کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

آیا حمله قلبی کشنده است

آیا حمله قلبی کشنده است؛ شایع‌ترین سوال مبتلایان به سکته قلبی

یکی از کشنده ترین بیماری که در دنیا شناخته شده است حمله قلبی است. این بیماری در هر فردی به صورت های مختلف میتواند بروز کند و علائم متفاوتی از خود نشان دهد که با توجه به افزایش سن، جنسیت و خصوصیات فردی با یکدیگر متفاوت است.

به طور کلی علامت‌های شایعی وجود دارد که اگر شخصی یک یا دو مورد از این علامت‌ها را تجربه کند می‌توان گفت با ریسک حمله قلبی روبه رو است و باید ریسک حمله قلبی را جدی گرفت چرا که حمله قلبی میتواند کشنده باشد. قصد ما در این مقاله و پاسخ به سوال آیا حمله قلبی کشنده است یا خیر و آشنا شدن با حمله قلبی می باشد.

حمله قلبی در بارداری

آیا حمله قلبی کشنده است و حمله قلبی چگونه اتفاق می‌افتد؟

در ابتدا به تعریف کرونای میپردازیم، کرونای چیست؟ کرونای یک رگ خون رسان و یا عضله قلب است. اگر یک لخته خون باعث شود که جریان خون در کرونای مسدود شود، بخشی از عضله قلب دچار مشکل و یا آسیب خواهد شد که همین امر منجر به حمله قلبی می‌شود. اگرچه امروزه به دلیل افزایش دانش و آگاهی و همچنین پیشرفت های چشمگیری  که در زمینه درمان‌های بیمارهای قلبی به وجود امده است، افرادی که به حمله قلبی مبتلا می‌شوند ممکن است جان سالم  به در نبرند.

در صورت پیشگیری نشدن و حفظ نکردن سلامت قلب، حمله قلبی می‌تواند کشنده باشد. برای اینکه بتوانیم از حمله قلبی پیشگیری کنیم باید عواملی را در نظر داشته باشیم برخی از این عوامل عبارتنداز : داشتن یک سبک زندگی سالم، مصرف غذاهای مفید و مقوی، صرف کردن بخشی از زمان خود در طول روز به فعالیت‌هایی مانند ورزش و تا حد امکان دور شدن از موقعیت هایی که منجر به استرس و اضطراب شما می‌شود.

علائم و نشانه های بروز حمله قلبی و آیا حمله قلبی کشنده است؟

حمله قلبی میتواند علائم مختلف و متفاوتی داشته باشد به طوری اگر علائم این بیماری را در هر فردی بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که این بیماری برای هر فرد علائم یکسانی ندارد. در پاسخ به سوال آیا حمله قلبی کشنده است باید بگوییم بله؛ حمله قلبی کشنده است و بسیاری از نشانه های حمله قلبی شبیه آنچه که در تلویزیون می‌بینید نیست.

معمولا نشانه های حمله قلبی در افراد دیابتی و مسن کمتر نمایان میشود. نشانه ها و علائم حمله قلبی عبارت است از: درد همراه با فشار سنگین در وسط سینه که ممکن است بیش از چند دقیقه طول بکشد، دردی که از زیر قفسه سینه به بازوها و کتف ، پشت و حتی دندان و فک را درگیر کند، تنگی نفس ، سرگیجه ، غش کردن، افزایش تعداد دفعات درد قفسه سینه و تهوع و استراغ است.

معمولا حمله قلبی در هر مکان و حالتی ( سرکار، در حالت استراحت و یا هنگام راه رفتن) بطور ناگهانی رخ می‌دهد. یکی از زودرس ترین علامت ها در حمله قلبی دردی است که در قفسه سینه یه صورت مکرر با حرکت شروع میشود و با استراحت از بین می‌رود. آنژین یا همان درد قفسه سینه در اثر کاهش موقتی جریان خون به وجود می آید. در ادامه هر یک از علائم را به اختصار شرح دادیم.

مشکلات گوارشی:

وجود اختلال در گوارش، حالت تهوع، سوزش سر معده از علائمی است که معمولا جدی گرفته نمی شود و افراد آن را با دیگر عارضه ها اشتباه می گیرند در نهایت به موقع به پزشک مراجعه نکرده و پروسه درمان را دیر شروع می‌کنند. اگر مشکلات گوارشی به همراه درد های عمومی، خستگی و بی رمقی، اضطراب و تنگی نفس دارید می تواند نشانه وقوع یک سکته قلبی در یک ماه آینده باشند؛ بنابراین حتما به پزشک مراجعه کنید.

 خستگی:

یکی از علامت‌های که در ابتدای بیماری قلبی شخص میتواند داشته باشد خستگی و بی حالی های مکررر است. افرادی که به خستگی مبتلا هستند برای ارزیابی آپنه خواب باید به پزشک قلب مراجعه کنند. اگر در انجام کارهایی که معمولاً برای شما خسته کننده نبوده است دچار مشکل هستید و غالباً بدون دلیل احساس خستگی می کنید با پزشک قلب خود مشورت کنید.

سرگیجه و سبکی سر:

داشتن سرگیجه و احساس سبکی سر همیشه عاملی بر بیماری قلبی نخواهد بود، اما سرگیجه شما همراه با گرفتگی قفسه سینه باشد و بطور مداوم اتفاق می‌افتد میتواند نگران کننده باشد و برای پیشگیری از خطر ابتلا به حمله قلبی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید چرا که حمله قلبی کشنده خواهد بود.

ناراحتی و درد در قفسه سینه:

درد قفسه سینه را میتوان یک علامت اخطار دهنده دانست چرا که میتواند نشاندهنده مسدود شدن جریان خون به قلب باشد و احتمال حمله قلبی و یا سکته قلبی در خواب را افزایش دهد. ناراحتی در قفسه سینه به دلیل انسداد خونرسانی به قلب (بیماری عروق کرونر) به عنوان آنژین شناخته می شود.

این ناراحتی معمولا به شکل فشار دادن، احساس گرفتگی، احساس فشار به سینه یا سنگینی، جلوی گردن، قسمت بالای پشت یا بازوها بروز میکند. اگر این علامت‌ها در شما آشکار شد لازم است به پزشک مراجعه کنید تا از خطرات احتمالی پیشگیری شود .

درد در مناطق غیر منتظره:

درد قفسه سینه مختص بیماری های قلبی نیست بلکه عارضه های مربوط به قلب میتواند در سایر قسمت های بدن ایجاد شود. درد هایی که مربوط به بیماریهای قلبی است شامل  دردهایی که در بازو سمت چپ، درد معده، فک و پشت و درد های پا بخصوص ران پا است. بسیاری از افراد معمولا بروز این علامت ها را مرتبط با عارضه قلبی نمی‌دانند. سعی کنید بعد از مشاهده هر یک از این علائم به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

ضربان قلب یا تپش قلب نامنظم:

ضربان قلب عاملی است که از طریق آن میتوان بیماری های های قلبی را تشخیص داد و ضربان قلب یا تپش قلب نامنظم یکی از نشانه های بیماری قلبی است.  اگر ضربان قلب نامنظم باعلائمی مانند غش،  سرگیجه همراه است، باید توسط  پزشک  قلب بررسی شود. اگر شما فردی هستید که به تیروئید، نارسایی قلبی و یا فشار خون بالا و دیابت دچار هستید و یا اینکه بیشتر از 65 سال سن دارید بهتر است به طور مکرر  انجام چکاپ قلب را در نظر داشته باشید؛ زیرا احتمال حمله قلبی زیاد خواهد بود و حمله قلبی کشنده می‌باشد.

 عرق سرد:

گاهی عرق سرد بعد از انجام فعالیت و یا گرمی هوا امری طبیعی است، اما اگر شما بدون انجام فعالیتی از جمله ورزش عرق سرد میکنید و این عرق سرد همراه با احساس ناراحتی ودرد در ناحیه فوقانی شکم و قفسه سینه شما و یا ناحیه کمر همراه باشد نشان دهند حمله قلبی خواهد بود.

سرفه مزمن:

قلب افرادی که دچار نارسایی قلبی هستند نمی‌تواند با اکسیژن مورد نیاز بدن همراه شود یعنی گاهی اوقات فشارخون در قلب افزایش پیدا می‌کند و جمع میشود و همین امر منجر به بازگشت فشار به ریه می‌شود و در صورت بروز این مشکل، مخصوصا در حالت خوابیده و یا انجام فعالیت‌هایی از جمله ورزش فرد دچار سرفه مزمن می‌شود. بنابراین این مورد میتواند یکی از نشانه های حمله قلبی باشد.

تورم، حالت تهوع و استفراغ:

یکی از نشانه های نارسایی قلبی میتواند تورم  و یا احتباس مایعات باشد، اما این بیماری به دلایل دیگری نیز بستگی دارد. در نارسایی قلبی، قلب نمیتواند بدن را برای تامین اکسیژن مورد نیاز همراهی کند یعنی باعث می‌شود خونرسانی ضعیف شود و قلب از رگ های پشتیبان برای عمل خونرسانی استفاده می‌کند که در این صورت مایعات در بافت پا و شکم تجمع پیدا می‌کند. بنابراین سعی کنید در صورت مشاهده این عامل به پزشک مراجعه کنید.

 

علت وقوع حمله قلبی چیست و آیا حمله قلبی کشنده است؟

قلب عضله ای است که به جریان خون نیاز دارد و اگر این جریان خون وجود نداشته باشه باعث مرگ سلول‌های قلبی و همچنین باعث بروز مشکل و تخریب عضله قلب میشود. در این صورت اگر بخش زیادی از عضله قلب دچار این مشکل شود حمله قلبی کشنده خواهد بود.

در طول روز قلب حدود 2222 گالون خون به سیستم گردش خون پمپ میکند؛ این سیستم شامل سرخرگ و سیاهرگ است. خونی که اکسیژن کمی دارد توسط سیاهرگ ها به قلب برمیگردد و وظیفه سرخرگ‌ها رساندن خون سرشار از اکسیژن به همه بافت‌ها بخصوص قلب میباشد. هنگامی که یک یا چند سرخرگ  مسدود شوند حمله قلبی روی می دهد.

علائم سکته قلبی درخواب چیست؟

بین خواب و سکته قلبی ارتباط دوطرفه ای وجود دارد. افرادی که از نارسایی قلبی رنج میبرند معمولا با مشکلاتی که مرتبط با خواب است دست و پنجه نرم میکنند. بیخوابی یکی از مشکلات مربوط به خواب است که قادر خواهد بود علائم نارسایی و سکته قلبی را تشدید کند. خواب خوب مهم است و باعث میشود که قلب شما را سالم نگهدارد، استراحت به قلب و همچنین داشتن انرژی کافی سلامت کلی شما را تامین میکند.

برای اینکه بتوانید از مشکلات قلبی خود بکاهید سعی کنید مشکلات مربوط به خواب خود را برطرف کنید. در این مقاله سعی میشود که علائم مربوط به سکته قلبی در خواب  بیان گردد. از مهم‌ترین علائم  سکته قلبی در خواب درد قفسه سینه و مشکل در تنفس  است.

حملات قلبی کشنده است و معمولا تا حدی دردی در وسط یا سمت چپ سینه را شامل میشود. این نکته را توجه داشته باشید برای جلوگیری از سکته قلبی در صورت مشاهده هر کدام از این علائم به پزشک مراجعه کنید. ممکن است برای افرادی که سابقه بیمار قلبی در خانواده دارند سکته قلبی بی علامت باشد از این رو در صورت داشتن سابقه خانوادگی حتما تحت نظر متخصص قلب باشید.

علائم سکته قلبی در خواب:

بی خوابی:

بی خوابی به داشتن مشکل در خوابیدن، خواب ماندن یا هردو اشاره دارد. تقریبا از هر دو بزرگ سال یک نفر بی خوابی کوتاه مدت را تجربه میکند و از هر ده نفر ممکن است یک نفر بیخوابی طولانی مدت داشته باشد. بی‌خوابی با فشار خون بالا و بیماری های قلبی مرتبط است، نداشتن خواب کافی میتواند باعث ایجاد عادت های ناسالم شود و برای سلامت قلب شما زنگ خطر خواهد بود. از جمله این عادات سطوح بالای استرس، انگیزه کمتر برای فعالیت های بدنی  و انتخاب غذاهای ناسالم است.

وقفه تنفسی در خواب و یا آپنه خواب :

معمولا با افرادی که هنگام خواب خروپف میکنند روبه رو شده اید و این خروپف نشان‌دهنده این نیست که فرد خواب عمیقی را تجربه میکند. زمانی که فرد خروپف میکند معمولا نشان دهنده این است که راه هوایی فرد دچار اختلال شده است.

شایع ترین اختلالی که همراه با خروپف است وقفه های تنفسی زمان خواب و یا آپنه خواب است که خیلی اوقات با افت اکسیژن شبانه همراه میشود. به این صورت که زمانی که ما میخوابیم عضلات هوایی ما شل میشود، مهمترین عضلاتی که در راه هوایی وجود دارند عضلات زبان و عضلات مربوط به کام و حلق است.

در زمانی که فرد خواب عمیقی را تجربه میکند این عضلات شل میشود و راه هوایی را تنگ میکنند و تلاش فرد برای نفس کشیدن منجر به صدای خروپف میشود. افت اکسیژن و وقفه های تنفسی هنگام خواب میتواند بسیار خطرناک باشد، اگر به صورت مداوم در معرض آپنه خواب قرار بگیرید بافت ها شروع به آسیب دیدن میکنند و احتمال بروز تنگی عروق، نارسایی قلبی ، سکته مغزی و حتی سکته قلبی  درخواب زیاد میشود و مرگ افراد را تسریع میکند.

علائم سکته قلبی خاموش چیست؟

معمولا سکته قلبی خاموش و یا ایسکمی خاموش  به دلیل بدون علامت بودن روزها ، ماه ها و حتی سال ها بعد تشخیص داده میشود. سکته قلبی خاموش علائم و نشانه های خفیفی مثل تنگی نفس و درد قفسه سینه و حتی عرق سرد دارد.

ایسکمی خاموش عارضه ای پر ریسک است و به اندازه سایر حملات قلبی میتواند کشنده باشد و باید به این نکته هم توجه داشت که همه حملات قلبی منجر به ایجاد علائم کلاسیک نخواهند شد.

علائم و نشانه هایی که معمولا اخطار حمله قلبی را میدهد احساس درد در شانه ها ، بازو گردن وقفسه سینه و.. است را میتوان به عنوان علائم و نشانه‌های کلاسیک مطرح کرد، اما حملات قلبی معمولا به این شکل ظاهر نمیشوند، در واقع برخی از حملات قلبی با این علائم آشکار میشوند.

در بسیاری از این موارد پیش آمده که فرد این علامتها را مشاهده میکند اما به دلیل اینکه در فاصله کوتاهی این علائم برطرف میشود به سراغ علت بروز آن نمیرود. به همین علت است که سکته قلبی خاموش میتواند بسیار خطرناک باشد؛ زیرا میتواند عوارض جبران ناپذیری برای قلب ایجاد کند.

افرادی سکته قلبی خاموش را تجربه کرده اند معمولا یک یا چند مورد از این علامت ها را نادیده گرفته و یا اینکه علت بروز این علامت ها را به عرضه ای دیگر نسبت داده اند.

برای مثال هنگامی که دچار استفراغ و یا خستگی زیاد هستند احتمال میدهند که مبتلا به یک عفونت ویروسی شده اند و یا هنگامی که از پله ها بالا میروند و دچار تنگی نفس میشوند تصور میکنند که به دلیل اضافه ورزن است و باید ورزش کنند و حتی افرادی که مسن هستند و یا از ناراحتی دیابت رنج میبرند علامت‌های سکته قلبی را نادیده میگیرند. بنابراین باید نشانه های سکته قلبی را جدی بگیرید چرا که ایسکمی و حملات قلبی میتواند کشنده باشد.

 

با تفاوت حمله قلبی و سکته قلبی آشنا شوید.

در بیشتر اوقات اصطلاح حمله قلبی و سکته قلبی به جای یکدیگر به کار برده میشوند. در صورتی که باید فرق بین حمله قلبی و سکته قلبی را مورد توجه قرار داد. آگاهی از تفاوت های حمله قلبی و سکته قلبی بسیار حائز اهمیت است چرا که به تشخیص فرد در هنگام بروز عارضه میتواند کمک کند.گاهی اوقات سکته قلبی بدون هیچ علامتی و ناگهانی اتفاق می افتد.

سکته قلبی به دلیل اختلالی که در عملکرد قلب ایجاد میشود به وجود می اید و باعث تپش قلب یا ضربان قلب نامنظم میشود که در این صورت قلب نمیتواند خون را پمپاژ کند و در نهایت هوشیاری فرد از دست میرود. اگر درمان صورت نگرید در کمتر از چند دقیقه مرگ رخ خواهد داد. برای تشخیص تفاوت این دو عارضه باید این نکته را مد نظر قرار دهید که سکته قلبی عارضه ای است که منجر به اختلال در عملکرد الکتریکی قلب میشود اما حمله قلبی با جریان خون قلب در ارتباط است.

در حمله قلبی جریان خون به قلب مسدود شده و اگر اقدام برای درمان دیرتر شروع شود، آسیبی که به قلب وارد شده بیشتر میشود و باعث تخریب عضله قلب میشود به طوری که بخشی  از بافت قلب از بین میرود و حمله قلبی میتوانده به اندازه سکته قلبی کشنده باشد. اما در سکته قلبی به دلیل اختلال در عملکرد الکتریکی قلب ضربان قلب متوقف خواهد شد به طوری که خون در بدن جریان پیدا نمیکند.

سخن پایانی

آگاهی در رابطه با حملات قلبی بسیار مهم است . همانطور که بیان شد حملات قلبی علائم و نشانه های مختلفی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، درد در بازو وفک و…میتواند داشته باشد، اما این علائم در هر فردی یکسان نیست. حملات قلبی میتواند کشنده باشد؛ بنابراین با شناخت به موقع هر یک از علائم ذکر شده در این مقاله میتوانید از خطر سکته یا حمله قلبی جلوگیری کنید.

علیرغم این اطلاعات داده شده بعلت خطرات ناشی از خود درمانی یا بی خیالی و احتمال پیشرفت بیماری خطرناک زمینه‌ای و ایجاد عوارض ناگوار پایدار، پزشکان حاذق و مجرب در مجموعه ما می‌توانند شما را در تشخیص و درمان دقیق بیماری‌ شما و جلوگیری از وقوع عواقب ناگوار مشکلتان یاری دهند. بنابراین به مراکز درمانی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید