بهترین مرکز قلب با حضور برترین متخصصین قلب و عروق

بررسی 12 علت مهم “درد سينه سمت چپ”+ راهکارهای درمان درد سینه

علت “درد سينه سمت چپ” چیست؟ معمولا، دردهای قفسه سینه به علتهایی همچون اضطراب، حملات پنیک، سوزش معده، رفلاکس معده یا سندرم روده تحریک پذیر اتفاق میفتند. اصلی‌ترین، مهم‌ترین و خطرناک‌ترین علت درد در سمت چپ قفسه سینه و پشت کتف، مشکلات قلبی است. آنژین و حمله قلبی از اصلی‌ترین علل هستند. بعضی از بیماری‌های ریه هم می‌توانند سبب درد قفسه سینه و شانه شوند.

افراد غالبا دلیل درد شدید قفسه سينه سمت چپ را با سکته قلبی مرتبط می دانند، چرا که قلب در سمت چپ قرار دارد. اما، درد سمت چپ قفسه سینه همیشه نشان دهنده مشکل قلبی نیست. از سوی دیگر نباید درد سینه سمت راست را هم نادیده گرفت. این مقاله را مطالعه کنید و سپس با پزشک خود تماس بگیرید و از دانش و تخصص او برای پاسخ به این سوال که “درد سينه چپ نشانه چيست؟” بهره ببرید.

درد سينه سمت چپ

آیا درد سينه سمت چپ به سبب بیماری‌های قلبی رخ می‌دهد؟

به سبب آن که قلب انسان در سمت چپ سینه او قرار دارد، بنابراین انسان‌ها با تجربه درد در سينه طرف چپ ، اولین چیزی که به خاطر آن نگران می‌شوند بیماری‌های قبلی است. اما به راستی درد تو سینه چپ نشانه چیست؟ آیا این موضوع، نشان دهنده یک بیماری قلبی است؟ زمانی که شما با درد سینه چپ خود به یک پزشک متخصص مراجعه می‌کنید، اولین احتمالی که بررسی می‌کند، بیماری‌های قلبی هستند. چرا که این بیماری‌ها بسیار حساس هستند و جان و زندگی بیمار به آن بستگی دارد.

معمولاً اگر درد سینه چپ به سبب بیماری‌های قلبی رخ داده باشد، چند دقیقه به طول انجامیده و سپس محو شده و دوباره باز می‌گردد. البته برخی از بیماران نیز ممکن است درد چندان زیادی نداشته باشند و تنها یک درد خفیف را در قسمت قفسه سینه خود تجربه کنند. به هر حال اگر دچار درد در سينه طرف چپ شده‌اید، بهتر است برای راحتی خیال خودتان هم که شده، در اولین فرصت به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

ضمن این که به این نکته توجه کنید که بیماری‌های قلبی، علاوه بر درد در سينه طرف چپ ، با علائم دیگری نیز خود را نشان می‌دهند که آن علائم عبارتند از:

  • سرگیجه
  • استفراغ
  • تنگی نفس
  • تعریق شدید
  • حالت تهوع
  • خستگی مفرط
  • احساس ضغف در بازوها و شانه‌ها

درد شدید قفسه سینه به بازوها و گردن و کمر نیز منتشر می‌شود.

تماس با دکتر متخصص قلب
برای تشخیص و درمان درد قفسه سینه با ما در ارتباط باشید

درد سينه طرف چپ نشانه چيست؟ بررسی 12 علت درد سينه سمت چپ

بسیاری از اندام‌هایی که ما برای ادامه حیات و زندگی خود به آن‌ها نیاز داریم، سمت چپ بدن و درست در قسمت زیرین استخوان سینه چپ قرار دارند. به عنوان مثال قلب، معده، طحال، پانکراس و حتی روده بزرگ در این قسمت از بدن ما قرار دارند. بدیهی است زمانی که با درد سینه سمپ چپ مواجه شدید، باید عملکرد تمامی این اندام‌ها مورد بررسی قرار گیرد. ما در این قسمت از مقاله تصمیم گرفته‌ایم علل این درد را بررسی نموده و به شما بگوییم درد سینه چپ نشانه چیست؟ پس با ما همراه باشید:

1) آنژین: گاهی اوقات دردی که در قسمت سینه چپ خود احساس می‌کنید، به سبب یک بیماری به نام آنزین قلبی رخ داده است. این بیماری زمانی پدید می‌آیند که عضله قلب، به هر علتی از عروق کرونر، اکسیژنی که به آن نیاز دارد را دریافت نکند. علاوه بر درد گرفتن سينه سمت چپ، در بازو، گردن، شانه و فک نیز این درد احساس می‌شود. پزشکان برای درمان این بیماری داروهای مسدود کننده بتا، آسپرین و… را تجویز می‌کنند.

2) پریکاردیت: یکی دیگر از مهم‌ترین دلایلی که درد سينه سمت چپ را با خود به همراه می‌آورد، بیماری پریکاردیت است. لازم است بدانید که قلب ما، به واسطه یک غشاء بسیار نازک که به صورت لایه‌ای پر از مایع پریکاردیوم است محافظت می‌شود. در صورتی که این غشاء به عفونت مبتلا شده و یا در اثر بیماری اختلال خود ایمنی بدن آسیب ببیند، فرد دچار درد سینه می‌شود. بیمار احساس می‌کند یک چاقوی تیز به قسمت زیرین قلب او فرو رفته است و با هر نفس کشیدن، درد او بدتر می‌شود.

3) مشکلات گوارشی: گاهی اوقات درد در سينه طرف چپ شما، به سبب بیماری‌های ساده‌‌تری مانند مشکلات گوارشی به وجود آمده است. به خصوص اگر اسید معده شما به سمت مری حرکت کرده و شما دچار رفلاکس شوید، بیش از پیش درد سینه را احساس می‌کنید. البته کسانی که دچار زخم معده هستند نیز ممکن است با چنین مشکلی مواجه شوند. اگر به مشکلات گوارشی مبتلا شده باشید، ممکن است سوزش معده، سرگیجه، بی‌اشتهایی و حالت تهوع را نیز تجربه کنید.

4) مشکلات اسکلتی و عضلانی: برخی از بیمارانی که با درد گرفتن سينه طرف چپ خود به پزشک مراجعه می‌کنند، دچار آسیب‌های اسکلتی و عضلانی در ناحیه قفسه سینه شده‌اند. به خصوص کسانی که به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنند و تمرینات سنگین ورزشی انجام می‌دهند، بیش از پیش در معرض درد جناغ سينه سمت چپ قرار دارند. همچنین اگر ورزشی انجام دهید که از توان جسمی شما خارج است و قبل از آن خود را به خوبی گرم نکرده باشید، ممکن است به چنین مشکلی دچار شوید. در این گونه مواقع علاوه بر درد قفسه سینه، دردهای ناخوشایندی را نیز در ستون فقرات و کمر خود احساس می‌کنید.

5) التهاب ریه: اگر بخواهیم به یکی دیگر از مهم‌ترین علل درد در سينه طرف چپ اشاره کنیم، بدون شک از التهاب ریه نام خواهیم برد. به طور کلی بیماری‌های مربوط به ریه مانند التهاب یا آمبولی ریه، می‌توانند چنین درد سخت و آزار دهنده‌ای را با خود به همراه آورند. در این گونه مواقع، بیمار ممکن است احساس تنگی نفس نموده و یا سرفه‌های شدید و مکرر داشته باشد. این بیماری باید به سرعت توسط متخصصان مورد بررسی و درمان قرار گیرد، چرا که ممکن است جان بیمار را به خطر اندازد.

6) سرطان سینه: گاهی اوقات ریشه برخی از دردهایی که خانم‌ها در سینه سمت چپ تجربه می‌کنند، به سبب بیماری‌های پستان و از جمله سرطان سینه است. البته این نکته را فراموش نکنید که سرطان سینه، ممکن است در ابتدا هیچ علائمی نداشته باشد و پس از گذشت مدتی، تازه نشانه‌های آن شروع شوند. در صورتی که یک بیمار به سرطان سینه مبتلا شده باشد، علائمی مانند قرمزی و التهاب سینه، ترشحات غیر معمول از نوک سینه، حالت غیر عادی سینه و احساس توده در سینه را تجربه خواهد نمود.

7) تغییرات هورمونی: شایع‌ترین علتی که درد در سينه طرف چپ را در زنان به وجود می‌آورد، تغییرات هورمونی هستند. همان گونه که می‌دانید خانم‌ها در دوره‌های مختلف زندگی خود از جمله چرخه قاعدگی، بارداری، شیردهی و همچنین یائسگی، با تغییرات فراوانی در عملکرد هورمون‌های خود مواجه می‌شوند. این تغییرات هورمونی، تبعات فراوانی برای جسم به همراه می‌آورند که یکی از آن‌ها، درد یکی یا هر دو سینه است. همچنین خانم‌هایی که به سبب مشکلاتی مانند نازایی و یا جلوگیری از بارداری از داروهای هورمونی استفاده می‌کنند، ممکن است بیش از سایرین در معرض چنین مشکلی قرار داشته باشند.

8) عمل جراحی سینه: ممکن است شما به تازگی یک عمل جراحی سینه را انجام داده باشید. این روزها عمل سینه برای زیبایی آن‌ها، بزرگ کردن سینه‌ها، کوچک کردن سینه‌ها و یا بازسازی آن‌ها، در سراسر جهان رایج است. برای انجام این عمل، باید برش‌هایی در قسمت پوست و بافت سینه ایجاد شود. گاهی اوقات این برش‌ها، در دوران نقاهت پس از عمل جراحی، سبب درد در سينه طرف چپ یا راست می‌شوند. البته بیماران بسته به نوع عمل جراحی خود، ممکن است علائمی مانند سوزش نوک سینه، احساس سفتی در سینه‌ها، درد گردن و شانه‌ها و احساس سوزش و گزگز را در سینه خود تجربه کنند.

9) استرس و اضطراب: شاید باور نکنید اما گاهی اوقات ریشه درد‌های سینه، جسمی نیست و باید آن را در روح و روان بیمار جستجو کرد. زمانی که شما بارها و بارها در موقعیت‌های استرس زا قرار می‌گیرید، جسم شما واکنش نشان داده و با دردهای متعددی مواجه می‌شود. درد سینه چپ اگر به سبب استرس رخ داده باشد، معمولاً به صورت تیز مانند احساس می‌شود و پس از گذشت مدتی از بین می‌رود. در این گونه مواقع اگر بتوانید دوباره آرامش را به جسم و جان خود بازگردانید، درد سینه شما خود به خود از بین می‌رود و نیازی به مراجعه به پزشک ندارید.

10) صدمه و آسیب: در صورتی که سینه شما به هر علتی دچار آسیب شود، ممکن است درد آن را بیش از پیش احساس کنید. گاهی اوقات نوک سینه خانم‌ها در هنگام برقراری رابطه جنسی، با گاز گرفتگی و کبودی مواجه می‌گردد. این امر سبب ایجاد عفونت و التهاب در نوک سینه شده و تبعات آن در تمامی قسمت‌های سینه گسترده می‌شود. گاهی نیز در اثر تصادفات و یا تمرینات ورزشی سخت و سنگین، دچار صدمه شده و شما درد جناغ سينه طرف چپ را احساس می‌کنید.

11) فیبرومیالژیا: زمانی که در سیستم عصبی شما هر گونه اختلالی به وجود آمده باشد، دردهای مزمنی را در بدن خود احساس می‌کنید که یکی از آن‌ها، درد در سينه طرف چپ است. این حالت که فیبرومیالژیا نام دارد، عضلات، اعصاب و بافت‌های هم‌بند آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده و دردهای ناخوشایندی با خود به همراه می‌آورد. این درد ممکن است متمرکز باشد، گاهی نیز به سایر قسمت‌های بدن گسترش پیدا می‌کند.

12) عفونت مجاری شیر: یکی از شایع‌ترین علل درد در سينه طرف چپ در خانم‌ها، عفونت‌هایی است که ممکن است در مجاری شیر آن‌ها به وجود آید. زمانی که یکی از کانال‌های انتقال دهنده شیر به هر علتی مسدود شده باشند، شاهد درد، ورم و عفونت در سینه خود خواهید بود. حتی برخی از خانم‌ها ممکن است توده سفتی را در سینه خود احساس نموده و دچار نگرانی‌های فراوانی شوند. این بیماری با التهاب، قرمزی و درد شدید سینه همراه است و باید هر چه زودتر درمان شود.

درد تو سينه چپ نشانه چيست و زمان مراجعه به پزشک

حال که تا حدود زیادی توانستیم به این سوال پاسخ دهیم که درد در سينه چپ نشانه چيست؟ نکته مهم دیگری مطرح می‌شود و آن، زمان مراجعه به پزشک است. تا کنون به خوبی فهمیدیم که مشکلات قلبی، مشکلات سیستم گوارش، مشکلات عضلانی و… دلیل اصلی درد سینه سمت چپ به شمار می‌روند. فرقی نمی‌کند که شما به چه علتی به چنین دردی مبتلا شده‌اید، در هر صورت باید یک پزشک متخصص شما را معاینه کند.

بنابراین اگر شما یا یکی از اعضای خانواده شما به تازگی به درد در سينه طرف چپ دچار شده‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که همین امروز به نزدیک‌ترین مرکز درمانی که محل زندگی شما وجود دارد مراجعه کنید.

همچنین اگر احساس می‌کنید که درد سينه سمت چپ شما با علائمی مانند تنگی نفس، درد بازو، تعریق، سرگیجه و حالت تهوع همراه است، باید هر چه زودتر خود را به یک مرکز اورژانس برسانید. ممکن است شما در معرض یک حمله قلبی قرار داشته باشید و باید هر چه زودتر، جلوی این حمله را گرفت تا برای جان و زندگی شما مشکلی به وجود نیاید.

راهکارهای درمانی درد سينه سمت چپ

خوشبختانه روش‌های درمانی مختلفی برای درد در سينه طرف چپ وجود دارد. پس از چنین دردی را تجربه می‌کنید، نیازی نیست نگرانی به خود راه بدهید. علم پزشکی با تمام وسعت و گستردگی خود، روش های درمانی بسیار خوبی برای درمان این درد در اختیار ما قرار داده است. کافی است توسط یک پزشک متخصص، ریشه این درد را کشف نموده و سپس درمان خود را آغاز کنید.

در ادامه مقاله، شما را با برخی از متداول‌ترین راهکارهای درمانی درد در سينه طرف چپ آشنا می‌کنیم:

درمان درد سینه به سبب بیماری‌های قلبی:

اگر پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که درد سینه چپ شما به سبب مشکلاتی مانند آنژین قلبی رخ داده و یا در معرض یک حمله قلبی قرار دارید، داروهایی را برای درمان این مشکلات تجویز می‌کنند. از جمله این داروها می‌توان به نیتروگلیسرین‌ها اشاره نمود که عملکرد قلب را بهبود می‌بخشند. در برخی دیگر از مواقع که شرایط بیمار حاد باشد، ممکن است عمل آنژیوپلاستی یا همان باز کردن عروق قلبی را برای بیمار خود در نظر بگیرند.

درمان درد سینه به سبب بیماری‌های گوارشی:

گاهی درد در سينه طرف چپ شما به سبب بیماری‌های گوارشی مانند رفلاکس رخ داده است. شاید هم به زخم معده دچار شده باشید و به همین سبب، همواره با این درد ناخوشایند دست و پنجه نرم می‌کنید. در این گونه مواقع، تجویز داروهای ضد اسید معده و همچنین داروهای ضد التهاب، یکی از بهترین انتخاب های ممکن است. همچنین پزشک برای شما یک رژیم غذایی در نظر گرفته و از شما می‌خواهد مواد غذایی که باعث تحریک معده می‌شوند را مصرف نکنید.

درمان درد سینه به سبب بیماری‌های پستان و سرطان سینه:

گاهی اوقات خانم‌ها با درد سینه چپ به پزشک مراجعه می‌کنند و پزشکان متوجه می‌شوند که این درد، به بیماری‌های پستان مربوط است. به عنوان مثال ممکن است بیمار با عفونت‌های پستان مواجه شده باشد که در این گونه مواقع، مصرف داروهای آنتی بیوتیک، بهترین درمانی است که می‌توان برای بیمار در نظر گرفت.

گاهی اوقات نیز ممکن است بیمار به سرطان سینه مبتلا شده باشد که این مورد، درمان‌های خاص خود را می‌طلبد. ممکن است پزشکان تصمیم بگیرند که طی یک عمل جراحی، توده سرطانی و قسمتی از بافت سینه را بردارند. گاهی نیز ممکن است نیاز به برداشتن کل سینه وجود داشته باشد. پس از آن نیز درمان‌هایی مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی را برای بیمار خود در نظر می‌گیرند تا از گسترش بیماری سرطان جلوگیری به عمل آورند.

درمان درد سینه به سبب التهاب ریه:

در صورتی که درد سینه چپ به سبب بیماری‌های ریه و التهاب در این قسمت رخ داده باشد، ممکن است پزشکان مصرف داروهای آنتی بیوتیک را برای بیماران خویش در نظر بگیرند. البته در مورادی که عفونت ریه بیش از پیش افزایش پیدا کرده و جان و زندگی فرد را به خطر انداخته است، متخصصان تصمیم می‌گیرند که بیمار در بیمارستان بستری شده و تحت نظر مستقیم متخصصان باشند.

درمان درد سینه به سبب مشکلات اسکلتی-عضلانی:

اگر درد سینه شما به سبب آسیب و کشیدگی عضلات رخ داده باشد و یا به بیماری‌های ستون فقرات مبتلا شده باشید، پزشکان داروهایی را برای شما تجویز می‌کنند. همچنین ممکن است به شما بگویند که چند روزی را به استراحت سپری نموده و از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید. همچنین گاهی تمرینات فیزیوتراپی را برای شما تجویز می‌کنند و اگر شما این تمرینات را به صورت مستمر و منظم انجام دهید، خیلی زود شاهد بهبودی خود خواهید بود.

سخن پایانی

هر چند دردهای جسمی بسیار ناخوشایند و آزار دهنده هستند، اما هر کدام از آن ها پیامی با خود به همراه دارند. پیام هر درد این است که عملکرد یکی از قسمت‌های جسم به هم خورده و باید هر چه زودتر، برای حل آن فکری کنید. درد سينه سمت چپ نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ به سبب آن که اندام‌های حیاتی مانند سینه در این قسمت از بدن واقع شده‌اند، بنابراین باید به چنین دردی بیش از پیش اهمیت بدهید.

درد و نارحتی قفسه سینه و شانه می‌تواند علل بسیاری داشته باشد. بعضی از رایج ترین علتها عبارتند از آنژین صدری یا دیگر بیماری‌های قلبی، سنگ کیسه صفرا، پریکاردیت، پلوریت یا پانکراتیت. درد شدید که هم در قفسه سینه و هم در شانه رخ می‌دهد باید توسط پزشک معاینه شود.

 

شما می‌توانید در مجموعه تخصصی ما با بهترین دکتر قلب و عروق در ارتباط باشید. در کلینیک ما علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان ویزیت آنلاین دکتر قلب وجود دارد. شما باید در اولین فرصتی که به دست آوردید، به یک پزشک متخصص مراجعه نموده و از او سوال کنید که درد سينه چپ نشانه چيست ؟ و چگونه آن را درمان کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید