کلینیک قلب دکتر هومان

بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق
Search
بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود یکی متداول‌ترین سوالات مبتلایان به این عارضه

ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود؟ در جواب این سوال باید گفت؛ کم خونی یکی از علل بسیار مهم و جدی برای ابتلا شما به مشکلات قلبی محسوب می‌شود.

ممکن است شما تیر کشیدن قلب را هم در کنار عوارض جدی‌تر تجربه کنید. اگر بی‌حالی و ضعف شما افزایش یافته است، همین الان برای مشاوره تخصصی با پزشکان قلب اقدام کنید تا دچار عوارض جدی مانند نارسایی‌های شدید قلبی که در مواردی حتی نیاز پیوند قلب دارد، نشوید.

ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود یکی متداول‌ترین سوالات مبتلایان به این عارضه

آیا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود؟

کم خونی (آنمی) چه اثراتی بر قلب دارد؟ خون ما حامل اکسیژن برای همه سلول‌های بدن است، پس فردی که دچار آنمی شده است؛ غذارسانی و اکسیژن رسانی به تمام سلول‌های بدن آن مختل و کاهش یافته است.

بدن برای جبران این کاهش اکسیژن رسانی، چند اقدام واکنشی یا جبرانی انجام می‌دهد. یکی از آنها افزایش فعالیت قلب است؛ یعنی قلب مجبور است بیشتر بتپد تا به این وسیله خون بیشتری را وارد رگ‌های بدن شما کند تا شاید کمبود اکسیژن رسانی جبران شود.

ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود؟ باید گفت بله؛ در افراد دچار آنمی، فعالیت عضله قلب برای پمپاژ خون بیشتر می‌شود و این افراد معمولاً تپش قلب دارند. خود سلول‌های عضله قلب هم نیاز به اکسیژن رسانی دارند.

افزایش فعالیت سلول‌های عضله قلب، نیاز آنها به اکسیژن هم بیشتر می‌شود. حال فردی که کم خون است، نمی‌تواند اکسیژن اضافه را برای عضله قلب تامین کند.

در اینجاست که مشکل اصلی آغاز می‌شود و به دنبال ایسکمی کشیدن که همان رسیدن بسیار اندک اکسیژن به سلول‌های قلب است؛ درد سوزشی قلب، تیر کشیدن قلب، ناراحتی و احساس تنگی و سنگینی در قفسه سینه احساس می‌شود.

همچنین افزایش فعالیت قلب می‌تواند باعث افزایش احتمال نارسا شدن قلب شود. فردی که قلب نارسا دارد، نمی‌تواند خون کافی از قلب فرد به راحتی خارج شود.

به این ترتیب کاهش اکسیژن رسانی ناشی از کم خونی با ایجاد نارسایی قلبی تشدید می‌شود. اگر شما مبتلا به آنمی هستید، بدانید که بیشتر از سایر افراد، احتمال دارد دچار مشکلات مهم قلبی شوید.

تپش قلب ناشی از آنمی یا کم خونی، می‌تواند زمینه را برای ابتلا شما به مشکلات عضله قلب و نارسایی‌های خطرناک قلب که با کاهش خروجی قلب همراهی خواهد داشت، افزایش دهد.

اگر آنمی دارید، به خصوص اگر همراه آنمی یا آنمی، تپش قلب و تیر کشیدن قلب را تجربه می‌کنید؛ هم اکنون با پزشک متخصص تماس گرفته و مشورت کنید تا درمان و دارو مناسب با بیماری شما تجویز شود.

کم خونی چه تاثیری بر قلب دارد؟

ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود؟ آنمی چه اثراتی بر قلب دارد؟ آمار معتبر می‌گوید که ۴۳ درصد همه افرادی که دچار حملات قلبی منجر به بستری شدن در سی‌سی‌یو بیمارستان‌ها می‌شوند؛ آنمی مزمن دارند.

این افراد بعد از سکته قلبی، احتمال بیشتری دارد که دچار نارسایی‌های شدید و جدی قلبی شوند. در افراد کم خون، مسلماً میزان اکسیژنی که به سلول‌های بدن می‌رسد کم است. از سوی دیگر دی اکسید کربن هم برای رسیدن به ریه و دفع شدن از بدن زمان بیشتری نیاز دارد.

برای افزایش اکسیژن رسانی و خونرسانی، قلب مجبور می‌شود که به طور جبرانی، ضربان را بالا ببرد. با افزایش تپش قلب، عضله قلب هم که بیشتر کار می‌کند، مستهلک می‌شود و هم نیازش به اکسیژن بیشتر می‌شود.

به دلیل این که فرد کم خون نمی‌تواند اکسیژن اضافی مورد نیاز عضله قلب را تامین کند، عضله دچار مشکلی می‌شود که ایسکمی نام دارد و معادل کمبود اکسیژن در سلول عضله می‌باشد.

این ایسکمی است که باعث درد یا تیر کشیدن قلب در افراد کم خون می‌شود. همین عامل است که در افراد با کم خونی یا آنمی مزمن و درمان نشده، حمله یا سکته قلبی بیشتر رخ می‌دهد؛ زیرا سکته قلبی چیزی نیست جز قطع اکسیژن رسانی و خونرسانی به عضله قلب. عضله پر فعالیت قلب در فرد مبتلا به آنمی مزمن، زودتر مستهلک و از کار افتاده می‌شود.

عضله­ای که ناتوان شده است، باعث می‌شود که قلب نارسا شود. لذا اگر شما دچار آنمی هستید، از هر نوعی که باشد یا علائم آنمی را دارید، همین الان مشاوره با پزشکان متخصص و با تجربه ما را جدی بگیرید.

عدم درمان به موقع کم خونی، شما را در معرض آسیب‌های جدی مانند، افزایش حملات قلبی و سکته‌های قلبی کشنده و نارسایی‌های قلبی قرار می‌دهد که نیازمند پیوند قلب است.

چگونه از کم خونی و تیر کشیدن قلب جلوگیری کنیم؟

ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود؟ چگونه از تیر کشیدن قلب و آنمی جلوگیری کنیم؟ مهم­ترین و اصلی‌ترین اقدام برای پیشگیری موثر از تیر کشیدن قلب بر اثر آنمی چیست؟ آنمی چه اثراتی بر قلب دارد؟

اولین قدم اصلی برای جلوگیری موثر از ابتلا به عوارض قلبی از جمله تیر کشیدن ناشی از آنمی، تشخیص زود هنگام و به موقع آنمی توسط پزشک است.

به همین دلیل است که توصیه می‌شود اگر علائمی مانند رنگ پریدگی، پریودهای سنگین و طولانی، دفع خون از مدفوع و استفراغ‌های خونی طول کشیده دارید، هرچه سریع تر برای بررسی، به پزشک متخصص مراجعه کنید.کاهش تمرکز، خستگی زودرس و کاهش قوای بدنی، از جمله علائم کلی کم خونی‌های آنمی محسوب می‌شود.

پس هر کدام از شما اگر این علائم را دارد، بهتر است همین الان برای اقدام به تشخیص نوع کم خونی با پزشکان ما تماس بگیرید. زنانی که پریودهای طول کشیده دارند، سعی کنند از مواد حاوی آهن که منابع پروتئینی حیوانی آنها را تشکیل می‌دهد، به خصوص گوشت قرمز بیشتر استفاده کنند. یادتان باشد که به هیچ عنوان حبوبات و سبزیجات مانند اسفناج قادر نیستند از کم خونی‌های فقر آهن، پیشگیری کرده یا آنها را درمان کنند.

دومین قدم اصلی برای جلوگیری از تیر کشیدن قلب و کم خونی؛ افرادی که رژیم‌های گیاه خواری دارند، باید بدانند که در صورت تداوم این رژیم و عدم استفاده از منابع حیوانی، قطعاً به کمبود ویتامین ب ۱۲ مبتلا می‌شوند.

کمبود ویتامین ب ۱۲ نوع آنمی ایجاد می‌کند، به نام کم خونی مگالوبلاستیک. این آنمی از لحاظ معیارهای آزمایشگاهی با آنمی فقر آهن کاملاً متفاوت است و علائم متنوع‌تری نسبت به آنمی فقر آهن می‌تواند داشته باشد. یکی انواع علائم آن می‌تواند مشکلات حافظه باشد.

سومین قدم اصلی برای جلوگیری از تیر کشیدن قلب و آنمی؛ افراد سالمند به دلیل سوء جذب ویتامین ب ۱۲ هم در معرض این آنمی قرار دارند.

چهارمین قدم اصلی برای جلوگیری از تیر کشیدن قلب و آنمی؛ افرادی که مبتلا به تالاسمی هستند، باید در صورت وجود سابقه تالاسمی در افراد خانواده، شما هم برای تشخیص‌های احتمالی جانبی با پزشک متخصص تماس بگیرید. یادتان باشد افرادی که آنمی آنها ناشی از بیماری‌های مانند تالاسمی است، نباید مکمل‌های آهن بیش از حد مصرف کنند. به عبارتی مصرف مکمل آهن در افراد مبتلا به تالاسمی حتی می‌تواند خطر آفرین باشد.

پس به طور کلی، راه‌های پیشگیری از آنمی و تیر کشیدن مرتبط با آن عبارتند از:

1-مراجعه به پزشک جهت بررسی احتمال وجود آنمی در صورت تجربه کردن هر یک از علائم توضیح داده شده.

2- داشتن دستور غذایی سالم و مغذی که انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها از جمله اسید فولیک، آهن و ویتامین ب ۱۲ را پوشش داده باشد.

3- پرهیز از رژیم خام گیاهخواری و مصرف مکمل‌های غذایی در صورت کمبود تغذیه‌ای یا مشکلات سوء جذب، فقط زیر نظر پزشک متخصص.

پس از همین الان برای بررسی و انجام آزمایش با پزشک متخصص جهت سنجش و تفکیک نوع آنمی مشورت کنید.

شیوه‌های درمان و داروها

زمانی که پزشک با بررسی‌های تخصصی، شمارش کامل سلول‌های خونی، الکتروفورز هموگلوبین و ….، توانست نوع آنمی شما را تشخیص دهد؛ نوبت به تجویز نوع درمان‌ها و داروها می­رسد؛ برای رفع آنمی، برای رفع علائمی مانند تیر کشیدن قلب. اگر نوع آنمی تشخیص داده شده، آنمی فقر آهن بوده باشد، درمان­ها و داروها به شرح زیر هستند.

1-مهم­ترین نکته در درمان فقر آهن، استفاده منظم از مکمل‌های حاوی آهن قابل جذب می‌باشد. معمولا توصیه می‌شود، در کنار مصرف این مکمل‌ها، شما از ویتامین سی برای افزایش جذب آهن استفاده کنید؛ مکمل‌های حاوی آهن باید با فاصله نسبت به مکمل‌های حاوی کلسیم مصرف شوند.

2- آنمی مگالوبلاستیک؛ در افراد مبتلا به آنمی مگالوبلاستیک، توصیه می‌شود که مکمل‌ها حاوی انواع ویتامین‌های بی، به خصوص اسید فولیک و بی ۱۲ مصرف شود. بهترین راه برای اطمینان جذب ویتامین ب ۱۲، تزریق عضلانی آن است. در افراد سالم و بدون مشکلات

زمینه­ای پیچیده، سالانه یک دوز عضلانی تزریق ویال ویتامین ب ۱۲ استاندارد، می‌تواند تا ۱۲ ماه نیاز آن فرد به ویتامین ب ۱۲ را تامین کند.

از مصرف بیش از حد ویتامین‌های گروه b که امروزه در قالب آمپول‌هایی مانند نوروبیون عرضه می‌شود، پرهیز کنید؛ زیرا افزایش دریافت این ویتامین‌ها هم می‌تواند با عوارض قلبی همراه شود.

3- تالاسمی؛ در صورتی که علت کم‌خونی‌ شما، اختلالات تالاسمی باشد، پزشک توصیه‌های ویژه را به شما ارائه می‌دهد. یکی از مهم‌ترین توصیه‌ها برای افراد دارای تالاسمی، پرهیز از مصرف مکمل‌های حاوی آهن است؛ زیرا افراد تالاسمیک در معرض انبار شدن بیش از حد عنصر آهن قرار دارند. مسمومیت با آهن می‌تواند عوارض جدی از جمله ایست‌های ناگهانی قلبی را افزایش دهد. در موارد شدیدتر آنمی، درمان‌ها به شرح زیر خواهند بود.

-تجویز فاکتورها و داروهایی که ساخت هموگلوبین را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال انواعی از داروها وجود دارد که به روی کلیه و فاکتورهای خون ساز کلیه تاثیر افزاینده دارند.

– در افراد با آنمی‌های مقاوم که منجر به مشکلات جدی قلبی می‌شود، پزشک ممکن است به سراغ درمان‌های زیر نیز برود. اول، انتقال ترانسفر خون، دوم پیوند مغز استخوان. پیوند مغز استخوان در انواعی از آنمی‌ها کاربرد دارد.

مراقبت‌های بعد از درمان

در صورتی که مبتلا به آنمی و عوارض ناشی از آن، از قبیل تیر کشیدن یا درد و مشکلات قلبی مبتلا بوده­اید و اخیراً درمان و دارو توسط پزشک برای شما ارائه شده است؛ به نکات مراقبتی بعد از درمان توجه کنید.

رعایت این نکات باعث می‌شود که روند بهبودی شما کامل‌تر و سریع‌تر طی شود و از تکرار مشکلات آزاردهنده و از ابتلا به مشکلات جدی قلبی مانند سکته، حملات کشنده قلبی و نارسایی قلبی پیشگیری شود.

حملات و سکته‌های قلبی در افراد مبتلا به کم خونی شدید و مزمن، 43 درصد بیشتر از افراد بدون کم خونی می‌باشد. فراموش نکنید افزایش ضربان قلب و انقباضات افزایش یافته عضله قلب، باعث استهلاک زودرس عضله و بروز نارسایی‌های جدی قلبی می­شود. مراقبت‌های بعد از درمان عبارتند از:

1-کلیه داروهایی که توسط پزشک تجویز شده است را عیناً تهیه کنید و نسبت به مصرف منظم آن وسواس داشته باشید.

2- هیچ مکمل اعم از گیاهی و سنتی را بدون مشورت پزشک خود تهیه و مصرف نکنید.

3- سعی کنید از پزشک خود، رژیم غذایی غنی از ترکیبات خون ساز متناسب با خودتان را جویا شوید. مسلماً رژیم غذایی برای افرادی که مبتلا به انواع متفاوت از کم خونی‌ها هستند، تفاوت‌های اساسی خواهد داشت.

4- پیوسته با پزشک خود در تماس باشید.

5- علائم هشدار و خطر را بیاموزید و در صورت مواجهه با آنها به اورژانس تماس بگیرید.

6- در افرادی که مبتلا به کم‌خونی‌های فقر آهن هستند؛ مصرف کافئین به خصوص نزدیک به وعده‌های غذایی باید ترک شود.

یادتان باشد در کل رعایت رژیم غذایی متناسب، دوری از استرس و داشتن رابطه تنگاتنگ با گروه پزشکی، کمک می‌کند که به خوبی از پس معالجه کامل خود برآیید.

سخن پایانی

کم خونی چه اثراتی بر قلب دارد؟ ایا کم خونی باعث تیر کشیدن قلب میشود؟ باید بگوییم بله، این اتفاق امکان پذیر است. کاهش اکسیژن رسانی مهمترین عاملی است که در افراد کم خون باعث آسیب دیدن قلب و بروز عوارض قلبی جدی مانند تیر کشیدن قلب، سوزش و درد قفسه سینه می­شود.

قلب نارسا شده نمی‌تواند به حد کافی خون پمپاژ کند. خروجی قلب نارسا بسیار کاهش می‌یابد و مشکلات جدی مانند آسیب به مغز رخ می‌دهد و توصیه می‌شود اگر علائم کم خونی دارید، بدون اتلاف وقت برای بررسی و تشخیص و درمان به موقع کم خونی به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید