اند.
تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان درد قفسه سینه با ما در ارتباط باشید

سخن پایانی

همان‌گونه که در این مقاله مطالعه کردید، درد سينه چپ در زنان یک مسئله متداول است که در اثر عوامل مختلفی پدید می‌آید. درد سينه سمت چپ زنان به علت‌های مختلفی اتفاق می‌افتد، یکی از دلایل آن، اختلالات قلبی مثل آنژین یا حمله قلبی است که در صورت شدید یا طولانی‌بودن آن به بررسی توسط پزشک نیاز دارد. از دیگر علل این درد می‌توان به کشیدگی عضلات، اختلالات گوارشی و التهاب غضروف‌های اطراف دنده(کاستوکوندرایت) اشاره کرد.

به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر با درد سینه مواجه هستید، این موضوع را به جدی گرفته و آن را با پزشک خود در میان بگذارید. او با انجام آزمایش‌ها و بررسی‌های دقیق، به شما خواهد گفت که علت این درد چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد.

در بسیاری از موارد، درمان به‌موقع و شناسایی زودهنگام بیماری‌هایی مانند سرطان سینه، راهی را برای درمان آن‌ها می‌گشاید. هیچ‌گاه فراموش نکنید که سلامتی شما بسیار ارزشمند است و به‌عنوان یک زن، خودمراقبتی و پیگیری سلامتی را در اولویت‌ کارهای خود قرار دهید. مرکز تخصصی قلب ما برای تشخیص و درمان تمامی بیماری‌ها و مشکلات قلبی عروقی در خدمت شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید