بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

“درد سينه زنان نشانه چيست؟” راهکارهای درمانی آن چیست؟

درد سينه زنان نشانه چيست؟” درد سینه‌زنان، از آن دسته مشکلاتی است که شمار بسیاری از زنان در جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این درد گاهی اوقات به علل ساده‌ای مانند پوشیدن لباس‌های تنگ، تغییرات هورمونی، چرخه قاعدگی، بارداری و… رخ می‌دهد. گاهی نیز بیماری‌های جدی و خطرناکی مانند سرطان سینه، پشت‌ درد سینه هستند. به لطف پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی رخ داد، امروزه می‌توان با استفاده از آزمایش‌های دقیق و تخصصی، ریشه این درد را کشف کرد و برای درمان آن اقدام نمود.

درک دلیل درد و سوزش سينه در زنان برای تشخیص و درمان مناسب ضروری است. به سبب آن که این درد در میان بسیاری از زنان شایع است، اما نیز تصمیم گرفته‌ایم در این مقاله، راجع به آن با شما عزیزان صحبت کنیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

درد سينه زنان نشانه چيست

درد سينه زنان نشانه چيست و آشنایی با 8 علت آن

اگر بخواهیم به یکی از متداول‌ترین دردهایی که خانم‌ها در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند اشاره کنیم، بدون شک از درد سینه نام خواهیم برد. اگر شما نیز در حال حاضر چنین دردی را تجربه می‌کنید، ترس و نگرانی به خود راه ندهید. چرا که تحقیقات نشان می‌دهند حدود هفتاد تا هشتاد درصد از خانم‌ها، برای یکبار هم که شده در طول زندگی خود، این درد را تجربه می‌کنند. اجازه دهید در همین ابتدای مطلب، به شما بگوییم درد سينه زنان نشانه چيست و به برخی از مهم‌ترین علل ایجاد این درد اشاره کنیم:

تغییرات هورمونی: اگر بخواهیم یکی از شایع‌ترین علل درد سینه‌زنان را نام ببریم، بدون شک به تغییرات هورمونی اشاره خواهیم کرد. خانم‌ها در دوره‌های مختلف زندگی خود تغییرات هورمونی را تجربه می‌کنند. از جمله این دوره‌ها می‌توان به چرخه قاعدگی، بارداری، شیردهی و یائسگی اشاره نمود. در این‌گونه مواقع مشاهده خواهید کرد که سینه‌های شما دچار درد و تورم شده‌اند. ممکن است احساس کنید که سینه‌های شما بسیار سنگین هستند و در هنگام هر لمس کوچکی، واکنش نشان می‌دهند.

پوشیدن سوتین‌های نامناسب: گاهی مدام از خود سؤال می‌کنید که درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است و بسیار نگران هستید. درصورتی‌که این درد به علت ساده‌ای مانند استفاده از سوتین‌های نامناسب رخ‌داده است. زمانی که شما از سوتین‌های بسیار سفت که دارای فنر فلزی غیراستاندارد هستند استفاده می‌کنید، باید به‌زودی منتظر درد سینه‌های خود باشید. به همین سبب است که همواره متخصصان تأکید می‌کنند که برای سلامتی سینه‌های خودتان هم که شده، سوتین‌های استاندارد و مناسب بپوشید.

فیبروکیستیک سینه: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غیرسرطانی که برخی از خانم‌ها به آن مبتلا می‌شوند، فیبروکیستیک سینه است. هر چند این بیماری به‌هیچ‌وجه خطرناک نیست، اما با دردی که در سینه‌ها ایجاد می‌کند، شرایط آزاردهنده‌ای را برای خانم‌ها به وجود می‌آورد. فیبروکیستیک علاوه بر درد، سبب تورم و تغییرات متعددی در سینه‌ها نیز می‌گردد. پزشکان برای درمان این بیماری، برخی از داروهای مخصوص را برای بیمار خویش تجویز می‌کنند.

ماستیت: اگر از یک متخصص سؤال کنید که درد سینه‌زنان چیست؟ یکی از بیماری‌هایی که به آن اشاره می‌کند، ماستیت است. ماستیت به‌نوعی یک التهاب و تورم است که در اثر یک عفونت به وقوع می‌پیوندد. معمولاً خانم‌هایی که در دوران شیردهی به سر می‌برند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به چنین مشکلی قرار دارند. هر چند در مواردی مشاهده شده است که این بیماری برای زنان، خارج از این دوران نیز پیش می‌آید. این بیماری علائم مختلفی دارد که به‌غیراز درد سینه‌ها، شامل تب و لرز و احساس داغی در سینه‌ها نیز می‌باشد.

کیست پستان: اگر یک خانم با درد سینه به متخصص مراجعه نماید، پزشک در کنار سایر احتمالات، مبتلا شدن به بیماری کیست پستان را نیز برای او در نظر می‌گیرد. کیست‌ها در واقع توده‌هایی هستند که در بافت سینه به وجود آمده و درون آن‌ها‌ را مایع فراگرفته است. معمولاً خانم‌هایی که هنوز به دوران یائسگی نرسیده‌اند و در سنین باروری به سر می‌برند، بیش از سایرین چنین مشکلی را تجربه می‌کنند. البته این نکته را فراموش نکنید که بسیاری از کیست‌های پستان، بدون علائم درد ظاهر می‌شوند. اما شما می‌توانید با دردهایی که در سینه خود تجربه می‌کنید و همچنین آزمایشاتی که متخصص برای شما تجویز می‌کند، به وجود کیست پی ببرید.

سرطان سینه: درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است؟ آیا این درد ممکن است در اثر بیماری سرطان سینه رخ‌داده باشد؟ این‌ها سؤالاتی هستند که مدام در ذهن خانم‌هایی که با درد سینه روبرو شده‌اند، به وجود می‌آیند. قبل از هر چیز لازم است بدانید که معمولاً بسیاری از سرطان‌هایی که سینه را درگیر می‌کنند، در ابتدا درد چندان زیادی ندارند. اما در مواقعی که سینه دچار التهاب شد و یا توموری در آن ایجاد گردید، درد و ناراحتی آن آغاز می‌شود.

خانم‌هایی که به سرطان سینه مبتلا هستند، ممکن است توده‌ای غیرطبیعی را در سینه خود احساس کنند. همچنین از نوک سینه‌ آن‌ها ترشحات غیرطبیعی خارج می‌شود. ممکن است سینه و قسمت نوک آن، حالت عادی خود را از دست بدهند و با تغییراتی روبرو شوند. اگر این علائم را به همراه التهاب و قرمزی سینه و درد آن دارید، باید هر چه زودتر این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

شیردادن به نوزاد: یکی از متداول‌ترین پاسخ‌هایی که می‌توان به این سؤال داد که” درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است؟”، شیر خوردن نوزاد است. خانم‌هایی که به‌تازگی نوزاد خود را به دنیا آورده‌اند و مشغول به شیردادن به او هستند، بیش از دیگران درد سینه را تجربه می‌کنند. آن‌ها به سبب بی‌تجربگی، ممکن است نوزاد خود را در موقعیت نامناسبی قرار داده و به او شیر دهند. همچنین گاهی ممکن است شیر در مجاری آن باقی‌مانده و سپس عفونت ایجاد شود. تمامی این موارد، درد ناخوشایند و سخت سینه را در شیردهی به وجود می‌آورند.

عوارض جانبی داروها: گاهی اوقات ممکن است داروهایی که شما برای درمان یکی از بیماری‌های خودمصرف می‌کنید، عوارض جانبی مانند درد سینه‌ها را به همراه داشته باشد. به‌عنوان‌مثال داروهایی که برای درمان کم‌خونی، فشارخون، بیماری‌های قلبی و کلیوی استفاده می‌شوند، ممکن است چنین عوارضی را با خود به همراه آورند. حتی برخی از داروهایی که برای درمان مشکلات روانی بیمار تجویز می‌شوند، چنین علائمی دارند. در این‌گونه مواقع، باید با پزشک خود صحبت کرده و تمامی عوارض جانبی داروها و از جمله درد سینه خود را با او در میان بگذارید.

تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان درد قفسه سینه با ما در ارتباط باشید

چه زمانی برای درد و سوزش سينه در زنان به نزد پزشک برویم؟

حال که تا حدود زیادی متوجه شدیم که درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است؟ سؤال مهم دیگری مطرح می‌شود مبنی بر این که چه زمانی برای درمان درد و سوزش سينه در خانم‌ها به پزشک مراجعه کنیم؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم اگر چرخه قاعدگی شما به پایان رسیده است و هنوز یکی از قسمت‌های سینه شما درد می‌کند، حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

فراموش نکنید که درد سینه در دوران قاعدگی و اوایل بارداری، تا حدود زیادی طبیعی است. اما اگر بیش از یک الی دو هفته سپری شده و هنوز درد سینه شما تسکین پیدا کرده است، باید حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

همچنین اگر به‌مرورزمان، احساس می‌کنید که درد سینه شما بدتر می‌شود و نمی‌توانید مانند قبل به فعالیت‌های روزانه خود بپردازید، باید این موضوع را به اطلاع پزشک خود برسانید. علاوه بر تمامی مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم، اگر شاهد هر گونه تغییر شکلی در سینه خود هستید (به‌عنوان‌مثال اگر پوست آن شبیه به پوست پرتقال شده و یا نوک آن تغییر شکل داده و به سمت داخل برگشته) حتماً باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمایید.

موارد دیگری مانند ترشحات غیرعادی و خونی از نوک سینه، احساس توده و سفتی در سینه‌ها و تغییر شکل یکی از آن‌ها، مهم‌ترین مواردی هستند که باید توسط یک پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرند. به این صورت اگر به بیماری‌هایی مانند سرطان سینه مبتلا شده باشید، می‌توانید خیلی زود برای درمان آن اقدام کرده و از اثرات ناخوشایند آن در امان بمانید.

متخصصان با این روش‌ها به شما می‌گویند درد سينه زنان نشانه چيست؟

اگر در حال حاضر درد سینه را تجربه می‌کنید، اجازه ندهید ترس و نگرانی وجود شما را فرابگیرد. چرا که در کشورمان متخصصان ماهر و با تجربه‌ای وجود دارند که با روش‌های دقیق پزشکی، ریشه این مسئله را بررسی نموده و به شما می‌گویند که درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است؟ هر مشکلی که در این قسمت از جسم شما وجود داشته باشد، در صورت تشخیص زودهنگام پزشکی، قابل‌درمان است.

با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم متخصصان از چه طریقی به مشکلات و بیماری‌های سینه پی می‌برند:

معاینه بالینی

اولین قدم برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های سینه، معاینه بالینی و فیزیکی بیمار است. البته بسیاری از پزشکان قبل از آن که آغاز به معاینه بالینی بیمار خود نمایند، از او سؤالاتی در مورد تاریخچه خانوادگی بیماری‌ها، سابقه پزشکی بیمار، داروهایی که مصرف می‌کند و زمانی که این درد آغاز شده است خواهند پرسید. سپس با مشاهده سینه‌ها، ظاهر آن‌ها را بادقت بررسی می‌کنند. در معاینه بالینی هر گونه تغییر شکل سینه‌ها، عفونت آن‌ها و یا احتمال وجود توده در آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ماموگرافی

ماموگرافی یکی از آزمایش‌های تخصصی است که برای بیمارانی که دچار درد سینه هستند تجویز می‌شود. با مشاهده نتایج ماموگرافی، تا حدود زیادی می‌توان گفت که درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است و برای درمان آن چه باید کرد؟ زمانی که پزشک در معاینات اولیه متوجه وجود یک توده یا گره در سینه بیمار شود، برای او انجام آزمایش ماموگرافی را تجویز خواهد نمود. ماموگرافی در واقع پرتونگاری اشعه ایکس است که از سینه‌‌ها انجام می‌شود. طی این آزمایش می‌توان هر گونه حالت غیرعادی و غیرطبیعی را در سینه‌ها مشاهده نمود و به‌سرعت برای درمان آن اقدام کرد.

سونوگرافی

درصورتی‌که پزشکان نیاز به یک تشخیص دقیق‌تر و کامل‌تر داشته باشند، علاوه بر معاینه بالینی و ماموگرافی، انجام آزمایش سونوگرافی را نیز برای بیماران خود در نظر می‌گیرند. سونوگرافی از آن دسته آزمایشاتی است که از امواج قدرتمند صوت، برای مشاهده هر گونه تغییراتی در اندام‌های داخلی جسم استفاده می‌کنند.

بیوپسی

اگر متخصصان در مرحله معاینه بالینی و پس از انجام آزمایش‌های ماموگرافی و سونوگرافی، به هر مورد مشکوکی برخورد نمایند، آزمایش بیوپسی را برای بیمار خود در نظر می‌گیرند. این آزمایش در واقع نمونه‌برداری از بافت سینه است و تنها زمانی تجویز می‌شود که در آزمایش‌های قبلی، متخصصان به وجود توده‌ مشکوک شده باشند. برای انجام این آزمایش، ابتدا یکی از قسمت‌های کوچک بافت سینه توسط یک سوزن کوچک برداشته می‌شود. سپس این نمونه کوچک از بافت سینه، به آزمایشگاه‌های تخصصی ارسال می‌شود تا احتمال وجود بیماری‌هایی مانند سرطان سینه بررسی شود.

درد سينه زنان نشانه چيست و رویکردهای درمانی آن

برای آن که بتوان یک درمان خوب برای درد و سوزش سينه در زنان ارائه داد، باید ریشه اصلی درد سینه کشف شود. ابتدا باید با انجام آزمایش‌های دقیق و تخصصی، به این سؤال پاسخ داد که درد در سينه خانم‌ها نشانه  چه چیزی است؟ و سپس بر همان اساس، راهکارهای درمانی را برای آن ارائه داد.

به‌عنوان‌مثال اگر درد سینه شما به سبب استفاده از سوتین‌های نامناسب رخ‌داده باشد، کافی است از سوتین‌های مناسب و استاندارد استفاده کنید. به‌خصوص اگر به‌صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنید، دقت کنید که در هنگام ورزش، از سوتین‌هایی استفاده کنید که حمایت خوبی از سینه‌های شما داشته باشند.

اگر درد سینه‌ شما در دوران قاعدگی یا بارداری رخ‌داده باشد، نیازی نیست که درمان خاصی برای آن انجام دهید. چرا که این درد پس از گذشت چرخه قاعدگی و یا دوران بارداری، خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند. البته اگر درد شما شدید است، می‌توانید با مشورت پزشک خود از داروهای تسکین‌دهنده و یا کمپرس گرم بر روی سینه‌های خود استفاده کنید.

اگر درد سینه شما به سبب عفونت پستان رخ‌داده باشد، چاره کار استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک است. البته این داروها را باید پزشک بر اساس میزان و نوع عفونت سینه، برای شما تجویز نماید. پس حتی فکر این را هم نکنید که سرخود دارو مصرف نموده و خوددرمانی کنید. بیمارانی هم که مبتلا به سرطان سینه هستند، درمان‌های تخصصی را می‌طلبند. در این‌گونه مواقع انجام عمل جراحی برداشتن توده سرطانی، عمل جراحی برداشتن کامل سینه، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی برای بیمار در نظر گرفته می‌شود.

درد سينه زنان نشانه چيست و آیا باید نگران سرطان بود؟

بسیاری از خانم‌ها به‌محض آن که دچار درد سینه شدند، نگران و هرسان می‌شوند. آن‌ها مدام از خود می‌پرسند که درد سينه زنان نشانه چيست؟ نکند این درد نشان‌دهنده بیماری سرطان سینه باشد؟ به شما حق می‌دهیم که نگران شوید، اما این نکته را بدانید که درد سینه، هرگز به‌تنهایی نشان‌دهنده سرطان نیست.

پس سعی کنید ترس را از خود دور کرده و به‌صورت واقع‌بینانه با این درد مواجه شوید. ما در قسمت‌های قبل به علل بسیار زیادی که درد سینه را به همراه می‌آورند اشاره کردیم. می‌بینید که علل بسیار زیادی برای این درد وجود دارند، پس نیازی نیست نگران سرطان باشید.

برای آن که آگاهی شما را در مورد بیماری سرطان بالا ببریم، در ادامه مطلب چند علامت دیگر از این بیماری را با شما عزیزان در میان می‌گذاریم. با تأکید بر این موضوع که اگر به همراه درد سینه، این علائم را نیز دارید، حتماً این موضوع را به اطلاع پزشک خود برسانید:

اگر یکی از سینه‌های شما، از نظر شکل و اندازه با سینه دیگر فرق کرده است.

اگر درد سینه به زیر بغل نیز کشیده می‌شود و مانع از فعالیت‌های روزمره می‌گردد.

اگر مشاهده می‌کنید که از نوک سینه‌های شما ترشحات غیرعادی و خون خارج می‌شود.

اگر احساس می‌کنید که به‌تازگی یک توده غیرعادی در یکی از سینه‌های شما به وجود آمده است.

اگر درد سینه شما به‌مرورزمان بدتر می‌شود و هیچ‌کدام از روش‌های درمانی تاکنون برای آن موثر نبودند.

اگر به‌تازگی متوجه شده‌اید که پوست یکی از قسمت‌های سینه شما حالتی شبیه به پوست پرتقال پیدا کرده است.

سخن پایانی

ما با ارائه این مقاله تلاش کردیم به شما بگوییم درد سينه زنان نشانه چيست و هر آنچه باید در مورد این درد بدانید را با شما عزیزان در میان گذاشتیم. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که سینه‌ها به‌عنوان قلبی هستند که عشق و زندگی را در خود جای‌داده‌اند. یک زن به واسطه سینه‌های خود است که حس زیبای مادری را تجربه می‌کند و نوزاد خود را با عشق در آغوش می‌گیرد.

درد و سوزش سينه در زنان به دلایل متعددی می‌تواند اتفاق بیفتد که بعضی از آن‌ها بی‌خطر و برخی نیازمند توجه فوری پزشکی هستند. درک علت درد سینه و شناسایی علائم مرتبط، اولین قدم در درمان این مشکل است. با مراجعه به پزشکان متخصص و مجرب در کلینیک ما و انجام بررسی‌های لازم، می‌توان راهکارهای مناسبی برای تسکین و درمان درد پیدا کرد و از عوارض احتمالی جلوگیری نمود.

به همین سبب است که پزشکان ما همواره تأکید می‌کنند که هرگز درد سینه را پشت‌گوش نیندازید و برای پیداکردن علت اصلی و آغاز فرایند درمان آن، به یک متخصص حاذق و باتجربه در مجموعه ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید