بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

تیر کشیدن زیر قلب

10 علت تیر کشیدن زیر قلب و نحوه درمان

تیر کشیدن زیر قلب تجربه ناخوشایندی است که امیدواریم برای هیچ کس اتفاق نیفتد. اما چه می‌شود کرد!؟ سبک زندگی که برخی از ما برای زندگی خود انتخاب کرده‌ایم، شیوه تغذیه، عدم تحرک، استرس‌هایی که در طول روز با آن‌ها مواجه می‌شویم، همگی عواملی هستند که ما را در معرض بیماری‌های قلبی قرار می‌دهند.

البته گاهی تیر کشیدن زیر قلب به سبب بیماری‌های دیگری رخ می‌دهد که ارتباطی به سبک زندگی ما ندارند. در این مقاله در مورد بیماری‌های قلبی و سایر عواملی که باعث تیر کشیدن قلب می‌شوند با شما صحبت می‌کنیم. پس با ما همراه باشید و اجازه دهید در مسیر کسب آگاهی در زمینه این بیماری‌ها، در کنار شما باشیم.

تیر کشیدن زیر قلب

10 علت تیر کشیدن زیر قلب مرتبط با بیماری‌های قلبی

زمانی که برای پیدا کردن علت تیر کشیدن زیر قلب به یک پزشک متخصص مراجعه کنید، اولین موضوعی که بررسی می‌کند بیماری‌های قلبی هستند. هر چند ممکن است در جای دیگری از جسم مشکلی به وجود آمده باشد و شما اثر آن را با تیر کشیدن قلب خود احساس کنید، اما قدم اول بررسی بیماری‌های مرتبط با قلب هستند. چرا که حیات و زندگی ما به سیستم قلب بستگی دارد و اگر هر مشکلی برای آن به وجود آمده باشد، باید در همان قدم‌های ابتدایی مشخص شده و درمان لازم برای آن ارائه گردد.

از این رو ما تصمیم گرفته‌ایم در همین ابتدای مقاله، برخی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که باعث تیر کشیدن قلب می‌شوند را به شما عزیزان معرفی کنیم:

  1. مشکل عروق کرونر

یکی از شایع‌ترین و در عین حال خطرناک‌ترین مشکلاتی که علائمی مانند تیر کشیدن زیر قلب را با خود به همراه می‌آورد، بیماری عروق کرونر است. این مشکل زمانی به وجود می‌آید که عروق خونرسان به عضله قلب، دچار انسداد شوند. معمولاً زمانی که رسوبات چربی که از کلسترول و مواد زائد سلولی تشکیل شده‌اند در این عروق تجمع کنند، شریان‌های قلب دچار گرفتگی می‌شوند. کسانی که دچار بیماری عروق کرونر شده‌اند، بیش از دیگران در معرض حمله‌های قلبی قرار دارند و باید بیش از پیش از خود مراقبت کنند.

  1. بیماریهای مادرزادی قلب

ممکن است برخی از بیماری‌های قلبی به صورت مادرزادی باشند. جالب است بدانید که برخی از این بیماری‌ها، تا سال‌ها هیچ علامت و نشانه‌ای ندارند. زمانی که فرد به سنین جوانی و بزرگسالی می‌رسد، این بیماری‌ها خود را نشان می‌دهند. از جمله متداول‌ترین بیماری‌هایی که افراد به صورت مادرزادی با آن مواجه می‌شوند شامل حالت غیر طبیعی دریچه قلب، آترزیا، تنگی دریچه آئورت، نقص دیواره میان دهلیزی و…هستند.

  1. آریتمی قلبی

آریتمی قلبی در واقع به مشکلی اشاره می‌کند که قلب به صورت نامنظم ضربان دارد. چنین مشکلی زمانی ایجاد می‌شود که تکانه‌های الکتریکی که مسئول هماهنگی ضربان قلب هستند، کار خود را به خوبی انجام ندهند. در این گونه مواقع، قلب ممکن است به آهستگی یا با سرعت بالا و بی نظم بتپد. بنابراین بیماران علائمی را تجربه می‌کنند که تیر کشیدن زیر قلب، یکی از آن‌هاست.

  1. گشاد شدن دریچه قلب

گشاد شدن دریچه قلب که در اصطلاح پزشکی آن را به نام کاردیومیوپاتی اتساعی نیز می‌شناسند، یکی دیگر از عواملی است که حالت‌هایی مانند تیر کشیدن قلب را با خود به همراه می‌آورد. این یبماری زمانی به وجود می‌آید که عضله قلب، بیش از اندازه نازک و کشیده شود. در واقع زمانی که عضله قلب ضعیف شود، پمپاژ خون به درستی انجام نمی‌شود. بنابراین فرد همواره در معرض لخته شدن خون و حملات قلبی قرار دارد.

  1. حمله قلبی

گاهی اوقات ممکن است علت تیر کشیدن زیر قلب، به سبب یک حمله قلبی به وجود آمده باشد. حمله قلبی که در اصلاح آن را به نام سکته قلبی نیز می‌شناسیم، زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به قسمتی از قلب و یا تمام قلب، قطع شود. معمولاً وجود پلاک یا لخته‌های خون در شریان‌ها، سبب ایجاد سکته قلبی می‌شود که وضعیت بسیار خطرناکی است. سکته قلبی علاوه بر تیر کشیدن قلب، علائم دیگری نیز دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به درد قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، خستگی زیاد، سبکی سر، سرگیجه و.. اشاره نمود.

  1. نارسایی قلبی

نارسایی قلبی زمانی رخ می‌دهد که یک مشکل برای قلب به وجود آمده باشد؛ اما گاهی قلب همچنان و با وجود شرایط غیر عادی که دارد، به فعالیت خود ادامه می‌دهد. البته در این گونه مواقع فعالیت قلب به گونه‌ای نیست که بتواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد. نارسایی قلبی ممکن است به سبب بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، شریان کرونری که درمان نشده است، آریتمی و… به وجود آید.

به یاد داشته باشید که یک نارسایی قلبی، ممکن است جان و زندگی بیمار را به خطر اندازد. اما اگر پزشکان آن را زود تشخیص داده و درمان کنند، می‌توان از بروز عوارض ناخوشایند آن جلوگیری به عمل آورد. افرادی که با نارسایی قلبی مواجه هستند، علائمی مانند خستگی شدید، تنگی نفس در هنگام فعالیت یا استراحت، بیهوشی ناگهانی، ورم مچ پاها و تپش قلب نامنظم را تجربه می‌کنند.

  1. نارسایی دریچه میترال

گاهی اوقات علت تیر کشیدن زیر قلب، یک نارسایی است که در دریچه میترال رخ داده است. در واقع زمانی که دریچه میترال به صورت محکم بسته نشود، خون نمی‌تواند به خوبی از اندام‌ها به سمت قلب بازگردد. در نتیجه فرایند پمپاژِ دوباره آن به سایر قسمت‌های قلب نیز با سختی و دشواری انجام می‌شود. در صورتی که این بیماری درمان نشود، قلب فرد بزرگ‌تر از حد معمول شده و شخص با نارسایی قلبی مواجه می‌شود.

فراموش نکنید که بیماری نارسایی دریچه میترال، معمولاً پیشرفت بسیار کند و آرامی دارد. حتی ممکن است فرد برای سال‌های سال، هیچ نوع علائمی نداشته باشد. اما پزشکان می توانند از روی صدای غیر طبیعی قلب در هنگام معاینه با گوشی پزشکی و مشاهده علائم تنگی نفس، خستگی و ضربان نامنظم در قلب بیمار، به وجود این بیماری پی ببرند.

  1. مشکلات دریچه آئورت

این بیماری در واقع همان تنگی دریچه آئورت است. چنین بیماری، هنگامی رخ می‌دهد که دهانه دریچه آئورت به قدری باریک شود که خون نتواند به راحتی به جریان درآید. افرادی که دچار این بیماری هستند، ادعا می‌کنند بدترین نوع بیماری قلبی است که تاکنون آن را تجربه کرده‌اند. اما خوشبختانه اگر پزشکان آن را سریع تشخیص دهند، با روش‌های تخصصی آن را درمان خواهند کرد.

بیماری تنگی دریچه آئورت، علامت خاصی ندارد تا زمانی که میزان جریان خون بیش از پیش کاهش پیدا کند. پس از آن است که علائمی مانند تیر کشیدن زیر قلب و دردهایی در قفسه سینه برای بیمار به وجود می‌آید. در کنار این دردها، ممکن است فرد با ضربان نامنظم قلب و علائم دیگری مانند سرگیجه، مشکل در تنفس، ورم پا و حتی غش کردن روبرو گردد.

  1. آترواسکلروز

این بیماری که در واقع همان تصلب شرایین است، از جمله دیگر علت‌های تیر کشیدن زیر قلب به شمار می‌رود. این بیماری سبب می‌شود که قلب نتواند به خوبی خون را به سایر اندام‌های بدن انتقال دهد. اصلی‌ترین نشانه‌ای که بیماران پس از ابتلا به تصلب شرایین احساس می‌کنند، درد قفسه سینه و تنگی نفس است. حتی ممکن است قسمت‌‌هایی از بدن با بی حسی مواجه شوند و دمای آن‌ها سردتر از سایر قسمت‌های بدن باشد. کسانی که با این بیماری درگیر هستند، همواره در پاها و بازوهای خود احساس ضعف می‌کنند.

  1. عفونت قلبی

عفونت قلبی در واقع زمانی است که فرد به مشکلاتی مانند اندوکاردیت یا میوکاردیت مبتلا شده باشد. زمانی که باکتری‌ها، قارچ‌ها و یا میکروب‌های دیگر از سایر قسمت‌های بدن به قلب منتقل شوند، بیمار در معرض خطر قرار می‌گیرد. در صورتی که عفونت قلبی به موقع درمان نشود، برای دریچه قلب آسیب‌های فراوانی به وجود می‌آید.

 

تیر کشیدن زیر قلب به سبب بیماری‌های غیر قلبی

گاهی اوقات علت تیر کشیدن زیر قلب هیچ ارتباطی با بیماری‌های قلبی ندارد و منشاء اصلی آن چیز دیگری است. اگر می‌خواهید در زمینه بیماری‌های غیر قلبی که علائمی مانند تیر کشیدن قلب را به همراه می‌آورند اطلاعاتی به دست آورید، ادامه مطلب را از دست ندهید:

  • اضطراب و استرس

اضطراب و استرس به عنوان بخش لاینفک و جدایی ناپذیر زندگی ما انسان‌ها به خصوص در قرن حاضر به شمار می‌رود. بنابراین نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد و یا آن را نادیده گرفت. اما در مواقعی که استرس طولانی و مزمن شود و شما برای رفع آن کاری انجام ندهید، بیش از پیش در معرض مشکلاتی مانند تیر کشیدن زیر قلب قرار خواهید گرفت. حتی پزشکان اعتقاد دارند که اگر استرس و حملات پانیک را کنترل و درمان نکنید، ممکن است باعث بروز اتفاقات ناخوشایندی مانند سکته‌های قلبی شوند.

  • بیماری‌های ریوی

گاهی یک فرد با علائمی مانند تیر کشیدن قلب هنگام نفس عمیق به پزشک مراجعه می‌کند و متخصصان با بررسی‌های خود، ریشه آن را در بیماری‌های ریوی پیدا می‌کنند. اگر فردی با بیماری‌هایی مانند آمبولی ریه، ذات الریه، برونشیت، عفونت‌های تنفسی و… مواجه باشد، ممکن است علائمی مشابه بیماری‌های قلبی را تجربه کند. بیماری‌های ریوی، اجازه نمی‌دهند که اکسیژن کافی به قلب برسد و آن را در معرض مشکلات متعددی قرار می‌دهند.

  • مشکلات گوارشی

همه ما به خوبی می‌دانیم که بسیاری از بیماری‌های گوارشی، علائمی مشابه با بیماری‌های قلبی به وجود می‌آورند. به خصوص افرادی که به رفلاکس معده دچار هستند، بیش از پیش علائمی مانند تیر کشیدن زیر قلب را تجربه می‌کنند. زمانی که اسید معده به هر علتی به سمت مری برگردد، فرد چنین علائمی را احساس می‌کند. رفلاکس معده پس از غذا خوردن، ورزش کردن و یا انجام فعالیت‌های روزمره بیشتر می‌شود.

  • بیماری‌های مربوط به سیستم اسکلتی و عضلانی

سیستم اسکلتی و عضلانی فرد به سبب تصادف، زمین خوردن، انجام فعالیت‌های سنگین ورزشی و… با آسیب مواجه می‌شود. این موضوع باعث درد زیادی در قسمت قفسه سینه شده و علائمی مانند تیر کشیدن قلب را به وجود می‌آورد. ممکن است غضروف اطراف جناغ با التهاب مواجه شود و بیمار درد شدیدی در قلب خود احساس کند که هیچ ارتباطی به بیماری‌های قلبی نداشته باشد.

  • پانکراتیت

زمانی که پانکراس به هر دلیلی دچار التهاب شود، فرد علائمی مانند درد ناگهانی و تیر کشیدن زیر قلب سمت چپ، حالت تهوع، استفراغ، تپش قلب و حتی تب را تجربه می‌کند. البته تشخیص این موضوع که تیر کشیدن قلب به سبب یک مشکل قلبی رخ داده و یا به سبب پانکراتیت است، بر عهده پزشک حاذق و با تجربه قرار دارد.

  • طحال

گاهی اوقات ممکن است طحال فرد بیمار بیش از اندازه بزرگ شده و یا حتی با ترکیدگی مواجه گردد. در این گونه مواقع، بیمار علائمی مانند تیر کشیدن قلب، احساس ناراحتی در هنگام غذا خوردن، خستگی شدید، کم خونی و… را در جسم خود مشاهده می‌نماید.

فراموش نکنید که اگر احساس می‌کنید طحال شما دچار ترکیدگی شده است، باید به سرعت به اورژانس مراجعه کنید. چرا که جان و زندگی شما به سبب رخ دادن چنین موضوعی، در معرض خطر قرار گرفته است.

تیر کشیدن زیر قلب سمت چپ و 6 عامل خطر آن

ممکن است پزشکان در بررسی‌های اولیه خود به این نتیجه برسند که تیر کشیدن زیر قلب، به سبب برخی از بیماری‌های قلبی رخ داده است. در این گونه مواقع، عوامل خطر زیادی وجود دارند که ممکن است جان و زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار دهند.

ما در ادامه مطلب به این عوامل خطر اشاره کرده و بر این نکته تاکید می‌کنیم که اگر هر کدام از این پارامترها شامل حال شما می‌شوند، هرگز از کنار آن ساده عبور نکنید. شما باید تا مدت‌ها تحت نظر پزشک معالج خود باشید تا خطر را پشت سر گذاشته و دوباره سلامتی قلب خود را به دست آورید:

  • سن

تحقیقات و بررسی دانشمندان نشان دهنده آن است مردانی که در سنین بالای 45 سالگی قرار دارند و همچنین خانم‌های بالای 55 سال، بیش از سایرین در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار دارند.

  • ژنتیک

پزشکان می‌گویند اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده شما، به بیماری‌های قلبی دچار شده باشد، شما باید بیش از پیش از خود مراقبت کنید. ممکن است شما نیز در معرض یک بیماری یا حمله قلبی قرار داشته باشید.

  • کلسترول بالا

یکی از مهم‌ترین مواردی که موجب می‌شود فردی به بیماری‌های قلبی دچار شود، کلسترول بالای خون است. در واقع زمانی که کلسترول بیش از اندازه طبیعی در خون شما وجود داشته باشد، شریان‌ها بیش از پیش باریک می‌شوند. پس از آن خون نمی‌تواند به خوبی در رگ‌ها حرکت نموده و باعث به خطر افتادن جان بیمار می‌گردد. در این گونه مواقع، انسداد رگ‌ها با علائمی پدیدار می‌شوند که یکی از آن‌ها، تیر کشیدن زیر قلب سمت چپ است.

  • فشار خون بالا

بدون شک فشار خون بالا، یکی از عوامل خطری است که باعث ایجاد آسیب‌های جدی به رگ‌های خون می‌شود. در اصل فشار خون میزان کشش رگ‌ها را کاهش داده و خون و اکسیژن کافی به قلب نمی‌رسد. علاوه بر این، کم شدن جریان خون به سمت عضله قلب، زمینه ساز بروز بیماری آنژین است.

  • چاقی و دیابت

پزشکان می‌گویند چاقی و دیابت، از جمله عوامل خطر اصلی هستند که افراد را در معرض تجربه بیماری‌های قلبی قرار می‌دهند. تحقیقات نشان دهنده آن است افراد چاق، 3 برابر بیش از افرادی که تناسب اندام دارند، ممکن است به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

  • استرس مزمن و طولانی

هر چند تجربه اندکی استرس و اضطراب در طول روز، کاملاً عادی و طبیعی است. اما در صورتی که شما برای مدت‌های طولانی در معرض استرس شدید قرار داشته باشید، به عنوان یک زنگ خطر برای ابتلا به بیماری‌های قلبی به شمار می‌رود.

 

داروهای موثر برای درمان تیر کشیدن زیر قلب

علم پزشکی با تمامی رشد و گستردگی خود، داروهای بسیار خوبی در دسترس ما قرار داده است تا بتوانیم از آن‌ها برای درمان تیر کشیدن زیر قلب استفاده کنیم. در این قسمت، داروهای موثر درمان کننده بیماری‌های قلبی را به شما عزیزان معرفی کرده و توضیح مختصری پیرامون هر کدام از آن‌ها ارائه خواهیم داد:

  • داروهای مهار کننده ACE

با مصرف این داروها، می‌توان میزان خونی که قلب پمپاژ می‌کند را افزایش داد و در عین حال، از فشار آن کاست. داروهایی که برای کنترل فشار خون از سوی پزشکان تجویز می‌شوند، داروهایی که برای درمان بیماری‌های نارسایی قلبی و حملات قلبی برای بیمار در نظر گرفته می‌شوند، همگی از جمله داروهای مهار کننده ACE به شمار می‌روند. البته فراموش نکنید که مصرف این داروها، برای زنان باردار که در سه ماهه دوم و سوم بارداری به سر می‌برند و یا خانم‌هایی که در حال شیر دادن به نوزاد خود هستند ممنوع است.

  • مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین

مصرف داروهای مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین سبب می‌شود تا رگ‌های خونی اندکی باریک شوند تا خون بتواند به راحتی از عروق عبور کرده و به قلب برسد. با مصرف این داروها، بسیاری از مواد شیمیایی که در رگ‌ها جمع شده‌اند و مانع از گردش راحت آن در رگ‌ها می‌شوند، از بین خواهند رفت.

از جمله این مواد که در رگ‌ها تجمع کرده‌اند می‌توان به نمک و مایعات اشاره نمود. این نکته را به یاد داشته باشید که چنین داروهایی، از تجمع پتاسیم در بدن شما جلوگیری به عمل خواهند آورد. بنابراین هنگامی که از این داروها استفاده می‌کنید، نباید مکمل‌های حاوی پتاسیم را مصرف کنید.

  • بتا بلاکرها

در میان انواع داروهایی که پزشکان برای درمان تیر کشیدن زیر قلب هنگام نفس عمیق برای بیمار خود در نظر می‌گیرند، باید به نام مسدود کننده‌های بتا یا همان بتا بلاکرها نیز اشاره کنیم.

این داروها معمولاً برای فشار خون بالا تجویز می‌شوند؛ البته نقش مهمی نیز در زمینه درمان نارسایی احتقانی قلب ایفا می‌کنند. با مصرف این داروها، سرعت ضربان قلب شما کاهش پیدا کرده و در نتیجه، قلب به اکسیژن کمتری نیاز خواهد داشت. این داروها علاوه بر فشار خون بالا، برای درمان آنژین، درد قفسه سینه، آریتمی، حمله قلبی، اضطراب، سردردهای میگرنی و پرکاری تیروئید نیز کاربرد دارند.

  • داروهای مسدود کننده کانال کلسیم

مصرف این داروها سبب می‌شوند که رگ‌های خونی شل شده و خون بتواند به خوبی در رگ‌ها جریان پیدا کند. بنابراین قلب می‌تواند اکسیژن مورد نیاز خود را به خوبی دریافت نموده و به کار خود ادامه دهد. این داروها برای افرادی که به بیماری‌های فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، آنژین، آریتمی، اختلال عملکرد بطن چپ، فشار خون ریوی و اختلال در گردش خون در رگ‌های دست و پا مبتلا شده‌اند، یکی از بهترین گزینه‌های ممکن به شمار می‌روند.

  • داروهای حل کننده لخته خون

بدون شک وجود یک یا چند لخته خون در رگ‌ها، خطرات جسمی بسیار زیادی را برای فرد بیمار به وجود می‌آورد. بنابراین پزشکان برای افرادی که با لخته خون در رگ‌های خود مواجه هستند، داروهای حل کننده لخته خون را تجویز می‌کنند. این داروها همان گونه که از نام آن‌ها پیداست، لخته‌های خون را حل کرده و از بین می‌برند.

چنین داروهایی برای افرادی تجویز می‌شوند که در معرض سکته مغزی و حمله قلبی قرار دارند. باید یادآور شویم که این داروها، برای تمامی افراد مناسب نیستند. کسانی که دچار خونریزی مغزی شده‌اند، یک ضایعه عروقی مغزی یا تومور مغزی دارند، به داروهای از بین برنده لخته آلرژی دارند و یا به بیماری‌های کبدی شدید مبتلا هستند، هرگز نباید از این داروها استفاده کنند.

  • داروهای دیورتیک

داروهای دیورتیک یا همان ادرارآورها، از جمله دیگر داروهایی هستند که پزشکان برای رفع مشکلاتی مانند درد و تیر کشیدن زیر قلب تجویز می کنند. این داروها موجب می‌شوند که بدن آب و نمک غیر ضروری را از طریق ادرار به کلی دفع نماید.

این موضوع به قلب کمک می‌کند تا به خوبی پمپاژ نموده و فشار خون را کنترل نماید. پزشکان از داروهای دیورتیک برای درمان تورم اندام‌ها، فشار خون بالا، نارسایی قلبی، بیماری‌های مربوط به کبد و کلیه استفاده می‌کنند.

  • داروهای حاوی نیترات

در صورتی که یک بیمار به آنژین شدید قلبی دچار شود و در اثر انسداد و تنگی شریان‌ها، درد قفسه سینه را تجربه نماید، پزشکان از داروهای حاوی نیترات برای درمان او استفاده می‌کنند. مصرف این داروها، سبب می‌شود که شریان‌ها شل شده و خون به راحتی به سمت قلب جریان پیدا کند.

  • آسپرین

شاید همه ما نام آسپرین را شنیده‌ایم که سال‌های بسیار زیادی است به عنوان یک داروی مسکن مورد استفاده قرار می گیرد. البته سال‌‌هاست که این دارو، برای درمان بیماری‌های قلبی و جلوگیری از سکته‌های قلبی و مغزی به بیماران تجویز می‌گردد.

زمانی که شما با تجویز پزشک خود از آسپرین استفاده کنید، خون شما دیگر لخته نمی‌شود و هر نوع التهابی در سیستم قلب شما وجود داشته باشد از بین می‌رود. افرادی که به بیماری‌های عروق کرونر، تصلب شرایین و… مبتلا هستند، حتماً باید با مشورت پزشک خود، مصرف داروی آسپرین را آغاز کنند.

 

روش‌های تشخیص تیر کشیدن زیر قلب هنگام نفس عمیق

اگر برای تیر کشیدن زیر قلب هنگام تنفس به یک متخصص قلب مراجعه کنید، خواهید دید که با روش‌های علمی و معتبر، سعی در پیدا کردن علت اصلی این مشکل خواهند نمود. برخی از رایج‌ترین شیوه‌های تشخیص بیماری‌های قلبی عبارتند از:

  • آزمایش خون: اولین چیزی که پزشک از بیمار خود می‌خواهد، این است که یک آزمایش دقیق و کامل خون انجام دهد. در این آزمایش مواردی مانند کلسترول، چربی خون، میزان گلبول‌های قرمز و سفید، هموگلوبین و آنزیم‌ها به خوبی بررسی می‌شوند.
  • معاینه فیزیکی: پزشک باید بداند که فشار خون بیمار چند است و ضربان قلب و اکسیژن خون او به چه میزان است؟ تمامی این موارد، در همان معاینات اولیه قابل تشخیص هستند.
  • اکوکاردیوگرام: در این روش تشخیص، برای آن که بتوانند تصاویر دقیقی از قلب به دست آورند، از امواج فراصوت که دارای فرکانس بسیار بالایی هستند استفاده می‌کنند.
  • نوار قلب: نوار قلب، یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که متخصصان قلب برای بیمار خود تجویز می‌کنند. نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام عملکرد قسمت‌های مختلف قلب را بررسی نموده و مشکلاتی که در ضربان و ریتم قلب وجود دارند، نشان می‌دهد.
  • تست ورزش: در این تست، پزشک از بیمار می‌خواهد که بر روی دستگاه تردمیل حرکت کرده و در هنگام حرکت، عملکرد قلب را با دقت هر چه تمام‌تر ارزیابی می‌کنند.
  • تصویربرداری ام آر آی: در تصویربرداری ام آر آی، با استفاده از امواج مغناطیسی، تصاویر دقیق و کاملی از قلب و عروق بیمار به دست می‌آورند.
  • آنژیوگرافی: آنژیوگرافی یک روش غیر تهاجمی است که طی آن با استفاده از اشعه قدرتمند ایکس، رگ‌هایی که تغذیه کننده قلب هستند را با دقت بررسی می‌‌کنند.

 

سخن پایانی

اگر با تیر کشیدن زیر قلب مواجه شدید، بدانید که بهترین و مطمئن‌ترین قدم این است که به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. شما هرگز نمی‌توانید به تنهایی به این تشخیص برسید که تیر کشیدن قلب شما خطرناک است یا خیر؟ اگر خدایی ناکرده به یک بیماری قلبی مبتلا شده باشید و یا در معرض یک حمله قلبی قرار داشته باشید، تنها کسی که می‌تواند به شما کمک کند، یک متخصص حاذق و برجسته قلب است.

فراموش نکنید که در هنگام حملات قلبی، حتی یک ثانیه هم ارزشمند است و می‌تواند جان و زندگی فرد را نجات دهد. پس در هنگام روبرو شدن با چنین تجربه ناخوشایندی، با یک متخصص قلب صحبت کنید بر اساس دستورات او پیش بروید تا دوباره سلامتی خود را به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید