واریس یکی از شایع ترین مشکلات وریدی است که در درجات مختلفی مشاهده می شود. این اختلال در بسیاری از مواقع خفیف بوده و نیازی به انجام اقدامات درمانی ندارد اما گاهی نیز افراد را با علائم آزاردهنده ای مواجه می سازد. در چنین شرایطی درمان واریس، از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که نادیده گرفتن این موضوع می تواند، عوارض جبران ناپذیری را برای مبتلایان به بار آورد. درمان واریس پا با زالو یکی از اقداماتی می باشد که افراد در طب سنتی از آن استفاده می کنند. در ادامه مقاله قصد داریم تا شما را با چگونگی انجام این روش و سایر انواع درمان واریس توسط متخصص واریس پا آشنا سازیم.
تماس جهت مشاوره رايگان و اخذ نوبت تلفنی 021879360
فهرست مطالب
درمان واریس پا با زالو
قبل از پرداختن به موضوع درمان واریس پا با زالو لازم است که مختصرا من باب چگونگی ایجاد واریس، توضیحاتی را ارائه نماییم. عروق واریسی به علت تضعیف رگ ها بروز پیدا می کند. این عارضه در پا به دنبال آسیب و تخریب دریچه های لانه کبوتری ایجاد می شود. وظیفه این دریچه ها غلبه در مقابل نیروی جاذبه و ممانعت از بازگشت خون به سمت پایین می باشد. در صورتی که این رگ ها دچار تخریب شوند، جریان خون در مسیر رسیدن به قلب، با مشکل رو به رو می شود.
در این حالت، خون در رگ های پا جمع شده و واریس ایجاد می شود. همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، عروق واریسی در اکثر اوقات خفیف بوده و به درمان احتیاج ندارند. این عروق ریز و بدون علائم، اصطلاحا تحت عنوان رگ های عنکبوتی معرفی می گردند. تنها کاری که در این هنگام ضروری است، رعایت نکات پیشگیرانه جهت پیشگیری از تشدید واریس می باشد. ناگفته نماند که این افراد می توانند، از روش های نوین درمانی مثل اسکلروتراپی نیز برای از بین بردن ظاهر ناخوشایند واریس های خفیف تا متوسط استفاده نمایند.
بسیاری از افراد برای از بین بردن علائم آزار دهنده واریس، از روش های سنتی استفاده می کنند. در این طب نیز مانند علم پزشکی تکنیک های متنوعی برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله این موارد می توان به استفاده از داروهای گیاهی خوراکی، استعمال روغن های گیاهی موضعی، درمان varicose پاها با زالو و حجامت برای واریس اشاره نمود.
حکمای طب سنتی عقیده دارند که درمان واریس پا با زالو با دو هدف صورت می گیرد. نخست آن که ماده موجود در بزاق زالو خواص مفیدی برای درمان واریس پا دارد. به این صورت که آنزیم های موجود در آن به از بین رفتن لخته و کاهش التهایات رگ کمک می نماید. دومین عاملی که متخصصان این طب، آن را تاثیرگذار می دانند، تخلیه خون اضافی و کثیف است که سبب حذف فشار از روی رگ می شود.
نحوه زالو انداختن در درمان واریس پا با زالو
برای بسیاری از افراد متقاضی درمان varicose پاها با زالو این پرسش ایجاد می شود که نحوه زالو انداختن در پا چگونه است؟ در این راستا بایستی اشاره کنیم که درمان varicose پا با زالو از سال های اخیر تا کنکون توسط متخصصان طب سنتی صورت می گیرد. متاسفانه بسیاری از افراد بدون داشتن دانش نحوه انداختن زالو، به انجام این روش در محیط های غیربهداشتی می پردازند که این امر باعث بروز عوارض ناگوار بعد از درمان varicose پاها با زالو می گردد.
مراجعه مبتلایان به افراد بی تجربه سبب شده است که دید عموم مردم نسبت به طب سنتی منفی باشد. لذا عاملی که می تواند، سبب فرهنگ سازی در این مورد باشد، افزایش آگاهی مردم و سوق دادن آنان به سمت افرادی است که دارای مدرک تحصیلی مرتبط با کار خود هستند. ناگفته نماند که در میان متخصصان طب سنتی و پزشکی اختلاف نظرات بسیاری وجود دارد. به صورتی که بسیاری از پزشکان انجام این روش را مجاز نمی دانند.
شاید یکی دیگر از دلایلی که منجر به عدم پذیرش درمان واریس پا با زالو و سایر درمان های سنتی می باشد، عدم وجود تحقیقات کافی در این علم است. به هر حال تیم نویسندگان ما در ادامه به نحوه زالو انداختن می پردازد. برای شروع درمان varicose پا با زالو، ابتدا ناحیه را استریل کرده و سر زالو را در محل مورد نظر در ساق پا قرار می دهند.
گفته می شود که درمان varicose پا با زالو در فصل بهار راحت تر انجام می شود و زالو سریع تر خون را می مکد. یکی از نکاتی که در نحوه زالو انداختن رعایت می گردد، عدم استفاده همزمان از تعداد زیادی زالو می باشد زیرا ممکن است، سیستم ایمنی بدن مراجع نسبت به زالو حساسیت نشان دهد. در صورتی که این عمل نزد حکمای باتجربه انجام شود، هر گونه عارضه احتمالی بعد درمان varicose پا با زالو از کنترل می گردد.
نکات مهم در درمان واریس پا با زالو چیست؟
همانطور که می دانید، درمان varicose پا با زالو از حساسیت بالایی برخوردار می باشد. کوچکترین حرکت نادرست در طی این امر ممکن است، عوارض زیان باری را برای فرد به همراه داشته باشد. فرد ماهر در این زمینه، قبل از پرداختن به درمان varicose پا با زالو همه جوانب را در نظر گرفته و بعد از اطمینان از عدم وجود مشکل، درمان را شروع می کند. این نکات مهم به شرح زیر هستند.
-
زالودرمانی نباید برای افرادی که داروهای ضدانعقادی، آسپرین، اسکویکس، کلوپیدگرل، وارفارین و داروهای مسکن مصرف می کنند، انجام شود.
- موضع می بایست کاملا تمیز باشد تا از بروز عفونت پیشگیری شود.
- عدم داشتن رابطه جنسی، یک روز قبل از درمان varicose پا با زالو یکی دیگر از نکات مهم است.
- محل درمان varicose پا با زالو باید فقط با آب تمیز شود. استفاده از شوینده ها به طور معمول توصیه نمی شود.
- تا مدتی پس از درمان واریس پا با زالو از انجام امور فیزیکی سنگین و مسافرت اجتناب کنید.
- مصرف مواد غذایی خون ساز مانند رب انار و… بعد از زالودرمانی توصیه می شود.
- پرخوابی و پرخوری سبب کاهش تاثیر درمانی زالو برای واریس می گردد.
- قبل و بعد از درمان varicose پا با زالو، استحمام طولانی مدت و شنا جایز نمی باشد.
- بانوان در دوران قاعدگی و حاملگی می بایست از درمان varicose پا با زالو پرهیز کنند.
- مبتلایان به اختلالات سیستم ایمنی بدن جهت انجام زالو درمانی مجاز نمی باشند.
- افراد باید در صورت بروز خونریزی پس از زالودرمانی، حتما به پزشک مراجعه کنند.
عوارض درمان واریس پا با زالو چیست؟
مفید بودن درمان varicose پا با زالو برای هر شخص می بایست توسط یک فرد متخصص محرز گردد زیرا همانطور که مشاهده کردید، عوامل بسیاری وجود دارند که می توانند، در این نوع روش درمانی دخیل باشند. کافی است که تنها یکی از موارد فوق نادیده گرفته شود، در این صورت سلامت فرد با تهدید مواجه خواهد شد. در قسمت زیر به نمونه هایی از عوارض احتمالی درمان varicose پا با زالو اشاره می کنیم.
- بروز خونریزی در ناحیه؛ خونریزی بلند مدت در ناحیه معمولا زمانی رخ می دهد که مجری زالودرمانی از نحوه زالو انداختن ناآگاه بوده و یا سوابق بیماری های انعقادی بیمار را در نظر نگرفته باشد.
- ایجاد عفونت در محل؛ بزاق زالو حاوی باکتری هایی می باشد که می توانند، زمینه را برای بروز عفونت فراهم نمایند.
- خارش و سوزش ناحیه زالو درمانی؛ علاوه بر عفونت عوامل دیگری نیز می توانند، منجر به ایجاد سوزش و خارش شوند. در صورتی که خون فرد حاوی حجم زیادی از سموم و التهابات باشد، زالودرمانی ممکن است، سبب وخامت اوضاع و بروز علائمی همچون سوزش گردد.
- از حال رفتن؛ در بسیاری از موارد از دست دادن خون زیاد می تواند، افراد مبتلا به آنمی را با علائم خطرناکی مواجه کند که از حال رفتن یکی از نشانه های هشدار دهنده آن است.
- التهاب غده لنفاوی؛ غدد لنفاوی بخشی از دستگاه ایمنی بدن هستند که در بسیاری از قسمت های بدن وجود دارند. لنفاژیت یا التهاب غده لنفاوی، عارضه ای است که ممکن است در طی درمان واریس پا با زالو ایجاد شود و به اقدام به موقع جهت درمان نیاز دارد.
حجامت برای واریس مفید است؟
در قسمت های اخیر مفصلا به درمان varicose پاها با زالو پرداختیم. اکنون می خواهیم، نوع دیگری از درمان های سنتی تحت عنوان حجامت را مورد بررسی قرار دهیم. حجامت برای واریس، یک روش قدیمی است که تقریبا عملکردی شبیه درمان واریس پا با زالو را دارد. اساس کار حجامت برایه عمل مکش می باشد.
حال پاسخ به این سولات که مکش چگونه سبب درمان واریس می شود؟ و آیا حجامت برای واریس مفید است؟ در هاله ای از ابهام قرار دارد. برخی از متخصصان این زمینه بر این باور هستند که عمل مکش سبب جایگزینی خون تازه و تمیز با خون قدیمی و بهبود جریان خون می گردد. از این رو حجامت برای واریس مفید است.
حجامت از طریق دستگاه مخصوصی از جنس سیلیکون انجام می شود که در طی آن، پزشک متخصص ابزار مکش را به آرامی و به صورت دایره ای بر روی پوست پا حرکت می دهد. گفته می شود که حجامت برای واریس در چند جلسه باعث ایجاد اثرات درمانی مفیدی می گردد.
درمان های پزشکی واریس
همانطور که در اثناء مقاله نیز ذکر کردیم، تعداد تحقیقات انجام شده در رابطه با درمان های سنتی کمتر از درمان به روش پزشکی می باشد. به همین علت پیشنهاد می کنیم که قبل از اقدام به درمان varicose پا با زالو، راجع به نحوه انجام و شرایط آن از یک متخصص طب سنتی سوال کنید.
در این میان درمان های پزشکی بسیاری وجود دارند که نتایج آن ها در درمان واریس به صورت علمی اثبات شده اند. پزشک متخصص عروق بعد از انجام اقدامات تشخیصی، میزان آسیب دیدگی را تعیین و بهترین گزینه درمان را پیشنهاد می کند.
اسکلروتراپی عروق واریسی
اسکلروتراپی یک روش نوین با نتایج ایده آل می باشد که امروزه طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. میزان تهاجم این روش درمانی به اندازه درمان واریس پا با زالو می باشد. با این تفاوت که شرایط بسیار استاندارد و کنترل شده می باشد. به صورتی که ناحیه مورد نظر ابتدا توسط پزشک، ضدعفونی شده و سپس تزریق از طریق سورنگ انجام می شود.
در طی اسکلروتراپی، ماده مخصوصی به نام اسکلروزات به درون رگ های آسیب دیده واریسی تزریق می گردد. این ترکیب قوی در عرض چند روز عروق واریسی را از بین می برد. این روش درمانی بی خطر ممکن است، بسته به نظر پزشک در چندین جلسه انجام شود.
دارودرمانی
در برخی موارد خفیف استفاده از انواع داروها می تواند، تاثیر خوبی در از بین بردن عروق واریسی داشته باشد. دارودرمانی به صورت خوراکی و موضعی، غیرتهاجمی بوده و یک روش مطلوب برای کسانی است که از درمان varicose پاها با زالو می ترسند. ناگفته نماند که انواع پمادهای موضعی در درمان واریس، از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.
برخی داروها به استحکام و تقویت جداره رگ ها کمک می کنند. این دسته از داروها دارای مواد مانند آنتوسیانوئیدها، فلاونوئیدها و… می باشند. همچنین عمدتا داروهایی که در غالب پماد تجویز می شوند، دارای پایه گیاهی هستند و در آن ها از شاه بلوط هندی استفاده می گردد. این گیاه دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدانعقادی می باشند و از بروز لخته خون جلوگیری می کند.
درمان واریس با جراحی
گاهی در برخی موارد بسیار شدید که درمان واریس پا با زالو و سایر روش های پزشکی تاثیری در بهبودی ندارند، پزشک متخصص، جراحی را تنها راه درمان عروق واریسی متورم می داند. جراحی می تواند در چنین مواقعی، فرد را از بروز سایر خطرارت مصون نگه دارد. در جراحی عروق واریسی از روش های مختلفی استفاده می شود که یکی از کم تهاجمی ترین آن ها فلبکتومی است. در طی روش فلبکتومی جراح از یک تیغ نازک یا سوزن کوچک جهت برداشتن عروق تخریب شده استفاده می کند.
این روش معمولا از طریق بی حسی موضعی انجام می شود و بیمار درد زیادی را در حین فرو رفتن قلاب فلبکتومی احساس نمی کند. تنها نکته مهمی که افراد باید بعد از جراحی واریس بدانند، این است که با مشورت پزشک از جوراب واریس استفاده کرده و به انجام اقدامات پیشگیرانه پردازند. چرا که رگ ها همچنان بعد از جراحی، در برابر فشار آسیب پذیر می باشند. همچنین درمان واریس پا با زالو معمولا بعد از جراحی مجاز نیست.
لیزردرمانی عروق واریسی
این روش نیز مانند اسکلروتراپی یک راه بی خطر برای درمان عروق واریسی می باشد.در این روش از فیبرهای مخصوصی استفاده می شود که با استفاده از سونوگرافی به سمت رگ هدایت می شود. این عمل با استفاده از بی حسی موضعی صورت می گیرد و برای افرادی که به مواد بیهوشی حساسیت دارند، مفید می باشد. حرارت امواج رادیوفرکانسی تابیده شده به رگ آن را تخریب می کند.
لیزر برای درمان واریس از سن 18 تا 70 سال قابل استفاده است و در سایر افراد نیز می بایست با احتیاط بیشتری صورت گیرد. به طور کلی در این روش خطری سلامت فرد را تهدید نمی کند. با این حال ضروری است که لیزردرمانی توسط پزشک متخصص و باتجربه در این زمینه انجام شود تا همه جوانب را در نظر بگیرد. در قسمت زیر به برخی از افراد که به انجام لیزر مجاز نمی باشند، اشاره می کنیم.
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که فاقد توانایی راه رفتن هستند.
- افرادی دارای سابقه اختلالات وریدی و مشکلات انعقاد خون می باشند.
- کسانی که دچار چاقی مفرط می باشند.
- افراد مبتلا به بیماری های کبدی
هزینه درمان واریس با لیزر چقدر است؟
از آن جایی که لیزر درمان عروق واریسی نسبت به درمان varicose پاها با زالو، از نتایج بهتری برخوردار است. افراد معمولا به دنبال آگاهی از میزان هزینه آن هستند. توجه داشته باشید که ملاک های مختلفی برای تعیین هزینه درمان واریس با لیزر وجود دارند. از جمله این موارد می توان به میزان تبحر پزشک و خدمات ارائه شده از سمت مراکز درمانی اشاره کرد.
همچنین تعداد جلسات لیزر نیز در هزینه درمان واریس با لیزر موثر است. لذا می توان نتیجه گرفته که سطح آسیب دیدگی عروق بیمار نیز می تواند عامل مهمی در تعیین هزینه لیزر باشد. از همین رو توصیه می شود که افراد با مراجعه به پزشک و بعد از معاینه، از هزینه درمان واریس با لیزر آگاهی پیدا کنند. دقت داشته باشید که این روش درمانی عمدتا تحت پوشش شرکت های بیمه ای نیز قرار می گیرد. بنابراین میزان هزینه درمان واریس با لیزر تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
سخن آخر
واریس یکی از اختلالات وریدی است که وجود آن حتی در درجه خفیف و بدون علائم دردناک می تواند، برای افراد آزار دهنده باشد زیرا بروز این رگ ها در پا و یا سایر اندام ها ظاهری نامطلوب را در پوست ایجاد می کنند. به همین علت مبتلایان به دنبال روش های درمان این بیماری هستند.
در مقاله حاضر در رابطه با درمان واریس پا با زالو و درمان پزشکی آن به بحث پرداختیم. نتیجه گیری کلی که می توان از این مطالب داشت، این است که اقدام جهت انجام هر یک از انواع درمان ها به وجود پزشک متخصص نیاز دارد. شما می توانید با انتخاب پزشک مناسب، مسیر درمان را به وی سپرده و آسوده خیال باشید
پزشک جراح و متخصص