بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

چه چیزهایی برای واریس پا خوب است؟+ مهم‌ترین علائم و علایم

چه چیزهایی برای واریس پا خوب است؟ رگ‌های واریسی و خونی برآمده که اغلب روی پاها ظاهر می‌شوند، می‌توانند ناراحت‌کننده و ناخوشایند باشند. عواملی مثل ژنتیک و سبک رندگی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند، نباید اهمیت تغذیه در ایجاد بیماری واریس را نادیده بگیریم. غذاهای غنی از ویتامین C مثل آووکادو و توت‌فرنگی همچنین دانه چیا، جو دو سر و دانه آفتاب‌گردان که غنی از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که با تجزیه فیبرین و کم‌کردن فشار روی رگ‌ها باعث بهبود بیماری واریس می‌شوند.

غذاهای پر نمک، فرآورده‌های گوشتی دارای نیترات بالا و الکل باعث افزایش فشارخون و احتباس آب در رگ‌ها می‌شوند و می‌تواند باعث بیماری واریس شود. بیماری واریس مشکل شایعی است و بیشتر در بین زنان اتفاق می‌افتد. در این مقاله به طور کامل به پرسش چه چیزی برای واریس پا خوب است و اهمیت مراجعه به بهترین دكتر واريس پا پاسخ می‌دهیم.

چه چیزهایی برای واریس پا خوب است

در میان گیاهان چه چیزهایی برای واریس پا خوب است؟

برای درمان بیماری واریس پا، علاوه بر درمان با داروهایی که پزشک تجویز می‌کند می‌توانید از داروهای گیاهی و روش طب سنتی نیز کمک بگیرید که روند درمان شما را کاهش می‌دهد و سریع‌تر بهبود حاصل می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید چه چیزهایی برای واریس پا خوب است با ادامه این مطلب همراه ما باشید. کمک‌گرفتن از گیاهان در پیشگیری و همچنین درمان واریس پا مؤثر است به شرطی که در ابتدای بیماری درمان گیاهی را شروع کرده و بیماری خفیف باشد که در این صورت درمان گیاهی هم به‌تنهایی کافی است و نتیجه مطلوب را می‌گیرید.

رگ‌های واریسی زمانی خود را نشان می‌دهند که رگ‌ها ورم کرده و بزرگ می‌شوند که در افراد این مشکل با درد و ناراحتی همراه است. این بیماری معمولاً در 30 درصد از افراد بزرگسال بروز می‌کند که اگرچه در دنیای پزشکی این بیماری روش‌های درمانی زیادی دارد ولی برخی افراد درمان خانگی و گیاهی را انتخاب می‌کنند، درمان واریس پا با گیاهان دارویی روش‌های مختلفی دارد که در ادامه به این روش‌ها می‌پردازیم.

یکی از داروها و خوراکی‌هایی که درمان واریس پا کمک‌کننده ست، خاکشیر است. خاکشیر از گذشته دور بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند و خاصیت فراوانی دارد، شربت خاکشیر در درمان بیماری‌های فراوانی مانند بواسیر، واریکوسل (واریس در رگ‌های بیضه) و سایر انواع واریس مؤثر است. خاکشیر خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و همچنین تب بر است و علاوه بر این خاصیت‌ها، ضدالتهاب و ضددرد است که در درمان واریس پا کمک شایانی می‌کند.

دومین ماده خوراکی که به درمان واریس پا کمک می‌کند فلفل قرمز است. فلفل قرمز دارای ویتامین C زیادی است و دارای بیو فلاونوئید است که جذب ویتامین C را در بدن افزایش می‌دهد، این نوع ترکیبات در فلفل قرمز دردهای واریس پا را کاهش می‌دهد و التهاب رگ‌های پا را کم می‌کند به همین دلیل افرادی که از واریس پا رنج می‌برند پیشنهاد می‌شود از این ادویه در غذاهای خود استفاده کنند.

زنجبیل یکی دیگر از گیاهان دارویی است که به بهبود بیماری واریس پا نیز کمک می‌کند، زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و دردهای رگ‌های متورم شده را کاهش می‌دهد و برای استفاده از این ماده گیاهی می‌توانید از روش زیر استفاده کنید.

زنجبیل تازه و سیر تازه را پوست بگیرید و با هر وسیله‌ای که در دسترس دارید به‌صورت خمیری درآورده و کامل له کنید سپس ماده آماده شده را بر روی یک‌پارچه تمیز و یا پلاستیک ریخته و بر روی پا و قسمت‌هایی که رگ‌ها متورم شده و درد دارد به مدت 6 ساعت ببندید و نتیجه را ببینید.

می‌توانید برای درمان واریس پا از سرکه سیب کمک بگیرید، به این صورت که سرکه سیب خاصیت ضدالتهابی دارد و تصفیه‌کننده خون است و باعث می‌شود که خون در رگ‌های شما جریان پیدا کند و تورم ناشی از واریس پا را کاهش دهد. در اینجا گیاهانی را به شما معرفی کردیم که به درمان واریس پا کمک می‌کند، علاوه بر این گیاهان از دم‌نوش‌هایی مانند دم‌نوش چوب سرو، دم‌نوش شاه‌بلوط هندی و دم‌نوش چای سبز نیز برای درمان واریس خود بهره ببرید.

تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان مشکل واریس پا با ما در ارتباط باشید

در بین داروها چه چیزهایی برای واریس پا مفید است؟

برای درمان‌کردن بیماری واریس پا انواع مختلفی از داروهای شیمیایی جدید و قدیمی وجود دارند که به شکل‌های مختلف اعم از قرص، کپسول، پماد و سایر وسایل کمک‌کننده در امر درمان مثل جوراب واریس را شامل می‌شوند. تنوع این داروها بسیار زیاد است. در ادامه این مطلب به پرسش در بین داروهای مختلف شیمیایی چه چیزهایی برای بهبود واریس در پا مفید است پاسخ می‌دهیم. اما نکته حائز اهمیت در این مورد این است که باید حتماً این داروها توسط پزشک تجویز شوند و از مصرف خودسرانه این داروها بایستی جلوگیری کرد.

اصلی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین داروهای واریس پا عبارت‌اند از:

آسکلرا: آسکلرا یکی از داروهایی است که از قدیم‌الایام تا به امروز برای درمان بیماری واریس کاربرد داشته است. این دارو جزو داروهای اسکلروز کننده است یعنی رگ‌های حجیم و واریسی را کاملاً می‌بندد. این دارو بایستی در کنار داروهای دیگر مؤثر در درمان واریس استفاده شود تا بتواند عملکرد مثبت خود را نمایان کند. البته توجه داشته باشید که این دارو صرفاً بر روی رگ‌های واریسی که عمل می‌کند که بیشتر از 2.5 الی 3 میلی‌متر قطور و حجیم نشده باشند.

واریتنا: واریتنا یک داروی اسکلروز کننده دیگر مشابه با آسکلرا است. این دارو جزو داروهای بسیار قوی است و با به‌وجودآوردن لخته خونی درون سیاهرگ‌ها از حجم رگ‌های آسیب‌دیده و واریسی می‌کاهد. اگر چه که واریتنا در زمره داروهای بسیار قوی قرار می‌گیرد اما باز هم صرفاً برای رگ‌های واریسی که از نوع عنکبوتی هستند و قطر بسیار زیاد ندارند قابل‌استفاده است. همچنین واریتنا تاثیر کوتاه‌مدت دارد.

سدیم تترا دسیل سولفات: سدیم تترا دسیل سولفات هم یک داروی مشابه با واریتنا و آسکلرا است که برای درمان رگ‌های واریسی قابل‌استفاده است. این دارو عملکرد بسیار خوب و قوی از خود بر جای می‌گذارد اما نکته‌ای که در مورد این دارو باید بدانید این است که نمی‌تواند به‌عنوان یک دارو برای درمان دائمی و همیشگی استفاده شود. این دارو معمولاً به افرادی تجویز می‌شود که خیلی توانایی تحرک و فعالیت ندارند. سوترادسیل هم یک نوع از سدیم تترا دسیل سولفات است که به‌صورت تزریق داخل ورید استفاده می‌شود. نوع تزریقی این دارو، به‌مراتب عوارض کم‌تری از خود بر جای می‌گذارد.

پولیدوکانول: پولیدوکانول همان واریتنا است که یک فوم از نوع تزریقی می‌باشد. این دارو هم از نوع اسکلروز کننده‌ها است؛ با این تفاوت که بر روی اکثر رگ‌ها تاثیر خود را می‌گذارد. از جمله معایب پولیدوکانول داشتن عوارض جانبی بسیار زیاد مثل احساس درد، رشد مو، واکنش‌های آلرژیک، خون‌مردگی، خارش و… است.

 

واریس پا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص به‌موقع و صحیح عارضه واریس پا نقش بسیار مؤثری در سریع‌تر و بهتر طی‌شدن روند درمان خواهد داشت. علت اصلی مطمئن شدن از درگیری با واریس قبل از شروع درمان این است که پزشک معالج شما از علت ایجاد بیماری، میزان رگ‌های درگیر و رفلاکس آن‌ها مطمئن باشد.

یکی از روش‌های اصلی تشخیص بیماری واریس پا، استفاده از سونوگرافی وریدی از نوع داپلر است.  این روش غیرتهاجمی و بدون درد و عوارض است. حتی هیچ اشعه مضری برای عکس‌برداری در این روش به کار نمی‌رود. با استفاده از سونوگرافی داپلر وریدی علاوه بر تشخیص این که تورم به چه دلیل رخ‌داده است، علل ایجاد ترومبوزها، حجم و اندازه عروق، احتمال وجود تومور و جریان خون غیرطبیعی نیز مشاهده و تشخیص داده می‌شود.

یک روش تشخیصی دیگر برای بیماری واریس پا و سایر انواع واریس استفاده از سونوگرافی داپلکس است. این نوع از سونوگرافی همچون سونوی داپلر وریدی غیرتهاجمی است. همچنین به دلیل داشتن هزینه مناسب، یکی از روش‌های خوب و آسان به شمار می‌رود. با استفاده از این روش هم‌بافت‌های نرم و هم جریان خون و ترومبوزهای عروقی و وریدی قابل‌بررسی هستند.

ونوگرافی نام یک روش عکس‌برداری دیگر است که برای وریدها به کار می‌رود. این نوع از عکس‌برداری بر خلاف سونوگرافی‌های داپلر و داپلکس با استفاده از اشعه ایکس انجام می‌شود که به‌مراتب عوارض خاص خود را به دنبال دارد. اگر در مورد آنژیوگرافی اطلاعاتی دارید بایستی بدانید که ونوگرافی نیز تقریباً مشابه با آنژیوگرافی انجام می‌شود. به این صورت که به محل مورد نظر که غالباً کشاله ران است ماده بی‌حس‌کننده موضعی زده شده و سپس داخل ورید ماده حاجب یا همان ماده رنگی تزریق می‌شود تا در حین عکس‌برداری به‌وضوح وریدها دیده شوند.

درگذشته بیشتر از روشی به نام پلتیسموگرافی برای تشخیص و شدت واریس استفاده می‌شد. امروزه باتوجه‌به پیشرفت تکنولوژی در علم پزشکی و وجود روش‌های آسان و بهتری مثل انواع سونوگرافی‌ها کم‌تر از این روش استفاده می‌شود. در این تست تشخیصی از دستگاهی به اسم پلتیسموگرام استفاده می‌شود تا اندازه و حجم برخی از ارگان‌ها، حجم خون درون بافتی و عملکرد دریچه‌هایی که اصطلاحاً دریچه لانه‌کبوتری نامیده می‌شوند و وظیفه پیش‌بردن خون درون سیاهرگ‌ها را بر عهده دارند، مورد بررسی واقع می‌شوند.

 

چه چیزهایی برای واریس پا خوب است و مهم‌ترین علائم و علل واریس چیست؟

تا به این جا در مورد این که در بین داروهای گیاهی و شیمیایی، چه چیزهایی برای بهبود واریس در پا مفید است صحبت کردیم. اما باید بدانید که دقیقاً به چه دلیلی بیماری واریس مخصوصاً واریس پا که بسیار فراگیرتر است ایجاد می‌شود و با بروز چه علائمی احتمال درگیری با آن بالا رفته و مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق ضروری می‌شود. واریس پا معمولاً در 25 درصد از افراد سراسر دنیا دیده شده و جمعیت غالب این 25 درصد را نیز زنان تشکیل می‌دهند.

شایع‌ترین علل درگیری با واریس پا طبق نتایج جدیدترین تحقیقات دنیا، موارد ذیل هستند:

پیرشدن و بالارفتن سن

مشکلات دریچه‌های لانه‌کبوتری سیاهرگ‌ها از بدو تولد

اضافه‌وزن و داشتن BMI بالاتر از 25

سابقه وجود لخته در اندام‌ها درگذشتة خود شخص و یا در خانواده

داشتن مشاغلی که در آن بایستی برای ساعات طولانی و مداوم به طور ایستاده یا نشسته بود.

معمولاً 95 درصد افرادی که درگیر واریس پا می‌شوند، به دلایل بالا با این مشکل مواجه هستند. اگر شما نیز جزو این دسته‌ها قرار می‌گیرید یا به هر دلیلی احتمال می‌دهید که با واریس درگیر شده‌اید، موارد ذیل را در خود بررسی نمائید. این موارد در زمره اصلی‌ترین علامت‌های واریس پا قرار می‌گیرند:

مشاهده رگ‌های پا به رنگ‌هایی مثل آبی، نیلی، بنفش و…

مشاهده رگ‌ها به شکل طناب‌هایی که درهم‌تنیده و پیچیده‌اند.

احساس درد و سنگینی درون پا

ورم کردن رگ‌های مختلف

بیرون‌زدگی رگ‌های حجیم شده

مشاهده رگ‌ها به شکل تارعنکبوت بر روی پا

گرفتگی عضلات بخش‌های مختلف پاها مخصوصاً در شب یا پس از مدتی نشستن و یا ایستادن مداوم

ورم قسمت‌های مختلف پا مخصوصاً مچ پا

خارش پا

تغییرکردن رنگ پوست بخش‌های مختلف پا اعم از ران و ساق

خشکی و ترک‌خوردن پوست پا

 

در طب سنتی چه چیزی برای واریس پا خوب است؟

معمولاً زمانی که از درمان‌کردن بیماری واریس پا با طب سنتی حرف می‌زنیم، اغلب افراد فکر می‌کنند که صرفاً گیاهان دارویی هستند که در درمان واریس پا با طب سنتی به کار می‌روند. اما به‌طورکلی باید بدانید که در طب سنتی چند روش غیر گیاهی برای درمان واریس پا نیز وجود دارند. اصلی‌ترین روش‌های درمان واریس پا با طب سنتی عبارت‌اند از: حجامت، زالودرمانی و بادکش درمانی

حجامت یکی از روش‌های قدیمی درمان واریس پا است که امروزه نیز برای درمان اغلب بیماری‌ها به کار می‌رود. حجامت باعث تنفس بافت‌ها و جریان‌پیداکردن خون پر اکسیژن و تازه به درون سیاهرگ‌ها می‌شود. همین خون تازه منجر به کاهش تورم شده و سیاهرگ‌ها را باز می‌کند. بادکش‌کردن نیز معمولاً قبل از انجام حجامت، صورت می‌گیرد تا در کنار هم اثرات مثبت خود را نمایان کند.

زالودرمانی یکی از روش‌های طب سنتی است که نتایج آن کاملاً اثبات شده است. زالودرمانی علاوه بر این که به بهبود زیبایی پاهای درگیر با رگ‌های واریسی کمک می‌کند، تورم عروق و درد را نیز تخفیف می‌دهد. جالب است بدانید که بزاق دهان زالو که در حین مکش خون به درون وریدها وارد می‌شود، خاصیت ضد انعقادی دارد.

 

در میان ورزش‌ها چه چیزهایی برای واریس پا خوب است؟

ورزش‌کردن و به‌طورکلی داشتن فعالیت بدنی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله واریس پا مؤثر است. اگر برای شما نیز سؤال است که در میان انواع فعالیت‌های ورزشی، چه چیزی برای واریس پا خوب است بایستی بدانید که ورزش‌هایی که نه خیلی سنگین و نه خیلی آسان هستند، در زمره این ورزش‌ها قرار می‌گیرند.

پیاده‌روی آسان‌ترین و قابل‌دسترس‌ترین ورزشی است که تقریباً تمامی افراد امکان انجام آن را دارند. پیاده‌روی به دلیل این که منجر به جریان بهتر خون درون وریدها می‌شود، علائم و عوارض واریس را از بین می‌برد. تمرین پدال پا نیز که با درازکشیدن بر روی یک تشک نرم و حرکت‌دادن پادرهوا به شکل پدال زدن انجام می‌شود نیز یک ورزش بسیار مفید برای درمان واریس پا است.

کشش ساق پا به این صورت که بر روی پنجه خود قرار بگیرید و تاحدی‌که فشار زیادی به‌پای شما وارد نشود، ساق پای خود را بکشید. لانگز پهلو نام حرکت دیگری است که مناسب برای بهبود واریس پا است. برای انجام این حرکت بایستی پاهای خود را به‌اندازه عرض لگن از هم بازکرده سپس یک پا را تاحدامکان بکشید و پای دیگر را 90 درجه خم کنید.

 

برای پیشگیری از واریس پا چه باید کرد؟

به طور صددرصدی نمی‌توان از واریس پیشگیری کرد. اما به‌طورکلی چند روش وجود دارد که با به‌کاربردن آن‌ها احتمال درگیری با واریس بسیار کاهش می‌یابد. اصلی‌ترین تکنیکی که برای پیشگیری از واریس، توسط پزشکان توصیه می‌شود، داشتن تحرک به حد کافی است. همچنین استفاده از کرم ضدآفتاب نیز تاثیر به سزایی در کاهش احتمال واریسی شدن رگ‌ها دارد.

یک تکنیک بسیار مهم دیگر که برای پیشگیری از ابتلا به واریس توصیه می‌شود، زیاد در یک پوزیشن خاص نماندن است. مثلاً اگر یک ساعت به طور مداوم نشسته‌اید، از جای خود بلند شوید و چند قدم راه بروید. اگر چندین ساعت به طور مداوم ایستاده‌اید، کمی راه بروید، چند حرکت کششی و نرمشی انجام دهید و چند دقیقه بنشینید.

همچنین اگر سابقه ابتلا به واریس یا ریسک فاکتورها را دارید حتماً از جوراب‌های ضد واریس استفاده کنید. استفاده از کفش‌های مناسب و دقیقاً اندازه پای خود را نیز فراموش نکنید زیرا نه‌تنها در پیشگیری از واریس بلکه در جلوگیری از دردهای مفاصل و عضلات نقش به سزایی دارد.

 

سخن پایانی

در این مطلب به طور کامل به پاسخگویی به پرسش چه چیزهایی برای واریس پا خوب است پرداختیم. بیماری واریس به دلیل ایجاد ظاهر نامطلوب در بدن و در مواقع پیشرفته که با درد هم همراه است می‌تواند زندگی عادی شما را مختل کند. مصرف غذاهایی که به‌سلامت رگ‌ها کمک می‌کنند نقش مهمی در کم‌شدن عوارض این بیماری دارد.

چه چیزی برای واریس پا خوب است؟ توجه داشته باشید که غذاها و میوه‌های غنی از آنتی‌اکسیدان مثل انواع سبزی‌ها، توت‌فرنگی و تخم‌مرغ را در رژیم غذایی خود داشته باشید تا به بهبود بیماری‌تان یا جلوگیری از بروز بیماری واریس کمک کنید.

جالب است بدانید که این مسئله اگر چه تا حدی قابل‌پیشگیری است اما روش‌های درمانی این بیماری بیشتر از روش‌های پیشگیری است. به همین دلیل اگر با این عارضه درگیر هستید، علاوه بر استفاده از روش‌های ذکر شده در این مطلب به پزشک متخصص در کلینیک ما نیز مراجعه کنید تا هر چه سریع‌تر روند درمان شما شروع و طی شود.

دیدگاهتان را بنویسید