حمله قلبی چقدر طول میکشد؛ سوالی رایج در میان مبتلایان به سکته قلبی
حمله قلبی از بیماریهای شایع قلبی است که احتمالا هیچگونه علائمی ندارد و در برخی موارد با علائم شدید همراه است. اگرچه مواردی از عوامل خطر برای حمله قلبی مانند سن، جنسیت، فشارخون، چربی خون، دیابت، سابقه خانوادگی و مصرف سیگار قابل کنترل هستند، اما رعایت سبک زندگی سالم، داشتن تغذیه مناسب، ورزش و کاهش تنشهای روحی میتواند به پیشگیری از حمله قلبی کمک کند.
زمان حمله قلبی، وابسته به شدت و نوع آن میباشد. اگر برایتان سوال شده که حمله قلبی چقدر طول میکشد، معمولاً حمله قلبی در عرض 30 دقیقه تا چند ساعت باید اقدامات لازم را انجام داد تا جان بیمار نجات پیدا کند.
فهرست مطالب
- 1 حمله قلبی چقدر طول میکشد و عوامل موثر در مدت حمله قلبی چیست؟
- 2 حمله قلبی چند دقیقه طول می کشد تا پایان یابد
- 3 حمله قلبی چقدر طول میکشد و آیا در زنان و مردان متفاوت است؟
- 4 مشکلات و بیماریهای مشابه با حمله قلبی
- 5 آیا به طور دقیق میتوان گفت حمله قلبی چند ساعت طول میکشد؟
- 6 حمله قلبی چقدر طول میکشد و در این شرایط باید چکار کرد؟
- 7 پس از حمله قلبی چند روز طول میکشد تا بهبودی حاصل شود؟
- 8 سخن پایانی
حمله قلبی چقدر طول میکشد و عوامل موثر در مدت حمله قلبی چیست؟
قبل از اینکه توضیح دهیم حمله قلبی چقدر طول میکشد، باید بگوییم که یک حمله قلبی هنگامی رخ میدهد که عروق خونی که باید خون قلب را تامین کنند، توسط چربی، کلسترول، نمکها و سایر مواد مضر پر شدهاند که در چنین شرایطی علاوه بر عدم خونرسانی، قلب اکسیژن کمتری را نیز دریافت میکند.
در نتیجه، عضلات قلب به شدت ضعیف شده و در صورتی که این مشکل برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد، میتواند باعث خطر بروز یک حمله قلبی شود.
مدت زمان یک حمله قلبی در بیشتر مواقع وابسته به شدت حمله است. در واقع هرچقدر که حمله قلبی شدیدتر باشد، زمان لازم برای بازگشت به وضعیت عادی نیز بیشتر خواهد بود. در بعضی از موارد، حملات قلبی ممکن است به صورت متناوب و دورهای رخ دهند که مدت زمان حمله در هر دوره ممکن است با دوره قبل متفاوت باشد. شناسایی عوامل موثر در حمله قلبی بسیار مهم هستند که ما به چند مورد مهم آن اشاره خواهیم کرد.
عوامل موثر در مدت یک حمله قلبی عبارتند از:
- شدت حمله: هرچقدر که حمله قلبی شدیدتر باشد، زمان لازم برای بازگشت به وضعیت عادی قلب بیشتر خواهد بود.
- میزان آسیب به عضلات قلبی: هرچه تعداد و میزان سلولهای قلبی که در اثر حمله قلبی آسیب دیده باشند بیشتر باشد، زمان لازم برای بهبودی بیشتر خواهد بود.
- میزان فشار خون: فشار خون بالا میتواند باعث شدت حمله قلبی شود و زمان لازم برای بازگشت به وضعیت عادی قلب را افزایش دهد.
- میزان اکسیژن و جریان خون به قلب: هرچقدر که میزان اکسیژن و جریان خون به قلب کمتر باشد، زمان لازم برای بازگشت به وضعیت عادی قلب بیشتر خواهد بود.
- وضعیت جسمانی فرد در زمان بروز حمله: وضعیت جسمانی فرد و سلامت قبلی آن نیز میتواند تأثیر بسیاری در مدت زمان حمله قلبی داشته باشد.
- میزان ترشح هورمونهای استرس مانند آدرنالین: آدرنالین یک هورمون استرسزاست که در شرایط نامساعد، مانند حمله قلبی، ترشح آن افزایش مییابد و میتواند باعث افزایش شدید حجم خون و فشار خون شود که در چنین شرایطی میتواند زمان لازم برای بازگشت به وضعیت عادی قلب را افزایش دهد.
با موارد ذکر شده نتیجه میگیریم که زمان لازم برای حمله قلبی بسیار متغیر است و بستگی به شدت حمله، وضعیت جسمانی فرد و عوامل دیگر دارد. به طور کلی، هر چقدر که سریعتر درمان حمله قلبی آغاز شود، مدت زمان لازم برای بازگشت به وضعیت عادی قلب کمتر خواهد بود. در صورت بروز هرگونه نشانه یا علائمی که به حمله قلبی اشاره دارند، بهترین راه حل مراجعه به اورژانس است تا درمان مناسب و به موقع انجام شود.
در این بخش از مطالب قصدمان این است تا شما را با مواردی آشنا کنیم که شامل: در صورت بروز هرگونه علائم یا مواردی همچون حمله قلبی چند دقیقه طول می کشد تا پایان یابد، پس از حمله قلبی چند روز طول میکشد تا بهبودی حاصل شود، حمله قلبی چند ساعت طول میکشد و موارد دیگر. چنانچه نشانههایی که به حمله قلبی اشاره دارند در شما رخ داد، سریعا و بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید.
حمله قلبی چند دقیقه طول می کشد تا پایان یابد
احتمالا برای شما سوال شده که حمله قلبی چند دقیقه طول می کشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که مدت زمان یک حمله قلبی معمولاً بین ۳ تا ۶ دقیقه است، اما در برخی موارد نیز ممکن است به صورت پیوسته و بدون توقف حتی بیش از ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد لذا در صورت بروز علائم حمله قلبی، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب و به موقع انجام شود. دقت داشته باشید که در صورت بروز علائمی مانند درد قلب، سرفه، تنگی نفس، تعریق، ضعف و خستگی غیرمعمول، باید فوراً با شماره اورژانس (۱۱۵) تماس گرفته شود.
شایان ذکر است حمله قلبی یک وضعیت خطرناک است که ناشی از بروز مسدودیت در عروق قلبی میباشد. این مسدودیت معمولاً به دلیل رسوبات چربی، کلسترول و دیگر فرایندهای پاتولوژیک در دیوارهی عروق قلبی رخ میدهد و باعث قطع یا کاهش جریان خون در قلب میشود.
هر چه زمان بیشتری برای شروع درمان حمله قلبی گذشته باشد، خطر آسیب دائمی به قلب و افزایش مرگ و میر ناشی از آن افزایش مییابد. همانطور که گفته شد، حمله قلبی تنها در چند دقیقه رخ میدهد که در همین چند دقیقه معمولاً افراد فشار یا سوزشی در قفسه سینه احساس خواهند کرد که ممکن است به گردن، بازو چپ، شانه و پشت هم به شکل تیر کشنده ادامه پیدا کند.
در بعضی از موارد اشخاصی که تنها در چند دقیقه دچار حمله قلبی میشوند امکان دارد علائمی مانند سرفه، خستگی غیرمعمول، سردرد، درد شکم و حتی تعریق سرد را تجربه کنند. برای درمان حمله قلبی که در چند دقیقه رخ داده، باید به سرعت به بیمارستان بروید تا درمانهای لازم انجام شود. این درمانها شامل داروهای ضد درد، آنتیکواگولانتها، آنتیپلاکتها و در موارد شدیدتر، جراحی قلبی راهکار لازم برای کنترل و درمان بیماری یا حمله قلبی است.
پس از درمان حمله قلبی، نیاز است که طبق نظر و توصیه پزشک حتما سبک زندگی سالمی را دنبال کنید و از فعالیت بدنی سبک و منظم، رژیم غذایی سالم و داروهای تجویز شده توسط پزشک پیروی کنید.
حمله قلبی چقدر طول میکشد و آیا در زنان و مردان متفاوت است؟
حمله قلبی یکی از شایعترین بیماریهای قلبی در جهان است که در صورت عدم درمان بهموقع و سریع میتواند پیامدهای جدی را برای فرد داشته باشد. سوال اینجاست که حمله قلبی چقدر طول میکشد؟ طول یک حمله قلبی ممکن است متفاوت باشد و به عوامل مختلفی مانند نوع و شدت حمله، وضعیت سلامت قلبی فرد و سایر شرایط مرتبط با بیماری قلبی بستگی دارد.
همانطور که به آن اشاره شد در برخی از موارد، حملات قلبی ممکن است تنها برای چند دقیقه به طول انجامیده در حالی که در موارد دیگر این امکان وجود دارد که حملات قلبی چندین ساعت به طول بیانجامد. به طور کلی طول حمله قلبی بستگی به عواملی مانند میزان خونرسانی به بافت قلب، میزان آسیب و تخریب بافت قلبی و میزان نفوذ خون به شکافهای درونی بافت قلبی دارد.
اگرچه مردان و زنان در معرض خطر ابتلا به حملات قلبی هستند، اما علائم و نشانههای حملات قلبی در زنان ممکن است با توجه به تفاوتهای جسمی و هورمونی متفاوت با مردان، متفاوت باشد. بهطور کلی، زنان ممکن است بیشتر نشانههایی مانند درد در قفسه سینه، درد در بازوها و گردن، فشار در قفسه سینه، خستگی غیر معمول و سرگیجه را تجربه کنند.
تفاوتی ندارد زن باشید یا مرد در هر صورت شما باید برای پیشگیری و درمان حملات قلبی، به سبک زندگی سالم توجه کنید و مصرف داروهای مناسب را در اولویت خود قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر شما یا شخصی در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی است باید نکات پیشگیری و درمانی مناسب انجام گیرد.
به عنوان مثال، تغییر سبک زندگی، مصرف داروها، اقدامات مرتبط با جراحی، فیزیوتراپی و … از جمله اقداماتی هستند که به شما در کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی کمک میکنند.
مشکلات و بیماریهای مشابه با حمله قلبی
نکتهای که باید به یاد داشته باشید این است که دردها و علائم در حمله قلبی میتواند بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد، اما همانطور که گفته شد، گاهی دردهای قلبی تا چند روز و چند هفته نیز به طول خواهد انجامید. لازم به ذکر است که دردهای قفسه سینه در حد چند ثانیه در حد تیر کشیدن معمولا ربطی به حمله قلبی و سکته قلبی یا سایر مشکلات قلبی ندارد.
به جز این، دردهایی که فرد با نوک انگشت میتواند نقطه درد در قفسه سینه را مشخص کند نیز معمولا ارتباطی به حملههای قلبی و سکته قلبی ندارد اما اگر ادامه پیدا کند باید مراجعه به پزشک انجام گیرد.
دردهایی که در قفسه سینه اتفاق میافتد و حس میشود ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند و به حمله قلبی مرتبط نشود. از جمله دردهای عضلانی اسکلتی بهدنبال جابجا کردن اجسام سنگین، ورزش و فعالیت بدنی شدید، ناراحتیهای گوارشی مختلف مثل ریفلاکس معده به مری، زخمهای معده و اثنیعشر مشکلات پانکراس، مشکلات ریوی و مواردی از این قبیل.
معمولا افرادی که دچار مشکلات قلبی میشوند در ابتدا دردهایی در قفسه سینه خود تجربه میکند که حدود دو دقیقه طول کشیده و بعد بهبود پیدا میکند اما در دفعات بعدی ممکن است درد در هنگام استراحت کردن هم بروز کرده با این تفاوت که مدت زمان آن نسبت به حمله قبلی قلب بیشتر خواهد بود که در چنین شرایطی از داروی زیر زبانی میتوان استفاده کرد.
آیا به طور دقیق میتوان گفت حمله قلبی چند ساعت طول میکشد؟
پاسخ به این سوال اینکه حمله قلبی چند ساعت طول میکشد نیاز جزئیات بیشتری دارد از جمله شدت حمله قلبی، شرایط فردی بیمار و نوع حمله قلبی که همگی در مدت زمان حملات قلبی موثرند.
همانطور که میدانید حمله قلبی یکی از بیماریهای قلبی عروقی است که در آن عروق قلبی با توده چربی یا لخته خون بسته شده و باعث اختلال در جریان خون به قلب میشود و در صورتی که جریان خون به قلب به طور کامل قطع شود، بافت قلبی ممکن است در مدت کمتر از ۲۰ دقیقه آسیب ببیند.
اگر جریان خون به قلب تنها دچار مختل شده باشد، زمانی که برای بازگرداندن جریان خون به حالت طبیعی صرف میشود بسته به شدت اختلال و جریان خون مختل میتواند بین ۴۵ تا ۹۰ دقیقه زمان ببرد.
اگر برایتان سوال شده که حمله قلبی چقدر طول میکشد؟ باید گفت با وجود اینکه مدت زمانی که یک حمله قلبی طول میکشد، بستگی به شدت و نوع حمله، عوامل خطر و وضعیت سلامتی فرد مبتلا دارد، به صورت کلی و دقیق نمیتوان راجع به مدت زمان حمله قلبی صحبت کرد.
در بسیاری از موارد، حمله قلبی با درد در قفسه سینه و علائم دیگر آغاز میشود و این علائم به طور تدریجی شدت آنها افزایش پیدا میکنند.
در آن حالت، اگر فرد مبتلا به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کند و درمان مناسبی دریافت کند، میتواند مدت زمان حمله قلبی را کوتاه کند و از عوارض جانبی جلوگیری کند. با این وجود، در صورت تجربه هرگونه علائمی که به حمله قلبی اشاره دارند، بهتر است به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کنید تا از مدت حمله قلبی و آسیب جدی به قلب کاسته شود.
حمله قلبی چقدر طول میکشد و در این شرایط باید چکار کرد؟
قبل از اینکه بخواهیم پاسخ دهیم حمله قلبی چقدر طول میکشد و اقدامات لازم در چنین شرایطی چیست؟ باید بگوییم که حمله قلبی در بیشتر مواقع چیزی بین چند دقیقه و چند ساعت طول میکشد، اما در بعضی موارد ممکن است بیشتر از ۲۴ ساعت هم طول بیانجامد.
در صورت تجربه هرگونه علائمی که به حمله قلبی اشاره دارد (مانند درد یا فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع یا استفراغ، درد در گردن، بازو، شانه، پشت و یا فک) باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید یا با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
در حین انتظار برای رسیدن به پزشک یا خدمات اورژانسی، باید استراحت کرده و هیچ کار فیزیکی سنگینی انجام ندهید. البته در صورتی که پزشک شما قبلاً به شما دستورالعمل خاصی برای حمله قلبی داده باشد، باید طبق آن عمل کنید.
در صورتی که فکر میکنید دچار حمله قلبی شدهاید، باید به سرعت اقدامات درمانی را انجام دهید. بارها و بارها به این مسئله پرداخته شده و متاسفانه هنوز هم برخی از افراد در هنگام بروز حمله قلبی اقدامات فوری را انجام نمیدهند. ما در اینجا چند نکته مهم را برای شروع درمان حمله قلبی بیان میکنم که در شرایط حمله قلبی باید انجام دهید.
- تماس با اورژانس: در صورتی که فکر میکنید دچار حمله قلبی شدهاید، باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید و به فرد پشت خط بگویید که چه اتفاقی افتاده است.
- مصرف آسپرین: در صورتی که پزشکتان قبلاً به شما آموزش و توصیه به مصرف آسپرین در هنگام بروز حمله قلبی داده باشد، باید یک قرص آسپرین را زیر زبان خود قرار دهید. آسپرین میتواند به کاهش خطر تشکیل خون و سایر مشکلات قلبی کمک کند.
- استفاده از نیتروگلیسرین: در صورتی که پزشک شما قبلاً به شما نیتروگلیسرین تجویز کردهاست، میتوانید از آن استفاده کنید. نیتروگلیسرین میتواند به باز شدن عروق قلبی کمک کند و درمان حمله قلبی سریعتر انجام گیرد.
- استراحت: حمله قلبی گاهی موجب خستگی میشود، بنابراین در صورت امکان، به آرام بنشینید و یا دراز کشیده و استراحت کنید تا از فشار روی قفسه سینه کاسته شود.
- عدم مصرف مایعات و غذا: در صورتی که دچار حمله قلبی شدید بهتر است در حالی که منتظر رسیدن اورژانس هستید، هیچ نوع مایعات یا غذایی مصرف نکنید.
- عدم استفاده از خودرو: در صورت امکان، هنگام بروز حمله قلبی به تنهایی پشت فرمان ننشینید. بهتر است از خدمات اورژانس استفاده کنید تا به حمله قلبی شما رسیدگی و اقدامات درمانی لازم برایتان فراهم گردد.
پس از حمله قلبی چند روز طول میکشد تا بهبودی حاصل شود؟
آیا میدانید پس از حمله قلبی چند روز طول میکشد تا فرد به زندگی عادی خود برگردد؟ پس از حمله قلبی، زمان بهبودی بهطور کلی وابسته به شدت حمله قلبی و نوع درمانی که استفاده میشود، متفاوت است.
برای مثال، در صورتی که حمله قلبی شدید باشد و فرد نیاز به عمل جراحی داشته باشد، زمان بهبودی بیشتر خواهد بود و شاید به چند هفته یا حتی چند ماه برای بهبودی کامل زمان لازم باشد. به جز این مورد، چنانچه حمله قلبی فرد نیاز به درمان دارویی داشته باشد، زمان بهبودی ممکن است کمتر باشد و فرد ممکن است در عرض چند روز بهبودی کامل پیدا کنید.
زمان بهبودی پس از حمله قلبی بستگی به شدت و نوع حمله و وضعیت بیمار دارد. در برخی موارد، بهبودی بلافاصله رخ میدهد و بیمار ممکن است در عرض چند روز به خانه بازگردد، اما در موارد دیگر، بهبودی ممکن است چندین هفته یا حتی بیشتر طول بکشد. عواملی که بر تعیین زمان بهبودی پس از حمله قلبی تأثیر میگذارند شامل سن، شدت حمله، وضعیت عمومی بیمار، مشکلات دیگر قلبی، سلامتی فرد است.
نکته قابل توجه اینکه بیمار باید پس از حمله قلبی میبایست به صورت منظم تحت نظر پزشک باشد و دستورالعملهای درمانی، شامل تغذیه مناسب، ورزش منظم و داروهای تجویز شده را رعایت کند. مهمترین نکته این است که پس از حمله قلبی، باید به صورت منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید و به دستورات پزشک خود به شکل دقیق عمل کنید. به جز این موارد، باید به تغذیه سالم و ورزش منظم توجه کنید و از استرس و فعالیتهای سنگین خودداری کنید تا در مدتی کوتاه بهبودی حاصل شود.
سخن پایانی
در نهایت باید گفت که حمله قلبی یک شرایط پزشکی اساسی است که در اکثر مواقع به صورت ناگهانی رخ میدهد و به دلیل توقف جریان خون در عروق قلب، باعث آسیب به بافت قلبی میشود. حمله قلبی چقدر طول میکشد؟ مدت زمانی که حمله قلبی طول میکشد، به شدت وابسته به شدت و نوع حمله قلبی است و نمیتوان به طور کلی زمان دقیقی برای طول این حمله تعیین کرد.
با این حال، حمله قلبی بهطور معمول بین نیم ساعت تا حتی چندین ساعت ممکن است ادامه داشته باشد که در صورت عدم درمان، حمله قلبی ممکن است منجر به مشکلات جدی قلبی و حتی مرگ شود.
با توجه به موارد عنوان شده، در صورت تجربه هرگونه علائم حمله قلبی، به سرعت به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را دریافت کنید.
سعی ما بر این بود که در این مطلب به حمله قلبی چقدر طول میکشد و عوامل موثر در مدت حمله قلبی چیست؟، حمله قلبی چند دقیقه طول میکشد تا پایان یابد، مدت حمله قلبی در زنان و مردان، حمله قلبی چقدر طول میکشد و در این شرایط باید چه اقداماتی انجام داد؟ و در نهایت پس از حمله قلبی چند روز طول میکشد تا بهبودی حاصل شود؟ پرداخته شود که امیدواریم نهایت بهره از آن را برده باشیم و آگاهیهای لازم در خصوص مدت زمان حمله قلبی کسب کرده باشید.
پزشک جراح و متخصص