کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

علت تپش قلب در جوانان

علت تپش قلب در جوانان؛ ناتوانی‌های دائمی تا آسیب عروق مغزی

با وجود اینکه اکثر علت تپش قلب در جوانان خوشخیم است و خودبخود برطرف می‌شود اما در نظر داشته باشید که خیلی از بیماری‌های جدی قلبی می‌تواند با تپش قلب در جوانی بروز پیدا کند که عدم تشخیص و درمان به موقع می‌تواند فرد را دچار عوارض جدی مثل عوارض عروق مغزی و ناتوانی‌‌های دائمی و یا مرگ هم بکند.

گاهی اوقات ضربان قلب از میزان طبیعی تجاوز میکند و به یک مشکل مهم و تهدید کننده زندگی تبدیل می‌شود.

پس ضروری است که علت بالا بودن ضربان قلب در جوانان در همان تظاهرات اول با مراجعه به بهترین دکتر متخصص قلب در تهران  و معاینه توسط متخصص قلب بررسی شود تا دچار عوارض جدی نشود

اگرچه ضربان قلب بالا در افراد بالای ۶۰ سال شایع تر است، اما در افراد جوان، حتی نوجوانان و افراد ۲۰ ساله که از بیماری قلبی رنج می برند در حال افزایش است.

اگر ضربان قلب در افراد جوان  با درد قفسه سینه (و همچنین درد فک، سوء هاضمه یا خستگی شدید)، تنگی نفس یا سنکوپ (غش کردن) همراه باشد، این وضعیت یک وضعیت پزشکی اورژانسی است. و باید بلافاصله به مرکز قلب علت تپش قلب و تنگی نفس در جوانانرا یافت.

 علت تپش قلب در جوانان

علت تپش قلب در جوانان یا علت تپش قلب ناگهانی در جوانان چیست؟

علت بالا بودن ضربان قلب در جواناندر برخی از آنها بی ضرر هستند در حالی که برخی از علت تپش قلب در جوانان نشان دهنده یک بیماری می‌باشند و نیاز به مراجعه به یک پزشک متخصص قلب می‌باشد تا علل ضربان بالای قلب را بفهمد و درمان مورد نیاز را انجام دهد.

  1. دلایل ساختاری و مشکلات قلب
  2. اشکالات گره‌های ضربان ساز قلب
  3. مشکلات دریچه ای
  4. آریتمی‌ها مانند فیبریلاسیون دهلیزی، انقباضات زودرس دهلیزی یا بطنی، یا تاکی کاردی، تپش قلب، فیبریلاسیون فوق بطنی و بطنی و سینوزیت با تپش سریع

گاهی اوقات ضربان قلب غیرطبیعی زمانی رخ می‌دهد که فرد احساس می‌کند قلب خود می‌تپد یا تکان شدیدی به دیواره قفسه سینه خود وارد می‌کند. اگر در این مرحله فرد نبض خود را گرفته باشد متوجه می‌شود که نبض خالی گرفته است.

این نوع ضربان قلب در بیشتر موارد نشانه یکی از شایع ترین آریتمی‌های قلبی به نام انقباضات زودرس یا زودرس بطنی است که در صورت بالا بودن اعداد می‌تواند خطر جدی برای فرد ایجاد کند.

آنچه باید بدانیم این است که عامل ضربان بالای قلب در مردان و زنان به طور کلی یکسان است، اما برخی از بیماری‌هایی که باعث ضربان قلب بالا می‌شوند در زنان بیشتر است.

 به عنوان مثال، کم خونی در زنان بیشتر از مردان به دلیل خونریزی قاعدگی است، بنابراین ممکن است عامل ضربان بالای قلب در زنان بیشتر از مردان باشد. همچنین اضطراب در زنان بیشتر از مردان است.

  • مشکلات غدد درون ریز از جمله مشکل تیرویید

پرکاری تیروئید بین دو گروه تفاوت چندانی ندارد و ممکن است حتی در مردان شایع تر باشد. تفاوت معنی داری بین دو جنس از نظر شیوع بین انواع آریتمی وجود ندارد.

 به طور کلی، ضربان قلب بالا به این معنی است که بهتر است حداقل یک بار به متخصص قلب مراجعه کنید و نوار قلب انجام دهید. در صورت لزوم آزمایشات بیشتری مورد نیاز است که حتی در صورت داشتن تنگی نفس علت ضربان بالای قلب و… تشخیص دهد.

  • عدم تعادل مواد معدنی

تعادل مناسب مواد معدنی، ویتامین‌ها، آب و کالری به عملکرد صحیح بدن کمک می‌کند. متأسفانه، تغییرات در سطوح منیزیم، کلسیم، پتاسیم و مایعات بسیار ساده رخ می‌دهد. این‌ها می‌توانند علت تپش قلب در جوانان باشند.

بسیاری از جوانان رژیم غذایی ناسالم و صنعتی مانند فست فودها دارند. این نوع غذاها بسیاری از مواد مغذی و مهم را ندارند و عامل ضربان بالای قلب و یا حتی نفس تنگی جوانان هم میتواند باشد.

  • عفونت

پریکاردیت عفونتی است که می‌تواند در اطراف عضله قلب ایجاد شود و منجر به علت تپش قلب ناگهانی در جوانان شود. اما سایر عفونت‌های باکتریایی که مستقیماً بر قلب تأثیر نمی‌گذارند نیز می‌توانند باعث ضربان بالای قلب شوند.

عفونت یا بیماری دندان نیز می‌تواند علت تپش قلب در جوانان باشند، شاید شنیده باشید که بیماری لثه خطر ابتلا به برخی بیماری‌های قلبی عروقی مانند ضربان بالای قلب را افزایش می‌دهد.

  • مصرف مواد مخدر

مصرف بعضی از مواد مخدر می‌تواند عامل بالا رفتن ضربان قلب در جوانانباشد. اکثر محرک‌ها مانند نیکوتین، الکل و کافئین نیز می‌توانند این عارضه را ایجاد کنند. پزشکان فهمیده‌اند که مصرف مواد مخدر می‌تواند منجر به نامنظم شدن ریتم قلب شود. با توجه به اینکه بعضی نوجوانان و جوانان از مواد مخدر استفاده می‌کنند. این یک خطر جدی است.

  • عوارض جانبی بیماری

ناهنجاری‌های مادرزادی، و برخی اختلالات متابولیک مانند دیابت، فشار خون، پرکاری تیروئید و آمبولی ریه، می‌تواند عامل ضربان بالای قلب در دوران نوجوانی و اوایل زندگی شود.

 برای جوانانی که مشکوک به ضربان قلب بالا هستند یا می‌دانند که به این بیماری مبتلا هستند. ضروری است  که به پزشک مراجعه و در مورد سابقه پزشکی و سلامت جسمانی خود صحبت کنند تا عامل ضربان بالای قلبجوانان کشف شود .

  • فشار و استرس

استرس عامل اصلی بسیاری از بیماری‌هاست و پزشکان معتقدند که می‌تواند تاثیر مستقیم و شدیدی بر سلامتی ما داشته باشد.

پاسخ‌های استرسی می‌تواند قلب را تحریک کند، و علت تپش قلب در جوانان باشند.

همچنین کم بود خواب نیز در جوانان موجب فشار روانی و درنتیجه ضربان بالای قلب در جوانان می‌شود.

یکی از علل ضربان بالای قلب در جوانان، شرایطی است که به طور طبیعی باعث تندتر شدن قلب می‌شود. ورزش شدید و فعالیت بدنی می تواند برای چند دقیقه باعث تپش قلب شود. فردی که بیماری قلبی ندارد با ورزش می تواند به 160 ضربه در دقیقه یا بیشتر برسد که طبیعی است. استرس، هیجان و اضطراب نیز عامل ضربان بالای قلب ناگهانی جوانان است.

از سوی دیگر، برخی غذاها نیز می‌توانند باعث سوزش سر دل شوند. چای غلیظ، قهوه تلخ و مقداری سیگار می توانند علت تپش قلب در جوانان باشد، بنابراین ضربان بالای قلب گاهی می‌تواند بعد از غذا طبیعی باشد.

نشانه‌ها و علت بالا بودن ضربان قلب در جوانان چیست؟

ضربان قلب می‌تواند سریع، طبیعی یا غیر طبیعی باشد. بیمار این وضعیت را به صورت لرزش در قفسه سینه،احساس پری سینه یا گلو توصیف می‌کند. همچنین می تواند به صورت تنگی نفس، حالت تهوع و تعریق نیز با تپش قلب همراه باشد. همچنین میتواند همرا با موارد زیر باشد

  • بی قراری
  • تنگی نفس
  • سرفه
  • خستگی و کمبود انرژی به صورتی که کارهای گذشته را نمی‌تواند انجام دهد
  • خستگی زودرس
  • و در مواقع اریتمی جدی موجب تغیراتی که منجر به سکته قلبی شود
  • حتی در مواقعی موجب لخته‌های به عروق مغز فرستاده شود و فرد سکته کند
  • در این مواقع که حوادث عروق مغزی رخ داد فرد علاوه بر مشکلات درد قفسه سینه بی قراری و خستگی می‌تواند دچار علائم سکته مغزی شود

اگر ضربان قلب خیلی سریع باشد، فشار خون بیمار کاهش می‌یابد و احساس سبکی در سر و احساس غش یا بی‌حسی ایجاد می‌کند.

در بیشتر موارد، هراس نشانه بیماری خاصی نیست و جای نگرانی نیست. اما برای بیمار این علامت می‌تواند بسیار خطرناک به نظر برسد. زیرا فکر می‌کند ضربان قلب می‌تواند ایست قلبی و نارسایی قلبی را به دنبال داشته باشد.

 همین اضطراب و استرس باعث تحریک قلب ایت و یک عامل بالا رفتن ضربان قلب در جوانانمی‌باشد.

منظور و علت تپش قلب در جوانان چیست و ضربان قلب چگونه ایجاد می‌شود؟

ریتم طبیعی قلب از گره سینوسی شروع می‌شود و پس از انتقال به گره دهلیزی به بطن‌ها گسترش می‌یابد. در نتیجه این روش انجام تحریک الکتریکی، دهلیزها ابتدا منقبض می‌شوند و بطن‌ها در فواصل کوتاه بعد از آن منقبض می‌شوند.

ضربان طبیعی قلب برای افراد بالای 10 سال یعنی نوجوانان و بزرگسالان بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه (bpm) است.

بنابراین در انسان ضربان طبیعی قلب 70 ضربه در دقیقه است و اگر بیش از 100 ضربه باشد تاکی کاردی و اگر کمتر از 50 ضربه باشد به آن برادی کاردی می‌گویند. اما در ورزشکاران و قهرمانان ضربان قلب کمتر از افراد عادی است، زیرا قلب آنها قویتر است و با یک ضربان خون را به تمام نقاط بدن می‌رساند.

تشخیص علت تپش قلب و تنگی نفس در جوانان چگونه انجام میشود؟

برای تشخیص علت تپش قلب در جوانان، پزشک ابتدا با استفاده از استوتوسکوپ به ضربان قلب گوش می‌دهد و در مورد پرونده پزشکی سوالاتی می‌پرسد. بعضی وقت‌ها برخی از بیماری‌های پزشکی، مانند غده تیروئید متورم، علت تپش قلب ناگهانی در جوانان است.

به همین دلیل باید علائم این نوع بیماری را نیز بررسی کرد. اگر پزشک شما به آریتمی قلبی یا سایر بیماری‌های قلبی مشکوک باشد، از آزمایش‌های زیر برای تشخیص دقیق‌تر استفاده می‌کند تا علت بالا بودن ضربان قلب در جوانان را بیابد.

ECG: در این آزمایش غیرتهاجمی، تکنسین الکترودها را به قفسه سینه متصل می‌کند. آنها با استفاده از این الکترودها سیگنال‌های الکتریکی را که باعث ضربان بالای قلب می‌شوند ثبت می‌کنند.

هولتر مانیتورینگ: این دستگاه قابل حمل و کوچک است. به طور مداوم برای ثبت ضربان قلب استفاده می‌شود. این روش معمولاً ضربان قلب را بین 24 تا 72 ساعت بررسی می کند و ضربان های قلبی را که در معاینات معمول یافت نمی‌شوند، تشخیص می‌دهد.

اکوکاردیوگرافی: این آزمایش غیرتهاجمی است و از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از قلب استفاده می‌کند. این تصویر متحرک جریان خون و ساختار قلب را نشان می‌دهد.

اگر فرزند شما هر یک از موارد زیر را همراه با ضربان بالای قلب تجربه می‌کند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا معاینه شود.

شما باید گزارشی از زمان وقوع تپش قلب و اینکه در چه شرایطی بود را با پزشک خود درمیان بگذارید  همچنین اگر در خانواده شما سابقه ناهنجاری های قلبی شناخته شده یا مرگ غیرقابل توضیح قبل از سن 50 سالگی را وجود دارد، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید. تا عامل ضربان بالای قلب کشف شود.

علت تپش قلب در جوانان و علائم هشدار جهت پیگیری اورژانسی چیست؟

اگر جوانان ضربان بالای قلب همراه با علائم زیر باشد باید فورا به پزشک مراجعه کنند که عامل ضربان بالای قلب و نفس تنگی جوانان تشخیص دهد:

  • سرگیجه
  • ضعف
  • سبکی سر
  • غش کردن
  • از دست دادن هوشیاری
  • گیجی
  • مشکل در تنفس
  • تعریق بیش از حد
  • درد، یا احساس فشار یا سفتی در قفسه سینه
  • درد در اندام های فوقانی مانند بازو و گلو
  • ضربان نبض در حالت استراحت بیش از 100 ضربه در دقیقه
  • تنگی نفس

اینها می‌توانند نشانه‌های  یک بیماری جدی‌تر باشند. پس باید بلافاصله به متخصص قلب مراجعه کنید تا اورژانسی معاینه شوید و علت تپش قلب در جوانان پیدا شود.

نحوه درمان علت تپش قلب در جوانان چگونه است؟

اگر ضربان قلب در افراد جوان  با درد قفسه سینه (و همچنین درد فک، سوء هاضمه یا خستگی شدید)، تنگی نفس یا سنکوپ (غش کردن) همراه باشد، این وضعیت یک وضعیت پزشکی اورژانسی است. و باید بلافاصله به مرکز قلب مراجعه کنید.

برای تعیین اینکه آیا به درمان نیاز است یا خیر، پزشک شما عواملی مانند تعداد دفعات و شدت ضربان بالای قلب و سابقه پزشکی شما  را در نظر می‌گیرد.

بسیاری از علل تپش قلب محدود هستند (بعد از مدتی خود به خود از بین می‌روند)، و تغییر سبک زندگی می‌تواند وقوع آنها را کاهش دهد. این تغییرات شامل کاهش یا اجتناب از کافئین، الکل و داروهای سرماخوردگی بدون نسخه است

در موارد که یک بیماری قلبی زمینه‌ای پیدا می‌کنیم، یکی از گزینه‌های درمانی شامل داروها است.

به ندرت، جوانان مبتلا به تپش قلب به ضربان سازهای قابل کاشت یا دفیبریلاتور نیاز دارند.

با این حال، تنها تعداد بسیار کمی از جوانان مبتلا به ضربان بالای قلب به این نوع درمان‌ها نیاز دارند .

تپش قلب بسته به علت اصلی ضربان قلب غیرطبیعی درمان می‌شود که متناسب با نیازهای خاص هر بیمار است.

  • کنترل ریتم قلب: این درمان گاهی اوقات به عنوان کاردیوورژن قلبی شناخته می‌شود. هدف آن برگرداندن قلب به ضربان طبیعی قلب است. و معمولا با دارو کنترل میشود.

بعضی از اریتمی‌ها نیاز به جراحی دارند و باید کانون ضربان ساز غیر عادی سوزانده شود

  • داروهای رقیق کننده یا ضد انعقاد خون: پزشک شما این داروها را برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می‌کند که به نوبه خود خطر سکته را کاهش می‌دهد.
  • کاردیوورژن الکتریکی: این درمان از جریان الکتریکی برای بازگرداندن ضربان قلب طبیعی استفاده می‌کند. این درمان همان هدفی را انجام می‌دهد که داروهای ضربان قلب انجام می‌شود.

پیشگیری از علت تپش قلب در جوانان چگونه انجام می‌شود؟

برای جلوگیری از تپش قلب‌هایی که نیاز به دارو ندارد باید یکسری نکات را رعایت کنید:

  • سعی کنید محرک‌های خود را شناسایی کنید تا بتوانید از آنها دوری کنید. برای این کار لیستی از فعالیت‌های خود و همچنین غذاها و نوشیدنی‌هایی که می‌خورید را یادداشت کنید و زمانی که ضربان بالای قلب دارید به آن لیست نگاه کنید تا علت را بفهمید.
  • اگر مضطرب یا استرس دارید، تمرینات آرامش بخش، مانند تنفس عمیق، یوگا یا تای چی را امتحان کنید.
  • میزان مصرف کافئین را کاهش داده یا آن را حذف کنید. از آشامیدن نوشیدنی‌های انرژی زا جداً اجتناب نمایید.
  • سیگار کشیدن و مصرف محصولات تنباکو را به حداقل برسانید. و از سایر مواد مخدر پرهیز شود
  • الکل مصرف نکنید
  • اگر دارویی باعث ضربان بالای قلب می‌شود، از پزشک خود بپرسید که آیا داروی دیگری وجود دارد یا خیر.
  • به طور منظم تمرین کن.
  • به یک رژیم غذایی سالم پایبند باشید.

ممکن است در معرض خطر تپش قلب باشید اگر:

  • شما خیلی استرس دارید
  • اختلال اضطرابی یا حملات پانیک مکرر دارید
  • داروهایی مصرف می‌کنید که حاوی محرک هستند، مانند برخی از داروهای سرماخوردگی یا آسم
  • پرکاری تیروئید دارید.
  • سابقه سایر مشکلات قلبی مانند آریتمی، نقص قلبی یا حمله قلبی در گذشته داشته باشید.
  • مصرف الکل را به حداقل برسانید.
  • تا حد امکان تلاش کنید تا فشار خود و سطح کلسترول را در حد طبیعی متناسب با سن خود نگه دارید.

سخن پایانی

ضربان بالای قلب زمانی اتفاق می افتد که قلب شما احساس می‌کند که ضربان نامنظمی دارد. ممکن است احساس کنید که قلب در حال رد شدن از ضربان است، یا زمانی که در حال استراحت هستید (ورزش نمی‌کنید) سریعتر از حد معمول می زند. گاهی اوقات ورزش می‌تواند باعث ایجاد ضربان بالای قلب شود: با وجود توقف ورزش، قلب به تپش ادامه می‌دهد.

ضربان بالای قلب اغلب نشان دهنده‌ی بیماری نیست. علت تپش قلب در جوانان و یا علت تپش قلب و تنگی نفس در جوانان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:

هنگام ترسیدن یا تحت استرس قرار گرفتن، به دنبال مصرف داروهای سرماخوردگی، آلرژی و آسم، مکمل‌های گیاهی و سایر داروها، کافئین و الکل نیز می توانند باعث ضربان بالای قلب شوند. دو مورد از شایع‌ترین دلایل ضربان بالای قلب ، عدم مصرف مایعات کافی به طور منظم یا نداشتن تناسب اندام است.

به ندرت، تپش قلب می‌تواند نشانه یک بیماری جدی پزشکی مانند کم خونی، مشکلات تیروئید یا آریتمی باشد. (آریتمی در واقع به علت مشکل در هدایت جریان الکتریکی در قلب و یا تولید ان بوجود می‌اید)

اغلب تپش‌های قلب در جوانان خوشخیم است و خطرناک نمی‌باشد در حالی که بعضی از انها نشانه یک بیماری خطرناک قلبی است پس برای تشخیص ان باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. معمولاً یک آزمایش تشخیصی به نام «پایش آریتمی سرپایی» می‌تواند به تشخیص آریتمی‌های خوش‌خیم از بدخیم‌تر کمک کند.

پس این نکته مهم است که زمانی ضربان بالای قلب به دفعات زیاد تکرار میشود و همراه با علائم دیگری است به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید تا قلب شما را معاینه کند و در صورت نیاز دارو تجویز کند تا از بروز بیماری های خطرناک جلوگیری کند.علت تپش قلب در جوانان می‌تواند اولین هشدار از یک عارضه جدی باشد که اگر به پزشک غیر متخصص قلب و بی تجربه مراجعه شود ممکن است زمان از دست برود و دچار عوارض جدی شوید پس باید در همان گام‌های اول به کلینیک تخصصی قلب و متخصص قلب مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید