بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

بهترین متخصص آریتمی قلب

مراجعه به بهترین متخصص آریتمی قلب از آن جهت اولویت دارد که هر گونه بی نظمی یا اختلال در ریتم طبیعی قلب می‌تواند بسیار مهلک باشد و جان بیمار را به خطر بیاندازد. برای درمان آریتمی قلب از هر نوع چه تاکی کاردی (تندی ضربان) یا برادری کاردی (کندی ضربان) ضروری است بیمار در اسرع وقت به بهترین فوق تخصص قلب تهران مراجعه نماید تا خطر ایست قلبی به حداقل برسد.

با وجود این که بهترین متخصص آریتمی قلب، پزشک داخلی بوده اما همه‌ی آن‌ها دارای یک تخصص فرعی در بخش‌های کاردیولوژی کودکان، کاردیولوژی بالینی بزرگسالان، کاردیولوژی مداخله‌ای، تصویربرداری پیشرفته قلب و عروق و الکتروفیزیولوژی تخصص دارد.

 ممکن است آریتمی‌‌ها با ضربان زودرس در فرد خود را نشان دهند و یا ضربان قلب بسیار سریع یا بسیار آهسته در فرد به وجود بیاورند.

دیگر علائم و نشانه‌های این بیماری می‌تواند در اثر ضربان بسیار سریع یا بسیار کند بت عدم پمپاژ خون بواسطه قلب ایجاد شود.

از این علائم و نشانه‌‌ها می‌توان تنگی نفس، ضعف، سبکی سر، غش و احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه را نام برد. در صورت داشتن هر یک از این علائم بهتر است به بهترین متخصص آریتمی قلب مراجعه نمایید تا روش درمانی مناسب با توجه به شرایط فردی تجویز شود.

 

بهترین متخصص آریتمی قلب

انواع آریتیمی‌های قلبی از دید بهترین متخصص آریتمی قلب

بهترین متخصص آریتمی قلب، آریتمی‌ها را بر اساس محل آن و تغییری که در ضربان قلب ایجاد می‌نمایند به شرح زیر طبقه‌بندی می‌کنند:

باید به این نکته توجه داشت که تمام تاکیکاردی‌ها (تند تپشی) یا برادیکاردی‌ها (کند تپشی) به معنی وجود بیماری قلبی نخواهند بود. مثلا به هنگام ورزش ضربان قلب افزایش پیدا می‌یابد تا اکسیژن کافی به همه بافت‌های بدن برسد و یا به هنگام خواب یا استراحت مطلق، ضربان قلب کاهش پیدا می‌یابد که امری طبیعی است.

۱) تاکیکاردی در دهلیز

تاکیکاردی دهلیزی شامل موارد زیر است:

فیبریلاسیون دهلیزی

فیبریلاسیون دهلیزی به ضربان سریع قلب که در اثر پیام‌های الکتریکی نامنظم در دهلیز ایجاد شده گویند که سبب انقباضات سریع و ناهماهنگی در دهلیز خواهند شد که ضربان سریع و نامنظمی را در بطن‌ها ایجاد می‌نمایند. این فیبریلاسیون ممکن است موقتی بوده اما گاهی اوقات در صورت عدم درمان ممکن است ادامه پیدا نماید. ممکن است فیبریلاسیون دهلیزی با عوارض خطرناکی مانند سکته مغزی همراه باشد.

فلاتر دهلیزی

فلاتر دهلیزی به فیبریلاسیون دهلیزی شباهت داشته با این تفاوت که ضربان‌ها در فلاتر دهلیزی منظم تر از فیبریلاسیون دهلیزی خواهند بود. ممکن است فلاتر دهلیزی نیز مانند فیبریلاسیون دهلیزی با سکته مغزی همراه گردد.

تاکیکاردی فوق بطنی

تاکیکاردی فوق بطنی انواع آریتمی‌ها با منشا بالاتر از بطن را در بر خواهد گرفت. این نوع آریتمی‌ها ممکن است باعث دوره‌های ناگهانی تپش قلب که به یک باره آغاز شده و به یک باره نیز پایان می‌‌یابند گردند.

سندروم ولف پارکینسون وایت

سندروم ولف پارکینسون وایت یک نوع تاکیکاردی فوق بطنی بوده که در بدو تولد یک مسیر الکتریکی اضافی بین دهلیزها و بطن‌ها وجود خواهد داشت. این مسیر سبب شده تا پیام‌های الکتریکی به صورت مستقیم به بطن‌ها برسد که در نهایت سبب تشکیل مدار‌های کوتاه و ضربان قلب بالا خواهد شد.

۲) تاکیکاردی در بطن‌ها

تاکیکاردی‌های ایجاد شونده در بطن‌ها شامل موارد زیر هستند:

تاکیکاردی بطنی

تاکیکاردی بطنی ضربان سریع و منظم قلب است که منشا بطنی دارد. ضربان سریع قلب از پر شدن و انقباض موثر بطن‌ها برای پمپاژ خون به بافت‌های مختلف بدن جلوگیری می‌کند. تاکیکاردی بطنی در افراد دارای قلب سالم ممکن است مشکل چندانی ایجاد نکند اما در بیماران قلبی یک شرایط اورژانسی بوده که باید سریعا درمان گردد.

فیبریلاسیون بطنی

فیبریلاسیون بطنی زمانی ایجاد می‌شود که در اثر پیام‌های الکتریکی سریع و نامنظم بطن به جای پمپاژ موثر خون، دچار انقباضات سریع و غیر عملکردی گردد. این شرایط ممکن است برای فرد خطرناک و در صورتی که به سرعت رفع نشود سبب مرگ خواهد شد. معمولا افرادی که به فیبریلاسیون بطنی مبتلا هستند به بیماری‌های قلبی دچار می‌باشند.

سندرم QT طولانی

اختلال سندرم QT طولانی با خطر افزایش ضربان‌های سریع و نامنظم همراه خواهد بود. ممکن است در این وضعیت، ضربان‌های سریع ایجاد شده در سیستم الکتریکی قلب سبب کاهش سطح هوشیاری گردد که تهدید کننده زندگی فرد می‌باشد. گاهی ریتم قلب به اندازه ای نامنظم می‌گردد که حتی سبب مرگ فرد خواهد شد.

۳) برادیکاردی یا کاهش تپش قلب

چنان چه ضربان قلب در حالت نرمال کمتر از ۶۰ بار در دقیقه باشد برادیکاردی محسوب می‌شود که با این وجود معمولا خطری ندارد. در صورتی که فرد تناسب اندام خوبی دارد، احتمال دارد قلب وی با ضربان کمتر از ۶۰ بار در دقیقه نیز نیاز بدن به خون رسانی را تامین نماید.

دلایل بروز آریتمی قلبی از دید فوق تخصص آریتمی قلب تهران

همچنین برخی از داروهایی که برای درمان برخی بیماری‌ها تجویز می‌شوند مانند داروهای فشار خون، سبب کاهش ضربان قلب می‌گردند. در صورتی که ضربان قلب به حدی کند باشد که نتواند نیازهای بدن را تامین نماید، ممکن است فرد به یکی از انواع برادیکاردی دچار شده باشد. انواع برادیکاردی‌ها شامل:

سندرم سینوس بیمار

در سندرم سینوس بیمار ضربان قلب بیمار بین دو حالت برادیکاردی و تاکیکاردی در نوسان خواهد بود. ممکن است این سندرم در اثر تشکیل بافت اسکار به وجود آید. چرا که این بافت سبب کندی و یا مسدود شدن مسیر انتقال پیام‌های الکتریکی خواهد شد.

انسداد هدایتی

انسداد مسیرهای الکتریکی قلب ممکن است در حد فاصل دهلیزها و بطن‌ها ایجاد شود. با توجه به نوع و محل انسداد، پیام‌های الکتریکی حفره‌های قلب کند شده و یا کاملا مسدود می‌گردند. چنان چه این پیام‌ها به طور کامل مسدود شده باشند، سلول‌ها ضربان قلب را هر چند آهسته تر از حالت قبل، حفظ می‌نمایند.

ممکن است برخی از انسدادها هیچ علامتی نداشته باشند در صورتی که برخی از آن‌ها باعث حذف تعدادی از ضربان‌ها و در نتیجه برادیکاردی خواهند شد.

۴) ضربان‌های زودرس

معمولا ضربان‌های زودرس به صورت حذف یک ضربان خود را نشان می‌دهند. اما در واقع در این وضعیت یک ضربان اضافی وجود داشته که ممکن است فرد گاهی اوقات یک ضربان نارس را احساس نماید و این حالت معمولا مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمی‌کند.

 با این حال باید به این نکته توجه داشت یک ضربان نارس می‌تواند سبب ایجاد آریتمی‌های طولانی‌تر به خصوص در افراد مسن گردد. ضربان‌های زودرس که به مدت چندین سال ادامه می‌یابند ممکن است سبب نارسایی قلبی گردند. ضربان‌های زودرس ممکن است در رمان استراحت و یا در اثر استرس، ورزش و یا مصرف کافئین یا نیکوتین نیز ایجاد شوند.

بهترین متخصص آریتمی قلب از چه روش‌های تشخیصی استفاده می‌کند؟

نظم و تعداد ضربان قلب در هر دقیقه بسته به شرایط محیطی تغییر خواهد کرد. ایجاد کوچکترین مشکلی برای قلب ممکن است سلامت فرد به خطر بیفتد. مطالعات نشان داده با تغییر سبک زندگی و تشخیص زودرس مشکلات قلبی و درمان به موقع آن ‌ها خطری سلامت فرد را تهدید نخواهد کرد.

در برخی موارد ممکن است شرایطی برای قلب ایجاد شود که خطری برای قلب نداشته باشد اما در دراز مدت و بدون درمان ممکن است منجر به مرگ‌‌های ناگهانی گردند. مانند اختلال در ضربان قلب است که آریتمی نام دارد. آریتمی به شکل برادی ‌کاردی، تاکی‌ کاردی، دیس‌ ریتمی و یا زودرس شایع است که در ادامه انواع آریتمی را شرح می‌دهیم.

بهترین متخصص آریتمی قلب جهت تشخیص آریتمی قلبی، علاوه بر شرح حال، علائم و نشانه‌های بیمار معاینه فیزیکی انجام خواهد داد.فوق تخصص آریتمی قلب تهران ممکن است سابقه بیماری قلبی و تیروئیدی بیمار را نیز بررسی نماید. وی با کمک روش‌های زیر آریتمی را تشخیص می دهد.

آزمایش استرس برای تشخیص وضعیت قلب

در برخی موارد آریتمی ‌ها با انجام ورزش تحریک شده و یا بدتر خواهند شد. هنگام انجام این آزمایش، از فرد خواسته می‌شود تا حین این که فعالیت قلب او تحت نظر است روی یک تردمیل یا یک دوچرخه ثابت شروع به ورزش کردن نماید.

در صورتی که بیمار مبتلا مشکوک به بیماری عروق کرونر بوده و انجام ورزش برای او ممکن نباشد، بهترین متخصص آریتمی قلب از داروهای محرک برای شبیه سازی حالت ورزش استفاده می‌نماید.

آزمایش میز چرخان برای تشخیص وضعیت قلب

متخصص قلب در مواردی که فرد سابقه غش داشته باشد از این آزمایش استفاده می‌نماید. در این آزمایش، در حالی که ضربان قلب و فشار خون فرد تحت نظر است روی یک میز دراز کشیده و سپس میز چرخش پیدا می‌کند و فرد در وضعیت عمودی قرار خواهد گرفت. سپس پزشک واکنش قلب را نسبت به تغییر وضعیت بیمار مورد بررسی قرار می‌دهد.

الکتروکاردیوگرافی (ECG) برای تشخیص وضعیت قلب

دستگاه الکتروکاردیوگرافی، اطلاعات دقیقی از وضعیت قلب بیمار و بیماری‌های قلبی مانند آریتمی‌ها، بیماری عروق کرونر، حملات قلبی را به بهترین متخصص آریتمی قلب ارائه می‌دهد و در تشخیص و درمان بیماری به پزشک کمک می‌کند.

مانیتورینگ قلبی برای تشخیص وضعیت قلب

در برخی موارد که بیمار تنها در شرایط خاصی علائم داشته و امکان تشخیص نوع بیماری برای پزشک متخصص آریتمی دشوار است، پزشک از مانیتورینگ قلبی که یکی از بهترین روش‌‌های نظارت بر بیماری‌‌های قلبی می‌باشد برای تشخیص دقیق استفاده می‌کند.

مانیتورینگ هولتر برای تشخیص وضعیت قلب

دستگاه مانیتورینگ هولتر برای تشخیص وضعیت قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد این دستگاه نظارت و ثبت فعالیت الکتریکی قلب می‌باشد. بهترین متخصص آریتمی قلب از این اطلاعات به منظور کنترل علائم و نشانه‌های پنهان بیماری قلبی و یا بررسی عملکرد یک داروی قلبی در بدن استفاده می‌نماید.

 همچنین از دستگاه هولتر می‌توان برای اطمینان از سلامت بیماران و نظارت بر آن استفاده کرد. استفاده از این دستگاه با نصب الکترودها در مطب و توسط پزشک انجام می‌شود. و ریتم و ضربان قلب بیمار را در یک دوره‌ی ۲۴ تا ۷۲ ساعته ثبت می‌نماید.

 سپس پزشک متخصص آریتمی این اطلاعات را بررسی می‌کند. در طول زمانی که این دستگاه به بیمار متصل است، باید از حمام‌رفتن، دوش گرفتن و شنا کردن خودداری نماید.

دستگاه‌های ثبت برای تشخیص وضعیت قلب

دستگاه‌های ثبت حمله، برای ثبت علائم و نشانه‌هایی که بیمار آریتمی قلبی به آن دچار می‌شود در یک بازه مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین برای بیماران دارای علائم خفیف و پایدار استفاده می‌شود. طریقه کار این دستگاه به این صورت است که سیستم، نوار قلب را که به طور مداوم به روز می‌شود ضبط می‌کند.

حافظه‌‌ی داخل دستگاه متغیر بوده و برای ضبط تمامی رویدادها قابل استفاده خواهد بود. سیستم‌های جدید این دستگاه قابلیت ثبت خودکار نوار قلب در شرایط ناهنجار را نیز دارا می‌باشند. برخی از این دستگاه‌‌ها دارای الگوریتم‌های خاصی برای تشخیص و ضبط خودکار فیبریلاسیون دهلیزی، بدون در نظر داشتن ضربان قلب می‌باشند.

دستگاه ثبت حمله دارای قابلیت تقویت صدا، ثبت یک الکتروکاردیوگرافی با کیفیت و دسترسی به داده‌ها در هر زمان را دارا می‌باشد. این قابلیت‌ها این دستگاه را به جایگزین مانیتورینگ هولتر تبدیل کرده است. همچنین توانایی اتصال مانیتورینگ به تلفن همراه این دستگاه را به دستگاه‌‌های مدرن مانیتورینگ با ابزارهای تبدیل کرده است.

  • مانیتورینگ کاشتنی قلب برای تشخیص وضعیت قلب  

دستگاه‌‌های مانیتورینگ کاشتنی کوچک و بی خطر بوده و توسط یک جراحی کوچک، در زیر پوست قفسه‌ی سینه‌‌ی بیمار قرار داده می شود. این دستگاه برای نظارت و بررسی طولانی ‌مدت ضربان قلب و گرفتن نوار قلب به صورت مداوم کاربرد دارد. این دستگاه زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که سایر مانیتورینگ‌های خارجی قلب کارکرد مناسبی ندارند.

در بیمارانی که به طور مداوم دچار سنکوپ شده و تشخیص بیماری آن‌ها برای بهترین متخصص آریتمی قلب دشوار خواهد بود، این دستگاه بهتر از سایر دستگاه‌ها می‌تواند کنترل سلامت فرد را بر عهده داشته باشد.

در این دستگاه بیمار می‌‌تواند در صورت بروز مشکل با یک فرستنده‌‌ی کوچک، دستگاه را فعال کند و یا دستگاه طبق تعداد مشخص ضربان قلب تنظیم می‌گردد و در صورت هر تغییری خلاف آن واکنش نشان می‌دهد. عمر متوسط این دستگاه‌‌ها نزدیک به سه سال است و اندازه‌ی این دستگاه‌ها با یک فلش مموری برابر است.

اطلاعات در داخل دستگاه ذخیره می‌شود تا در زمان مناسب توسط متخصص آریتمی بررسی شود که این کار در کلینیک‌های تخصصی قلب انجام می‌گیرد.

نسل جدید این دستگاه‌ها قابلیت انتقال خودکار داده‌‌ها به سرور اصلی را دارند که این ویژگی سبب شده تا این دستگاه ها در پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی و خطر بالای آریتمی بطنی که هیچ نشانه ای ندارند بسیار موثر باشد. از دیگر مزایای مانیتورینگ کاشتنی می‌توان به کاهش هزینه‌ها، افزایش تحمل بیمار آریتمی و سرعت بخشیدن به زمان بررسی و تشخیص تا درمان بیمار اشاره کرد.

  • مانیتورینگ قلبی با واسطه ابزارهای هوشمند برای تشخیص وضعیت قلب

نسل جدید از دستگاه‌‌های مانیتورینگ قلب با الهام‌ گرفتن از دستگاه‌های نسل قدیم می‌توانند پیش از مراجعه به بهترین متخصص آریتمی قلب خطر را تشخیص دهند و جان فرد را نجات دهند.

  • دستگاه wecardio plus برای تشخیص وضعیت قلب

دستگاه Wecardio Plus شبیه به تلفن همراه و بسیار شبیه به دستگاه مانیتورینگ هولتر می‌باشد. تنها تفاوت آن‌ها با یکدیگر در قابلیت حمل آنها است. کوچک‌ شدن اندازه این دستگاه‌ها با افزایش زمان استفاده از آن‌ها باعث شده متخصصان قلب و بیماران تمایل بیشتری به استفاده از این دستگاه‌‌ها پیدا کنند.

تمامی دستگاه‌‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد با توجه به پیشرفت تکنولوژی در حال تکامل بوده و بیشتر آن‌ها قابلیت اتصال و هماهنگی به موبایل را دارا می‌باشند تا انتقال داده‌‌ها را راحت‌‌تر و زمان بررسی تا تشخیص آریتمی قلبی کمتر شود.

بهترین متخصص آریتمی قلب  از چه روش‌های درمانی استفاده می‌کند؟

با توجه به نوع آریتمی قلبی، روش های درمانی مختلفی توسط بهترین متخصص آریتمی قلب تجویز می شود. معمولا آریتمی زمانی نیاز به درمان پیدا می کند که فرد در معرض عوارض خطرناکی که در بالا نیز به آن‌ها اشاره شد قرار گیرد.

اولین گام درمان آریتمی‌های قلبی، گرفتن شرح حال کامل از زمان شروع و مدت علائم بیمار است که توسط پزشک قلب و عروق انجام می‌گیرد. همچنین لازم است که متخصص آریتمی درباره سوابق بیماری و عمل‌های جراحی گذشته بیمار اطلاعاتی بدست آورد.

به علاوه بررسی نوع داروهای مصرفی که توسط سایر پزشکان تجویز شده نیز اهمیت دارد. در صورت استعمال دخانیات، الکل و داروهای مخدر باید به بهترین متخصص آریتمی قلب اطلاع داده شود زیرا در ایجاد و تشدید آریتمی‌های قلبی تاثیر گذار خواهند بود.

 پس از بررسی موارد بالا بهترین دکتر آریتمی قلب با توجه به شرایط بیمار و معاینات انجام شده ممکن است روش‌های تشخیصی آزمایشگاهی و تست‌های تشخیصی قلب را جهت بررسی بیشتر قلب بیمار تجویز نماید. در ادامه برخی از روش‌های درمانی آریتمی‌های قلبی که توسط بهترین متخصص آریتمی قلب انجام می‌شود را بررسی می‌نماییم.

۱) درمان برادیکاردی

چنان چه منشا زمینه‌‌ای برادیکاردی نامشخص و یا غیر قابل درمان باشد، معمولا بهترین متخصص آریتمی قلب استفاده از یک ضربان ساز داخل قلبی برای رفع این مشکل را تجویز می‌کند. زیرا هیچ داروی مناسبی برای افزایش میزان ضربان قلب وجود ندارد.

ضربان ساز معمولا در مجاورت گردن قرار داده می‌شود و یک سیم حاوی الکترود از آن وارد قلب بیمار می‌گردد. با کاهش ضربان قلب و یا توقف آن، ضربان ساز پیام‌های الکتریکی تحریکی به قلب می‌فرستد تا ضربان آن را تنظیم نماید.

۲) درمان تاکی‌کاردی  یا افزایش قلب

برای درمان تاکیکاردی از روش‌های درمانی زیر استفاده می‌گردد:

  • مانورهای عصب واگ

برخی از آریتمی‌های فوق بطنی با استفاده از مانورهای واگ حبس کردن نفس و زور زدن، فرو بردن سر در آب یخ و یا سرفه کردن برطرف می‌شوند. این روش‌ها با بر سیستم عصبی کنترل کننده ضربان قلب تاثیر گذاشته و باعث کاهش ضربان قلب خواهند شد. باید به این نکته توجه داشت که مانورهای واگ برای تمام انواع آریتمی‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

  • مصرف داروهای ضد آریتمی

در بسیاری از انواع تاکیکاردی‌ها و برگرداندن ضربان قلب به میزان طبیعی آن با مصرف دارو انجام می گیرد. جهت کاهش عوارض ناشی از مصرف داروهای ضد آریتمی، این داروها باید دقیقا طبق دستور تجویزی پزشک مصرف گردند. در صورتی که فرد فیبریلاسیون دهلیزی داشته باشد ممکن است بهترین متخصص آریتمی قلب داروی ضدانعقاد نیز تجویز نماید تا از تشکیل لخته خون جلوگیری شود.

  • کاردیوورژن

چنان چه فرد به آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا باشد، ممکن است بهترین متخصص آریتمی قلب کاردیوورژن را تجویز نماید. کاردیوورژن با استفاده از دارو یا پروسیجر انجام می‌شود. در روش پروسیجر، یک شوک الکتریکی به وسیله‌ی بالشتک‌‌هایی که در قفسه سینه قرار می‌دهند به قلب اعمال می‌گردد. این جریان الکتریکی وارد شده، ریتم قلب را به حالت طبیعی باز می‌گرداند.

  • سوزاندن با کاتتر

در روش سوزاندن با کاتتر، پزشک تعدادی کاتتر را از طریق عروق به قلب می‌فرستد و الکترودهای واقع در این کاتترها با کمک گرما، سرمای شدید و یا انرژی رادیویی بافت منشا آریتمی را می‌سوزانند و مسیر آن را مسدود می‌نمایند.

۳) ابزارهای قابل کاشت

ممکن است در روند درمان آریتمی قلبی از ابزار‌های زیر استفاده شود.

  • ضربان ساز

ضربان ساز یک ابزار است که به کنترل ضربان نامنظم قلب کمک خواهد کرد. این ابزار با استفاده از یک جراحی بسیار کوچک، در زیر پوست و در مجاور استخوان ترقوه قرار گرفته و یک سیم از این ابزار وارد قلب شده و برای همیشه در آنجا خواهد ماند. چنان چه ضربان ساز متوجه ریتم غیرقلبی نرمال گردد، با ارسال پیام‌های الکتریکی به قلب سبب تحریک آن می‌شود و ضربان قلب را به حالت نرمال برمیگرداند.

  • دفیبریلاتورکاشتنی (ICD)

بهترین دکتر آریتمی قلب ایران در مواردی که فرد در خطر ابتلا به آریتمی‌های خطرناک قلب نظیر تاکیکاردی یا فیبریلاسیون قرار دارد از دفیبریلاتور قابل کاشت استفاده می‌کند. چنان چه فرد سابقه ایست قلبی و یا در خطر آن قرار داشته باشد پزشک استفاده از ICD را توصیه می کند.

ICD دارای باتری است که همانند ضربان ساز که در مجاورت استخوان ترقوه قرار داده می‌شود و دائما ریتم قلب بیمار را کنترل می‌کند و در صورت داشتن ریتم غیرطبیعی، با ارسال شوک‌های الکتریکی به قلب سبب تصحیح ریتم آن می‌گردد.

۴) جراحی و دیگر روش‌ها

در صورتی که روش‌های بالا موثر نباشند بهترین متخصص آریتمی قلب جراحی را توصیه می‌کند که شامل موارد زیر هستند:

  • روش ماز (مارپیچی)

در روش ماز، جراح در چند نقطه از دهلیزها را برش ایجاد می‌کند تا یک الگوی بافتی مارپیچی در قلب ایجاد شود. از آنجایی که بافت مارپیچی نمی‌تواند پیام‌های الکتریکی را انتقال دهد بنابراین مانع از انتقال پیام‌های الکتریکی سرگردان آریتمی می‌شود.

این روش نیازمند جراحی است به همین دلیل معمولا پزشکان در آخرین گام درمانی از آن استفاده می‌نمایند. این روش فقط برای افرادی به کار گرفته می‌شود که به درمان‌های دیگر موثر نبوده و یا به دلایل دیگر باید عمل جراحی قلب داشته باشند.

  • جراحی بای پس عروق کرونر

چنان چه فرد علاوه بر آریتمی، بیماری شدید عروق کرونر نیز داشته باشد، پزشک عمل جراحی بای پس عروق کرونر را توصیه می‌کند که سبب بهبود جریان خون قلب می‌شود.

علاوه بر تمامی روش‌های درمانی که در بالا به آن‌ها اشاره شد به منظور مدیریت بهتر و کنترل بیماری آریتمی بهتر است از درمان‌های خانگی نیز استفاده شود. برای داشتن سبک زندگی سالم رعایت موارد زیر الزامی است:

استفاده از غذاهای مفید برای سلامت قلب را در رژیم غذایی خود بگنجانید. از مصرف نمک و چربی‌های مضر خودداری کرده و میوه‌‌ها، سبزیجات و غلات کامل را بیشتر در سبد غذایی خود مصرف نمایید.

به طور منظم ورزش کردن در کنترل علائم آریتمی موثر است. بهتر است حداقل ۳۰ دقیقه در روز را به ورزش بپردازید.

ترک سیگار در بهبود مشکلات قلبی تاثیر زیادی دارد. به این منظور می‌توان با بهترین متخصص آریتمی قلب درباره استراتژی‌های موثر برای ترک سیگار مشورت کرد.

حفظ تناسب‌ اندام نیز در سلامت قلب تاثیر دارد و چاقی خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را افزایش می‌دهد.

مصرف گیاهان دارویی مختلفی برای سلامت قلب توصیه می‌گردد. به طور مثال گیاه زالزالک بیشتر برای درمان تپش قلب مناسب است. تحقیقات نشان داده است که گیاه زالزالک در درمان نارسایی‌‌های قلبی موثر است.

بهترین دکتر آریتمی قلب ایران یا متخصص آریتمی قلب کیست؟

احتمالاً به دلیل مشکلات آریتمی و اختلال در ریتم طبیعی قلب خود نیازمند مراجعه به بهترین دکتر آریتمی قلب باشید. مرکز فوق تخصصی و تخصصی ما با گردآوری گروهی از بهترین‌ها در حوزه تخصصی آریتمی در تلاش است به عنوان مرکز برتر این حوزه فعالیت نماید.

سخن پایانی

آریتمی قلبی به شرایطی اطلاق می شود که در آن قلب نامنظم، خیلی آرام یا خیلی تند تپش می‌کند. انواع مختلفی از آریتمی که در بالا به آن‌ها اشاره شد وجود دارد که سبب ریتم غیرطبیعی قلب می‌گردند. بیشتر انواع آریتمی، مشکل جدی به وجود نمی‌آورند.

در صورتی که برخی از آریتمی‌ها ممکن است احتمال سکته مغزی و ایست قلبی را افزایش دهند. در برخی افراد ممکن است نشانه‌‌های فعال آریتمی قلبی وجود نداشته باشد اما با این حال، به منظور جلوگیری از عوارض بعدی، درمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

 به منظور تشخیص آریتمی قلبی، بهترین متخصص آریتمی قلب باید ضربان غیرمعمول قلب را بررسی کرده و سعی نماید علت آن را تشخیص دهد. برای تشخیص صحیح پزشک از بیمار درباره سابقه پزشکی، سابقه خانوادگی، رژیم غذایی‌ و سبک زندگی پرسش‌هایی مطرح می‌کند.

مشکلات قلبی در برخی موارد جدی نیستند و ممکن است حتی به صورت خودبه‌خود از بین بروند. اما برخی از مشکلات قلبی خطرناک بوده و باید در صورت داشتن علائم به بهترین متخصص آریتمی قلب مراجعه شود زیرا روند درمانی سریع‌تر انجام می‌شود و از بروز خطرات جبران ناپذیر و یا حتی مرگ پیشگیری می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید