بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

علل و علائم سوزش قلب و پشت کتف تا تشخیص و درمان آن

سوزش قلب و پشت کتف چپ غالباً دلیل واضحی ندارد. این درد ممکن است نشانه‎ای از موارد جدی مانند حمله قلبی یا حتی سرطان ریه باشد و از طرفی می‎تواند موضوع مهمی نباشد و به دلیل خوابیدن نادرست یا وضعیت اشتباه بدن در محل کار ایجاد شود؛ به همین دلیل قطعی‎ترین راه حل برای پیدا کردن علت سوزش پشت کتف چپ مراجعه به متخصص است. دردهایی که در ناحیه‎ شانه کتف چپ احساس می‎شوند گاهاً با سوزش شدید همراه هستند. معمولاً سوزش کتف چپ جدی گرفته نمی‌شود؛ چون اغلب افراد تصور می‌کنند با یک‌ گرفتگی عضله ساده مواجه‌اند که به زودی مرتفع می‌شود؛ اما به‌ هیچ‌ عنوان این‎طور نیست و سوزش قلب و پشت کتف، می‌تواند نشانه‎ای از بروز مشکلات جدی‌تر باشد. در ادامه این مقاله به سوزش پشت کتف چپ قلب، علل و مقابله با آن می‌پردازیم.

سوزش قلب و پشت کتف

تماس با دکتر متخصص قلب
جهت اخذ نوبت اینترنتی و مراجعه حضوری تماس بگیرید.
برای تماس کلیک کنید.

سوزش پشت کتف و قلب چگونه است؟

 

قبل از اینکه بخواهیم در مورد علائم هر عارضه صحبت کنیم، مهم است که محل دقیق سوزش و درد را به درستی شناسایی کنیم. استخوان شانه که به آن کتف هم می‎گویند (scapulae)، استخوان‎هایی مثلثی شکل در ناحیه بالای کمر هستند و زمانی که آرنج‎تان را به سمت پشت می‎کشید، بهتر دیده می‌شوند.

این استخوان‌ها کارکردهای متنوع و مهمی دارند که یکی از مهم‎ترین آنها، پشتیبانی از حرکات چرخشی در شانه‎ها محسوب می‌شود. سوزش پشت کتف و قلب می‎تواند علل متعددی داشته باشد. ممکن است درد به یاد یک التهاب در همین ناحیه باشد یا یک مشکل در ناحیه دیگری از بدن منجر به بروز آن شده باشد.

اینکه کدام استخوان شانه تحت تأثیر باشد بسیار مهم است؛ چرا که بعضی از مشکلات، بیشتر روی کتف سمت چپ اثر می‎گذارند، در حالی که بعضی دیگر کتف سمت راست را با درد و سوزش همراه می‌کنند.

 

علت سوزش پشت کتف و قلب به طور کلی چیست؟

درد در ناحیه استخوان کتف ممکن است مربوط به التهاب یا آسیبی باشد که در ناحیه شانه اتفاق افتاده است و شاید مربوط به درد در دیگر نواحی بدن مانند قفسه سینه و شکم باشد؛ بنابراین درد در این قسمت می‎تواند به سادگی یک درد عضلانی عادی باشد یا نشانه‎ای از یک اتفاق خطرناک مانند حمله قلبی یا سرطان به حساب بیاید. برخی مشکلات معمولاً استخوان یک کتف در سمت خاص ـ راست یا چپ ـ را تحت تأثیر قرار می‎دهند؛ مثلاً بیماری کیسه صفرا درد را در شانه سمت راست به وجود می‌آورد در حالی که درد در استخوان سمت چپ کتف ممکن است مربوط به مشکلات قلبی باشد.

برای تشخیص اینکه مشکلات قلبی ناشی از گرفتگی عروق قلب است یا نه، پزشک احتمالاً آنژیوگرافی را برای بیمار توصیه می‎کند. بعد از اینکه مشخص شد رگ‎های قلب دچار گرفتگی هستند، ممکن است پزشک متخصص قلب و عروق، آنژیوپلاستی را از راه دست یا پا به عنوان بهترین روش درمانی معرفی کند.

عوامل متعدد و متفاوتی می‎توانند از علل ایجاد سوزش در کتف باشند. در اینجا به چند دلیل شایع و متداول احساس سوزش پشت کتف و قلب می‌پردازیم:

  • استرس: استرس از شایع‎ترین عوامل این عارضه است. عوامل متفاوتی می‌توانند سبب ایجاد استرس شوند؛ از جمله زیاد کار کردن، مشکلات خانوادگی و فشارهای مالی. استرس نه تنها باعث پریشانی عاطفی می‎شود؛ بلکه ممکن است از نظر جسمی بر فرد تأثیر بگذارد. استرس همچنین ممکن است باعث تنش‎های عضلانی شود. این امر شاید در ادامه منجر به درد مداوم یا احساس سوزش بین تیغه‎های شانه و اطراف گردن شود. برخی افراد هنگام استرس دچار سردرد می‎شوند و افراد دیگر درد یا سوزش کتف را تجربه می‎کنند.
  • ضربه: هر ضربه یا صدمه ناشی از زمین خوردن، پرت شدن از ارتفاع، تصادفات رانندگی و مانند این اتفاق‎ها که به شانه یا حتی نواحی اطراف آن وارد می‎شود، ممکن است به بافت عضلانی، عروق و اعصاب آن ناحیه و نواحی مجاور آن آسیب برساند. در ادامه این آسیب‎ها، فرد ممکن است احساس درد و سوزش در این نواحی داشته باشد.
  • کشیدگی عضلات: آسیب کتف یا استفاده بیش از حد از عضلات آن نیز می‎تواند باعث بروز احساس سوزش در آن شود. این احساس ممکن است در پی بلند کردن اشیای سنگین، حرکات ناگهانی، ورزش شدید یا سایر آسیب‌های کتف ایجاد شود. کشیدگی در عضلات می‎تواند در هر نقطه از پشت نظیر بین تیغه‎های شانه یا سمت راست یا چپ ستون فقرات و کتف ایجاد شود.
  • عدم انطباق ستون فقرات: اختلالات ساختاری و عدم انطباق مهره‎های ستون فقرات از دیگر دلایل احتمالی احساس سوزش پشت کتف و قلب است. عوامل مؤثر در عدم تطابق ستون فقرات شامل آسیب‎دیدگی‎ها و صدماتی چون سقوط یا تصادفات رانندگی، قرارگیری طولانی‌مدت در وضعیت نامناسب، خوابیدن در حالت اشتباه و انجام مکرر حرکات است. ممکن است بر اثر عدم تطابق ستون فقرات بین تیغه‌های شانه، کتف یا گردن‌تان احساس سوزش یا درد داشته باشید.
  • بیرون‌زدگی دیسک: دیسک مانند یک لاستیک بین استخوان‎های مهره ستون فقرات است. هنگامی که دیسک‎ها از موقعیت خارج شوند به اعصاب اطراف فشار وارد می‎کنند. درد ناشی از این پدیده به صورت معمول در قسمت کتف احساس می‎شود؛ همچنین ممکن است در قسمت راست یا چپ ستون فقرات خود احساس درد داشته باشید و همچنین در اطراف گردن و کتف احساس سوزش کنید. گاهی بیرون‌زدگی دیسک علائم دیگری چون ضعف عضلانی و اسپاسم عضلانی را هم در پی دارد. بعضی از دیسک‎های بیرون‎زده بعد از آسیب‎دیدگی و تروما مانند سقوط یا تصادف و انجام حرکات نادرست، افزایش سن و پارگی می‎توانند بدون دلیل مشخصی ایجاد شوند.
  • بیماریهای قلبیـریوی: سوزش همزمان قفسه سینه و شانه ممکن است دلایل زیادی داشته باشد و می‎تواند نشانه این باشد که قلب، ریه‎ها یا سایر اندام‎های داخلی بدن شما درگیر هستند. ممکن است احساس سوزش پشت کتف و قلب نوعی احساس ارجاعی باشد. این بدان معنی است که در قفسه سینه و شانه‎تان احساس می‎شود؛ اما در واقع دلیل اصلی درد در قسمت دیگری از بدن شما ایجاد می‎شود. آنژین صدری نام دردی در قفسه سینه است که در نتیجه گرفتگی و تنگی عروق  در اطراف قلب‎تان ایجاد می‎شود. وقتی این اتفاق می‎افتد، عضله قلب شما قادر به دریافت خون پر از اکسیژن نیست و نشانه‎ای از ابتلا به بیماری‎های قلبی محسوب می‌شود. فعالیت‌های بدنی به اکسیژن بیشتری نیاز دارند و درد را تحریک می‌کنند. استرس عاطفی و روانی هم می‎تواند این حس را تحریک کند. آنژین می‎تواند پایدار باشد، یعنی از الگویی قابل پیش‎بینی دنباله‎روی کند و معمولاً هنگام انجام کار یا استرس رخ می‎دهد. آنژین می‎تواند ناپایدار باشد و به صورت ناگهانی یا در حالت استراحت بروز کند. در آنژین ناپایدار، علائم ممکن است بیش از 20 دقیقه طول بکشد و دوباره برگردد و بدتر شود. حمله قلبی زمانی اتفاق می‎افتد که انسداد شریان قلب جریان خون عضله آن را متوقف کند یا کاهش دهد. علائم ممکن است به طور ناگهانی شروع شوند یا به آرامی بروز یابند.
  • پریکاردیت: پریکارد، کیسه نازک و دو لایه‎ای است که قلب را احاطه کرده است و از آن محافظت می‎کند. این کیسه از مایع پر شده است. تصور می‎شود عفونت ویروسی و التهاب پریکارد باعث بیشتر موارد ذکرشده شود. علامت اصلی آن احساس درد و سوزش پشت کتف و قلب است که می‎تواند به تیغه شانه منتقل شود.
  • پلوریت: وقتی لایه نازک پلور که شش‎ها را از قفسه سینه تفکیک می‎کند ملتهب می‌شود به آن پلوریت می‌گویند. شایع‎ترین علت پلوریس عفونت ویروسی ریه‎هاست. علائم پلوریت ممکن است شامل درد و سوزش قفسه سینه و کتف باشد. این مسئله هنگام تنفس، سرفه، عطسه یا خنده افزایش می‎یابد.
  • اندام‎های قلب و ریه اهمیت بسیار زیادی دارند. در صورت احساس دردهایی که نشانه‎ای از اختلال قلبی ‌ـ ‌ریوی است حتماً پزشک متخصص را در جریان بگذارید.
  • روماتیسم: انواع مختلفی از بیماری روماتیسم وجود دارد که برخی از آنها مانند لوپوس ممکن است موجب درد و سوزش پشت کتف و قلب شوند. سایر بیماری‌های خودایمنی و التهابی می‎توانند از علل این احساس باشند. فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی باعث ایجاد شرایط ذکرشده می‌شود. در این حالت، سیستم ایمنی بدن به اشتباه بافت سالم بدن را هدف قرار می‎دهد که موجب بروز پاسخ التهابی مزمن می‎شود. التهاب همچنین ممکن است باعث دردهای تیز، خنجری و همچنین احساس سوزش در سمت راست یا چپ قسمت کتف و بین تیغه‎های شانه شود.
  • خار استخوانی: رشد استخوانی می‎تواند به علت آسیب‎دیدگی مفصل در لبه استخوان تشکیل شود. خار استخوان در ستون فقرات به اعصاب فشار وارد می‌کند. این خارها باعث می‌شوند تا احساس ضعف، بی‌حسی و سوزش را در گردن، قفسه سینه، کمر و کتف تجربه کنید.
  • کیست‌های التهابی: احساس سوزش به صورت بالقوه ممکن است نشانه‌ای از التهاب باشد. این التهاب ناشی از وجود کیسه‌های کوچک مملو از مایع در اطراف مفاصل یا همان کیست‌های بورسیت است که بین بافت‌های نرم مانند عضلات، تاندون‎ها و استخوان‎ها قرار دارد. سوزش پشت کتف چپ و قلب همچنین می‎تواند نشانه‌ای از التهاب تاندون و وجود پارگی‎های میکروسکوپی در آن باشد و در نهایت منجر به التهاب و احساس سوزش در کتف شود.
  • تنگی کانال نخاعی: تنگی کانال نخاع همان باریک شدن کانال نخاعی یا فضای داخل ستون فقرات است. این باریک شدن موجب وارد شدن فشار بر اعصاب و ایجاد حس درد و سوزش پشت کتف و قلب و همچنین گردن می‎شود که ممکن است به سینه هم منتشر شود.
  • تومور ستون فقرات: تومورهایی که روی ستون فقرات تشکیل می‎شوند ممکن است احساس سوزش در قسمت بین تیغه‎های شانه و کتف ایجاد کنند. بسته به موقعیت تومور، گاهی در گردن نیز احساس درد پیش می‌آید. تومورهای ستون فقرات ممکن است بدخیم یا خوش‎خیم باشند و علائم دیگری مانند ضعف عضلانی، اختلال در راه رفتن و ناتوانی در احساس گرما و سرما ایجاد کنند.

تشخیص علت سوزش قلب و پشت کتف

برخی از آسیب‎ها و دردهای مرتبط با کتف ممکن است به خودی خود و با درمان‌های خانگی و استراحت مناسب، طی چند روز یا چند هفته بهبود یابند؛ اما برای هر دردی که بهبود نیابد یا به مرور بدتر شود لازم است به پزشک مراجعه کرد.

پزشک یک سابقه پزشکی کامل برای کسب اطلاعات در مورد شرایط سلامتی بیمار در نظر می‌گیرد و از آزمایش‎های متفاوت تشخیصی نظیر اشعه ایکس یا MRI، نوار قلب، سی‌تی اسکن قلب، آنژیوگرافی، تست ورزش، آزمایش خون و تست عصب عضله برای تعیین علت اصلی سوزش پشت کتف و قلب استفاده و روش درمانی مؤثر را به فرد توصیه می‌کند. انجام تمام تست‎های فوق ضروری نیست و بسته به تشخیص اولیه پزشک، هر کدام از آنها تجویز می‌شوند.

  • رادیولوژی: در مطالعات رادیولوژی ممکن است از عکس‌برداری با اشعه ایکس، سی‌تی اسکن و MRI و در صورت داشتن سابقه سرطان از پت اسکن (PET) استفاده کنند. توجه داشته باشید که عکس‎برداری عادی از قفسه سینه شاید نتواند علت درد کتف را به درستی مشخص کند؛ همچنین عکس‎برداری قفسه سینه با اشعه ایکس در یک نفر از هر چهار نفر که به سرطان مبتلا هستند، نتیجه طبیعی خواهد داشت.
  • تست‌های قلبی: در صورتی که پزشک متخصص منشأ قلبی درد را مد نظر داشته باشد، تست‌هایی مانند نوار قلب یا تست ورزش برای بیمار انجام خواهد داد. درد قلب به ویژه در خانم‌ها ممکن است تنها به شکل درد کتف بروز یابد.
  • معاینات شکمی: برای بررسی معده و روده باریک، تست‌هایی مانند آندوسکوپی فوقانی استفاده می‌شود. در این فرایند، بیمار دارویی مصرف می‌کند که باعث خستگی می‌شود و بعد یک لوله از طریق دهان به سمت معده فرستاده می‌شود. این روش به پزشک این امکان را می‌دهد تا به طور دقیق این نواحی را بررسی کند. ممکن است برای بررسی کیسه صفرا از اولتراسوند استفاده شود. همچنین برای معاینات مربوط به کبد و پانکراس ممکن است از سی‌تی اسکن بهره‎گیری شود.

 

درمان سوزش پشت کتف و قلب

با توجه به دلیل ایجاد احساس سوزش پشت کتف و قلب، درمان آن هم متفاوت است. با توجه به پیچیدگی ساختار اعصاب، عضلات، تاندون‎ها و رباط‎های متصل به ناحیه شانه، تشخیص علت سوزش و نوع درمان، حتماً توسط پزشک متخصص صورت می‌گیرد؛ از جمله درمان‎های رایج و موجود برای سوزش پشت کتف چپ قلب می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داروها: پزشک ممکن است داروهایی برای کاهش سوزش و درد بیمار تجویز کند که این داروها بسته به علت ایجاد‌کننده درد متفاوت هستند و عملکرد متفاوتی خواهند داشت. داروهای تجویزی شامل کرم‌های موضعی، شل‌کننده‌های عضلانی، مسکن‌ها و کورتیکواستروئیدها هستند. پزشک ممکن است کورتیکواستروئیدها را از طریق تزریق یا به شکل خوارکی تجویز کند.
  • فیزیوتراپی: در حالی که دارو می‎تواند التهاب و احساس سوزش را تسکین ببخشد؛ اما بسته به شرایط زمینه‌ای بیمار، ممکن است به درمان‌های دیگر نیز نیاز باشد؛ مثلاً فیزیوتراپی به بهبود روند درمان بیمار کمک می‌کند. فیزیوتراپی با افزایش انعطاف‌پذیری، افزایش توان ناحیه کتف و شانه و افزایش دامنه حرکات می‌تواند به بیمار کمک کرد.
  • دوری از استرس: هنگامی که استرس موجب سوزش گردن و شانه می‎شود، آگاهی بر عوامل و شرایط استرس‎زا، یادگیری کاهش و نحوه کنار آمدن با استرس ممکن است به فرد کمک کند تا احساس بهتری داشته باشد؛ از جمله مواردی که به شما در مدیریت استرس یاری می‎دهد، می‎توان به تنظیم انتظارات واقع‎بینانه، آگاهی از محدودیت‎ها و پذیرفتن آنها، افزایش فعالیت‎های بدنی و ورزش روتین، استراحت ذهنی و استراحت و خواب منظم و کافی اشاره کرد؛ اگر استرس مزمن را تجربه می‎کنید و نمی‎توانید آن را به شکل طبیعی کاهش دهید با متخصصان روانپزشکی یا روانشناسان در مورد استرس‎تان صحبت کنید.
  • عمل جراحی: اگر علت سوزش کتف تومورهای نخاعی باشد، احتمالاً پزشک روش‎هایی چون عمل جراحي، پرتودرمانی و شیمی‎درمانی را برای کاهش سایز، از بین بردن و برداشتن سلول‎های سرطانی توصیه می‌کند. روش جراحی ممکن است در مواردی که احساس سوزش ناشی از بیرون‎زدگی دیسک، تنگی کانال نخاع و خارهای استخوانی است هم برای تسکین فشار وارده بر عصب و کاهش علائم استفاده شود.

 

راهکارهای خانگی کاهش سوزش پشت کتف و قلب

برخی از درمان‌های خانگی ممکن است احساس سوزش پشت کتف و قلب و شانه را تسکین دهند؛ مثلاً درمان با کمپرس گرم یا سرد برای درد و سوزش شدید ناشی از آسیب‌دیدگی یا کشیدگی عضلات و کاهش التهاب کمک‎کننده هستند؛ شما می‌توانید یک بسته یخ را در حوله‎ای بپیچید و آن را به شانه و گردن خود بمالید. هر بار حدود 20 دقیقه کمپرس سرد را اعمال کنید. درباره گرمادرمانی نیز همین عملکرد می‎تواند مؤثر باشد و عضلات شما را آرام و شل کند. در ادامه به افزایش گردش خون نیز کمک می‌کند. هر مرتبه حدوداً 15 الی 20 دقیقه از یک پد گرم‎کننده استفاده کنید.

کمبود خواب ممکن است سطح استرس را در فرد افزایش دهد و درد و سوزش پشت کتف و قلب را بدتر کند. حداقل خواب در طول شبانه‎روز باید 7 تا 9 ساعت باشد. یک محیط خواب آرام و دنج فراهم کنید و از فعالیت‎هایی چون ورزش، انجام بازی‎های ویدیویی و چک کردن فضای مجازی قبل از خواب حتماً اجتناب کنید.

افزایش فعالیت‎های بدنی گردش خون را بهبود می‎بخشند و عضلات کتف و شانه را تقویت می‎کنند و التهاب را تا حد زیادی کاهش می‎دهند. با نظر و مشورت پزشک یا کارشناس، حداقل پنج روز در هفته به مدت 30 دقیقه فعالیت بدنی سبک و مناسب با شرایط خود داشته باشید.

 

 

چه زمانی برای سوزش قلب و پشت کتف باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد شدید قفسه سینه را تجربه کردید که با علائم و نشانه‎های دیگر مانند درد در بازو و فک یا تنفس دشوار همراه بود، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. درد و سوزش در قفسه سینه ممکن است نشانه‎ای از حمله قلبی باشد.

اگر علائم زیر را در کنار سوزش پشت کتف و قلب تجربه کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید:

  • سوزش قفسه سینه در حالی که بیش از دو بار در هفته رخ می‎دهد.
  • ادامه علائم، به‌رغم استفاده از داروهای ضد درد که همچنان ادامه دارند.
  • بروز مشکل در بلع
  • تهوع و استفراغ که دائم تکرار می‌شود.
  • کاهش وزن به دلیل اشتهای کم یا مشکل در غذا خوردن

 

عوارض سوزش پشت کتف و قلب

قاعدتاً سوزش قلب بدون عارضه نیست. اگر این احساس نادیده گرفته شود، سوزش مجدد و التهاب مری در ادامه منجر به ایجاد زخم‎هایی در مری می‎شود. این امر حتی قادر است خونریزی جدی و شدید ایجاد کند.

زخم و تنگی از عوارض دیگر رفلاکس به شمار می‎آیند. ممکن است رفلاکس اسید به مرور سبب تغییر در نوع سلول‎های پوشاننده مری شود که موجب ایجاد وضعیتی معروف به مری بارت خواهد شد و با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری همراه است.

در مواردی که سوزش قلب مکرر اتفاق می‎افتد یا در کارهای روزمره اختلال ایجاد می‎کند، ممکن است نشانه وضعیت جدی در قلب باشد که نیاز به مراقبت‎های پزشکی بیشتر دارد و در صورت عدم کنترل و مراقبت، منجر به بروز آثار جبران‎ناپذیری خواهد شد.

 

نکاتی برای پیشگیری از سوزش پشت کتف و قلب

نکات زیر می‌توانند به فرد در پیشگیری از علائم غیر قلبی درد و سوزش پشت کتف کمک کنند:

  • حفظ حالت مناسب بدن: لازم است صاف بایستید و صاف بنشینید از قوز کردن اجتناب کنید و با استفاده از صندلی، تشک و بالش طبی یا استاندارد به حفظ حالت مناسب گردن و کمر خود کمک کنید.
  • عدم بلند کردن اجسام سنگین: بلند کردن اجسام سنگین ممکن است باعث آسیب‎رسانی و سپس بروز سوزش و درد پشت کتف شود. از حمل کیف و کوله‌های سنگین روی یک شانه خودداری کنید و در صورتی که مجبور به بلند کردن جسم سنگینی بودید، حتماً زانوهای‌تان را خم کنید و فشار زیادی روی کمر و شانه خود وارد نکنید.
  • پرهیز از نشستن طولانی مدت: در صورتی که پشت میز کار می‌کنید یا سبک زندگی شما طوری است که به مدت طولانی یک‎جا می‎نشینید، به طور مرتب از جای خود بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید. این کار می‌تواند به شل نگه داشتن عضلات کمک کند. علاوه بر این می‌توانید از میز کارهای فرم ایستاده استفاده کنید.
  • عادات سالم: غذاهای سالم بخورید، خواب کافی یعنی هر شب 7 تا 8 ساعت خواب مفید داشته باشید و حداقل سه روز در هفته ورزش مناسب انجام دهید. سبک زندگی سالم انرژی شما را افزایش می‎دهد و به شما در جلوگیری و مدیریت سوزش پشت کتف و قلب کمک می‎کند.

 

ارتباط حمله قلبی با سوزش قلب و پشت کتف چیست؟

زمانی که جریان خون داخل شریان‌های اکلیلی منتهی به قلب به شدت کاهش می‎یابد یا متوقف می‌شود، یک فشار آنی بسیار زیاد بروز می‌کند. بسیاری از بیماران، هنگام حمله قلبی این فشار را احساس می‌کند این فشار همانند یک گرفتگی شدید در قفسه سینه یا فشار با قدرت و شدت بر سینه است.

این درد می‌تواند در ناحیه پشت یا کمر افراد هم منتشر شود؛ به قول معروف، این درد به پشت آنان هم می‌زند. به دنبال همین انتشار درد، بسیاری از افراد هنگام حمله‎های قلبی، احساس سوزش پشت قلب و کمر هم دارند. بعضی اوقات، این درد تنها پشت و بالای کمر این گروه از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ اما بعضی از اوقات می‎تواند در نواحی گردن، شانه، فک یا حتی شکم هم احساس شود؛ البته لازم است توجه داشته باشید که درد پشتی که به هنگام ورزش و تمرین بروز می‌کند و بعدتر به هنگام استراحت رفع می‎شود، ممکن است نشان از مشکلات یا حملات قلبی داشته باشد.

هشدارها:

  • درد ناشی از وجود مشکلات شدید قبلی که باعث سکته می‌شود، به صورت ناگهانی بروز می‌کند و مداوم است. ممکن است در هر دو کتف راست و چپ این سوزش و درد را احساس کنید؛ اما غالباً این حالت در ناحیه کتف چپ است.
  • همچنین درد ناشی از وجود عارضه قلبی ایجاد فشار و سنگینی بسیار زیادی می‌کند، طوری که فرد احساس وجود چیزی مانند سرب در قفسه‎ سینه خود می‌کند.
  • بسیاری از انواع حملات قلبی که سنگین هستند و منجر به فوت شخص می‌شوند ممکن است بدون هیچ‌گونه علائم اولیه رخ دهند.

 

سخن پایانی

همان‌طور که بیان شد علت سوزش و درد در پشت کتف و قلب عوامل متعدد و متفاوتی دارند که برخی از آنها مستقیماً به قلب مربوط هستند و برخی دیگر اصلاً ارتباطی با قلب ندارند. با این حال نکته مهم این است که همیشه این درد جدی گرفته شود و در صورت بروز، حتی اگر با علائم اورژانسی همراه نبود در اسرع وقت به یک پزشک یا متخصص قلب مراجعه و علت آن را به خوبی بررسی کنید تا در آینده مشکل جدیدی پیش نیاید. سوزش پشت کتف می‌تواند نشانه‎ای از یک بیماری بالقوه و تهدید‌کننده در زندگی باشد. لازم است بدانید درد قلبی ناشی از فعالیت سنگین و ممتد یا استرس در عرض یک تا پنج دقیقه بعد از متوقف کردن آن فعالیت بدنی یا دور شدن از منبع استرس برطرف می‌شود. برای اطمینان از اینکه سوزش قلب و پشت کتف شما از بیماری‎های قلبی و عروقی ناشی نمی‌شود، در اولین فرصت به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید؛ همچنین برای پیدا کردن منشأ این سوزش و درمان سریع و به‎موقع آن معاینه توسط پزشک و مشورت برای درمان ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید